Hráč týdne ELH HokejZpravy.cz (6. 3. až 12. 3., předkolo 2024)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Minulých sedm dní bez přehánění otřáslo hokejovou extraligou – po jejich uplynutí čtyřem klubům začala dovolená. V dalším dílu seriálu Týden v extralize se ohlížíme za právě skončeným předkolem. Kdo nejvíc zazářil, komu vypjaté okamžiky play off vyloženě sedly? Podívejte se na největší hvězdy, ideální sestavu i události Tipsport extraligy ve vzrušujícím období od 6. do 12. března 2024.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Veteráni Lukáš Pech a Milan Gulaš dovedli České Budějovice k hladkému postupu z předkola play off, kapitán Gulaš je pro nás hvězdou týdne v extralize Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz (#20): Nejlepší hráči předkola play off 2024

Tři série zakončil sweep, čtvrtou musel rozseknout až pátý zápas. Tak i tak, předkolo play off Tipsport extraligy je minulostí – a my se můžeme ohlížet. Pojďte si spolu s námi zrekapitulovat největší individuální i týmové příběhy, čekání na start čtvrtfinále vám zkrátí jubilejní 20. shrnutí dění v Tipsport extralize ledního hokeje. Tentokrát si představíme největší hvězdy úvodních dní vyřazovací části.

sipka Klikněte ZDE a sledujte Tipsport extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč předkola play off ELH (6. března až 12. března 2024)

Po dvou dnech volna po konci základní části se play off hokejové extraligy naplno rozeběhlo ve středu 6. března. Od té doby jsme viděli celkem 14 ostrých utkání, z nichž čtyři dospěly do prodloužení. Žádné přepisování rekordů, vítězné góly obvykle padly již po několika desítkách sekund.

I díky tomu se hráči minulý týden dohromady postarali o 71 vstřelených branek. Průměr 5,07 gólu na zápas je skvělou vizitkou brankářů, oproti koncovce základní části totiž poklesl o téměř celou jednotku. Do kanadského bodování se zapsalo celkem 92 hokejistů, v brankovištích se vystřídalo 11 maskovaných mužů.

Podstatná je ovšem v tuto chvíli jiná číslovka – tři. Pojďte se podívat, kdo se stal dalším hokejistou týdne podle HokejZpravy.cz a kdo mu dělá společnost ve výběru tří hvězd.

Pořadí tří nejlepších hráčů předkola je následující:

  1. Milan Gulaš (Banes Motor České Budějovice)
  2. Matej Tomek (HC Verva Litvínov)
  3. Marek Baránek (HC Verva Litvínov)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Milan Gulaš (České Budějovice)

Nejlepším hokejistou předkola je pro nás českobudějovický útočník Milan Gulaš. Kapitán Motoru během tří utkání posbíral šest bodů (4+2) a zcela zásadní měrou přispěl k tomu, že Karlovy Vary se s play off loučily již po pouhých třech zápasech.

Gulaš v naší extralize debutoval v únoru 2004. Na Pražském hradě se tehdy stále ještě zabydloval Václav Klaus, u kormidla české hokejové reprezentace stál Slavomír Lener – a hned sedm členů současné soupisky Českých Budějovic ještě ani nebylo na světě.

Přesto v sobě nyní 38letý útočník našel tolik sil, aby si jednoznačně podmanil bleskovou sérii předkola. V úvodním mači vyrovnávacím gólem v 52. minutě nastartoval obrat Motoru, ve druhém dějství skóroval v přesilovce a následně parádní akcí rozhodl prodloužení. Ve třetím duelu pak, opět v početní výhodě, úvodní trefou nasměroval Jihočechy za využitím postupového mečbolu.

V součtu se dvěma asistencemi se Gulaš podepsal pod polovinu českobudějovických gólů – a to je Motor s průměrem čtyř branek na zápas s přehledem nejproduktivnějším celkem předkola. Není tedy divu, že se hráč s číslem 77 na zádech usadil na čele tabulky střelců i kanadského bodování play off.

