Tři české týmy dnes v odvetách osmifinále Ligy mistrů v hokeji

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Mezi osmičkou nejlepších klubů Champions Hockey League 2023/24 může mít česko hned trojnásobné zastoupení. Pardubice, Třinec i Vítkovice dnes čekají odvety osmifinále Ligy mistrů v hokeji. Proti komu a s jakými postupovými vyhlídkami?

České týmy v odvetáchPostupový klíč
PardubiceTřinecVítkovice

Brankář Skelleftea Gustaf Lindvall a útočík Třince Marko Daňo v osmifinále play off Ligy mistrů v hokeji 2023-24 Foto: Profimedia

Liga mistrů hokej 2023/24: Dnes na programu odvety osmifinále, do akce jdou tři české týmy

Prestižní pohárová soutěž již brzy pozná osmičku čtvrtfinalistů, o vstupenku mezi evropskou elitu se hlásí i tři české kluby. Liga mistrů v hokeji 2023/24 má na programu odvety osmifinálových sérií, do akce půjdou také Pardubice, Třinec a Vítkovice. Klíčová utkání startují v úterý 21. listopadu v 17:30 a 18:00.

sipka Zápasy Ligy mistrů v hokeji sledujte živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Na prahu důležitého dne si spolu s námi připomeňte, proti komu tři přední české celky nastoupí a jaký výsledek budou hájit. Dobrou zprávou je, že všichni naši zástupci úvodní zápasy vyhráli. Jak ale sami uznáte, v ledním hokeji žádný náskok není dost velký.

Ve úterý má play off Ligy mistrů na programu šest zápasů, zbývající dva duely proběhnou ve středu. Pavouk evropského poháru je ale dopředu daný, týmy tak mohou vyhlížet, s kým se utkají v případném čtvrtfinále.

Pokud uspějí všechny naše celky, již podruhé v historii budeme mít ve čtvrtfinále CHL trojnásobné zastoupení – povedlo se to již v sezoně 2017/18, kdy mezi nejlepší osmičku prošli hokejisté Komety, Třince a Liberce. Jaký to rozdíl oproti fotbalové Lize mistrů, kde naše celky čtvrtfinálovou bránu neprolomily ani jednou.

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

CHL 2023/24: Odveta, postupová matematika, pravidla, prodloužení a nájezdy

V rychlosti si připomeňme postupovou matematiku play off CHL 2023/24. Rozhodujícím a jediným faktorem je součet skóre obou zápasů. Každý gól má stejnou váhu, bez ohledu na to, kde byl vstřelen. Kdo bude mít po dnešní odvetě vyšší celkové skóre, ten postupuje do čtvrtfinále.

Pokud například Pardubice první utkání na ledě Ilvesu vyhrály 3:1, dnes si mohou dovolit prohrát jakýmkoliv jednogólovým výsledkem.

Pokud by padly o dva góly – klidně i 6:8, protože nezáleží na počtu tref na hřišti soupeře – pak vzhledem k celkové remíze nastává prodloužení. A kdyby Ilves vyhrál o tři branky a více, Dynamo v soutěži končí.

  • V play off CHL postupuje tým s lepším skóre z obou zápasů série.
  • Je-li skóre nerozhodné, po konci odvety následuje prodloužení.
  • Trvá 10 minut a hraje se ve formátu tři na tři s pravidlem náhlé smrti.
  • Nepadne-li gól, pak o postupujícím rozhodují samostatné nájezdy.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Pardubice dnes doma hájí dvougólový náskok proti Ilves Tampere

Modelový příklad čerpá z reality, Dynamo před týdnem vyhrálo na ledě Ilvesu Tampere 3:1 a před domácím publikem v Enteria Areně tak bude dnes od 17:30 hájit dvougólový náskok. Podrobné preview odvety Pardubice vs. Ilves najdete ZDE

Východočeši úvodní duel otočili. Na přesilovkovou trefu Meskanena v 11. minutě postupně odpověděli Lukáš Radil, Tomáš Zohorna a znovu Radil, jenž svou skvělou střeleckou formu z extraligy konečně přenesl i na evropská kluziště.

Ilves, bronzový tým loňského ročníku Liigy, letos spoléhá i na čtyři české reprezentanty. Branku pravidelně hájí Jakub Málek, modrou čáru stráží Dominik Mašín a v útoku září Šimon Stránský s Petrem Kodýtkem, aktuálně nejlepším střelcem finské soutěže.

V té se Ilves přetahuje o vedení s městským rivalem Tapparou a pomalu může spřádat plány na jarní play off. V CHL však jeho mise může skončit už dnes.

