Česko vs. Rakousko dnes živě, MS v hokeji 2024

Český tým rozehrál domácí šampionát ideálním způsobem. V každém ze čtyř dosavadních zápasů získal alespoň jeden bod a naposledy porazil neoblíbené Dány poměrem 7:4. Následující soupeř se sice může na první pohled jevit jako jednoduchý, avšak Rakušané obrali o body už několik silných týmů. Zápas mezi Českem a Rakouskem začíná v pátek 17. května 2024 od 20:20.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
Rakousko H2H Tip

Radost českých hokejistů a domácího publika v O2 areně po vstřelení gólu, MS v hokeji 2024 Foto: ČTK / Kamaryt Michal

MS v hokeji 2024, skupina: Česko vs. Rakousko dnes živě v TV i online live stream

Naši jižní sousedé sehráli vyrovnaný mač se Švýcarskem, proti Kanadě smazali ve třetí třetině pětibrankové manko a naposledy seznačně porazili Finsko. To znamená jediné – Češi musí odevzdat maximálně koncentrovaný výkon. Tím spíš, pokud vzpomeneme na první vzájemnou porážku od Rakouska z MS před dvěma lety.

V pořadí už páté vystoupení národního mužstva na domácím hokejovém šampionátu je na programu v pátek 17. května 2024, tentokrát opět od 20:20. Utkání si vychutnejte v online streamu na TV Tipsport.

sipka Sledujte hokej Česko vs. Rakousko živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Rakousko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Obě reprezentace odehrály na probíhajícím Mistrovství světa v hokeji 2024 po čtyřech zápasech. Český tým zatím nasbíral 9 bodů, a pokud by teď znovu zvítězil v základní hrací době, tak už má jistotu postupu do čtvrtfinále.

To Rakušané v dosavadním průběhu turnaje nasbírali 4 body, což je vzhledem k těžkému losu vynikajícím počinem. A jestliže budou takto pokračovat i nadále, sen o přerušení 30 let trvající odmlky bez účasti v play off světového šampionátu elitní divize nemusí být utopií.

Přestože rakouská reprezentace během posledních pár dní šokovala celou hokejovou veřejnost, bookmakeři mají o favoritovi pátečního utkání zcela jasno. Nicméně je pochopitelné, že proč právě český tým vstoupí do duelu jako adept na výhru. Kvalita je totiž stále na straně našich hokejistů.

Níže se pak můžete podívat na vybrané kurzové příležitosti pro zápas mezi Českem a Rakouskem od sázkové kanceláře Tipsport. Tipovat lze samozřejmě i v průběhu klání formou LIVE sázek. Přejeme vám příjemnou zábavu!

Kurzy Tipsportu na hokej Česko - Rakousko na MS 2024:

  • 1/0/2: Česko 1,10 | remíza 11,30 | Rakousko 16,90
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,04 | Rakousko 10,70
  • 5,5 gólu: více 2,35 | méně 1,59
  • 6,5 gólu: více 1,67 | méně 2,20
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Česko vs. Rakousko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 17. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Tipsportu: 1,10 – 11,30 – 16,90
📺Živý přenos: TV Tipsport, ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Před zápasem s Rakouskem nejspíš dojde k pozměnění přesilovkových formací českého týmu

První prohru na turnaji proti Švýcarům český výběr napravil hned v následujícím utkání. Dánové nás sice jako již tradičně trápili, národní tým ale nakonec porazil neoblíbeného soupeře nejvyšším rozdílem za posledních 13 let.

Na světovém šampionátu 2011 v Bratislavě, kdy tou dobou ještě v NHL nastupovalo více než 40 Čechů, jsme zvítězili nad severskou zemí poměrem 6:0. Od té doby ale většina vzájemných duelů končila výsledkem 2:1, na MS v letech 2014 i 2016 a na ZOH 2022 nás Dánové dokonce porazili.

A byla to právě dánská reprezentace, která v předešlém klání na konci prvního dějství také udeřila jako první. Nicméně na trefu Wejseho naštěstí záhy odpověděl svým první gólem na turnaji obránce Rutta a do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Po dvou rychlých zásazích od extraligových hráčů Fleka a Sedláka z úvodu druhé třetiny jsme navíc rychle odskočili do dvougólového trháku.

Jenže Dánové zbraně nesložili. Nejprve 24 vteřin před koncem prostřední dvacetiminutovky snížili Russell a po trefě Fiskera Molgaarda v čase 44:43 už bylo srovnáno.

