Sparta vs. Třinec: 5. semifinále play off ELH živě dnes

Třinec si vynutil pátý zápas, semifinále play off extraligy se tak v úterý vrátí zpět do O2 Areny. Sparta se pokusí proměnit druhou šanci zavřít sérii, ale nepomůže jí potrestaný kapitán Michal Řepík.

AKTUALIZACE: Oceláři vyhráli 3:2 a vynutili si tak šesté utkání na vlastním ledě. Za Třinec se v O2 Areně trefili Daňo, Adámek a autor vítězného góklu Helewka, za domácí na 1:2 a poté na 2:3 snižoval vždy Chlapík.

Šestý zápas semifinále Třinec vs. Sparta startuje ve čtvrtek 11. dubna v 17:00, přímý přenos sledujte ZDE.

Živý přenosInformace, kurzy
Sparta Praha Oceláři Třinec
Statistiky Tip

Sledujte Sparta vs. Třinec v 5. semifinále play off Tipsport extraligy 2024 živě online Foto: ČTK / Ožana Jaroslav

Play off extraliga 2024 dnes: Kde sledovat HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec živě - online livestream zdarma?

Sparta po sedmi vítězstvích v play off poprvé padla. Vedení 3:1 v semifinále proti Třinci je ale stále velmi komfortní. Pražané dnes mají další šanci zlomit Oceláře, navíc doma v O2 Areně.

Můžeme čekat vyhrocenou bitvu i vzhledem k závěru nedělního zápasu, který skončil zákeřným faulem Řepíka. Oba týmy ale potřebují udržet nervy na uzdě a vyvarovat se zbytečných trestů. Zda se jim to v pátém utkání série podaří, to uvidíme 9. dubna od 18:30 v live streamu zdarma.

sipka Sledujte 5. semifinále Sparta vs. Třinec živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Sparta - Třinec dnes, informace o zápase (semifinále play-off ELH 2024, 5. utkání)

play off ELH 2024 už není neporaženého celku. Také Sparta po sedmi vítězstvích v řadě poznala, že vyřazovacími boji dost dobře nejde proletět bez jediného šrámu.

Série se ale pro HCS vyvíjí stále podle plánu. Do Třince si sparťani přijeli pro jednu výhru, a i přes nedělní zaváhání mají ještě tři mečboly na postup do finále proti Pardubicím. Bookmakeři sparťanskému úspěchu věří (1,04).

Aby ne, ze stavu 0:3 se ještě žádnému týmu extraligy nepodařilo otočit sérii. Může být prvním týmem Třinec? Šampion posledních čtyř play off má velmi kvalitní tým, ale zápasy se Spartou jsou vyrovnané. Že by Oceláři vyhráli ještě tři další zápasy, tomu kurzy Tipsportu nedávají ani 10% šanci (10,50).

  • První semifinále vyhrála Sparta 3:0. Vítězný gól vsítil Řepík.
  • Druhý zápas v O2 Areně skončil výhrou Sparty 3:2 poté, co Chlapík vyrovnával jen osm sekund před koncem základní hrací doby.
  • Třetí duel rovněž dospěl do prodloužení, Sparta v něm opět vyhrála 3:2.
  • Až ve čtvrtém utkání uspěl Třinec, který zvítězil 4:1 především díky dvěma trefám Daňa z první třetiny.

Dvakrát už rozhodovalo i prodloužení, také zbývající dva zápasy byly herně poměrně vyrovnané, ačkoli to třígólový rozdíl ve skóre nenaznačuje. Trenéři obou týmů ale opakovaně zdůrazňují kvalitu soupeře – v této sérii vidíme obrovskou bitvu o každý bod.

Nejzajímavější kurzy na 5. zápas Sparta vs. Třinec

  • 1/0/2: Sparta 1,95 | remíza 4,07 | Třinec 3,51
  • Vítěz do rozhodnutí: Sparta 1,52 | Třinec 2,54
  • 5 gólů v zápase: méně 1,49 | více 2,61
  • Kurzy na postup: Sparta 1,04 | Třinec 10,50
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Sparta - Třinec: informace o zápase
🕒Kdy: 9. 4. 2024 od 18:30 (5. zápas)
🌎Kde: O2 Arena, Praha
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, semifinále
🏒Stav série: 3:1 pro Spartu
Kurzy Tipsportu (5. z.): 1,95 - 4,07 - 3,51
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Řepík se zákeřnou sekerou vyřadil z příštích dvou zápasů play off

Letošní play off extraligy rozhodně nekončí se závěrečným hvizdem zápasů. Souboje mají poměrně často dohrávku v kancelářích. Disciplinární komise pravidelně rozdává tresty za prohřešky, a nejinak tomu bylo po posledním utkání Sparty v Třinci.

