Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (2. až 8. 10. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Základní část Tipsport extraligy ledního hokeje 2023/24 za sebou má další týden – a naše redakce pro vás vybrala ty největší hvězdy uplynulých dní. Kdo se stal hokejistou týdne, jak vypadá ideální sestava, co se povedlo a co naopak nikoli? Čtěte dále.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Radek Smoleňák zdraví fanoušky po prvním zápasu za Kladno po 12 letech, útočník patří k největším hvězdám týdne v hokejové extralize
Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Minulý týden v Tipsport extralize ledního hokeje, to byla dvě hrací kola a kompletní porce 14 zápasů. To nejdůležitější z uplynulých 168 hokejových hodin najdete na jednom místě – vítejte u prvního vyhlášení největších hvězd uplynulých kol, ve kterém bude server HokejZpravy.cz pokračovat až do konce sezony.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (2. až 8. říjen 2023)

V osmém a devátém kole Tipsport ELH 2023/24 dohromady padlo 79 gólů, o další stovky fanoušky připravily obětavé bloky obránců i parádní brankářské zákroky.

V našem prvním výběru tří hvězd pamatujeme na všechny pozice, byť nejvydařenějších 120 minut za sebou podle naší redakce má strážce jedné svatyně – té mistrovské.

  1. Marek Mazanec (Třinec)
  2. Radek Smoleňák (Kladno)
  3. Kristaps Zile (Litvínov)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Marek Mazanec (Třinec)

Třinec v minulým týdnu získal plných šest bodů, lví podíl na tom nese strážce jeho svatyně. Zatímco o týden dříve Mazanec ze své sítě lovil 11 kotoučů při celkových 74 střelách, tentokrát 32letý písecký rodák chytil 60 ze 62 střel. V opačném gardu chytající brankář své fanoušky potěšil 96,77% úspěšností zákroků.

Oceláři s Mazancem i domácím publikem v zádech vyhráli jak nad Mladou Boleslaví (4:1), tak nad Karlovými Vary (5:1). K čistému kontu se borec se zkušenostmi z NHL sice ani jednou nepřiblížil, opět ale platí, že když má formu, tak Třinec vítězí.

A právě dvě čerstvé výhry pro nás byly při rozhodování klíčové; takový Lukáš Klimeš sice v minulém týdnu pochytal 63 střel, jeho Vítkovicím ale do tabulky nepřibyl ani bod.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: MAREK MAZANEC
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
6. 10. 2023: TRI - MBL 4:1 35 1 97,22 % 60:00
8. 10. 2023: TRI - KVA 5:1 25 1 96,15 % 60:00

2. hvězda týdne: Radek Smoleňák (Kladno)

Na trase Hradec Králové – Kladno vybuchla přestupová bomba, Smoleňák se po 12 letech vrátil do svého mateřského klubu.

V Mountfieldu byl nechtěným, icetime i herní role bývalého kapitána postupně uvadaly. Kladnu ale 36letý veterán evidentně má co dát – a to nejen v kabině, kde ho přivítala visačka „zadarmo drahý“.

Hned první duel po návratu na Kladno Smoleňák absolvoval proti svým bývalým, při domácí prohře 3:4 po prodloužení s Mountfieldem na ledě strávil 13:23 a další čtyři minuty na trestné lavici. Podobný icetime i stejný počet trestných minut zaznamenal i v dalším kole, k důležité výhře 4:3 v Mladé Boleslavi ovšem přispěl hned dvěma góly – včetně toho vítězného v čase 57:58.

Skórovat dvakrát v jednom zápase se urostlému silovému útočníkovi podařilo takřka na den přesně po dvou letech, naposledy takto 10. října 2021 přispěl k výhře Hradce nad Litvínovem 4:3.

