Extraliga play off 2024 predikce, tipy: Kdo vyhraje titul?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Nejpozději 28. dubna poznáme mistra české extraligy pro rok 2024. Kdo se jím stane? Při hledání odpovědi každý z redaktorů načrtl svou vlastní predikci průběhu celého play off. Jaké série očekáváme, jak by mohla vypadat finále, kdo nakonec zvedne nad hlavu kýžený Masarykův pohár?

Tipujeme mistra ELHPořadí týmů
Predikce redaktorůPrůběh pavouků

Libor Hudáček jede nájezd na Romana Willa, Třinec i Pardubice řadíme k favoritům na titul z play off 2024 Foto: Profimedia

Redakce HokejZpravy.cz tipuje: Jak dopadne play off Tipsport extraligy 2024?

Deset družstev, osm týdnů, jedna trofej – ta pojmenovaná po prvním československém prezidentovi. Na play off hokejové extraligy 2024 se těší snad všichni hokejoví fanoušci v Česku, redaktory webu HokejZpravy.cz nevyjímaje. Vždyť základní část, to byla stabilně vysoká návštěvnost, strhující souboje a nakonec i přepisování klubových či ligových rekordů. O to zábavnější podívanou slibují zápasy právě začínajících vyřazovacích bojů, na jejichž konci poznáme nového šampiona.

sipka Klikněte ZDE a sledujte všechny zápasy play off živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Na prahu extraligového play off si i my klademe tu palčivou otázku: Jak vyřazovací část dopadne, kdo se stane českým mistrem pro sezonu 2023/2024?

Se strohou odpovědí jsme se nespokojili. Každý z nás sestavil kompletní pavouk celého play off, od předkola až po velké finále. Ba co více, doplnili jsme i počet zápasů, které by si jednotlivé série mohly vyžádat.

Nyní jdeme s kůží na trh – o své predikce se s vámi rádi podělíme. Uspěje některý z našich favoritů, nebo si velkokluby vylámou zuby na černých koních?

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Česká Tipsport extraliga – kurzy na hokej play-off 2024, pořadí týmů (los)

Nejprve ze všeho si představme pořadí týmů po základní části.

To je pro naše predikce zcela zásadní, podle pravidel play off totiž před každou sérií probíhá nové rozlosování soupeřů. Vždy platí, že nejlépe umístěný postupující se utká s tím nejhůře postaveným, druhý odshora hraje s druhým odspoda atd.

Největším favoritem sázkových kanceláří jsou vcelku pochopitelně Pardubice, které budou coby vítěz základní části všechny své série začínat na domácím ledě – a zároveň se proti nim vždy postaví papírově nejslabší soupeř. Dynamo během 52 kol uhrálo rekordních 121 bodů, úspěšnější výkon česká extraliga od zavedení tříbodového systému nepamatuje.

Přímo do čtvrtfinále míří také pražská Sparta, obhájci titulu z Třince a po urputném finiši také brněnská Kometa. Zbývajících osm celků se nejprve utká v předkole na tři vítězné zápasy – jeho výsledky pak rozhodnou o složení dvojic pro čtvrtfinále pavouku.

  1. Pardubice – kurz na titul 2,25
  2. Sparta – kurz na titul 3,40
  3. Třinec – kurz na titul 5,80
  4. Kometa – kurz na titul 13,50
  5. Litvínov – kurz na titul 28,00
  6. České Budějovice – kurz na titul 33,00
  7. Liberec – kurz na titul 35,00
  8. Mountfield HK – kurz na titul 35,00
  9. Vítkovice – kurz na titul 55,00
  10. Olomouc – kurz na titul 90,00
  11. Karlovy Vary – kurz na titul 120,00
  12. Plzeň – kurz na titul 130,00

sipka Aktuální nabídku i live streamy z play off najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Mistr české hokejové extraligy 2023/2024: Výsledky play off, pavouk (předkolo, čtvrtfinále, semifinále, finále)

Čtyři redaktoři, čtyři předpovědi – a tři potenciální šampioni české hokejové extraligy pro sezonu 2023/2024.