Vybídla ji k tomu naprosto zbytečná sekera Michala Řepíka, který trefil Patrika Hrehorčáka do oblasti žeber. Bylo to v situaci, kdy Hrehorčák přihrával Vránovi na gól do prázdné brány, o výsledku zápasu bylo rozhodnuto.

Řepík navíc neměl nejmenší možnost zasáhnout hokejku soupeře, od kterého byl daleko. Ihned bylo zcela jisté, že rozhodčí po zhlédnutí opakovaných záběrů vyloučí sparťanského střelce do konce utkání a že jeho počin bude řešit i DK.

Ta nakonec napařila Řepíkovi trest na dva zápasy. Za to může být bývalý hráč NHL ještě vcelku rád. Těžko říci, jestli mu pomohlo i omluvné video, které Sparta zveřejnila na svých sociálních sítích.

Řepík ale není žádný zelenáč, takovou věc si zkrátka nesmí dovolit. Sparta má sérii pod kontrolou, vede 3:1, a zkrat českého reprezentanta je naprosto neomluvitelný. Spartě kvůli tomu bude v příštích dvou utkáních chybět křídlo prvního útoku, střelec dvou důležitých gólů v sérii.

sipka Souhrn všech sérií čtvrtfinále najdete zde

Samozřejmě je tudíž jisté, že trenér Pavel Gross bude při absenci klíčového útočníka měnit složení útoků. A to je věc, kterou se v předchozích duelech příliš nezaobíral.

Dosud Sparta odehrála play off s Třincem se stejnou top šestkou forvardů. Jedinou změnou v sestavě byla výměna Hrabíka s Konečným mezi 3. a 4. lajnou, k níž došlo po domácím dvojzápase.

Nyní ale Sparta potřebuje nevyhnutelně přeskupit i přesilovkové formace. Řepík má obvykle důležitou pozici na levém kruhu, kde jako výborný střelec získává větší pozornost obrany, čímž zase uvolňuje prostor na opačném mantinelu.

Michal Řepík, statistiky za Spartu, extraliga:

  • Základní část: 275 zápasů, 231 bodů (124+107)
  • Play off: 48 zápasů, 31 bodů (14+17)

Kdo může Řepíkovu úlohu a produktivitu nahradit? Ve čtvrtfinále táhl Spartu Miroslav Forman, který se trefil i v prvním utkání s Třincem. Od té doby ale třikrát nebodoval.

Velkou aktivitou vyčnívá Filip Chlapík, který v semifinále zapsal 1+2, ale připravil spoluhráčům i spoustu dalších akcí, které mohly skončit gólem.

A zajímavé role střelce se ujal obránce Jakub Krejčík, který skóroval v posledních dvou utkáních a dohromady se v letošním play off prosadil už čtyřikrát, nejvíce ze všech beků.

Hokejisté Sparty v play off 2024

  • Miroslav Forman (F) – 7 bodů (4+3), čas na ledě 17:39
  • Filip Chlapík (F) – 7 bodů (1+6), čas na ledě 20:36
  • Jakub Krejčík (D) – 6 bodů (4+2), čas na ledě 21:20
  • Ondřej Mikliš (D) – 5 bodů (1+4), čas na ledě 17:55
  • Jakub Kovář (G) – 204 zákroků (92,73 %), GAA 1,76
SÉRIE SEMIFINÁLE PLAY OFF TIPSPORT EXTRALIGY 2024

Oceláři odmítli sweep, stále ale potřebují pracovat na efektivitě střelby

Ani Třinec se v semifinálové sérii neobešel bez disciplinárního trestu. Daniel Voženílek kvůli faulu na Filipa Chlapíka nemohl nastoupit do sobotního třetího duelu. Původně mu DK udělila stopku i pro neděli, ale odvolací komise nakonec pustila Voženílka do hry.

Pro Třinec to bylo velmi důležité rozhodnutí. Voženílek v play off potvrzuje, že patří k nejlepším hráčům extraligy. Loni si svými výkony v play off řekl o nominaci na mistrovství světa, letos jej téměř jistě nemine pozvánka minimálně do přípravného kempu.

Ocelářům jeho aktivita výrazně pomohla k tomu, aby snížili stav série se Spartou na 1:3. Voženílek se svou důraznou prací na brankovišti podílel na prvním gólu Marka Daňa, který v sedmé minutě otevřel skóre.

O devět minut později už to byl sám Daňo, kdo šikovnou změnou směru vyšachoval ze hry Kousala a dostal se do palebné pozice. Ranou mezi Kovářovy betony dal Třinci komfortní vedení 2:0.

