Boston vypadl: (Kdy) přijedou Pastrňák a Zacha do Prahy?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

TD Garden stejně jako loni oněměla, hokejisti Boston Bruins nestačili na Floridu a play off pro ně skončilo. Pro české hráče to ale nemusí být konec sezony. Posílí David Pastrňák národní tým na domácím MS v hokeji? A co Pavel Zacha?

AKTUÁLNĚ: David Pastrňák a Pavel Zacha budou hrát na MS v hokeji. Oba by měli dorazit do Prahy v pondělí okolo poledne. Podle generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda nejspíš nastoupií už v úterý večer proti Kanadě.

David Pastrňák vypadl s Bostonem z play off NHL, Češi doufají, že se připojí k národnímu týmu na MS v hokeji 2024 Foto: Rich Gagnon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Boston Bruins vypadli z play off NHL: (Kdy) přijedou Pastrňák a Zacha do Prahy na MS v hokeji?

Martin Nečas na nic nečekal, a když v pátek ráno našeho času Carolina vypadla, začal ihned řešit svou cestu do Prahy. Do dějiště hokejového šampionátu dorazí už během dnešního dne.

Čeští fanoušci mohou doufat, že David Pastrňák a Pavel Zacha budou Nečase následovat. Boston doma prohrál šestý zápas play off, stejně jako loni vypadl s Floridou Panthers. Naši potenciální reprezentanti nyní mají dostatek času, aby se připojili k národnímu týmu – pokud jsou zdraví, budou mít zájem a dostanou svolení od klubu.

sipka Získá Česko medaili na MS v hokeji? Vsaďte si u Betana

Pastrňák se v průběhu série zlepšoval, Zacha v posledním zápase dostal ránu do kolena, pak vsítil gól

O Nečasovi už Radim Rulík prozradil, že pro něj má vybrané místo v sestavě. A ze včerejšího pozápasového rozhovoru vyplynulo, že trenér národního týmu nehodlá Nečasovu roli měnit v závislosti na tom, zda budou pro reprezentaci dostupní také Pastrňák se Zachou.

sipka Florida vs. Boston – průběh série, výsledky, statistiky

Jak si vedl David Pastrňák v sérii s Floridou

Minimálně v případě nejlepšího současného českého střelce se dá očekávat, že do Prahy přiletí. Jeho účast by zřejmě zhatily jen zdravotní obtíže, ale Pastrňák v utkáních s Floridou v tomto směru nevypadal nijak limitovaně. Dokonce jeho výkony rostly, především v Game 5 byl hodně vidět a i v posledním zápase měl několik zajímavých možností.

Bodově ale v obou závěrečných vystoupeních zůstal Pastrňák na nule a v celé sérii mu Panthers povolili jen tři body (1+2), což je od jedné ze superstar NHL málo. Do jisté míry Pastrňákova produktivita utrpěla i kvůli částečné absenci kapitána Marchanda, který z důvodu zranění vynechal dvě utkání.

O výjimečnosti Pastrňáka v konkurenci hráčů na MS ale zřejmě nepochybuje ani ten největší skeptik. Pastrňák už v kariéře zasáhl do čtyř šampionátů, po 28 zápasech si drží průměr více než bod (13+16). Od dob Jaromíra Jágra není hokejista, který by dokázal pobláznit vyprodanou O2 Arenu více než havířovský útočník.

David Pastrňák – statistiky v NHL 2023/24
Fáze Z G+A B +/-
82 47+63 110 +21
PO 13 4+4 8 0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Jak si vedl Pavel Zacha v sérii s Floridou

Také Zacha v play off zůstal trochu za očekáváním. Po životní sezoně v základní části, během níž se famózně zhostil role klíčového centra Bruins, neměl ve vyřazovací fázi tolik zářivých momentů. Ten nejvýraznější si ale schoval na poslední duel, když po skvělé přihrávce DeBruska pádil sám na Bobrovskyho a v nájezdu otevíral skóre.

Přitom o pár minut dříve nepochybně zatrnulo českým fanouškům, kteří ponocovali a sledovali utkání živě. Zacha totiž dostal pukem nepříjemnou ránu do kolena a musel na střídačce vstřebávat bolest. Brzy se ale vrátil a to ve velkém stylu – zmíněný gól byl jeho úplně prvním v kariéře v play off.

Bostonu to nakonec nestačilo, Florida otočila výsledek díky trefám Seveřanů Lundella a Forslinga, kteří ukončili Medvědům sezonu. Tedy alespoň tu klubovou, otázkou je, jak to bude s Pastrňákem a Zachou vypadat v příštích dnech.

Pavel Zacha – statistiky v NHL 2023/24
Fáze Z G+A B +/-
78 21+38 59 +12
PO 13 1+5 6 +2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Dokážou čeští fanoušci Zachovi odpustit? Pokud předvede skvělou souhru s Pastrňákem, může být hrdinou

Šestka draftu 2015 nikdy za seniorskou reprezentaci nenastoupila. Zacha už v minulosti několikrát odmítl pozvánku do národního týmu, známé jsou i postoje jeho otce vůči českému hokejovému svazu.

Podle vyjádření generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda ale před mistrovstvím světa všichni naši hokejisti v NHL projevili zájem o to obléknout český dres na domácím šampionátu.

sipka Čeští hokejisté v NHL – statistiky, historie

Pokud Zachu nijak nelimituje zmíněná modřina na kolenu či jiné zranění, pak se nabízí, aby přijel. Trenéři by jej určitě brali všemi deseti, náš tým by potřeboval posílit právě na důležité pozici centra. Zacha může nastupovat v přesilovce i oslabení, díky spolupráci ze sezony si navíc bude skvěle rozumět s Pastrňákem.

V minulosti se souhra českých hokejistů z Bostonu osvědčila, vzpomenout můžeme na pravidelné kousky, které společně na ledě předváděli Pastrňák s Davidem Krejčím, kteří uměli kombinovat takřka poslepu.

Jestli přijede do Prahy Zacha a rozbalí to s Pastrňákem v podobné parádě, pak i zatvrzelí fanoušci, kteří jeho účast odmítají, zřejmě rychle zakopou válečnou sekeru. Trojice Nečas, Pastrňák, Zacha by nepochybně zkvalitnila českou soupisku a obrovsky zvýšila naději na zisk medaile.

Bude hrát David Pastrňák už proti Kanadě?

Z Bostonu sice není přímá letecká linka do Prahy, ale možností s jedním přestupem je celá spousta. Doba letu se i s transferem v Mnichově, Frankfurtu, Amsterdamu, Londýně či na jiných velkých evropských letištích pohybuje okolo 10–12 hodin.

Pokud by Pastrňák se Zachou cestovali z USA už v sobotu večer, dorazili by do Prahy v neděli ráno. Měli by tedy dva dny na aklimatizaci před zápasem Česka s Kanadou, kterým naši hokejisti uzavřou vystoupení v základní skupině.

  • Česko vs. Kanada: úterý 21. 5. od 16:20

Můžeme tedy předpokládat, že pokud obě potenciální posily Bruins budou mít zájem doplnit český tým, postačí, aby stihly vyřídit zdravotní prohlídku a „exit meetings“ během víkendu. V takovém případě by se nejpozději v pondělí mohly připojit k nároďáku.

sipka Vsaďte si na výsledek zápasu Česko vs. Kanada

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

Zázemí pro přímé přenosy z MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Kde sledovat MS hokej online živě: live stream zdarma

Podívejte se, jak sledovat MS v hokeji 2024 online, živě a zdarma. Na internetu na vás čekají přímé přenosy všech utkání MS.

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...