Na jednom v naší redakci zavládla shoda: všichni očekáváme, že rozjeté Pardubice projdou pavoukem až do finále. Tam už se ale očekávání liší; pouze jeden z nás tipuje, že Dynamo jako teprve třetí extraligový tým za posledních 13 let po Poháru Jaroslava Pouzara ze základní části potěžká i mistrovský Pohár T. G. Masaryka.

Jeden z nás očekává návrat titulu do hlavního města, hned dvakrát se pak na špičce pavouku znovu objevuje důvěrně známá třinecká dynastie. Oceláři, třetí tým základní části, útočí na pátý titul v řadě, čímž by vyrovnali extraligový rekord aktuálně prvoligového Vsetína.

Český hokejový mistr pro rok 2024: Tipy redakce HokejZpravy.cz

Tým Balíček Koreš Kukrál Tkadlec
Pardubice finále 🏆titul finále finále
Sparta SF ČF 🏆titul ČF
Třinec 🏆titul finále SF 🏆titul
Kometa ČF SF ČF SF
Litvínov SF ČF SF ČF
Č. Budějovice ČF ČF ČF ČF
Liberec ČF SF ČF SF
Mountfield HK OF ČF OF OF
Vítkovice ČF OF ČF ČF
Olomouc OF OF OF OF
Karlovy Vary OF OF OF OF
Plzeň OF OF OF OF

Vysvětlivky: SF = semifinále, ČF = čtvrtfinále, OF = osmifinále, předkolo

Zkušenosti Třince budou hrát prim, a to i v sedmém finále, míní Balíček

Další titul pro Třinec? Ani po letech se Balíčkovi tato písnička ještě neohrála. Podle jeho predikce obhájci v nejkratším možném čase ukončí čtvrtfinále s Motorem, následně v sedmi duelech vyřadí Spartu – a maximální možný počet utkání si vyžádá i finále proti Pardubicím.

„Třineckou dynastii podle mě letos čeká last dance. Jeřábkovo děsivé zranění z minulého týdne je citelnou ztrátou, kádr je ale pořád dost široký. Všichni navíc víme, co v play off dokáže Kacetl – náznaky jeho tradiční jarní formy jsme mohli několikrát zahlédnout už v posledních týdnech,“ připomíná Balíček výkony maskovaného fantoma.

Bez vstřelených gólů ovšem zvítězit nelze, i zde mají svěřenci Zdeňka Motáka co nabídnout: „První řadu Ocelářů navíc považuji za nejlepší v extralize. Vítězné chvíle pro dlouhodobý úspěch budovaného Dynama přijdou, ale ne letos – zkušenosti zvítězí, Třinec se pátým titulem v řadě vyrovná Vsetínu.“

Predikce – průběh play off ELH 2024

  • Předkolo: Litvínov (5) vs. Plzeň (12) 3:0, České Budějovice (6) vs. Karlovy Vary (11) 3:1, Liberec (7) vs. Olomouc 3:0, Mountfield HK (8) vs. Vítkovice (9) 2:3
  • Čtvrtfinále: Pardubice (1) vs. Vítkovice (9) 4:1, Sparta (2) vs. Liberec (7) 4:2, Třinec (3) vs. České Budějovice (6) 4:0, Kometa (4) vs. Litvínov (5) 3:4
  • Semifinále: Pardubice (1) vs. Litvínov (5) 4:1, Sparta (2) vs. Třinec (3) 3:4
  • Finále: Pardubice (1) vs. Třinec (3) 3:4

Masarykův pohár stráví léto v Pardubicích, očekává Koreš

Stejné finále, jiné vyústění. Také Koreš si dokáže představit další finálovou účast Ocelářů, doba jejich kralování ovšem podle něj skončí na pardubických hokejkách. Mistrovské oslavy město perníku naposledy zažilo v roce 2012.

