Extraliga hokej živě: Sparta Praha - Litvínov livestream dnes

Současný lídr extraligové tabulky na svém ledě přivítá tým, který naší nejvyšší soutěži vládl na konci října. Potvrdí se i ve třetím vzájemném střetnutí Sparty a Litvínova pravidlo, že tři body zůstávají doma? Dění v O2 Areně sledujte živě od 16:00.

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Brankář Šimon Zajíček a útočník Jani Lajunen v utkání Sparty s Litvínovem v hokejové extralize 2023-2024 Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Extraliga dnes živě: Kde sledovat hokej Sparta Praha - Litvínov? (14. 1. 2024, O2 Arena)

Jeden jediný tým hokejové extraligy zůstává v roce 2024 neporažen. Dnes ovšem pražskou Spartu čeká těžká výzva, do O2 Areny dorazí Litvínov a k vidění tak bude atraktivní souboj prvního se čtvrtým. Online live stream sledujte živě v neděli 14. ledna od 16:00.

sipka Získejte od Fortuny bonus a vsaďte si na zápas Sparta vs. Litvínov

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparťané z dosavadních 35 zápasů vytěžili 77 bodů, na čele extraligové tabulky tak mají nejtěsnější možný náskok před Pardubicemi – ty však odehrály o dva zápasy méně. To Litvínov (62 bodů) na čtvrté příčce ztrácí dva body na třetí Třinec, zároveň má tříbodový náskok na liberecké Bílé Tygry.

Při správné souhře okolností si tak Severočeši dnes mohou o jednu příčku polepšit, jejich forma na venkovních kluzištích však zaostává za výsledky z vlastního stadionu. To Pražané v O2 Areně válí, 69% domácí úspěšnost je ve srovnání extraligových celků řadí na třetí příčku.

  • Sparta doma: 33 bodů (9-3-0-4)
  • Litvínov venku: 17 bodů (4-2-1-9)
Extraliga 2023/2024: Sparta - Litvínov, informace
🕒Datum: 14. 1. 2023, 16:00
🏟️Místo: O2 Arena, Praha
🏆Soutěž: ELH 2023/24, 36. kolo
🏒H2H v této sezoně: LIT - SPA 4:2 | SPA - LIT 3:1
Favorit Fortuna: info zde
📺Přímý přenos: O2 TV Sport

Sparťané jsou v roce 2024 100%, Horák nadchl gólem v oslabení tří proti pěti

Čtyři zápasy, čtyři výhry, plných 12 bodů. Úvod kalendářního roku 2024 vychází Spartě na jedničku, tým s lepší formou bychom hledali marně. Je pravdou, že 100% úspěšnosti se dá jen těžko konkurovat.

Svěřenci Pavla Grosse v úvodu roku doma porazili Vítkovice 2:1, načež úspěšně absolvovali třízápasovou venkovní šňůru. Tři body si odváželi z Brna (3:2), Ostravy (4:2) a v pátek konečně i z Liberce, který porazili 4:3.

Ústřední postavou zápasu se stal Roman Horák. Ten nejprve krátce před druhou sirénou srovnával na 3:3, načež ve třetím dějství při dvojnásobném oslabení uprchl všem libereckým soupeřům a zasunul kotouč mezi betony Daniela Krále, jedné z extraligových hvězd minulého týdne.

Liberec vs. Sparta Praha – 3:4

  • Góly: 10:58 Hawryluk (Knot, Najman), 17:32 Flynn (PPG, Bulíř), 24:34 Vlach – 10:26 Řepík (Kempný, Forman), 18:16 Sobotka, 38:47 Horák (Najman), 44:08 Horák (SHG)
  • Střely: 31:32
  • Vyloučení: 4:6
  • Využití: 1:0
  • Brankáři: Daniel Král (27/31) – Jakub Kovář (12/15), Josef Kořenář (16/16)
  • Hráči zápasu: Jayce Hawryluk – Roman Horák

sipka Nepřehlédněte: Soutěžte s HokejZpravy.cz o lístky na Spartu

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

Ve skvělé formě hrající Horák tak absolvoval již třetí dvougólový večer z posledních čtyř kol, zároveň se jako třetí sparťanský hokejista v této sezoně již dvakrát prosadil v početní nevýhodě. S celkovými devíti trefami jsou Pražané v této disciplíně bezkonkurenčně nejlepší.

Čtvrtá výhra v řadě bohužel má i svou stinnou stránku. Brankář Jakub Kovář ve 34. minutě schytal ránu pukem do krku, po níž zůstal dlouho ležet na ledu – a následně si přes noc poležel i v liberecké nemocnici na preventnivním pozorování.

Ačkoli 35letý gólman v sobotu uklidnil fanoušky a slíbil brzký návrat do brankoviště, dnes ho v akci nejspíš neuvidíme. Josef Kořenář, jenž ve zbytku pátečního utkání kryl všech 16 libereckých střel, si však dobrými výkony z poslední doby tak i tak říká o vyšší zápasové vytížení – v průměru inkasovaných gólů (2,00) i úspěšnosti zákroků (92,16 %) patří mezi lídry brankářských statistik.

