Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (9. až 16. 10. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Třináct zápasů, řada velkých příběhů – a jedna obsáhlá rekapitulace. Podívejte se, co přinesl uplynulý týden v Tipsport extralize ledního hokeje 2023/24. Jak vypadá naše ideální sestava, kdo se vešel mezi tři hvězdy a koho redakce HokejZpravy.cz vybrala za hráče týdne?

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Hokejista Ondřej Kaše (vlevo) spolu s bratrem Davidem v prodloužení slaví vítězný gól Litvínova v utkání s Kladnem v extralize 2023-24 Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Další dvě hrací kola jsou minulostí, Tipsport extraliga za sebou brzy bude mít úvodní čtvrtinu letošní základní části. Kdo v posledních dnech nejvíc zazářil, koho redakce serveru HokejZpravy.cz zvolila za největší hvězdy týdne? Vítejte u druhého dílu nového seriálu, který vás bude provázet aktuálním ročníkem nejvyšší hokejové soutěže až do jeho závěru.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (9. až 16. říjen 2023)

Pondělní dohrávka 11. kola Tipsport ELH 2023/24 zapříčinila, že hráče týdne tentokrát netradičně vyhlašujeme za osmidenní období. Viděli jsme v něm celkem 13 utkání, 67 vstřelených gólů a hodiny a hodiny krásné hokejové zábavy.

Kteří hokejisté nás bavili nejvíc? Tuto otázku jsme si položili u všech herních postů, tedy u brankáře, obránce i útočníka. Zde je náš výběr tří hvězd týdne – v čele s hráčem, který si po osmi letech v zámoří konečně podmaňuje tuzemskou ligu.

  1. Ondřej Kaše (Litvínov)
  2. Stuart Percy (Vítkovice)
  3. Branislav Konrád (Olomouc)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Ondřej Kaše (Litvínov)

Smůly si Kaše během působení v NHL vybral na několik kariér dopředu, po návratu domů se ale podle očekávání zařadil k největším hvězdám ELH – a v minulém týdnu skutečně vyčníval.

Litvínovský křídelník ve dvou zápasech posbíral pět kanadských bodů (1+4), spolu s bratrem a centrem druhé formace Davidem si na ledě náramně rozumí. Proti Spartě 27letý forvard dvakrát asistoval, při vydřeném vítězství nad Kladnem ke stejné produkci nahrával přidal i vítěznou trefu v prodloužení.

Jeho bekhendový blafák, přesně jak z dob působení Martina Procházky, natáhl vítěznou šňůru Chemiků na rekordních 10 zápasů. Kaše takto stylově uzavřel utkání, v němž na ledě strávil neuvěřitelných 25:44 – víc než kterýkoli jiný hokejista Vervy. Šikovný forvard je nejvytěžovanějším hráčem Litvínova dlouhodobě, sázka na něj se pod Krušnými horami evidentně vyplácí.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: ONDŘEJ KAŠE
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
13. 10. 2023: LIT - SPA 4:2 0 2 2 0 2 19:46
15. 10. 2023: LIT - KLA 5:4 p.p. 1 2 3 0 4 25:44

2. hvězda týdne: Stuart Percy (Vítkovice)

Útočné statistiky u obránců nejsou hlavním předpokladem zařazení do našeho výběru, v Percyho případě je ale nelze ignorovat. Kanadský bek ve službách Vítkovic minulý týden v extralize nasbíral šest bodů (1+5) a podílel se tak na 60 % gólů, které Rideru odlepily ode dna tabulky.

Při výhře 5:2 nad Libercem Percy asistoval u obou gólů v první třetině, které otočily skóre a nasměrovaly Vítkovice k vítězství. Rodák z ontarijského Oakville ho sám pečetil trefou do odkryté klece.

K následné výhře 5:3 nad Kometou pak elitní bek přispěl třemi asistencemi. S bilancí 3+11 mu patří druhá příčka v extraligových statistikách.

