Finále Vsetín vs. Zlín dnes živě: Hokej Chance liga play off

Vsetín během víkendu dvakrát vyloupil zlínský stadion Luďka Čajky a ve finále Chance ligy tak vede 3:1 na zápasy. Teď se série vrací zpět Na Lapač. Berani mají nůž na krku a už si nemohou dovolit zaváhat. Naopak Vsacani jsou poslední krok od zisku prvoligového titulu. Sledujte pátý duel živě v live streamu!

AKTUALIZACE: VSETÍN JE MISTREM CHANCE LIGY 2023/2024. Domácí v pátém zápase zvítězili 2:0, když se prosadili Hrňa (12. minuta) a Jonák (47. minuta). Valašské finále tak hokejisté VHK uzavřeli výsledkem 4:1, už ve středu nastoupí v baráži o extraligu proti Kladnu.

Živý přenosInformace
Vsetín Zlín Statistiky Tip

Finále Chance ligy 2024 Vsetín vs. Zlín, Jesse Paukku (Zlín) a Šimon Jenáček (Vsetín) v souboji u mantinelu Foto: ČTK / Glück Dalibor

Play off Chance liga 2024 dnes: Kde sledovat VHK Robe Vsetín vs. Berani Zlín živě online v live streamu zdarma?

Páté utkání může už definitivně rozseknout tajenku o soupeři Kladna v letošní extraligové baráži. Podaří se Vsacanům na domácí půdě využít hned prvního mečbolu, nebo Zlín tuhle regionální bitvu ještě zdramatizuje?

Páté klání finálové série 1. hokejové ligy mezi Vsetínem a Zlínem je na programu v úterý 9. dubna 2024 od 18:00. Vychutnejte si tento atraktivní mač v přímém přenosu na Chance TV!

sipka Klikněte ZDE a sledujte finále Vsetín vs. Zlín živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Zlín - Vsetín dnes, informace o zápase (finále play-off Chance ligy 2024, 5. utkání)

Během předešlého dvojutkání finále play off Chance ligy 2024. Berani přidali na aktivitě a hra byla oproti úvodním dvou duelům mnohem vyrovnanější. Jenže zatímco z Lapače si odvezli jeden bod, tak doma i přes zlepšený výkon nedokázali urvat ani jeden zápas.

To Vsetín o víkendu potvrdil, že zvládnuté koncovky venkovních zápasů v semifinále proti Jihlavě nebyly náhodou. Rovněž ve Zlíně se během duelů číslo 3 a 4 lámal chleba až v posledních minutách a ty opět vyzněly lépe právě pro Vsacany.

  • 1. zápas: Vsetín vs. Zlín – 8:1 (střely na branku 40:22)
  • 2. zápas: Vsetín vs. Zlín – 2:3 pp. (střely na branku 50:17)
  • 3. zápas: Zlín vs. Vsetín – 3:5 (střely na branku 33:27)
  • 4. zápas: Zlín vs. Vsetín – 3:4 (střely na branku 19:28)
  • 5. zápas: Vsetín vs. Zlín – sledujte živě ZDE

Dosavadní průběh finálové série Chance ligy nahrává tomu, že pro pátý zápas bookmakeři poměrně jasně favorizují Vsetín.

Níže si pak můžete prohlédnout základní kurzovou nabídku od sázkové kanceláře Chance, která je titulárním partnerem druhé nejvyšší hokejové soutěže v ČR. Tipovat lze samozřejmě i v průběhu tohoto vyhroceného klání, a to formou LIVE sázek. Příjemnou zábavu.

Nejzajímavější kurzy na 5. zápas Vsetín vs. Zlín

  • 1/0/2: Vsetín 1,73 | remíza 4,34 | Zlín 3,94
  • 10/12/02: Vsetín 1,23 | nebude remíza 1,20 | Zlín 2,05
  • Vítěz do rozhodnutí: Vsetín 1,42 | Zlín 2,87
  • 4,5 gólu v zápase: méně 2,43 | více 1,56
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,72 | více 2,12
  • Kurz na titul: Vsetín 1,02 | Zlín 12,00
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Hokej Vsetín vs. Zlín: informace o zápase
🕒Kdy: 9. 4. 2024 od 18:00 (5. zápas)
🌎Kde: Zimní stadion Na Lapači, Vsetín
🏆Soutěž: Chance liga play off 2023/24, finále
🏒Stav série: 3:1 pro Vsetín
Kurzy Chance (5. z.): 1,73 - 4,34 - 3,94
📺Živý přenos: Chance TV, Tipsport TV

Vyrovnanost útočných řad táhne Vsetín k prvoligovému titulu

Ještě jedno vítězství dělí Vsetín od postupu do extraligové baráže. Pokud se mu podaří udělat poslední krok, zahraje si o extraligou příslušnost po dlouhých 18 letech.

