Vsetín - Jihlava živě: 5. semifinále play off Chance ligy 2024

Oba víkendové zápasy na Vysočině nabídly vyrovnanou bitvu. Třetí i čtvrté semifinále ale nakonec dopadlo lépe pro hostující Valachy, kteří pokaždé rozhodli až v závěru posledního dějství. V sérii tak vedou už 3:1. Páté utkání mezi Vsetínem a Jihlavou se bude hrát v úterý 26. března od 17:30.

VÝSLEDEK: Jihlava sice otevřela skóre zápasu, ještě v průběhu první třetiny se ale Valaši dostali do vedení. Páté klání i celou semifinálovou sérii pak Vsetín ovládl poměrem 4:1 a ve finále narazí buď na Zlín, nebo na Litoměřice. Všechna utkání play off Chance ligy pak můžete sledovat živě v live streamech na Chance TV.

Živý přenosInformace, kurzy
VsetínJihlava – Statistiky Tip

Vsetínský Pavel Klhůfek střílí na jihlavského gólmana Adama Berana Foto: Zdeněk Němec / MAFRA / Profimedia

Play off Chance liga 2024 dnes: Kde sledovat VHK ROBE Vsetín vs. HC Dukla Jihlava živě online v live streamu zdarma?

Jihlava je teď ve svízelné situaci. Za své výkony během předešlého víkendu si zasloužila vyhrát alespoň jedno klání. To se ale nestalo a v následujícím pátém zápase bude odvracet první vsetínský mečbol.

Podaří se Dukle sérii ještě prodloužit, nebo si Vsetín v pátém semifinále hraném Na Lapači zajistí postup do finále? Úvodní buly bude vhozeno v úterý 26. března 2024 v 17:30, přímý přenos sledujte na Chance TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Vsetín vs. Jihlava živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Vsetín - Jihlava dnes, informace o zápase (semifinále play-off Chance ligy 2024, 5. utkání)

V součtu zápasů loňské vyřazovací fáze a letošní sezony Vsetín vyhrál už v 10 z posledních 11 vzájemných střetnutí. Jihlava uspěla pouze ve druhém klání probíhajícího play off Chance ligy, když svého soka porazila až na nájezdy.

I tento faktor bude hrát domácím Vsacanům do noty. Nicméně dá se tušit, že svěřenci Viktora Ujčíka budou opět minimálně vyrovnaným soupeřem, ani v jednom z dosavadních čtyř semifinálových duelů Vsetín rozhodně nedominoval.

To bookmakeři mají jasno – před utkáním číslo 5 poměrně jednoznačně favorizují domácí Vsetín.

Například sázková kancelář Chance měla v době tvorby preview vypsaný kurz 1,26 na vítězství Valachů do rozhodnutí, které by znamenalo jejich v pořadí už třetí postup do finále 1. hokejové ligy. Naopak výhra hostující Dukly v pátém semifinále byla ohodnocena kurzem 5,42.

Nejzajímavější kurzy na 5. zápas Vsetín vs. Jihlava

  • 1/0/2: Vsetín 1,50 | remíza 4,75 | Jihlava 5,42
  • Vítěz do rozhodnutí: Vsetín 1,26 | Jihlava 3,81
  • 4,5 gólu v zápase: méně 2,75 | více 1,45
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,90 | více 1,90
  • Kdo postoupí: Vsetín 1,01 | Jihlava 20,00
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Hokej Vsetín vs. Jihlava: informace o zápase
🕒Kdy: 26. 3. 2024 od 17:30 (5. zápas)
🌎Kde: ZS Na Lapači, Vsetín
🏆Soutěž: Chance liga play off 2023/24, semifinále
🏒Stav série: 3:1 pro Vsetín
Kurzy Chance (5. z.): 1,50 - 4,75 - 5,42
📺Živý přenos: Chance TV, TV Tipsport

Na Vysočině zářil čtvrtý vsetínský útok v čele s Patrikem Zabusovsem

Trenérské dvojici Jiří Weintritt + Luboš Rob st. se před dvojutkáním na Vysočině podařilo na výbornou přeskládat složení útočných řad. Impulsem mohla být i prohra ze druhého utkání na domácí půdě, hlavním důvodem ale byla absence Víta Jonáka, který jinak obvykle nastupuje na křídle elitní formace.

Na jeho post se posunul Štěpán Matějček, čímž se uvolnil prostor pro vytvoření nové čtvrté formace ve složení Patriks Zabusovs – Daniels Berzinš – Ondřej Machala. A právě tato "lotyšská" checking line díky své aktivitě a bojovnosti zařídila obrat ze stavu 1:2 na 3:2.

Nejprve ve 12. minutě vyrovanal Berzinš, který zametl za záda jihlavského gólmana vyraženou střelu z hole jeho krajana Zabusovse. V polovině druhého dějství si pak lotyšští forvardi při vlastním oslabení role zakončovatele a asistujícího prohodili.