První zápas: Ilves vs. Pardubice – 1:3

  • Branky: 10:49 Meskanen (PPG, Stránský, Ratinen) – 17:39 Radil (Zohorna, Vála), 21:35 Zohorna (Kousal, Radil), 34:14 Radil (Kousal, Zohorna)
  • Střely: 25:24
  • Brankáři: Jakub Málek (21/24, 87,5 %) – Roman Will (24/25, 96 %)
  • Postoupí Pardubice: kurz 1,15 sipka sledovat zde
  • Postoupí Ilves: kurz 4,60 sipka sledovat zde

Třinec k odvetě odletěl do Švédska, nad Skelleftea Oceláři vedou o gól

Oceláři jako jediný český celek začal osmifinálovou sérii na domácí půdě, ve Werk Areně minulý týden po dramatické třetí třetině nad Skelleftea AIK zvítězili 4:3. K jistotě postupu jim tak dnes od 18:00 stačí i remíza, vše o odvetě Skelleftea vs. Třinec se dočtete TADY.

Oceláři švédskému vicemistrovi uštědřili pořádnou lekci z produktivity, na čtyři přesné zásahy jim stačilo pouhých 15 střel. Stinnou stránkou je, že Třinec ve třetí části prohospodařil dvougólové vedení. Výhru mu až necelé čtyři minuty před koncem vystřelil Libor Hudáček, s 11 body nejproduktivnější hráč Ligy mistrů.

Není bez zajímavosti, že i přes lepší výchozí pozici jsou svěřenci Zdeňka Motáka co do postupových kurzů mírným outsiderem. Skelleftea dlouhodobě patří mezi evropskou špičku, vloni ovládla základní část SHL a v play off ji až ve finále zastavili Växjö Lakers (1:4 na zápasy).

Letos se ovšem tým ze severu Švédska výsledkově i střelecky trápí – z nejproduktivnějšího celku SHL se stal ten nejméně skórující. Po první zastávce Euro Hockey Tour se nicméně hra AIK zvedla, v repríze finále proti Växjö brala Skelleftea bod za prohru 4:5 po nájezdech, s pomocí stejné disciplíny v sobotu porazila 2:1 Timru a zvítězila poprvé od 26. října.

První zápas: Třinec vs. Skelleftea – 4:3

  • Branky: 01:41 Jeřábek (Vrána), 13:03 Růžička (PPG, Daňo, Jeřábek), 44:54 Kurovský (Čacho, Dravecký), 56:06 Hudáček (Nestrašil, Polášek) – 24:46 Lindstrom (Hugg), 46:15 Forsfjall (Stenman, Dzierkals), 52:21 Sikura (PPG, Lindstrom, Lindholm)
  • Střely: 15:26
  • Brankáři: Ondřej Kacetl (23/26, 88,46 %) – Gustaf Lindvall (11/15, 73,33 %)
  • Postoupí Třinec: kurz 1,88 sipka sledovat zde
  • Postoupí Skelleftea: kurz 1,80 sipka sledovat zde

Vítkovice dnes doma přivítají Pelicans Lahti, tři branky jim přihrála kontumace

Z nejlepší výchozí pozice do dnešních odvet nastoupí Vítkovice, které nad Pelicans po kontumaci úvodního utkání vedou 3:0. Ridera si tak dnes od 18:00 může dovolit prohrát až o dvě branky, více se o zápasu Vítkovic s Lahti dočtete ZDE.

Nerozhodovalo se na ledě, ale kvůli ledu. První osmifinále bylo minulé úterý v polovině úvodní třetiny přerušeno kvůli nezpůsobilé hrací ploše. Pořadatelé měli dvě hodiny na nápravu, leč neuspěli. Regule Ligy mistrů jsou v takovém případě přísné, náhradní termín hledat nelze.

Sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček pro klubový web řekl: „Nebylo to o jedné díře v led. Po těch necelých dvanácti minutách byla celá ledová plocha, především na kruzích, v opravdu havarijním stavu. Tady šlo skutečně o zdraví hráčů.“

Ostravané, kteří se v extraligové tabulce krčí na 12. příčce a aktuálně za sebou táhnou šňůru tří porážek, se i přes třígólové vedení musí mít na pozoru. Pelicans je totiž v září ve 3. kole základní části CHL porazili 4:0 – zopakování takového výsledku by znamenalo okamžitý konec postupových nadějí.