Problémem je, že sparťanská marodka se zdaleka neomezuje jen na brankářskou jedničku. Ačkoli se několik hráčů vrátilo do sestavy, mimo hru stále zůstávají obránce Vojtěch Mozík i útočníci Josh Kestner, Pavel Kousal, Jani Lajunen a David Vitouch. Jeho jmenovce Němečka navíc dnes na led ještě nepustí disciplinární trest. V této zatěžkávací zkoušce nicméně HCS zatím obstává na jedničku.

Produktivita HC Sparta Praha

  1. Filip Chlapík – 31 bodů (12+19)
  2. Roman Horák – 30 bodů (12+18)
  3. Michal Řepík – 28 bodů (12+16)
  4. Michal Kempný – 25 bodů (7+18)
  5. Pavel Kousal – 22 bodů (8+14)

sipka Sledujte HokejZpravy.cz na Facebooku a soutěžte o lístky na Spartu

HC Sparta Praha - sestava proti Liberci
Brankáři Kovář (od 34. minuty Kořenář)
Obránci Mikliš, Krejčík - Tomek, Kempný - Irving, Moravčík - Pavlák
✅ Útočníci Řepík (C), Sobotka (A), Forman (A) - Chlapík, Horák, Najman - Harper, Konečný, Buchtele - Mužík, Vitouch, Žmola

Litvínov proti Motoru? Dva body pro tým i Kašeho

Také Litvínov v kalendářním roce 2024 odehrál čtyři utkání, během nichž zaplnil každou kolonku své bilance – na prohru po základní hrací době v derby s Karlovými Vary (1:6) navázalo tříbodové vítězství nad Třincem (5:2) i prohra s Energií po prodloužení (1:2).

Před pátkem tedy chyběla už jen dvoubodová výhra, kterou Cheza zaznamenala vítězstvím 4:3 po prodloužení nad Českými Budějovicemi. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky tak domácí zapsali půlkulaté 15. vítězství z 19 startů.

Ačkoli se hosté již ve 3. minutě ujali vedení, o dvě a půl minuty později na výsledkové tabuli svítil stav 3:1. Bleskovou otočku Vervy režírovali Petr Koblasa, Jindřich Abdul a Kristaps Zile, jenž ukončil 25 zápasů trvající střelecký půst.

Také aktivně hrající Motor ale své fanoušky potěšil dvěma slepenými trefami, Mateje Tomka krátce za polovinou zápasu překonali Kondelík s Gulášem. Utkání tak dospělo do prodloužení, které – neobvykle v přesilovce – svým třetím vítězným gólem v sezoně předčasně ukončil Nicolas Hlava.

Litvínov vs. České Budějovice – 4:3 p.p.

  • Góly: 02:37 Koblasa (Jícha), 03:10 Abdul (Kirk, O. Kaše), 04:40 Zile (Koblasa, Kudrna), 62:39 Hlava (PPG, O. Kaše, Jaks) – 02:07 Harris (Valský), 33:34 Kondelík, 35:06 Gulaš (Ordoš)
  • Střely: 28:35
  • Vyloučení: 1:4
  • Využití: 1:0
  • Brankáři: Matej Tomek (30/33) – Dominik Hrachovina (22/26)
  • Hráči zápasu: Petr Koblasa – Jáchym Kondelík

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Dvě gólové asistence – včetně té na rozhodující trefu – zapsal ve skvělé formě hrající Ondřej Kaše.

Dočasný kapitán Severočechů po svém návratu z NHL prožil již 12 dvoubodových večerů. Během osmi startů od vypršení předvánočního disciplinárního trestu Kaše posbíral 13 bodů (7+6) a raketovým tempem se dere k čelu individuálních statistik. S celkovými 16 góly a 35 body je druhý jak v tabulce střelců, tak v kanadském bodování ELH.

Letošní Cheza navíc zdaleka nestojí jen na svém nejproduktivnějším hráči. To je dobrá zpráva ve chvíli, kdy i litvínovské útočné řady sčítají ztráty. K dlouhodobě absentujícímu Matúši Sukeľovi přibyli také Michal Gut, Lukáš Válek a nejnověji i David Kaše, jenž proti Motoru zmeškal teprve třetí mač v ročníku.

Opět ale platí, že i Verva nepříjemně časté absence zvládá s grácií – její ofenziva je s průměrem 3,17 gólu na zápas čtvrtá nejproduktivnější a po dvou třetinách základní části se zdá, že by si Litvínov po sedmi letech mohl prostřílet přímý postup do čtvrtfinále.