Nejproduktivnější hráči předkola play off ELH

  • 1. Milan Gulaš (CEB) – 6 bodů (4+2)
  • 2. Tomáš Filippi (LIB) – 6 bodů (1+5)
  • 3. Brant Harris (CEB) – 5 bodů (4+1)
  • 4. Lukáš Pech (CEB) – 5 bodů (1+4)
  • 4. Tomáš Rachůnek (KVA) – 5 bodů (1+4)
  • 6. Jan Káňa (OLO) – 5 bodů (0+5)
  • 6. Jan Štencel (CEB) – 5 bodů (0+5)
  • 8. Dalibor Řezníček (OLO) – 4 body (3+1)
  • 9. Jakub Orsava (OLO) – 4 body (2+2)
  • 9. Ondřej Procházka (KVA) – 4 body (2+2)

Gulaš se do karlovarské kořisti zakousl s instinktem zabijáka. Jeho zápal pro hru nakazil i ostatní spoluhráče, proměňováním – či naopak rozdáváním – přihrávek kapitán přispěl k tomu, že statistiky play off se zástupci Motoru jen hemží.

V první polovině sezony se přitom zkušený forvard nepotýkal s ideální formou. Na první bod čekal až do čtvrtého kola, postupně zažil několik pro něj neobvyklých neproduktivních sérií. Jeho forma ovšem vygradovala v tu pravou chvíli, v součtu se základní části Gulaš bodoval osmkrát v řadě (6+7).

Účastník jednoho MS v hokeji mimo jiné pomohl nastartovat jihočeskou přesilovku, která v dlouhodobé soutěži vstřelila jen 34 gólů, třetí nejnižší počet branek napříč extraligou. Po třech duelech play off? Sedm využitých výhod z 16, úspěšnost 43,75 % – a také tři body pro kapitána, jenž při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě dvakrát skóroval a jednou nahrával.

Gulaš je dodnes jediným trojnásobným vítězem produktivity základní části, v jarních soubojích se ale takové pocty nikdy nedočkal – finále si ostatně nikdy nezahrál, maximem jsou pro něj tři semifinálové účasti – s Plzní v sezonách 2017/18 a 2018/19 a s Motorem v sezoně 2021/22.

Na podobné úvahy je i s výhledem na blížící se čtvrtfinálovou sérii s Třincem brzy, Motor bude čelit odpočatým úřadujícím šampionům. Přesto se nelze ubránit myšlence, že by si Gulaš konečně mohl podmanit i bodování play off. Jeho forma je skvělá, ba přímo hvězdná.

sipka Nepřehlédněte: Kde sledovat play off extraligy živě a zdarma?

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: MILAN GULAŠ
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
6. 3. 2024: CEB - KVA 4:2 1 1 2 0 2 22:25
7. 3. 2024: CEB - KVA 5:4p 2 1 3 2 6 19:39
9. 3. 2024: KVA - CEB 1:3 1 0 1 0 2 19:03

2. hvězda týdne: Matej Tomek (Litvínov)

Další z kraťoučkých sérií si vyžádala jen 195 minut a 4 sekundy herního času. Celou tuto dobu mezi třemi tyčemi strávil litvínovský brankář Matej Tomek – a vedl si naprosto znamenitě. Za svá záda pustil pouze čtyři kotouče, plzeňské střelce deptal 97 úspěšnými zákroky. Více si jich žádný jiný gólman nepřipsal.

V každém ze tří utkání přitom na 26letého Slováka letělo přes 30 puků; v prvním mači Tomek čelil 37 střelám, v dalších dvou dějstvích série ho Indiáni prověřili 32krát. Klec Chezy ovšem byla po většinu času nedobytná, jistota vzadu dala litvínovským hokejistům možnost ovládnout předkolo úhrnným skóre 10:4.