Zdálo se, že časům Smoleňáka jako dvacetigólového střelce odzvonilo, v novém působišti, byť je vzorek opravdu malý, ovšem drží průměr jedné trefy na zápas. Ba co více, v neděli oslavil svůj 100. gól v extralize, ihned poté načal druhou stovku tref a podceňovaní Rytíři s ním v sestavě získali čtyři ze šesti možných bodů. Mezi hvězdy uplynulých dní kladenské číslo 55 patří zcela zaslouženě.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: RADEK SMOLEŇÁK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
6. 10. 2023: KLA - MHK 3:4 pr. 0 0 0 4 1 14:11
8. 10. 2023: MBL - KLA 3:4 2 0 2 4 3 13:40

3. hvězda týdne: Kristaps Zile (Litvínov)

Z Litvínova by se v našem výběru mohlo objevit mnoho hokejistů, volba ovšem padla na Zileho. Důvod je nasnadě, Cheza při výhrách 4:1 v Karlových Varech a 4:3 doma nad Českými Budějovicemi ubránila všechna oslabení – a právě 27letý lotyšský bek je nejvytěžovanějším obráncem Vervy v této důležité herní situaci.

Jen za uplynulý hokejový víkend bronzový medailista z letošního MS v hokeji v oslabení odehrál rovných šest minut. Trenér Karel Mlejnek ho navíc zhusta nasazuje i při rovnovážném počtu hráčů na ledě, Zile ve své druhé sezoně na severu Čech odvádí naprosto spolehlivou práci.

Do statistik se sice levoruký bek zapisuje výjimečně, za devět kol posbíral jen dvě asistence. Na prověřování postřehu soupeřových brankářů ale mají Chemici jiné specialisty. Zatímco v extraligové tabulce se Verva dělí o první místo s Dynamem, v podílu ubráněných oslabení je s 94,87 % první. Díky za to mimo jiné patří Zilemu, jedné z našich tří hvězd prvního říjnového týdne.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: KRISTAPS ZILE
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
6. 10. 2023: KVA - LIT 1:4 0 0 0 0 2 18:06
8. 10. 2023: LIT - CEB 4:3 0 0 0 0 1 21:01

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokejová extraliga: Sestava týdne (2. až 8. říjen 2023)

Polovinu ideální sestavy uplynulého hracího týdne české extraligy už znáte, brankoviště v ní obsadil Mazanec, modrou čáru hlídá Zile a v útoku se prohání veterán Smoleňák. Kdo další patří do historicky první šestky týdne podle webu HokejZpravy.cz?

  • Nominaci do obrany si vysloužil Jeremie Blain. Kanadský bek ve službách Hradce Králové za poslední dvě kola na ledě strávil více než tři čtvrtě hodiny čistého času, při výhře nad Kladnem (4:3 pr.) a prohře s Pardubicemi (2:4) do statistik zapsal gól a dvě asistence.
  • Na křídlo prvního útoku jsme zvolili Lukáše Válka, jenž se blýskl především dvěma góly při nedělní výhře Vervy nad Motorem 4:3. Na ledě přitom 29letý litvínovský odchovanec strávil jen lehce přes 12 minut, jeho formace s Abdulem na křídle a Kirkem v centru ale dohromady posbírala sedm bodů a rozhodla o tom, že Cheza i nadále drží druhou příčku v tabulce.
  • Centrem naší ideální sestavy je pak pardubický David Cienciala. Dynamo minulý týden porazilo jak Kometu (5:3), tak Mountfield (4:2), 27letý forvard s reprezentačními zkušenostmi pokaždé jednou skóroval a jednou přihrával. Čtyřmi body ze dvou kol tak překonal svou dosavadní letošní bodovou produkci.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (2. až 8. 10. 2023)
Brankář: Marek Mazanec (Třinec)
Obránce: Jeremie Blain (Mountfield HK)
Obránce: Kristaps Zile (Litvínov)
Útočník: Lukáš Válek (Litvínov)
Útočník: David Cienciala (Pardubice)
Útočník: Radek Smoleňák (Kladno)

Událost týdne v hokejové extralize: 15letý rekordman Novotný

Co se minulý týden povedlo? Adam Novotný se v 15 letech stal nejmladším střelcem v historii ELH.