Pak ale národní celek předvedl prozatím nejpovedenější úsek na domácím MS – v rozmezí necelých sedmi minut se postupně trefili Kundrátek, Kubalík, Stránský a Palát. Mezitím se na druhé straně ještě prosadil i Dán From, Češi si ale poslední minuty už pohlídali a po konci utkání se tak mohli radovat z výhry 7:4.

Česko vs. Dánsko – 7:4 (15. května)

  • Góly: 19:52 Rutta (Kämpf), 22:50 Flek (Kondelík, Voženílek), 24:29 Sedlák (Kaše, Červenka), 46:16 Kundrátek (Tomášek, Krejčík), 51:10 Kubalík (Tomášek, Palát), 51:30 Stránský (Kämpf, Voženílek), 53:08 Palát (Kempný) – 18:54 Wejse (PPG, Blichfeld, Bruggisser), 39:36 Russell (Jensen, Bruggisser), 44:43 Fisker Molgaard (Lauridsen, Lassen), 51:51 From (Scheel, Wejse)
  • Střely: 39:18
  • Vhazování: 34:19
  • Trestné minuty: 6:6
  • Góly v přesilovce: 0:1
  • Sestava Česka: Dostál (Mrázek) – Krejčík, Gudas, Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka, Sedlák, Kaše – Palát, Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek

sipka Vše o českém týmu na MS najdete ZDE

Je samozřejmě skvělou zprávou, že česká reprezentace naposledy prožila gólově nejpovedenější večer. A zároveň každého muselo potěšit sedm zásahů při hře 5 na 5.

Důležitým faktorem pro další vývoj domácího MS mohou být také první zápisy do střelecké listiny od dvou posil ze zámoří Kubalíka a Rutty či extraligové hvězdy Sedláka. „Některým klukům, kteří doteď neměli gól či asistenci, dnešní produktivita určitě pomůže, zvedne sebevědomí," uvedl v pozápasovém rozhovoru reprezentační kouč Rulík.

Střeleckému koncertu národního mužstva pak chybělo už jenom jediné. Ani ve středu totiž naši reprezentanti nezlepšili hru v početní výhodě, když zahodili tři dvouminutové fauly Dánů. S aktuální úspěšností 9,09 % se navíc řadí k nejslabším týmů na turnaji během přesilovky.

Hlavní trenér Radima Rulík nebyl spokejen zejména s přesilovkou 5 na 3 v průběhu první třetiny, která trvala dlouhých 109 vteřin. Lodivod loňské stříbrné dvacítky pak naznačil, že napříště bude hráčské složení při této stěžejní situaci pozměněno. Dost možná pak dojde i k přeházení formací pro variantu 5 na 4.

Svá jinak parádní čísla si ve středečním klání pak pohoršil brankář Lukáš Dostál, kterému prošly za zády čtyři z celkového počtu 18 dánských střel. Minimálně první dvě inkasované branky mu ale rozhodně vyčítat nelze.

Jednička v brankovišti českého národního týmu se tak propadla na procentuální úspěšnost zákroků čítající aktuálně 92,31 % a průměr 1,58 obdržených gólů na utkání. V obou ostře sledovaných gólmanských statistikách se však odchovanec brněnské Komety stále drží v TOP 10.

V dnešním zápase proti Rakousku ale dostane přednost jeho kolega Petr Mrázek, na kterého čeká druhý start na letošním MS. V tom prvním ale příliš neoslnil, když propustil tři z 11 střel od Norska. Jinak ale Radim Rulík do složení formací nezasahoval, sestava tedy bude vypadat následovně:

  • Brankáři: Mrázek (Dostál)
  • 1. formace: Krejčík, Gudas – Červenka, Sedlák, Kaše
  • 2. formace: Kempný, Rutta – Palát, Tomášek, Kubalík
  • 3. formace: Hájek, Kundrátek – Voženílek, Kämpf, Stránský
  • 4. formace: Špaček – Beránek, Kondelík Flek

sipka Top 5 českých hráčů na MS v hokeji 2024 ZDE

NEJVYĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ČESKA NA MS 2024
Hokejista Čas na ledě Body +/-
✅ Michal Kempný (D) 22:12 0+2 +4
✅ Jakub Krejčík (D) 20:49 0+2 +4
✅ Radko Gudas (D) 18:53 0+0 +4
✅ David Kämpf (F) 17:45 0+4 +4
✅ Ondřej Kaše (F) 17:45 0+2 +2
✅ Jan Rutta (D) 17:15 1+0 0
✅ Ondřej Palát (F) 17:08 2+2 +4
✅ Lukáš Sedlák (F) 16:51 1+2 +2
✅ David Tomášek (F) 16:47 0+2 +3
✅ Roman Červenka (F) 16:45 2+2 +2

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Výkony Rakušanů na letošním šampionátu gradují, zdobí je zejména vysoká produktivita

Rakouský tým platí za největší překvapení letošního šampionátu. Už nejeden silný mančaft si na outsiderovi základní skupiny A vylámal zuby.