Hladký postup Severočechů předpovídali všichni naši redaktoři, Tomkovy výkony jsou pro nás ale příjemným překvapením. V koncovce základní části totiž urostlý gólman nijak neexceloval, v posledních pěti kolech inkasoval 17 branek ze 157 střel a v dostizích o přímý postup do čtvrtfinále jeho úspěšnost jen lehce přesáhla hranici 89 %.

Pro Tomkovo sebevědomí je tak možná dobře, že to Verva musela vzít mezi nejlepší osmičkou oklikou přes předkolo. Hráč s číslem 42 na dresu se v play off pyšní 96,04% úspěšností zákroků, ačkoli čelil třetímu nejvyššímu počtu střel. I na malém vzorku odehraných utkání jsou taková čísla skrz naskrz hvězdná.

Úspěšnost zákroků v předkole play off 2024

  1. Matej Tomek (LIT) – 96,04 % (97/101)
  2. Branislav Konrád (OLO) – 95,35 % (41/43)
  3. Daniel Král (LIB) – 95,00 % (76/80)
  4. Milan Klouček (PLZ) – 94,12 % (32/34)
  5. Lukáš Pařík (MHK) – 93,75 % (60/64)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

V loňském předkole litvínovská jednička od obhajujících i budoucích šampionů z Třince inkasovala osm branek ve dvou zápasech, na třetí duel už místo v kleci obsadil Štěpán Zajíček. Tentokrát trenérský štáb nad střídáním brankářů nemusel vůbec uvažovat, v klíčovém třetím zápase byl Tomek vyhlášen nejlepším hráčem Chezy.

Ta nejdůležitější utkání má nicméně slovenský reprezentant teprve před sebou. Čtvrtfinále proti Kometě pro něj bude zajímavé i z osobního hlediska, právě z brněnského celku se v průběhu loňské sezony pod Krušné hory přesunul – původní hostování se změnilo v trvalé angažmá.

Litvínovské vedení s Tomek počítá i pro příští sezonu, únorový podpis nové smlouvy manažer Tomáš Vrábel označil za splnění jedné z priorit: „Matej podává velmi dobré výkony, zároveň si ho ceníme po charakterové stránce. Věříme, že nás společně čeká úspěšné období.“

Éra úspěchů skutečně započala, Tomek dovedl Chezu k první vítězné sérii od mistrovského tažení v roce 2015. Pokud v příštích dnech na své i týmové konto přidá další čtyři výhry, jeho už tak hvězdný status v hrdém hokejovém městě ještě vzroste. Taková varianta skutečně leží na stole, v základní části opora Chemiků vyhrála dvě ze tří střetnutí proti svému bývalému týmu – a to při 94% úspěšnosti zákroků.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: MATEJ TOMEK
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
6. 3. 2024: LIT - PLZ 4:2 35 2 94,59 % 60:00
7. 3. 2024: LIT - PLZ 4:1 31 1 96,88 % 60:00
9. 3. 2024: PLZ - LIT 1:2p 31 1 96,88 % 75:04

3. hvězda týdne: Marek Baránek (Litvínov)

Výkon Chezy v předkole nás zaujal natolik, že i třetí hvězda předkola obléká černožluté klubové barvy. Je jí litvínovský obránce Marek Baránek, jenž bodoval ve všech třech zápasech a s bilancí 1+3 se usadil na třetí příčce produktivity zadáků.

Na střílení gólů má Litvínov ve svém kádru jiné borce, ostatně takový Liam Kirk má na kontě tři trefy a průměr bodu na zápas drží i parťáci z první útočné formace Nicolas Hlava a David Kaše.

Přesto je to právě 29letý bek, jenž se do statistik play off ze všech Chemiků zapisoval nejčastěji.

