Třinec - Sparta Praha: Extraliga play off 2024 živě, 6. zápas

Ve čtvrtfinále sami přišli o vedení 3:0 na zápasy, nyní se o podobný obrat pokoušejí z druhé strany. Oceláři Třinec si vynutili návrat semifinále do Werk Areny, šesté střetnutí se Spartou Praha sledujte živě ve čtvrtek 11. dubna od 17:00.

AKTUALIZACE: Třinec neuvěřitelně otočil šestý zápas. Oceláři prohrávali ještě v čase 59:59, pak ale Voženílek zpoza brankové čáry dvě desetiny před koncem vyrovnal na 1:1. Cienciala rozhodl v 10. minutě prodloužení a oba týmy se znovu střetnou v sobotu v O2 Areně. Sledujte rozhodující 7. duel živě ZDE.

Živý přenosInformace, kurzy
Třinec Sparta Praha
Statistiky Tip

Útočník Třince Adam Helewka překonává brankáře Sparty Jakuba Kováře v pátém semifinále play off ELH 2024 Foto: ČTK / Svoboda Jaroslav

Play off extraliga 2024 dnes, 6. semifinále: Kde sledovat HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha živě - online live stream zdarma?

Třikrát s favoritem sehráli vyrovnanou partii, třikrát z ledu odjížděli poraženi. Až s bezprostřední hrozbou vyřazení obhájci titulu začali vítězit, po úterním triumfu v O2 Areně už je stav semifinále z jejich pohledu jen 2:3 na zápasy. Klíčové šesté dějství série extraligového play off HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha ve Werk Areně startuje ve čtvrtek 11. dubna 2024 v 17:00, sledujte ho živě v online live streamu zdarma u Tipsportu.

sipka Klikněte ZDE a sledujte 6. semifinále Třinec vs. Sparta živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Třinec - Sparta Praha dnes, informace o zápase (semifinále play-off ELH 2024, 6. utkání)

Sweep, ke kterému strhující série semifinále play-off ELH 2024 mezi Třincem a Spartou směřovala, je dávnou minulostí – stejně jako první dva mečboly celku z hlavního města. V uplynulých dnech fanoušky potěšily tyto výsledky.

  1. Puky v prvním střetnutí končily jen v jedné síti, díky trefám Řepíka, Formana a následně i Najmana při závěrečné power play Sparta zvítězila 3:0.
  2. V druhém utkání Třinec ještě v poslední minutě vedl, Chlapíkův vyrovnávací gól 8 sekund před třetí sirénou ale poslal zápas do nastavení. O výhře Sparty 3:2 po prodloužení v 78. minutě rozhodl Moravčík.
  3. Jiné dějiště, stejný výsledek. Také po přesunu série do Třince Pražané vyhráli 3:2 po prodloužení. Tentokrát to byli Oceláři, kdo zásluhou Kundrátka v 57. minutě srovnával. Vítěznou branku nicméně v přesilové hře a v 75. minutě vstřelil bek Krejčík.
  4. Hrozbě eliminace se úřadující šampioni postavili čelem, při výhře Ocelářů 4:1 se třemi kanadskými body blýskl Daňo. Sparta navíc v koncovce utkání přišla o kapitána Řepíka, jenž za sekeru z 58. minuty vyfasoval dvouzápasový disciplinární trest.
  5. Pátý duel, to byly nervy až do závěrečné sirény – a také vítězství Třince 3:2. Ačkoli Oceláři v 57. minutě po Helewkově krásné individuální akci vedli o dva góly, Sparta ze závěrečného tlaku záhy vytěžila snížení z hole Chlapíka. Po minutě se pak prosadil i Moravčík, jeho vyrovnávací gól byl ale po trenérské výzvě odvolán.

Co utkání, to jiný příběh. Slezané nyní mají šanci sérii vyrovnat a vynutit si rozhodující sedmé utkání na pražském ledě – a bookmakeři Tipsportu tuto možnost vidí jako pravděpodobnější.

Na led Werk Areny totiž domácí vyjedou v roli favoritů, byť mírných. Na výhru Ocelářů do rozhodnutí titulární partner extraligy vypsal kurz 1,78, v případě Sparty jde o kurz 2,04.

I díky skvělému brankářskému obsazení v žádném z předchozích střetnutí nepadlo více než pět gólů. Soudě dle nabídky Tipsportu, podobně by tomu mohlo být i dnes. Na vstřelení alespoň šesti branek bookmakeři vypsali kurz 2,49, což po přepočtu odpovídá 40% pravděpodobnosti. Všechna čísla se nicméně ještě mohou změnit, během zápasu se pak můžete bavit také u pravidelně aktualizovaných live sázek.