Produktivita HC Verva Litvínov

  1. Ondřej Kaše – 35 bodů (16+19)
  2. Jindřich Abdul – 29 bodů (11+18)
  3. David Kaše – 28 bodů (10+18)
  4. Petr Koblasa – 26 bodů (15+11)
  5. Nicolas Hlava – 23 bodů (11+12)

sipka Nepřehlédněte: Česko vs. USA dnes živě ve finále MS žen do 18 let

HC Litvínov - sestava proti Třinci
Brankáři Tomek (Zajíček)
Obránci Zeman, Baránek -  Jaks, Zile - Demel (A), Czuczman - Šalda
✅ Útočníci Koblasa, Jícha, Kudrna (A) - O. Kaše (C), Kirk, Abdul - Hlava, Urban, Maštalířský - Havelka, Jurčík, Zygmunt

Hokej ELH 2023/2024 – HC Sparta Praha vs. HC Verva Litvínov: Výsledky, statistiky, časová osa a H2H bilance

Na hokejisty Sparty a Litvínova dnes čeká již třetí vzájemný zápas v základní části ELH 2023/2024. Bilance z dvou dosavadních střetnutí je vyrovnaná, každý tým na svém ledě zvítězil za tři body. Tak ostatně skončilo hned devět z posledních deseti společných duelů.

V říjnovém 10. kole Litvínov doma vyhrál 4:2, čímž natáhl dobovou vítěznou sérii na devět utkání. V domácím dresu se postupně prosadili Kudrna, Jaks, Hlava a Koblasa, za hosty skórovali Vitouch s Kousalem.

V listopadovém 23. kole pak Sparta v O2 Areně zvítězila 3:1, k čemuž přesnými trefami přispěli Kestner, Kousal a Konečný. V černo-žlutém dresu se do střeleckých statistik zapsal pouze Baránek.

Sparta vs. Litvínov v ELH 2023/24 – výsledky

  1. Litvínov vs. Sparta – 4:2 (13. října, 10. kolo)
  2. Sparta vs. Litvínov – 3:1 (28. listopadu, 23. kolo)
  3. Sparta vs. Litvínov – live zde (14. ledna, 36. kolo)
  4. Litvínov vs. Sparta – live zde (25. února, 49. kolo)

Extraliga hokej 2024: Sparta - Litvínov dnes, favorit, info a tip na výsledek

Bezchybná forma z posledních dvou týdnů vede k tomu, že Sparta je dnes velkým favoritem na vítězství.

Na zápas, na který se čtyři naši čtenáři díky soutěžím o vstupenky podívají zdarma, vypsali bookmakeři Fortuny následující kurzy:

Vsaď si na hokejovou extraligu u online sázkové kanceláře Fortuna

Uznáváme, že domácí jsou zaslouženými favority. Pozor však, dnes je čeká tabulkově nejsilnější soupeř v roce 2024 a nikdo by se nemohl divit, pokud by aktuální vítězná šňůra skončila právě na hokejkách podkrušnohorských soupeřů.

Naši pozornost tak v bohaté kurzové nabídce zaujaly litvínovské individuální příležitosti – myslíme si, že Ondřej Kaše stvrdí svou dobrou formu minimálně jednou přesnou trefou.

Ačkoli kreativního útočníka vnímáme především jako tvůrce hry, pouze liberecký Jakub Rychlovský dokázal v tomto ročníku vstřelit více gólů. Sám Kaše proti Spartě zatím vychází naprázdno, ve dvou dosavadních zápasech se neujala ani jedna ze čtyř jeho střel. I vzhledem k několika útočným absencím dnes číslo 73 na svých bedrech ponese velká ofenzivní očekávání. Věříme, že je naplní.

TIP: Ondřej Kaše dá gól sipka Získat bonus u Fortuny

Tip na hokej - Extraliga 2024 - Sparta vs Litvínov dnes živě

Jak sledovat hokej Sparta - Litvínov? Přímý přenos v TV, online live stream

Přímý přenos zápasu Sparta - Litvínov živě vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Dění na ledě však můžete prostřednictvím grafického znázornění také sledovat v live rozhraní Fortuny ZDE.

Ačkoli Fortuna přímé přenosy z utkání hokejové extraligy nevysílá, u generálního partnera Sparty můžete každý hrací večer sledovat všechny duely zámořské NHL. Bohatá předzápasová i live nabídka je samozřejmostí, noví zákazníci dostávají příjemný bonus k registraci. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sleduj NHL živě na Fortuna TV - NHL online live stream zdarma

NHL live stream na Fortuna TV: Sledujte NHL živě u Fortuny

Hledáte způsob, jak sledovat NHL online zdarma? Právě jste ho našli. Fortuna vysílá NHL live streamy základní části i play off, hokej si...

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč minulé sezony ELH, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...

Fortuna - zaregistrujte se u sázkové kanceláře a získejte bonus zdarma

Sázková kancelář Fortuna: Recenze, bonusy, registrace online

Sázková kancelář Fortuna má v České republice dlouhou tradici. Podívejte se na vše o této sázkovce: bonusy, rozhraní, aplikace i další...