Produktivita obránců v předkole play off 2024

  1. Jan Štencel (CEB) – 5 bodů (0+5)
  2. Dalibor Řezníček (OLO) – 4 body (3+1)
  3. Marek Baránek (LIT) – 4 body (1+3)
  4. T.J. Melancon (LIB) – 4 body (0+4)
  5. Pavel Pýcha (CEB) – 3 body (0+3)

V úvodním mači Baránek nejprve ve 48. minutě v přesilovce nahrával na Kirkův vítězný gól, o dvě minuty později sám dokonal vydařený obrat Vervy na konečných 4:2. Asistenci u rozdílové trefy si připsal i o den později – a nakonec také v rozhodujícím třetím klání, kdy v 76. minutě u mantinelu vystihl špatnou plzeňskou rozehrávku a předal puk přesně mířícímu Ondřeji Jurčíkovi. Ruce letěly nahoru, Litvínov po devíti letech znovu ovládl sérii play off.

Ruku na srdce, asistence u všech tří vítězných branek je výjimečným počinem – tím spíše, když právě za Plzeň v minulém ročníku nastupoval. Baránek kromě toho v sérii zapsal také tři kladné body do statistiky plus/mínus, navrch si na deset minut odpočinul na trestné lavici. I kvůli tomu se nakonec jeho ice time zastavil na průměrných 19 minutách a 37 sekundách za večer.

V nadcházejícím čtvrtfinále proti Kometě by příspěvek bývalého juniorského reprezentanta mohl být ještě výraznější. Janis Jaks, standardně člen druhého obranného páru a nejvytěžovanější přesilovkový bek, od disciplinární komise vyfasoval čtyřzápasový trest za napadení. Jeho vysoké minuty budou Litvínovu bezesporu chybět. Spolykat by je mohl právě Baránek.

Ten přitom sezonu načal na pomezí druhé a třetí defenzivní dvojice, důraznou hrou si ovšem v hierarchii litvínovských zadáků řekl o zasloužené povýšení. V play off zatím svůj důraz přetavil ve tři hity a navrch zblokoval čtyři plzeňské střely. Baránek byl zkrátka vidět na obou koncích kluziště – a na obou zářil, což od třetí hvězdy předkola očekáváme.

sipka NEPŘEHLÉDNĚTE: Největší hvězdy a události týdne v NHL

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: MAREK BARÁNEK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
6. 3. 2024: LIT - PLZ 4:2 1 1 2 2 4 19:06
7. 3. 2024: LIT - PLZ 4:1 0 1 1 6 1 19:00
9. 3. 2024: PLZ - LIT 1:2p 0 1 1 2 2 20:45

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga, nejlepší hráči play off: Sestava týdne (4. března až 12. března 2024)

Sedm dní, 14 zápasů – a také šest hokejistů zařazených do ideální sestavy předkola. Kdo v ní doprovodí tři už představené hráče?

  • Dvakrát se dočkal už v základní části, královéhradecký Jérémie Blain patří i do hvězdné sestavy předkola. Mountfield HK Vítkovickým během krátké série mnoho nepovolil, Ostravané se za tři zápasy dostali jen k 64 střelám a čtyřem gólům. To Mountfield se prosadil osmkrát, přičemž jeho s přehledem nejvytěžovanější hráč (22:55) posbíral dva body za gól a asistenci.
  • Do útoku nominujeme libereckého Tomáše Filippiho. Letošní král produktivity si drží vysoký standard i v play off, v pěti duelech proti Olomouc posbíral parádních šest bodů (1+5) – z toho hned čtyři při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Ten vůbec nejlepší výkon Filippi předvedl v rozhodujícím pátém duelu, zakončil ho s bilancí 1+1 a dvěma kladnými body.
  • Své týmové kolegy v brance a obraně pak v sestavě týdne doprovází litvínovský Liam Kirk. Nejlepší střelec MS v hokeji z roku 2021 sice během základní části zažil několik hluchých období, v play off se ale znovu našel a na kontě má už tři góly – dva z toho byly vítězné. Pověst prvotřídního kanonýra potvrzuje i 23% úspěšnost střelby, která je o 10 % lepší oproti efektivitě z dlouhodobé soutěže.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (4. 3. až 12. 3. 2024)
Brankář: Matej Tomek (HC Verva Litvínov)
Obránce: Marek Baránek (HC Verva Litvínov)
Obránce: Jérémie Blain (Mountfield HK)
Útočník: Milan Gulaš (Banes Motor České Budějovice)
Útočník: Tomáš Filippi (Bílí Tygři Liberec)
Útočník: Liam Kirk (HC Verva Litvínov)