Říká se, že závěrečný krok bývá tím nejtěžším. Pojďme se podívat na několik důvodů, které hovoří ve prospěch toho, že vsetínské mužstvo zvládne udělat i čtvrtý bod.

Tím prvním je návrat forvardů Víta Jonáka a Danielse Berzinše, kteří už nastoupili do obou zápasů na zlínské půdě. A oba dva se dokázali gólově prosadit v poslední dvacetiminutovce nedělního klání, čímž výrazně přispěli k nesmírně důležité výhře 4:3.

Nejprve Jonák poslal na sklonku 45. minuty svůj tým už potřetí do vedení a poté v čase 56:40 lotyšský útočník Berzinš umně tečoval střelu od jeho krajana Zabusovse. A právě kooperace hráčů z pobaltské země přinesla vítěznou branku, která dostala Vsetín do vedení 3:1 na zápasy.

Ve výborné formě jsou poté všichni členové první i čtvrté vsetínské formace, ve kterých dva navrátivší hráči právě nastupují.

Jonákovi parťáci z elitního útoku Luboš Rob a Pavel Klhůfek ukazují, že jim nedělá problém převzít vůdčí role v klíčových okamžicích sezony. Syn vsetínského asistenta trenéra Roba st. nasbíral ve finále už 8 kanadských bodů (1+7). Stejně jich má na svém kontě i zlínský rodák Klhůfek (3+5), pro nějž je tato série vskutku pikantní.

Luboš Rob a Pavel Klhůfek ve finále Chance ligy 2024

  • 1. zápas: výhra 8:1 – Rob 0+4, Klhůfek 1+1
  • 2. zápas: prohra 2:3 pp. – Rob 0+2, Klhůfek 1+0
  • 3. zápas: výhra 4:3 – Rob 1+1, Klhůfek 1+2
  • 4. zápas: výhra 5:3 – Rob 0+0, Klhůfek 1+1
  • 5. zápas: sledujte živě ZDE

To kolegové Berzinše ze čtvrté lajny Ondřej Machala s Patriksem Zabusovsem zase jasně dávají najevo, že jejich "last minute" příchody byly pro vedení VHK trefou do černého.

Účastník hokejového mistrovství U20 v roce 2019 Machala nastřílel proti Zlínu ve čtyřech zápasech stejný počet branek, další dvě pro své spoluhráče připravil. Rovněž lotyšský křídelník Zabusovs, který ještě před dvěma roky hájil barvy Ševců v Tipsport ELH, se může pochlubit průměrem více než jednoho bodu na utkání (2+3).

K tomu připočtěme extraligou ostřílené borce Erika Hrňu s Miroslavem Holcem nebo bojovníky Adama Hořanského s Matoušem Kratochvilem. Aktuální silou a kvalitou tak vsetínské ofenzivní řady jednoznačně převyšují standardy 1. hokejové ligy.

sipkaZDE si přečtěte preview semifinále ELH Sparta vs. Třinec

Útok navíc podporují beci Jakub Teper (4+7), Šimon Jenáček (1+6) i Mads Larsen (0+6). Teper s 11 zářezy do produktivity dokonce kraluje bodování mezi obránci v play off Chance ligy 2024.

Útočné choutky zadáků ale samozřejmě přinášejí i stinné stránky. A pokud něco Vsetínu v dosavadním průběhu finále pokulhávalo, jednalo se právě o často otevřená vrátka v obraně. Ostatně v každém ze tří předešlých klání inkasovala defenziva VHK po třech gólech.

Ačkoliv za některé branky nemohl, proti Zlínu se zatím moc nedaří ani gólmanu Maximu Žukovovi. Někdejší prospekt NHL klubu Vegas Golden Knights ve čtyřech finálových zápasech zlikvidoval pouze 87,66 % střel mířících na něj.