Nejzajímavější kurzy na 6. zápas Třinec vs. Sparta

  • 1/0/2: Třinec 2,35 | remíza 3,96 | Sparta 2,73
  • Vítěz do rozhodnutí: Třinec 1,78 | Sparta 2,04
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,53 | více 2,49
  • Kurzy na postup: Třinec 4,05 | Sparta 1,23
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Třinec - Sparta Praha: informace o zápase
🕒Kdy: 11. 4. 2024 od 17:00 (6. zápas)
🌎Kde: Werk Arena, Třinec
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, semifinále
🏒Stav série: 3:2 pro Spartu
Kurzy Tipsportu (6. z.): 2,35 - 3,96 - 2,73
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Daňova forma, Helewkovo sólo, Motákova výzva. Dynastie Ocelářů stále žije

Tahle hokejová dynastie za sebou má už 14,5 vítězných sérií play v řadě – o půl víc, než kolik mnozí po nešťastném vstupu do semifinále očekávali. Za udržení postupových nadějí Oceláři vděčí skvělému týmovému výkonu, vypíchnout lze ale i několik individualit.

Začněme u nejlepšího třineckého střelce série. Marko Daňo se proti Spartě trefil třikrát, po dvou brankách z pátého zápasu se jednou prosadil i v šestce. Jeho efektní střela z otočky v 10. minutě vymetla horní roh branky hostí, slovenský forvard zazamenal už pátý bod v semifinále.

Opět se potvrdilo, že kdo skóruje jako první, ten vítězí. Na brzkou Daňovu trefu o tři minuty později navázal Marian Adámek, když jeho žabka s pomocí teče bránícího soupeře proplachtila až do branky. Zkušený bek se do střeleckých statistik letošního play off zapsal poprvé, celkem šlo o jeho třetí gól ve vyřazovacích bojích.

Vedení 2:0 domácím vydrželo do první sirény – a bez 0,9 sekundy dokonce do té druhé. Sparťanský tlak z konce druhé části v pozdní kontaktní gól přetavil Filip Chlapík, inkasovaná branka se na herním projevu Třince podepsala i po návratu na led.

sipka Výsledky a statistiky všech zápasů semifinále najdete ZDE

Dlouhé a dlouhé minuty se totiž Ocelářům nedařilo přiblížit ke sparťanské brance, ve třetí části vystřelili jen jednou. K obrovské radosti Werk Areny šlo ale o pokus úspěšný – a také oku lahodící. Patrik Hrehorčák křižnou přihrávkou našel Adama Helewku, jenž se přes dva bránící soupeře dostal až ke Kovářovi a vymáchal ho bekhendem.

Jedna z nejhezčích akcí play off dala Třinci vedení 3:1, zároveň ale odstartovala očekávaný sparťanský tlak, který ještě umocnilo odvolání brankáře. O to větší tíhu na svých bedrech nesl skvěle chytající Ondřej Kacetl, jenž v předchozích třech startech lapil 109 střel Pražanů a v sérii se jeho úspěšnost zákroků vyšplhala na 93,43 %. Neprůchozí při jeho službě bývá především spodek svatyně.

V úterý na třineckého maskovaného fantoma vyzrál jen Chlapík, který po půl minutě závěrečného risku od modré přidal svůj druhý gól v utkání. Sparťané se dostali na dostřel – a v 59. minutě dokonce srovnali.

Kacetl tou dobou ovšem nechytal, po kontaktu s Lajunenem bezmocně ležel na zádech. Rozhodčí gól uznali, až správně využitá trenérská výzva Zdeňka Motáka skóre uvedla do předchozího a zároveň konečného stavu.

„Byla ve mně malá dušička, to přiznávám bez jakéhokoli mučení,“ řekl třinecký lodivod reportérům televizního přenosu na konto challenge.

Pokud by rozhodčí střet v brankovišti vyhodnotili jinak, Oceláři by za stavu 3:3 šli dvě minuty před koncem do čtyř. V sérii už ale není kam couvat, odvahu musí prokázat všichni; hráči v poli například v podobě 25 bloků, šéf střídačky pak svým těžkým, ale správným rozhodnutím.