Podpis dvouletého kontraktu v Ostravě doprovázela velká očekávání, Percy je z individuálního hlediska zatím naplňuje. Ačkoli osm ze svých 14 bodů nasbíral v přesilovkách, stále je nejvytěžovanějším hráčem Ridery při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, s dvěma kladnými body vede týmovou tabulku pravdy. Vítkovice s jeho vydatnou pomocí opustily extraligový suterén, další misí je postup do play off Ligy mistrů.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: STUART PERCY
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
13. 10. 2023: VIT - LIB 5:2 1 2 3 2 2 20:38
15. 10. 2023: KOM - VIT 3:5 0 3 3 0 3 22:44

3. hvězda týdne: Branislav Konrád (Olomouc)

Nevychytal nejvíc vítězství, neudržel čisté konto, ba dokonce ani nenastoupil do obou zápasů. Konrádovo galapředstavení v zápase Olomouce s Mountfieldem přesto jeho zařazení mezi hvězdy týdne ospravedlňuje, zkušený Slovák za jediný večer předvedl 40 úspěšných zákroků. Žádný jiný maskovaný muž se nemusel činit víc.

Za záda 36letého brankáře, jenž u Kohoutů působí již devátou sezonou, si našla cestu pouze střela druhého nejlepšího extraligového kanonýra Olivera Okuliara v 10. minutě.

Ve zbytku základní hrací doby i prodloužení Konrád zavřel krám, až v samostatných nájezdech si vedl hůře než kolega Patrik Bartošák na druhé straně. Právě Konrád je ale hlavním důvodem, proč Olomouc do tabulky po prohře 1:2 zapsal bod – svůj jediný v minulém týdnu.

Musíme smeknout také před výkony Romana Willa, jenž ke dvěma výhrám dobře bránících Pardubic přispěl jedním čistým kontem a celkem 35 úspěšnými zákroky – na Konráda však v jediném utkání letělo víc kotoučů. Stejně tak si dobře vedla i největší hvězda minulého týdne, Marek Mazanec výhru Třince nad Motorem 2:1 po nájezdech jistil 22 zákroky. I v tomto srovnání má navrch olomoucký veterán.

sipka Zde se podívejte na 3 hvězdy týdne v NHL podle HokejZpravy.cz

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: BRANISLAV KONRÁD
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
13. 10. 2023: OLO - MHK 1:2 s.n. 40 1 97,56 % 65:00

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (9. až 16. říjen 2023)

Polovinu naší ideální sestavy uplynulého hracího týdne české extraligy už jsme vám představili, teď je čas na další tři zdatné hokejisty. Kdo další patří do v pořadí druhé sestavy týdne podle webu HokejZpravy.cz?

  • Modrou čáru po boku Percyho hlídá Petr Zámorský. Ten se podílel na čtyřech z pěti gólů Plzně, při prohře 1:2 s Kometou jednou asistoval a v neděli pak Indiány nastartoval k obratu z 0:3 na 4:3 proti Mladé Boleslavi – na první dvě trefy nahrával, sám pak tři minuty před koncem Západočechům vystřelil důležité tři body. Svými výkony si 31letý bek hlasitě říká o další pozvánku do reprezentace.
  • Ve třetím pardubickém útoku minulý týden zazářil 34letý Robert Říčka. Výhru nad Mladou Boleslaví 3:1 hráč zápasu řídil dvěma přesnými zásahy i spoustou dalších ofenzivních příležitostí, pod výhru 3:0 nad Karlovými Vary se pak podepsal jednou asistencí.
  • Nepřehlédnutelný byl v uplynulých dnech i Dominik Lakatoš. Proti Liberci (výhra 5:2) vítkovický kapitán dvakrát nahrával, proti Kometě (výhra 5:3) pro změnu vstřelil dva góly. Oceňujeme i zápal, se kterým se 26letý forvard na led vrhá – v závěru druhé třetiny proti Bílým Tygrům se jejich odchovanec pustil do rvačky s Lukášem Dernerem. „Musíte ukázat, že máte ty koule na to, abyste to nějakým způsobem nakopli. Byl jsem tam já, ale věřím, že by to udělal kdokoliv z týmu.“ Volba padla na kapitána.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (9. až 16. 10. 2023)
Brankář: Branislav Konrád (Olomouc)
Obránce: Stuart Percy (Vítkovice)
Obránce: Petr Zámorský (Plzeň)
Útočník: Ondřej Kaše (Litvínov)
Útočník: Robert Říčka (Pardubice)
Útočník: Dominik Lakatoš (Vítkovice)

Událost týdne v hokejové extralize: Litvínovský rekord dává vzpomenout na Hlinkovy časy

Co se minulý týden povedlo? Litvínov vyhrála desáté utkání v řadě a přepsal tam klubový rekord.

Cheza svou vítěznou sérii začala psát už v zářijovém druhém kole, v uplynulých dnech ji vyšperkovala cennou výhrou 4:2 nad Spartou a v neděli i vítězstvím 5:4 po prodloužení nad Kladnem. Ještě v 53. minutě přitom domácí prohrávali 2:4 a zdálo se, že zůstane jen u vyrovnání nejúspěšnější klubové série.