Pokud však budou vsetínští zadáci více myslet na poziční hru a Žukov přidá nějaký ten zákrok "navíc", Vsetín má vysoké šance na ukončení finálové série Chance ligy 2024 už v následujícím pátém utkání.

Hráči Vsetína v play off 2024

  • Luboš Rob (F) – 17 bodů (4+11), čas na ledě 16:17
  • Ondřej Machala (F) – 14 bodů (9+5), čas na ledě 14:25
  • Pavel Klhůfek (F) – 13 bodů (5+8), čas na ledě 17:53
  • Patriks Zabusovs (F) – 12 bodů (5+7), čas na ledě 16:16
  • Jakub Teper (D) – 11 bodů (4+7), čas na ledě 18:51
  • Maxim Žukov (G) – úspěšnost zákroků 92,24 %, GAA 1,84

Zlín se sice zlepšil v oslabení, stále jej ale sráží bídné přesilovky a nízká intenzita střelby

Berani jsou teď ve svízelné situaci. Ani jednou nevyužili výhodu domácího prostředí a obhajoba prvoligového titulu se jim začíná vzdalovat. Pokud si chtějí i letos zahrát proti Kladnu o poslední volné místo v extralize, musejí Vsetín porazit třikrát v řadě, z toho dvakrát venku.

To je samozřejmě velice složitý úkol. Obrat jakékoliv play off série ze stavu 1:3 na 4:3 je sice vzácný, nicméně rozhodně ne nereálný. Pojďme se podívat na body, na kterých může Zlín stavět.

Tím základním jsou zkušenosti, kterých někteří hráči na zlínské soupisce mají na rozdávání. Ostatně Ševci jsou nejstarším týmem letošního ročníku Chance ligy, věkový průměr mužstva dosahuje hodnoty 28,48 let.

Dlouholetou herní praxi dokázali už dokázali využít v semifinále proti Litoměřicím. Tehdy ale obraceli ze stavu 2:3 a v šestém utkání hráli na domácím kluzišti. Současně je nutno připomenout, že Kališníci jsou nejmladším mančaftem první ligy. Otočka proti pátému nejstaršímu týmu (průměr 26,68 let) tedy bude o poznání těžší.

Dále by se Zlín mohl opřít o zlepšení hry v oslabení. Zatímco během úvodního dvojutkání dostal od VHK dohromady čtyři přesilovkové branky, na domácí půdě při této situaci inkasoval pouze jednou.

Nicméně počínání druhého speciálního týmu už patří do kategorie faktorů, na kterých musejí hokejisté z Baťova města okamžitě zapracovat. Ve finálové sérii totiž proměnili pouze jednu ze 14 přesilovek.

Speciální týmy Zlína ve finále Chance ligy 2024

  • 1. zápas: prohra 1:8 – přesilovky 0/3, oslabení 3/6
  • 2. zápas: výhra 3:2 pp. – přesilovky 0/4, oslabení 3/4
  • 3. zápas: prohra 3:4 – přesilovky 0/3, oslabení 2/2
  • 4. zápas: prohra 3:5 – přesilovky 1/4, oslabení 4/5
  • 5. zápas: sledujte živě ZDE

A ačkoliv Berani na domácí půdě srovnali tempo hry, stále potřebují přidat na intenzitě palby. Ve třetím utkání sice poprvé v této sérii zvítězili na rány poměrem 33:27, naposledy už ale byli zase přestříleni 19:28.

Například druhý nejproduktivnější hráč zlínského mužstva v letošním play off Martin Novák vystřelil během čtyř finálových zápasů na bránu jenom třikrát. Více by se měli tlačit do zakončení i další tahouni Denis Kindl (3 střely), Petr Holík (5), Mikko Salmio (5) či Jan Süss (6). Naopak nejčastěji vsetínskou svatyni ohrožují Jakub Šlahař (10) a Bedřich Köhler (11).

V optimální formě není ani zlínský brankář Daniel Huf, který střídá světlé okamžiky s temnými. Například ve druhém klání sice zázračně vychytal svému týmu výhru, když se zaskvěl 48 zákroky, den předtím byl ale po šestém inkasovaném gólu vystřídán. Celkově pak ve finále chytá s úspěšností 86,55 %.

Zlín se teď už opravdu nemá na co šetřit. Každá další prohra v této finálové sérii znamená konec sezony. I to může Ševce vyburcovat k nadlidskému výkonu. Zároveň připomeňme, že na kluzišti svého úhlavního nepřítele už letos dvakrát vyhráli a naopak dvakrát prohráli. Jak bude tato bilance vypadat po úterním klání?