„Pardubicím by mohl k titulu paradoxně trochu pomoci i Liberec, který se nejspíš střetne se Spartou a sebere jí hodně sil. Nedivil bych se, kdyby nakonec Bílí Tygři Spartu dokonce zaskočili a vyřadili největšího papírového rivala Pardubic už ve čtvrtfinále,“ vysvětluje Koreš, proč jeho model jako jediný nepočítá s postupem týmu z hlavního města mezi nejlepší čtyřku.

„Dynamo pak bude mít v dalším průběhu play off více sil díky šířce kádru i sweepu ve čtvrtfinále. Tentokrát už jej asi nezastaví ani Třinec, kterému bude obrovsky chybět Jeřábek.“ Při loňském mistrovském tažení produktivní bek Ocelářů do statistik zapsal 11 bodů (3+8) ve 21 zápasech.

Predikce – průběh play off ELH 2024

  • Předkolo: Litvínov (5) vs. Plzeň (12) 3:0, České Budějovice (6) vs. Karlovy Vary (11) 3:0, Liberec (7) vs. Olomouc (10) 3:1, Mountfield HK (8) vs. Vítkovice (9) 3:2
  • Čtvrtfinále: Pardubice (1) vs. Mountfield HK (8) 4:0, Sparta (2) vs. Liberec (7) 3:4, Třinec (3) vs. České Budějovice (6) 4:2, Kometa (4) vs. Litvínov (5) 4:3
  • Semifinále: Pardubice (1) vs. Liberec (7) 4:1, Třinec (3) vs. Kometa (4) 4:2
  • Finále: Pardubice (1) vs. Třinec (3) 4:1

Sparta po 17 letech mistrem extraligy? Kukrál předpovídá strhující finále

Zřejmě nejpočetnější fanouškovská základna v Česku na zisk titulu čeká už od roku 2007. Podle Kukrála období útrap skončí, vítězství Sparty po 17 letech má předcházet strhující série s Dynamem. Pokud se tak stane, naše nejvyšší soutěž završí teprve čtvrté sedmizápasové finále v historii.

„Třinec nemůže vyhrávat navždy a ztráta nejlepšího obránce Jakuba Jeřábka je obrovským zásahem do sestavy. Tentokrát to ani fantom Kacetl nespasí,“ vysvětluje Kukrál, proč si Oceláři další finálové tango nezatančí.

„Pardubice jsou sice nabité hvězdami a dle kurzů jde o hlavního favorita na titul, ale přijde mi, že sparťanský hlad po vítězství i celková soudržnost mužstva jsou větší. Trenér Pavel Gross odvedl fantastickou práci, v play off bychom mohli vidět nejnebezpečnější Spartu za dlouhé roky.“

El Clásico, jak se duelům Sparty s Dynamem v této sezoně přezdívá po vzoru španělských fotbalových rivalů přezdívá, jsme v základní části viděli čtyřikrát. Každý tým si připsal po šesti bodech, na góly vyhráli Pražané v poměru 11:10 – to všechno případnému vyrovnanému finále jen a jen nasvědčuje.

Predikce – průběh play off ELH 2024

  • Předkolo: Litvínov (5) vs. Plzeň (12) 3:0, České Budějovice (6) vs. Karlovy Vary (11) 3:2, Liberec (7) vs. Olomouc (10) 3:1, Mountfield HK (8) vs. Vítkovice (9) 2:3
  • Čtvrtfinále: Pardubice (1) vs. Vítkovice (9) 4:3, Sparta (2) vs. Liberec (7) 4:3, Třinec (3) vs. České Budějovice (6) 4:2, Kometa (4) vs. Litvínov (5) 1:4
  • Semifinále: Pardubice (1) vs. Litvínov (5) 4:2, Sparta (2) vs. Třinec (3) 4:1
  • Finále: Pardubice (1) vs. Sparta (2) (3:4)

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Doba ocelová nekončí, věští Tkadlec další titul Třince

Tak tedy ještě jednou Třinec. To je přání nejen fanoušků vládnoucí hokejové dynastie, ale i Tkadlecův odhad na vítěze play off 2024. Při cestě za šestým klubovým prvenstvím by moravskoslezská skvadra měla porazit pátého různého finálového soupeře – a to samotné Dynamo.