Domácí Jihlavané se vrátili do hry hned zkraje poslední dvacetiminutovky, když skvělou formu potvrdil Marcel Štefančík. Jenže 4 minuty před koncem základní hrací doby se provinil faulem vysokou holí loňský vicemistr světového šampionátu U20 Matouš Menšík a Vsetín šel do přesilovky.

V ní pak Luboš Rob ml. už poněkolikáté ukázal, že v druhé nejvyšší soutěži je rozdílovým hráčem. Ze svého obvyklého místa v pravém kruhu si sjel až skoro na osu hřiště a po pasu od Šimona Jenáčka zakončil dělovkou bez přípravy – 4:3. Pro vsetínského lídra se pak jednalo o čtvrtou branku v letošním play off a první vítěznou.

V nedělním klání sice zůstal Rob mladší bodově tichý, opět se ale činila čtvrtá formace. Na pozici centra však nastoupil Matouš Kratochvil, neboť Berzinš byl povýšen do druhého útoku. I tento krok se ale povedl – lajna pracantů totiž byla u všech tří vsetínských branek.

Čtvrtý útok Vsetína ve 4. semifinále

  • Levé křídlo: Ondřej Machala – 0+1, čas v přesilovce 03:15
  • Centr: Matouš Kratochvil – 0+1, čas v oslabení 01:48
  • Pravé křídlo: Patriks Zabusovs – 2+1, čas v oslabení 04:33

Absolutorium za své výkony během uplynulého víkendu pak zaslouží Patriks Zabusovs. Ten v neděli navázal na sobotní bilanci 1+1 vítězným gólem v čase 53:48, když v předbrankovém prostoru šikovně tečoval nahození od Madse Larsena a 15 vteřin před závěrečnou sirénou pojistil výhru ranou do odkryté jihlavské klece. Zároveň si připsal i jednu asistenci.

Lotyšský útočník přitom posílil Vsetín teprve koncem ledna. To samé platí i o Ondřeji Machalovi, který na Valašsko přišel těsně před uzávěrkou přestupů. A rovněž někdejší český juniorský reprezentant odvádí skvělou práci, v osmi duelech letošního play off nasbíral už 7 bodů (4+3).

To všechno jsou pro početnou komunitu příznivců Valašského hokejového klubu samozřejmě skvělé zprávy. Zapracování "last-minute" posil a rozložení palebné síly mezi všechny útočné řady mohou být klíčovými faktory pro co nejrychlejší postup do finále i následné tažení do extraligové baráže.

Teď ale ještě musí Vsacané získat poslední bod proti Jihlavě. Podaří se jim to už v zápase s pořadovým číslem 5?

Týmová produktivita Vsetína v play off 2024

  • Vít Jonák (F) – 8 bodů (4+4)
  • Luboš Rob (F) – 8 bodů (4+4)
  • Ondřej Machala (F) – 7 bodů (4+3)
  • Patriks Zabusovs (F) – 7 bodů (3+4)
  • Šimon Jenáček (D) – 6 bodů (0+6)
SÉRIE PLAY OFF CHANCE LIGY 2024

Jihlava podala dva slušné výkony, které ale nestačily ani na jednu výhru

Během třetího semifinálového utkání došlo k překonání absolutního rekordu v počtu nastřílených branek jedním hráčem během play off 1. hokejové ligy.

Jak už jistě mnozí z vás tušíte, postraral se o něj jihlavský snajpr Tomáš Harkabus. Ten nejprve v čase 4:05 skóroval při přesilovce ze svého oblíbeného místa a o dvě minuty později úspěšně zakončil i situaci 2 na 1.

Dle naší redakce největší hvězda čtvrtfinále se tak dostala na v pořadí už 13. přesný zásah během play off Chance ligy 2024. Třicetiletý křídelník tím překonal dosavadní rekord ústeckého Jaroslava Roubíka, který v roce 2016 nasázel 12 branek.

Co by však Harkabus dal za to, kdyby namísto vytvoření nového individuálního rekordu jeho tým o víkendu alespoň jednou vyhrál.

Blízko k tomu Jihlavští rozhodně měli. Zejména ve třetí třetině sobotního utkání po vyrovnání na 3:3 měli několik šancí, díky kterým se mohli dostat do vedení. V sobotu pak celkově přestříleli svého soupeře poměrem 32:26.

Rovněž v neděli platili za střelecky aktivnější mužstvo (36:30), srážela je ale nízká produktivita. To ostatně uznal i autor jediné jihlavské branky ze čtvrtého zápasu Richard Cachnín. "My musíme dávat víc gólů, pokud chceme vyhrávat. Na jeden gól se takový zápas vyhrát nedá," uvedl pro klubový web třiadvacetiletý forvard.

Cachnín zároveň nabádal, že v dalším zápase musí více ztížit práci jejich bývalému spoluhráči, který v současnosti hájí vsetínskou svatyni. "Hrajeme výborně, ale málo se dostáváme před Makse. Nebereme mu oči, on je výborný gólman," uznal kvality gólmana VHK Žukova.

Svěřenci Viktora Ujčíka by zároveň mohli přidat na bojovnosti. V každém ze čtyř dosavadních semifinálových zápasů zaznamenali méně zablokovaných střel.