Hráči Zlína v play off 2024

  • Mikko Salmio (F) – 11 bodů (9+2), čas na ledě 15:25
  • Martin Novák (F) – 11 bodů (2+9), čas na ledě 15:41
  • Zdeněk Sedlák (F) – 8 bodů (5+3), čas na ledě 13:43
  • Jakub Šlahař (F) – 8 bodů (4+4), čas na ledě 15:52
  • Jesse Paukku (F) – 8 bodů (3+5), čas na ledě 17:17
  • Daniel Huf (G) – úspěšnost zákroků 91,47 %, GAA 1,55

Sleduj hokejovou Chance ligu na TV Chance

Hokej Vsetín vs. Zlín dnes v playoff, 1. hokejová Chance liga 2024: statistiky, přesilové hry, góly

V této sekci se můžete podívat na týmové statistiky obou účastníků finálové série v play off 1. hokejové ligy. Domácí Vsetín má aktuálně za sebou 13 zápasů, to hostující Zlín odehrál v průběhu eliminační fáze o jedno utkání více, tedy 14. Zdrojem těchto údajů jsou oficiální stránky Chance ligy.

sipkaDnešní utkání Zlín vs. Vsetín sledujte živě ZDE

Zlín - Vsetín v play off Chance ligy: statistiky po 2. finále
Statistika Vsetín Zlín
Skóre 54:26 43:40
Střely 442:323 418:433
Bilance 9-1-2-1 5-3-0-6
Přesilové hry 13/45 (28,89 %) 7/48 (14,58 %)
Oslabení 36/42 (85,71 %) 36/44 (81,82 %)
Trestné minuty 105 135

Tip na výsledek: dnešní zápas HC Vsetín - Berani Zlín online (5. zápas, termín 9. dubna), finále play off Chance ligy 2024

Finálová série Chance ligy 2024 se ze zlínského svatostánku stěhuje na další bývalý extraligový stadion – tedy Na Lapač. Ve Zlíně bylo naposledy vyprodáno, čtvrté utkání sledovalo rovných 7 000 diváků. Je dost možné, že teď bude naplněna i kapacita vsetínské haly, která čítá 5 000 míst.

  • Termín 5. zápasu: 9. 4. od 18:00

Vsetín letos v play off doma vyhrál pět ze 7 zápasů. Během základní části pak zvítězil ve 20 z 26 případů. V průběhu aktuálního ročníku navíc hokejisté Vsetína několikrát odměnili své věrné fanoušky pořádnou kanonádou. Nemusí ani daleko pátrat v paměti, stačí si vzpomenout na první finále proti Zlínu (8:1) nebo úvodní čtvrtfinále s Přerovem (8:0).

Proto si zkusíme tipnout na to, že Vsetín dnes nastřílí alespoň 4 góly.

TIP (5. Z.): Vsetín více než 3,5 gólu sipka Vsadit a sledovat živě u Chance

TIP: Vsetín da min 4 goly

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat hokej 1. liga Vsetín vs. Tipsport živě?

Pátý finálové duel play off 1. hokejové ligy mezi Vsetínem a Zlínem lze sledovat online v živém přenosu na Chance TV ZDE.

Atraktivní duel mezi dvěma ambiciózními kluby z východní Moravy pak vysílá živě v livestreamu platforma Čt sport Plus.

Naproti tomu u sázkovky Chance ale můžete přepínat mezi mnohem větším množstvím sportovních přenosů z celé světa. V nabídce streamů jsou všechny zápasy z nejvyšších českých lig ve fotbale, hokeji, basketbalu, házené a mnoha dalších.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík během tréninku české hokejové reprezentace

Příprava Česka na MS v hokeji 2024: Kemp, program, výsledky

Jaká je aktuální soupiska, kdy hrají Češi další zápas, kdo vypadl z nominace? Přečtěte si vše o přípravném kempu před MS v hokeji 2024.

Čeští reprezentanti se radují z vítězství na mistrovství světa v para hokeji

MS v para hokeji 2024: program, výsledky, tabulka, Češi

Obhájí čeští reprezentanti medaili? MS v para hokeji 2024 hostí Calgary, podívejte se na ✔️ program, výsledky, tabulku a další info.