Událost předkola play off v hokejové extralize: Liberec otočil zdánlivě ztracenou sérii

Co se v minulém týdnu povedlo? Především liberecký obrat z 0:2 na zápasy v sérii předkola s Olomoucí. Ač je jakákoli podobná otočka cenná, té aktuální přidává na významu, že Bílí Tygři v úvodu ztratili oba domácí zápasy.

Ve středu nejprve Severočeši padli 0:1 po prodloužení, o den později ztratili dobře rozehraných zápas a prohráli 2:3 po prodloužení. Na Hanou tak odjížděli s nepříjemnou povinností dvakrát v řadě zvítězit, nálada v týmu měla podle zákulisních informací k ideálu daleko.

S každým dalším vstřeleným gólem ovšem sebevědomí Bílých Tygrů rostlo – a v posledních třech zápasech jich Liberec vstřelil hned 13.

Duely číslo tři a čtyři ještě byly těsné (4:3, 5:3), rozhodující páté dějství ovšem domácí tým pod Ještědem ovládl stylem start–cíl; postupové oslavy mohly po vítězství 4:1 vypuknout naplno. Oč byla cesta do čtvrtfinále trnitější, o to větší euforie v tygří kabině zavládla.

Byla skoro až fanatická, což je slovo pocházející přímo z místa činu.

Bývalý reprezentační trenér Filip Pešán učinil odvážné rozhodnutí a brankáře Daniela Krále počínaje třetím zápasem nechal pouze na střídačce – na vině byl dost možná i nešťastný gól z prodloužení druhého utkání, kdy si liberecká jednička lapačkou srazila do sítě Orsavovo nahození.

Sázka na Dávida Hrenáka se vyplatila, byť v úspěšnosti zákroků 25letý slovenský gólman za svým o pět let mladším kolegou výrazně zaostává (91,57 % ku 95 %). Letošní Liberec nicméně nabourává zažité pravidlo, že cesta k úspěchu v play off vede přes pevnou defenzivu a minimum inkasovaných branek. Nemusí – pakliže se můžete pochlubit drtivou ofenzivou.

Severočeši svou palebnou sílu demonstrovali především v těch duelech, ve kterých odvraceli – tenisovou terminologií řečeno – olomoucké mečboly. Mezi třetím a pátým zápasem liberečtí hokejisté vygenerovali rovnou stovku střel. Už v základní části se Bílí Tygři pyšnili 11,7% úspěšností střelby, s nožem na krku ji vylepšili na 13 %.

Produktivita je navíc rozložena napříč kádrem, v sérii s Morou se prosadilo pět dvougólových kanonýrů a celkem pak deset různých střelců – a to byl ještě elitní snajpr Jakub Rychlovský v úvodu pátého klání vyřazen ze hry necitlivým naražením na mantinel, po kterém u něj oprávněně panovalo podezření na otřes mozku.