Ta už je pořádně zaprášená. Vyhrát devětkrát v řadě Litvínov naposledy dokázal v základní části 1977/78.

V brance tehdy zářil Miroslav Kapoun, modrou čáru strážil Jiří Bubla. Tou největší hvězdou byl ale kapitán Ivan Hlinka, pozdější kouč naganských šampionů v 43 zápasech posbíral 71 bodů (32+39) – to vše pod vedením svého otce Josefa coby litvínovského kouče.

I v aktuální litvínovské sestavě hrají rodinné vazby důležitou roli, ofenzivu černožlutých táhnou Ondřej a David Kašovi, autoři kombinovaných 27 kanadských bodů (10+17). Skvěle si vedou i Petr Koblasa (6+4), Jindřich Abdul (5+5) či Nicolas Hlava (4+5), v defenzivě září Janis Jaks (2+5) a Marek Baránek (1+4), v brance pak Matej Tomek (91,59% úspěšnost zákroků).

I díky nim Litvínov prožil nejlepší start do soutěže, 28 bodů po 11 kolech v tabulce ještě nikdy neměl.

Na překonání absolutního týmového rekordu ELH Cheza pomýšlet nemůže, Liberec v sezoně 2015/16 vyhrál 14krát v řadě v základní hrací době. Stále je ale ve hře:

  • překonání nejdelší série výher včetně těch v prodloužení či po nájezdech (19, Vsetín 1998/99),
  • případně šňůry nejvíce zápasů s alespoň jedním bodem (20, Třinec 2020/21).

Prodloužení litvínovské série rozhodně není nereálné, Chemici tento týden v pátek doma přivítají Vítkovice a v neděli jedou do Olomouc. V obou případech budou kurzovými favority.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Přešlap týdne: Jedno utkání, dvě stopky pro Sparťany

Co se naopak nepovedlo? Především dva nebezpečné zákroky Ondřeje Mikliše a Aarona Irvinga v utkání Sparty s Litvínovem. Oba obránci pražského celku za ně vyfasovali jednozápasovou stopku od disciplinární komise.

Mikliš v polovině vyhroceného duelu sestřelil Ondřeje Kašeho, za zásah do oblasti hlavy a krku dostal trest na pět minut plus do konce utkání. Šéf disciplinárky a kouč prvoligové Jihlavy Ujčík mu k tomu přihodil dalších 60 minut, vzhledem ke Kašeho dřívějším patáliím s otřesy mozků šlo o skutečně nešťastný zákrok.

Ke konci stejného zápasu se pak Irving kolem střetl s Lukášem Válkem. Rozhodčí ponechali zákrok bez povšimnutí, nikoli tak disciplinární komise. Faul kolenem je porušením čl. 50 hokejových pravidel.

Sparta se letos prezentuje fyzickou hrou, s celkovými 154 trestnými minutami je druhým nejvylučovanějším týmem soutěže, 54 menších trestů je pak třetím nejvyšší součtem. Rozhodně nechceme pražský tým nazývat zákeřným, ostatně strhující zápas s Litvínovem se bez ostrých zákroků na obou stranách ani obejít nemohl.

Dvě nepříznivá rozhodnutí disciplinárky jsou ale v rámci minulého týdne v extralize primátem, který by si Sparťané jistě rádi odpustili. Dobrou zprávou pro jejich fanoušky je, že oslabení předloňští vicemistři zvládají jako nikdo jiný – celkem jich ubránili parádních 93,33 %.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy ELH sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Úroveň Chance ligy si Jágr naposledy vyzkoušel v minulé sezóně, kdy s Kladnem zvládl baráž proti Zlínu.

Jaromír Jágr a Slavia Praha? Chance liga se těší na legendu

Jaromír Jágr pokračuje v kariéře, před návratem na Kladno se zřejmě chce rozehrát za Slavii Praha v Chance lize. Vše o tématu čtěte v našem...

Hokejista Peter Krieger slaví jeden z gólů Vítkovic v Lize mistrů v hokeji 2023-24 - jakou mají české týmy šanci na postup do play off CHL

Postupová matematika, scénáře. České týmy v CHL 2023/24

České týmy v Lize mistrů v hokeji čeká rozhodující kolo. Jaké šance dává postupová matematika CHL 2023/24 trojlístku Pardubice, Vítkovice a...

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...