Nejproduktivnější hráči Třince v semifinále

  • Marko Daňo (F) – 5 bodů (3+2)
  • Tomáš Kundrátek (D) – 3 body (1+2)
  • Patrik Hrehorčák (F) – 3 body (0+3)
  • David Cienciala (F) – 2 body (1+1)
  • Adam Helewka (F) – 2 body (1+1)
  • Libor Hudáček (F) – 2 body (1+1)
  • Andrej Nestrašil (F) – 2 body (1+1)
EXTRALIGOVÉ ZÁPASY PLAY OFF TŘINEC
17.3., 15:00 HC Oceláři Třinec Banes Motor České Budějovice 2:0
18.3., 17:00 HC Oceláři Třinec Banes Motor České Budějovice 2:0
21.3., 17:00 Banes Motor České Budějovice HC Oceláři Třinec 3:4
22.3., 17:30 Banes Motor České Budějovice HC Oceláři Třinec 4:1
24.3., 17:00 HC Oceláři Třinec Banes Motor České Budějovice 2:3
26.3., 17:30 Banes Motor České Budějovice HC Oceláři Třinec 3:0
28.3., 17:00 HC Oceláři Třinec Banes Motor České Budějovice 2:0
2.4., 18:30 HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec 3:0
3.4., 18:00 HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec 3:2
6.4., 17:00 HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha 2:3
7.4., 18:00 HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha 4:1
9.4., 18:30 HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec 2:3
11.4., 17:00 HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha 2:1
13.4., 13:00 HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec 2:3
16.4., 18:00 HC Dynamo Pardubice HC Oceláři Třinec 1:2
17.4., 18:00 HC Dynamo Pardubice HC Oceláři Třinec 6:3
20.4., 17:00 HC Oceláři Třinec HC Dynamo Pardubice 4:3
21.4., 17:00 HC Oceláři Třinec HC Dynamo Pardubice 2:6
24.4., 18:00 HC Dynamo Pardubice HC Oceláři Třinec 3:0
26.4., 17:00 HC Oceláři Třinec HC Dynamo Pardubice 4:1
28.4., 19:00 HC Dynamo Pardubice HC Oceláři Třinec 1:2

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Sparta i dnes bez kapitána Řepíka, do Třince si letí pro postup

Samotné semifinále stojí hráče spoustu sil, tím ale play off zdaleka nekončí. Na vítěze v následné rozhodující sérii čekají odpočaté Pardubice, Sparta se tedy nechala inspirovat svým dnešním soupeřem a na šesté utkání vyrazí letecky. Přenese se ušetřená energie na led Werk Areny?

Pražané by to potřebovali, slabé vstupy do posledních dvou utkání je stály možnost uzavřít sérii v nízkém počtu zápasů.

V neděli předloňští vicemistři hned v prvních minutách nevyužili minutu a půl trvající přesilovku pěti proti třem, následně do první sirény dvakrát inkasovali. Také v úterý byl začátek z jejich strany ospalý, na střely to bylo 13:5 pro hosty. Není divu, že po 20 minutách platilo skóre 0:2.

sipka V úterý živě také čtvrtfinále MS žen v hokeji

Postupem času se ale herní projev domácího týmu zvedal, koncovky druhé a třetí třetiny byly v podání HCS strhující. V obou případech se střelecky prosadil Filip Chlapík, nejproduktivnější sparťan v sérii.

Podobně jako Daňo na druhé straně, také tento bývalý hráč NHL má na kontě pět bodů (3+2) a jeho přínos je zcela zásadní – při pokračujícím trestu pro Michala Řepíka obzvlášť. Kvůli disciplinárnímu trestu za bodnutí do Hrehorčákových žeber z koncovky čtvrtého utkání bude kapitán Spartě chybět i dnes.

Kromě třígólového Chlapíka a dvougólového Řepíka se v semifinále alespoň dvakrát ze svěřenců Pavla Grosse trefili už jen obránci – Jakub Krejčík a Michal Moravčík. Zadáci navíc zdatně plní i defenzivní povinnosti, jen v pátém duelu zblokovali 26 třineckých střel.

Významně tím usnadnili život brankáři Jakubu Kovářovi, jenž zatím v play off nepustil svého kolegu Josefa Kořenáře do klece.

Do semifinále Kovář vstoupil čistým kontem, v posledních dvou kláních inkasoval po třech gólech. I tak se jeho úspěšnost zákroků v sérii drží na 92,48 %. Dost na to, aby Spartu dělilo jediné vítězství od finále – avšak málo na to, aby v něm Pražané už byli.