Při konečném účtování pak bude Rakušany dost možná mrzet úvodní porážka 1:5 od Dánska. Hned poté totiž začali ukazovat, že hokejové dovednosti jim nechybí. A odhodlání už vůbec ne.

Přestože při druhém zápasu Rakouska na MS jejich sok – Švýcarsko – diktoval tempo hry, tak nedokázal odskočit do žádného většího trháku. Naopak to byl právě favorit klání, který musel dvakrát dotahovat dvoubrankové manko. A když už se v závěru základní hrací doby schylovalo k prodloužení, tak Rakušané byli necitlivě poslání do čtyř za hodně diskutabilní faul. A k jejich smůle taky Hischier při přesilovce v čase 59:01 vsítil vítěznou branku.

sipkaZDE si přečtěte o pravidlech na MS v hokeji 2024

Sporný verdikt z nedělního utkání ale rakouské hokejisty evidentně nevykolejil. A nerozhodil je ani pětigólový náskok Kanaďanů před třetí třetinou při jejich vzájemném duelu. Během poslední dvacetiminutovky totiž naši jižní sousedé vysokou ztrátu smazali a duel tak dotáhli do prodloužení. V něm sice urvaly bonusový bod Javorové listy, i tak si ale Baderova družina zaslouží za stíhací jízdu velkou poklonu.

Naposledy pak Rakušané vypálili rybník Finům. Už v první třetině se sice hokejisté Suomi dostali do vedení 2:0, avšak outsider se postupem času dostal do zápasu a v 50. minutě také srovnal na 2:2.

Rakouská reprezentace pak v závěru posledního dějství přežila finskou přesilovku i následný tlak při hře 5 na 5, skvělým zákrokem špičkou hokejky se uvedl gólman David Kickert.

Během posledních 10 vteřin se ale Rakušané dostali z vlastního pásma k poslednímu útočnému výpadu. Haudumovu ránu ještě zastavil gólman Sateri, avšak Baugmartnerova tečovaná střela už skončila za jeho zády. V době, kdy puk přešel přes brankovou čáru, zbývaly do konce zápasu dvě desetiny! Historicky první výhra rakouského hokejového celku nad Finy tak byla na světě.

Výsledky Rakouska na MS v hokeji 2024

  • Rakousko vs. Dánsko – 1:5 (11. května)
  • Rakousko vs. Švýcarsko – 5:6 (12. května)
  • Kanada vs. Rakousko – 7:6 pp. (14. května)
  • Finsko vs. Rakousko – 2:3 (16. května)
  • Česko vs. Rakousko – sledujte živě ZDE

sipka Rakouskou soupisku pro MS si prohlédněte ZDE

Všechny tři předešlé utkání našeho příštího soupeře mají společného jmenovatele – Rakušané byli proti silnějším mančaftům nesmírně efektivní v zakončení. V součtu těchto tři klání vyslali na branku 59 ran, z nichž rovnou 14 skončilo v síti!

A ačkoliv jim to v prvním utkání s Dány tak přesně nemířilo, tak jejich střelecká úspěšnost čítající 19,74 % budí respekt. Ostatně takovou mušku momentálně nemá žádný jiný tým na turnaji.

Při pohledu do týmové produktivity Rakouska zjistíme, že hned tři hráči v tuto chvíli dosahují na průměr jednoho bodu na utkání. Na čtyřech trefách svého týmu se podíleli Lukas Haudum (2+2), Mario Huber (1+3), Dominic Zwerger (1+3).

Za největšího hvězdu letošního rakouského výběru pak platí Marco Rossi, který jako jediný legionář alpské země působí v zámořské NHL. 22letý forvard ve službách Minnesoty Wild je před zápasem proti Česku na bilanci 1+2.

Nejproduktivnější hokejisté Rakouska na MS 2024

  • Lukas Haudum (F) – 4 body (2+2)
  • Mario Huber (F) – 4 body (1+3)
  • Dominic Zwerger (F) – 4 body (1+3)
  • Benjamin Baumgartner (F) – 3 body (1+2)
  • Benjamin Nissner (F) – 3 body (1+2)
  • Marco Rossi (F) – 3 body (1+2)
  • Clemens Unterweger – 3 body (1+2)

sipka Kdo se trefí dnes? Kurzy na střelce i kanadské body u Tipsportu ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Česko vs. Rakousko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - AUT

Samostatná česká hokejová reprezentace odehrála s Rakouskem za více než 30 let jejího fungování přesně 10 mistrovských zápasů.