Střelci Liberce v předkole

  • 2 góly – Michal Bulíř, Martin Faško-Rudáš, Jakub Rychlovský, Jaroslav Vlach, Marek Zachar
  • 1 gól – Michal Birner, Lukáš Derner, Tomáš Filippi, Kelly Klíma, Adam Najman

Sám Rychlovský ještě neví, zda stihne úvod třaskavého čtvrtfinále proti Spartě. V rozhovoru po postupu nicméně prohlásil, že s takovou se jeho družstva mohou obávat všichni soupeři: „Co jsme dokázali, to je něco neuvěřitelného. Je to naše vizitka, náš charakter. Pro mě je obrovská čest tam s kluky být, takhle stmelený tým jsem dlouho neviděl.“

Podještědím se dobrá nálada šíří zaslouženě, otočit sérii předkola z 0:2 Bílí Tygři totiž dokázali jako teprve čtvrtý tým v historii extraligy. Bavíme se tedy o období od sezony 2006/07, kdy se na tři vítězné zápasy hraná zkrácená série stala součástí formátu play off.

V minulosti podobně utekli hrobníkovi z lopaty jen hokejisté Chomutova a Plzně v sezoně 2016/17 a posléze také hráči Komety v roce 2020/21. Pouze Piráti – a nyní jejich severočeští kolegové – ovšem v úvodu ztratili dva domácí zápasy a hrozbu vyřazení museli dvakrát odvracet na ledě soupeřů.

Ač to tedy s jejich postupovými šancemi vypadalo nahnutě, svou vstupenku do O2 Areny už Severočeši mají – a vy můžete vyhrát lístky na čtvrtfinále se Spartou v naší soutěži.

OBRATY V PŘEDKOLE PLAY OFF HOKEJOVÉ EXTRALIGY (2007–2024)
Tým Soupeř Výsledky
Chomutov (2016/17) Mladá Boleslav
  • CHO - MLB 1:7
  • CHO - MLB 1:6
  • MLB - CHO 1:5
  • MLB - CHO 1:2
  • CHO - MLB 6:1
Plzeň (2016/17) Vítkovice
  • VIT - PLZ 3:1
  • VIT - PLZ 3:2
  • PLZ - VIT 5:3
  • PLZ - VIT 5:2
  • VIT - PLZ 1:2p
Kometa Brno (2020/21) Vítkovice
  • VIT - KOM 2:1p
  • VIT - KOM 2:1
  • KOM - VIT 2:1p
  • KOM - VIT 2:1p
  • VIT - KOM 1:3
Liberec (2023/24) Olomouc
  • LIB - OLO 0:1p
  • LIB - OLO 2:3p
  • OLO - LIB 3:4
  • OLO - LIB 3:5
  • LIB - OLO 4:1

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Přešlap týdne: Vítkovice si v play off 2024 ani neškrtly

Co se naopak nepovedlo? Vítkovice v předkola naprosto propadly, když jako jediné prohrály třikrát v normální hrací době. Dobrá forma z konce základní části se rozplynula, rozporuplná sezona Ostravanů se rozplynula v pouhých 180 minutách čistého hracího času.

Do očekávané odvety proti Hradci Králové, se kterým vloni Ridera svedla památnou sedmizápasovou semifinálovou bitu, přitom svěřenci Pavla Trnky vstupovali sice jako mírný outsider sázkových kanceláří, avšak plni očekávání. Tři ze čtyř vzájemných duelů základní části dospěly do prodloužení, rozhodovat mohl každý vstřelený gól.

A tak tomu skutečně bylo, jen se vítkovická produktivita ztratila někde na cestě mezi Ostravou a Hradcem Králové. V prvním duelu na východě Čech ještě Ridera dvakrát vedla, přesto padla výsledkem 3:4. Pak prohrála 0:1, načež před vlastním publikem – po naprosto mdlém výkonu – ukončila sérii prohrou 1:3.

Ve dvou klíčových zápasech Ostravané vstřelili jediný gól, a to ještě až v 58. minutě závěrečného mače, už za rozhodnutého stavu. Takovou mizérii nevyvážil ani skvělý výkon brankáře Lukáše Klimeše. Jeho sok Lukáš Pařík měl oproti tomu na opačném konci kluziště notně usnadněnou práci, za celé předkolo čelil jen 64 pokusům – tedy chabým 21 střelám za večer.