Talentovaný forvard se navíc trefil při svém debutu mezi dospělými, v dresu Hradce Králové v pátek v čase 26:03 snižoval na 1:2. Východočeši si nakonec z Kladna odváželi dva body za výhru 4:3 po prodloužení.

sipka Rekordman Novotný: Vše o novém nejmladším střelci ELH si přečtěte ZDE

Jeden z nejzajímavějších individuálních rekordů extraligy byl překonán po dlouhých 22 letech, Rostislav Olesz se v říjnu 2001 trefil ve věku 16 let a 11 dní – odstartoval tím úspěšnou kariéru, která ho mimo jiné zavedla do NHL, na olympijské hry či dva světové šampionáty.

Zda se benjamínek Novotný vydá v jeho stopách, o tom rozhodne až budoucnost. Pro příští roky ale má fyzicky skvěle vybavený útočník o pozornost postaráno.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Přešlap týdne: Vítkovice bez bodu a v neděli i bez gólu

Co se naopak nepovedlo? „Nevyhráváme zápasy, kdy jsme lepším týmem,“ posteskl si v neděli večer vítkovický brankář Lukáš Klimeš. Ten se minulý týden činil, seč mohl; na ledě silné Sparty předvedl 40 úspěšných zákroků, v Plzni lapil 23 kotoučů a po oba večery dával Rideře šanci na bodový zisk. Marně – Vítkovice dvakrát prohrály a klesly na poslední příčku extraligové tabulky.

Jde o nečekaný vývoj, vždyť v předsezonních odhadech byli Ostravané čtvrtým největším favoritem na vítězství v základní části. Namísto toho mají po devíti kolech jen sedm bodů, šest z posledních sedmi utkání prohráli, rozdíl skóre -10 (21:31) je druhým nejhorším hned po Kladnu. Také vám přijde, že pod koučem Milošem Holaňem se povážlivě houpe židle?

Klimeš v uplynulých dnech chytal skvěle, stále ale svému celku nedává takovou jistotu, kterou před svým odchodem do NHL poskytoval Aleš Stezka.

Bota ovšem Vítkovice tlačí i v útočné třetině; Ridera se sice dostala už k 267 střelám (6. v ELH), v síti z nich ovšem skončilo jen mizivých 7,9 %. Při prohře na Spartě (2:3) ostravští forvardi ze 17 střel vytěžili dva góly, proti Plzni ale i přes střeleckou převahu a 30 pokusů vyšli naprázdno a padli 0:1.

Tento týden Rideru čeká středeční duel Ligy mistrů proti Bielu, načež v pátek doma přivítá Liberec a v neděli jede do Brna. Jde o vcelku hratelný los, ze kterého loňští finalisté chtě nechtě musejí vytěžit hutnou porci bodů. Jinak je možné, že v Ostravě už brzy začne nová éra – éra bez Holaně, jenž na vítkovické střídačce stojí od prosince 2020.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy ELH sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Pastrňák je 6. nejlépe placený hráč NHL v sezoně 2023-2024

Kurzy na Davida Pastrňáka v NHL 2023/2024 - góly, body, trofeje

Nejlepší český hokejista David Pastrňák začíná další sezonu NHL. Kolik gólů a bodů si připíše hvězda Bostonu? Prohlédněte si kurzy na...

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Jakub Vrána by v této sezoně NHL mohl vstřelit 40 gólů

7 odvážných predikcí na NHL 2023/2024: Co se může stát?

Sezona NHL 2023/24 začíná. Na jejím konci budeme nepochybně kroutit hlavou nad spoustou věcí, které nikdo nečekal. Co by se letos mohlo...