Semifinále Vsetín vs. Jihlava (zablokované střely)

  • 1. zápas: VSE vs. JIH – 5:3 (zablokované střely 15:10)
  • 2. zápas: VSE vs. JIH – 2:3 n. (zablokované střely 22:14)
  • 3. zápas: VSE vs. JIH – 3:4 (zablokované střely 8:14)
  • 4. zápas: VSE vs. JIH – 1:3 (zablokované střely 9:11)

Ačkoliv se tato série pro Duklu nevyvíjí dobře, stále existuje naděje v obrat. Přestože se jedná o mužstvo plné nadějných mladíků, na soupisce najdeme i několik hráčů, kteří toho za sebou mají už opravdu hodně.

Kromě rekordmana Harkabuse zmiňme zejména Tomáše Čachotského, který svůj vysoký věk (42 let) nahrazuje nadstandardním hokejovým IQ. To ostatně dokazuje i 13 nasbíraných asistencí, díky kterým společně se svým parťákem Tomášem Havránkem kralují statistice nahrávačů v letošním play off.

A mladším hokejistům jako například Cachnínovi zase nechybí odhodlání. "Jedeme tam vyhrát, dostat tu sérii zpátky, tady pak taky vyhrát a v sedmém zápase vyhrát znovu. Už není kam uhnout,“ dodal v článku na oficiálních stránkách jihlavské Dukly.

Hokejisté Jihlavy v play off 2024

  • Tomáš Harkabus (F) – 17 bodů (13+4)
  • Tomáš Havránek (F) – 16 bodů (3+13)
  • Tomáš Čachotský (F) – 14 bodů (1+13)
  • Radim Toman (F) – 10 bodů (3+7)
  • Marcel Štefančík (F) – 7 bodů (5+2)

Sleduj hokejovou Chance ligu na TV Chance

Hokej Vsetín vs. Jihlava dnes v playoff Chance ligy 2024: statistiky, přesilové hry, góly

V této sekci se můžete podívat na vybrané týmové statistiky Vsetína a Jihlavy v play off 2024 před zahájením pátého semifinálového duelu. Zdrojem těchto dat je oficiální web soutěže.

sipka Dnešní utkání Vsetín vs. Jihlava sledujte živě ZDE

Vsetín - Jihlava v play off Chance ligy 2024: statistiky
Vsetín Jihlava
Počet utkání 8 11
Skóre 31:15 38:31
Střely 257:206 331:317
Přesilové hry 6/25 (24,00 %) 19/51 (37,25 %)
Oslabení 21/26 (80,77 %) 30/38 (78,95 %)
Bloky (na utkání) 6 12,45
Trestné minuty 65 179

Tip na výsledek: dnešní zápas VHK ROBE Vsetín vs. HC Dukla Jihlava online (5. zápas), semifinále play off Chance ligy 2024

Valaši teď mají výhodu tří postupových mečbolů. To samozřejmě přidá na jejich psychické pohodě. V dalším utkání navíc budou mít za svými zády vyhlášený zelenožlutý kotel, který Na Lapači určitě znovu vytvoří parádní hokejovou atmosféru.

  • Datum a čas 5. zápasu: 26.3. od 17:30

To samozřejmě jenom napomůže k dalšímu maximálnímu výkonu ze strany hokejistů Vsetína. Ti letos ve vyřazovací fázi střílejí téměř 4 branky na zápas a tolikrát by se mohli prosadit i v pátém duelu proti Dukle.

Proto si tipneme, že Vsetín dnes dá minimálně 4 góly.

TIP (5. Z.): Vsetín více než 3,5 gólů sipka vsadit a sledovat živě u Chance

TIP: Vsetín dá alespoň 4 góly

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat hokej Vsetín vs. Jihlava živě?

Páté čtvrtfinále mezi Vsetínem a Duklou a stejně tak i všechny ostatní zápasy play off 1. hokejové ligy můžete sledovat v živých přenosech na Chance TV ZDE.

ČT sport tento zápas nezařadil do vysílacího programu a přenos nepoběží ani přes platformu ČT sport Plus. Proto doporučujeme využít livestream od Chance.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Útočník Litoměřic Filip Kuťák v semifinále play off Chance ligy proti Zlínu vstřelil už šest gólů, prosadí se i v pátém zápase?

Litoměřice - Zlín živě: 5. semifinále play off Chance ligy 2024

Jednou Litoměřice, podruhé Zlín. Týmy se střídají ve výhrách a stav semifinále play off Chance ligy je tak 2:2. Sledujte 5. duel živě.

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?

Liam Kirk a Dominik Furch jsou klíčovými hráči Litvínova a Komety Brno ve čtvrtfinále play off ELH 2024

Litvínov - Kometa Brno živě: 6. čtvrtfinále play off ELH 2024

Litvínov znovu vyhrál v Brně a vede v sérii 3:2. Kometa musí potřetí ve čtvrtfinále uspět na ledě Chezy, jinak v play off skončí už v...