Nic naplat, do čtvrtfinále může každý rok projít jen osm týmů, někdo zkrátka musel z kola ven. Po brzké eliminaci Vítkovic přesto na patře zůstává obzvlášť hořká pachuť.

I do play off se totiž přeneslo kontroverzní vyřazení Dominika Lakatoše ze sestavy, Ridera tak celé předkolo odehrála bez svého nejproduktivnějšího hokejisty a zároveň lídra ofenzivních statistik pohárové Ligy mistrů.

Jistě, potenciál 26letého ex-kapitána možná zůstával zčásti nenaplněn, nicméně nechat autora 29 bodů (12+17) ze 44 zápasů základní části sedět pouze na tribuně? To bylo proti srsti nejen zarytým fanouškům modrobílých barev.

Lakatošova éra ve Vítkovicích podle všeho skončila rozdáváním podpisů a fotografováním s příznivci – a také chabou komunikací managementu ohledně nejen tohoto rozhodnutí.

Trenér Trnka v rozhovoru pro Českou televizi prohlásil: „Jsem tady v první linii, ale není to úplně můj boj. Tenhle boj si Dominik musí vyhrát. Stál z výkonnostních důvodů a ano, kdyby byl Dominik ve svém topu, jako ho všichni známe, určitě by byl přínosem.“

Tyto věty ovšem zazněly až po eliminaci z vyřazovacích bojů. O pár dnů dříve éterem proběhly zkazky o zranění produktivního forvarda, ten se ovšem standardně individuálně připravoval. Za oponu nevidí nikdo z nás.

Vítkovickým fanouškům se ovšem uspokojivých odpovědí nedostávalo v průběhu celé protrápené sezony. Říjnový konec oblíbeného trenéra Miloše Holaně? Listopadový odchod Petera Muellera, vyhlášeného kanonýra se zkušenostmi z NHL? Nakonec i Lakatošovo odstavení a brzký konec ve v play off; jedna jobova zvěst střídala druhou, výsledkové vzedmutí v druhé půlce základní části vystřídal tvrdý pád.

Bude lépe? V klubových kancelářích už je v plném proudu skládání soupisky pro příští sezonu, nová tvář by se měla objevit i na střídačce – spekuluje se o příchodu Davida Bruka, ex-kouče Karlových Varů.

Všechny zainteresované měla ovšem podle jejich předsezonních očekávání v těchto dnech zaměstnávat jiná činnost – dobývání Masarykova poháru, vždyť Vítkovice do sezony vstupovaly jako čtvrtý největší favorit na titul.

Nic naplat, v Ostravar Aréně se bude hokej během kalendářního jara hrát jen díky mistrovství světa. Zápasy play off už oproti tomu budou probíhat jen na osmi dalších extraligových stadionech – a my vám u jejich sledování přejeme příjemnou zábavu.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy play off sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejisté týmu PSG Berani Zlín s trofejí pro vítěze Chance ligy v sezoně 2022/23

Playoff Chance ligy 2024: program, výsledky, stav sérií

Podívejte se na program zápasů, výsledky a stav sérií playoff Chance ligy 2024. ✔️ Výherce postupuje do extraligové baráže.

Úspěšné zakončení v podání vsetínského Pavla Klhůfka proti zlínskému brankáři Danielu Hufovi

Bodování playoff Chance ligy 2024: statistiky, střelci, brankáři

Prohlédněte si průběžné pořadí kanadského bodování, tabulky střelců nebo brankářské statistiky play off Chance ligy 2024.

České reprezentantky zpívají hymnu po vítězném zápase o 3. místo na MS v hokeji žen 2023

Mistrovství světa v hokeji žen 2024: tabulka, program, výsledky

České hokejistky budou na MS 2024 útočit na třetí medaili v řadě. Podívejte se na program a výsledky hokejového šampionátu žen, který se...