Vítěznou sérii proti jedné z méně kvalitních hokejových zemí zahájil národní mančaft na ZOH 1994 v norském Lillehammeru, kde předčil naše jižní sousedy poměrem 7:4.

Šňůra výher trvala až do světového šampionátu v roce 2022. V zápase základní skupiny na finském MS drželo Česko až do poslední minuty hubený jednogólový náskok, jenže Rakušané nás za profesorskou hru potrestali vyrovnávací trefou v čase 59:22. A následně díky úspěšnějším samostatným nájezdům vůbec poprvé v dějinách vzájemných duelů zvítězili.

Trenérský štáb i pár hráčů českého týmu pak bude mít letošní rakouský výběr načtený z přípravného dvojutkání, které se uskutečnilo přibližně čtyři týdny nazpět. V posledním přátelském duelu se zasloužil o upocenou výhru 3:2 zejména Jakub Rychlovský, nejlepší střelec letošního ročníku ELH byl ale po následném přípravném dvojzápase proti Slovensku překvapivě vyškrtnut ze sestavy.

sipka Podrobně o bilanci Česko vs. Rakousko čtěte ZDE

Česko vs. Rakousko: Výsledky z MS v hokeji a ZOH

  1. Česko vs. Rakousko – 7:3 (ZOH 1994, skupina)
  2. Česko vs. Rakousko – 5:2 (MS 1995, skupina)
  3. Česko vs. Rakousko – 7:0 (MS 1999, skupina)
  4. Česko vs. Rakousko – 8:1 (MS 2003, skupina)
  5. Česko vs. Rakousko – 2:0 (MS 2004, skupina)
  6. Česko vs. Rakousko – 6:1 (MS 2007, skupina)
  7. Česko vs. Rakousko – 4:0 (MS 2015, skupina)
  8. Česko vs. Rakousko – 4:3 (MS 2018, skupina)
  9. Rakousko vs. Česko – 0:8 (MS 2019, skupina)
  10. Česko vs. Rakousko – 1:2 sn. (MS 2022, skupina)
  11. Česko vs. Rakousko – sledujte live zde (MS 2024, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Česko - Rakousko, tip na výsledek (termín 17. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

V zápasech českého týmu na domácím MS v hokeji proti soupeřům druhé výkonnostní garnitury padalo hodně gólů. V duelu s Nory byli diváci v O2 areně svědky 9 branek, v předešlém klání s Dány rovnou 11.

  • Datum a čas příštího zápasu Česka: 17. 5. 2024 od 20:20

A gólové hody se už také konaly při zápasech Rakouska. Během mače se Švýcarskem napadalo dohromady 11 branek, v utkání s Kanadou pak včetně vítězné trefy v  prodloužení dokonce 13.

Tato statistika nahrává tomu, že ofenzivní hokej se spoustou gólů bychom mohli vidět i ve čtvrtek večer. Proto se domníváme, že v zápase mezi Českem a Rakouskem padne alespoň 8 branek.

TIP: Počet gólů v zápase +7,5 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu

TIP: dohromady +7,5 gólů

Kde dnes sledovat živě hokej Česko - Rakousko v online live streamu a v TV vysílání?

Jestliže se z určitých důvodů nedostanete v pátek večer k televizi, tak vězte, že páté vystoupení české reprezentace na domácím MS můžete sledovat v online streamu na TV Tipsport ZDE. Pokud tedy budete například zrovna cestovat vlakem, na přímý přenos se můžete dívat díky online platformě populární české sázkovky.

A pokud jste se u Tipsportu ještě nezaregistrovali, tak teď je na to ta pravá chvíle. Noví zákazníci se totiž mohou těšit na registrační bonus 500 Kč, který byl navýšen právě kvůli probíhajícímu světovému šampionátu.

Živý přenos ze zápasu mezi Českem a Rakouskem pak samozřejmě poběží na veřejnoprávní stanici ČT sport. Případně lze využít platformy ČT sport Plus.

Zápas Česko vs. Rakousko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pátek 17. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: Česko je jasným favoritem, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: TV Tipsport

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Čeští reprezentanti Jakub Krejčík a Tomáš Kundrátek se radují z gólu při výhře 7:4 nad Dánskem na MS v hokeji 2024 v Praze

7 gólů Dánům? Nejvyšší výhry Česka na MS za 5 let

Sedm gólů v dánské síti? Podívejte se na gólově nejvydařenější představení českého týmu na MS v hokeji za posledních pět let.

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.