Nejproduktivnější hráči Sparty v semifinále

  • Filip Chlapík (F) – 5 bodů (3+2)
  • Jakub Krejčík (D) – 3 body (2+1)
  • Michal Moravčík (D) – 3 body (2+1)
  • Pavel Kousal (F) – 3 body (0+3)
  • Ondřej Mikliš (D) – 3 body (0+3)
  • Michal Řepík (F) – 2 body (2+0)
  • Michal Kempný (D) – 2 body (0+2)
  • Jani Lajunen (F) – 2 body (0+2)

sipka Nepřehlédněte: Hráč a sestava týdne – 1. až 4. čtvrtfinále

SÉRIE SEMIFINÁLE PLAY OFF TIPSPORT EXTRALIGY 2024

Hokej Sparta Praha vs. Oceláři Třinec dnes v playoff: bilance, statistiky, přesilové hry a oslabení, góly

Prohlédněte si týmové statistiky Sparty a Ocelářů v extraligovém play off.

Není bez zajímavosti, že Třinec do šestého semifinále vstupuje se záporným gólovým rozdílem, ačkoli bilance jeho střeleckých pokusů je podle oficiálních statistik ELH kladná. Slezané mají v play off 7,12% úspěšnost střelby, Pražané jsou v této disciplíně na 8,48 %.

sipka Dnešní zápas Ocelářů a Sparty sledujte živě ZDE

TŘINEC - SPARTA V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Třinec Sparta
Skóre 24:25 28:20
Střely 337:322 330:242
Bilance 6-0-2-4 3-4-0-2
Přesilové hry 6/26 (23,08 %) 3/23 (13,04 %)
Oslabení 27/31 (87,10 %) 25/30 (83,33 %)
Trestné minuty 86 168

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Tip na výsledek: dnešní zápas Třinec vs Sparta online, termín 6. semifinále play off Tipsport extraligy 2024

Dnešní 6. semifinále je zatím nejdůležitějším utkáním play off Tipsport extraligy 2024. Třinec se může po Znojmu (2007), Spartě (2021), Vítkovicích (2023) a Českých Budějovicích (2024) stát teprve pátým extraligovým celkem, který ze stavu 0:3 srovná na 3:3. Pak je tu druhá možnost – vítězství Sparty, ukončení série a střetnutí dvou nejlepších celků základní části ve velkém finále.

  • Termín 6. zápasu: 11. 4. od 17:00

V naší redakci se kloníme spíše k první variantě, očekáváme třinecké vítězství. Past středního pásma, která Oceláře dovedla ke čtyřem titulům v řadě, znovu slaví úspěch. Sparťané se s postupem série dostávají k méně a méně střelám – ve druhém duelu jich bylo 46, v tom pátém už se Kacetl musel vypořádat jen s 21 puky.

Myslíme si, že podobně bude semifinále pokračovat i po návratu do Werk Areny – tím spíše, když bude hostům znovu chybět nejaktivnější střelec Řepík. Očekávaný disciplinovaný výkon a obětavost Třince podle nás povedou ke srovnání série a rozhodujícímu sedmému duelu v O2 Areně.

TIP (6. z.): Výhra Třince v zákl. době sipka sledovat živě u Tipsportu

Tip na hokej: Třinec vs. Sparta Praha (6. semifinále play off ELH 2024, 11. dubna)

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Třinec vs. Sparta Praha hokej živě?

Páté utkání bylo reklamou na dramatický hokej, nenechte si ujít ani šestý zápas Třinec vs. Sparta Praha. Ve čtvrtek 11. dubna od 17:00 ho můžete sledovat živě v online live streamu u Tipsportu ZDE.

Přímý přenos v televizi vysílá placená stanice O2 TV Sport. To live streamy Tipsportu jsou pro registrované uživatele zdarma, za založení účtu navíc titulární partner naší nejvyšší soutěže novým klientům dává bonus 300 Kč zdarma k registraci.

Tipsport živě vysílá nejen všechna utkání extraligy, ale i další přední hokejové soutěže v čele s NHL či MS v hokeji. Bavit se můžete také u kurzových sázek, a to dokonce i v průběhu utkání. Díky mobilní aplikaci navíc máte přenosy či užitečné statistiky vždy po ruce. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

Hokejisté Kladna se radují poté, co udrželi extraligovou příslušnost v baráži se Zlínem v roce 2023

Baráž o extraligu 2024: program, zápasy, výsledky

Jak vypadá herní formát a kdy se uskuteční baráž o extraligu? ☝ Přečtěte si všechny informace ✔️ o extraligové baráži v sezoně 2023/24.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...