Dobrou zprávou však budiž, že ani Lahti se v domácí soutěži nedaří – stejně jako Vítkovice, také Pelikáni jsou v tabulce třetí od konce. Z posledních pěti zápasů dvakrát vyhráli, v pátek ovšem schytali nepříjemnou porážku 0:4 na ledě tabulkových sousedů KooKoo.

Dres úřadujícího finského vicemistra oblékají i čtyři Češi, a sice obránci Michal Jordán s Filipem Králem a útočníci Luboš Horký s juniorským reprezentantem Adamem Barešem. Nejproduktivnějším hráčem je Američan Ryan Lasch, i přes střelecký půst v Liize ve 20 zápasech posbíral 19 asistencí. Pozor na něj – právě on v září do vítkovické svatyně dopravil dva kotouče.

Na koho mohou Pardubice, Třinec a Vítkovice narazit ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů 2023/24?

Na závěr se podívejte, s kým se mohou čeští zástupci střetnout ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů 2023/24.

  • Na Vítkovice v případě postupu čeká lepší z dvojice Adler Mannheim a Rapperswil-Jona Lakers, blíže k postupu má po úvodním kole švýcarský tým i s Petrem Čajkou, Romanem Červenkou a navrátilcem z NHL Martinem Frkem na soupisce.
  • Třinec se v případném čtvrtfinále utká s vítězem série Färjestad BK vs. EHC Biel-Bienne, i díky pravidelným střeleckým příspěvkům Davida Tomáška jsou postupu blíže Švédové.
  • Pardubice se v dalším kole mohou střetnout buď s Lukko Rauma, nebo s Innsbruckem. Za rakouský celek nastupuje dlouholetá opora nyní prvoligového Znojma Jan Lattner, první zápas skončil remízou.
Levá strana pavouku Pravá strana pavouku
Mannheim - Rapperswil (1:4)
Pelicans - Vítkovice (0:3)
Ilves - Pardubice (1:3)
Lukko Rauma - Innsbruck (2:2)
Färjestad - Biel (5:3)
Skelleftea - Třinec (3:4)
Servette Ženeva - Mnichov (2:3)
Växjö - Ingolstadt (4:1)

Alespoň jeden extraligový celek české barvy ve čtvrtfinále CHL hájil pokaždé od sezony 2016/17.

V posledních třech dokončených ročnících se mezi nejlepší osmičku starého kontinentu vměstnal vždy alespoň jeden náš zástupce, pamatujeme ovšem i hojnější časy.

Ty se mohou vrátit, dnes mohou do další kola play off podruhé v historii projít hned tři české celky. Držte jim palce, všechny zápasy Ligy mistrů v hokeji můžete sledovat živě zde.

České týmy ve čtvrtfinále Ligy mistrů v hokeji

  • 2014/15: bez českého zastoupení
  • 2015/16: bez českého zastoupení
  • 2016/17: Vítkovice (4:8 vs. Fribourg-Gottéron), Sparta Praha (5:4 vs. SC Bern)
  • 2017/18: Kometa Brno (6:8 vs. JYP), Třinec (8:4 vs Brynäs IF), Liberec (2:1 vs ZSC Lions)
  • 2018/19: Kometa Brno (2:10 vs. Frölunda HC), Plzeň (5:4 vs. Skelleftea)
  • 2019/20: Mountfield HK (5:1 vs. EV Zug)
  • 2020/21: zrušeno
  • 2021/22: Sparta Praha (5:6 vs. Rögle BK)
  • 2022/23: Mountfield HK (3:4 vs. EV Zug)
  • 2023/24: sledujte živě zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Spenglerův pohár před Vaillant Arenou v Davosu

Hokejový turnaj Spengler Cup: program, tabulka, výsledky, týmy

Letošní Spengler Cup je na programu od 26. do 31. prosince 2023. Přečtěte si vše podstatné o prestižním turnaji.

Jaromír Jágr patří mezi nejlepší hokejisty všech dob. Velké úspěchy slavil v NHL i za národní tým.

Jaromír Jágr, kariéra a statistiky: NHL, Kladno, reprezentace

Jaromír Jágr bude už navždy patřit k nejlepším hokejovým útočníkům historie. Vše o jeho kariéře a úspěších najdete v našem článku.

Šéf NHL Gary Bettman (vpravo) a jeho zástupce Bill Daly na tiskové konference ve Švédsku.

Šéf NHL promluvil: hráči na olympiádě, Světový pohár, nové týmy?

Šéf NHL Gary Bettman se pro novináře ve Švédsku vyjádřil ke spoustě zajímavých témat. Vše o jeho plánech čtěte v našem článku.