Oceláři byli nakonec vysoko přestříleni, ale statistika 20:34 moc neodráží optiku celého zápasu. Třinec měl v neděli větší šance, vítězství si zasloužil.

Třinec – střely na bránu v play off 2024:

  • Čtvrtfinále: průměr 27,29 na zápas, efektivita 6,81 %
  • Semifinále: průměr 28,25 na zápas, efektivita 7,08 %

Třinec měl v neděli nejméně pokusů za celé play off, konečně ale prokázal dobrou efektivitu střelby. Ta přitom Oceláře ve vyřazovacích bojích velmi trápí, což nejvíce vystihuje zmar Martina Růžičky (0/23).

Největší kadenci vykazuje Daňo, který už vypálil 48 puků na bránu. To je ze všech hokejistů Třince jasně nejvíce, další v pořadí je Hudáček se 31 ranami. Problémem ale je, že všichni elitní střelci mají efektivitu hluboko pod deseti procenty, Daňo dokonce jen 6,25.

Z útočníků tak snese přísnější měřítko pouze David Cienciala, který se pyšní bilancí 3/13. Zároveň to ale znamená, že Cienciala se dostává průměrně jen zhruba k jedné střele za zápas, a to Oceláře nespasí.

Hokejisté Třince v play off 2024

  • Marko Daňo (F) – 8 bodů (3+5), čas na ledě 16:41
  • Libor Hudáček (F) – 6 bodů (3+3), čas na ledě 14:22
  • David Cienciala (F) – 4 body (3+1), čas na ledě 14:11
  • Richard Nedomlel (D) – 4 body (2+2), čas na ledě 18:58
  • Tomáš Kundrátek (D) – 4 body (1+3), čas na ledě 21:21
  • Ondřej Kacetl (G) – 124 zákroků (93,23 %), GAA 1,98

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokej Sparta vs. Třinec dnes v playoff: statistiky, přesilové hry, góly

Prohlédněte si celkové statistiky Sparty a Třince v dosavadním průběhu play off Tipsport extraligy 2024. Údaje jsou převzaté z oficiálního webu ELH.

sipka Dnešní zápas Sparty a Třince sledujte živě ZDE

SPARTA - TŘINEC V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Sparta Třinec
Skóre 26:17 21:23
Střely 309:221 316:301
Bilance 3-4-0-1 5-0-2-4
Přesilové hry 3/21 (14,29 %) 6/25 (24,00 %)
Oslabení 24/29 (82,76 %) 25/29 (86,21 %)
Trestné minuty 166 82

Tip na výsledek: dnešní zápas Sparta Praha vs Oceláři Třinec online (5. zápas), semifinále play off Tipsport extraligy 2024

Páté semifinále slibuje další skvělou taktickou bitvu mezi dvěma předními celky ELH. Sparta i Třinec mají velmi kvalitní soupisky, v zápasech tak hrají důležitou roli i třetí a čtvrté formace. Nenechte si ujít tuto podívanou živě.

  • Datum a čas 5. zápasu: 9. 4. od 18:30

Myslíme si, že oba celky jsou ve hře 5 na 5 rovnocenné a mělo by to platit i dnes. Sparta má sice výhodu domácího prostředí, ale bude jí chybět potrestaný Řepík.

Dá se předpokládat, že oba týmy vstoupí do utkání spíše opatrně, například Andrej Nestrašil v posledním pozápasovém rozhovoru připomínal důležitost prvního vstřeleného gólu.

Vyrovnanost Sparty a Třince ještě potvrzuje bilance z této sezony, 5 z 8 utkání mělo po 60 minutách nerozhodný stav. Vzhledem k vysokým kurzům zkusíme remízu i dnes.

TIP (5. z.): Bude prodloužení sipka sledovat živě u Tipsportu

Tip na 5. zápas Sparta vs. Třinec v play off ELH 2024

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Sparta vs Třinec hokej živě?

Semifinále pokračuje, 5. zápas Sparta vs. Třinec si opět naladíte živě v online live streamu na TV Tipsport ZDE.

Televizní přenos bude k dispozici jen na placené stanici O2 TV Sport, proto jsou streamy u Tipsportu vítanou alternativou. Zdarma si totiž můžete přehrát Spartu s Třincem jak na počítači, tak v mobilní aplikaci.

Pro nově registrované uživatele má navíc Tipsport připraven vstupní bonus 300 Kč, který se vám bude hodit například při live sázkách.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

Hokej, Euro Hockey Tour, EHT, utkání Česka a Finska na Českých hokejových hrách

České hokejové hry 2024: program, vstupenky, tabulka, výsledky

České hokejové hry 2024 jsou závěrečným 🏅 turnajem EHT, těsně před MS zde startují i hráči NHL. Přinášíme program, tabulku a další info.