„Papírově jsou největším favoritem Pardubice. Dle mého názoru ale budeme v průběhu play off svědky toho, že odvolání trenéra Václava Varadi bylo ze strany majitele Dynama Petra Dědka obrovskou hrubicí,“ připomíná Tkadlec lednové zemětřesení na střídačce Východočechů.

„K pátému v řadě a celkově už šestému titulu si pak dojde Třinec, který bude v taktických bitvách těžit ze zkušeností a sehranosti mančaftu. A hlavně je v kabině Ocelářů pod dohledem Petra Vrány a Martina Růžičky nastavená vítězná mentalita, která vede k úspěchu.“

To je pravda, do čtvrtfinále třinečtí hokejisté vstoupí s aktivní šňůrou 13 vyhraných sérií za sebou – v play off je naposledy vyřadila Kometa ve finále 2018.

Predikce – průběh play off ELH 2024

  • Předkolo: Litvínov (5) vs. Plzeň (12) 3:1, České Budějovice (6) vs. Karlovy Vary (11) 3:0, Liberec (7) vs. Olomouc (10) 3:1, Mountfield HK (8) vs. Vítkovice (9) 2:3
  • Čtvrtfinále: Pardubice (1) vs. Vítkovice (9) 4:2, Sparta (2) vs. Liberec (7) 3:4, Třinec (3) vs. České Budějovice (6) 4:1, Kometa (4) vs. Litvínov (5) 4:3
  • Semifinále: Pardubice (1) vs. Liberec (7) 4:3, Třinec (3) vs. Kometa Brno (4) 4:3
  • Finále: Pardubice (1) vs. Třinec (3) 2:4
Redaktor Předkolo Čtvrtfinále Semifinále Finále
Balíček
LIT - PLZ 3:0
CEB - KVA 3:1
LIB - OLO 3:0
MHK - VIT 2:3
PCE - VIT 4:1
SPA - LIB 4:2
TRI - CEB 4:0
KOM - LIT 3:4
PCE - LIT 4:1
SPA - TRI 3:4
PCE - TRI 3:4
Koreš LIT - PLZ 3:0
CEB - KVA 3:0
LIB - OLO 3:1
MHK - VIT 3:2
PCE - MHK 4:0
SPA - LIB 3:4
TRI - CEB 4:2
KOM - LIT 4:3
PCE - LIB 4:1
TRI - KOM 4:2
PCE - TRI 4:1
Kukrál LIT - PLZ 3:0
CEB - KVA 3:2
LIB - OLO 3:1
MHK - VIT 2:3
PCE - VIT 4:3
SPA - LIB 4:3
TRI - CEB 4:2
KOM - LIT 1:4
PCE - LIT 4:2
SPA - TRI 4:1
PCE - SPA 3:4
Tkadlec LIT - PLZ 3:1
CEB - KVA 3:0
LIB - OLO 3:1
MHK - VIT 2:3
PCE - VIT 4:2
SPA - LIB 3:4
TRI - CEB 4:1
KOM - LIT 4:3
PCE - LIB 4:3
TRI - KOM 4:3
PCE - TRI 2:4

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

České reprezentantky zpívají hymnu po vítězném zápase o 3. místo na MS v hokeji žen 2023

Mistrovství světa v hokeji žen 2024: tabulka, program, výsledky

České hokejistky budou na MS 2024 útočit na třetí medaili v řadě. Podívejte se na program a výsledky hokejového šampionátu žen, který se...

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...

Mezi kluby NHL dochází každý rok ke spoustě výměn hráčů. Které se letos zařadí k těm nejpovedenějším?

NHL výměny a přestupy 2023/24: změny v týmech, uzávěrka přestupů

Všechny přestupy v NHL během sezóny 2023/24 přehledně a na jednom místě. Kdo, kam, za koho? Dozvíte se v našem článku.