Semifinále Kanada vs. Švýcarsko živě: MS v hokeji 2024

Kanada a Švýcarsko se na letošním MS už jednou střetli v základní skupině, teď na sebe narazí v semifinále. Vrátí alpská země svému soupeři porážku 2:3, nebo Javorové listy udělají další krok za obhajobou zlata? Druhé semifinálové klání je na programu v sobotu 25. května 2024 od 18:20.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Švýcarsko 2:3 po nájezdech. Švýcaři po úvodní třetině vedli o dva góly, v přesilovkách se trefili Fiala a Niederreiter. Kontaktní gól javorových listů v 35. minutě vstřelil Tanev, načež Tavares dvě minuty před třetí sirénou v početní výhodě vyrovnal. Po bezbrankovém prodloužení rozhodovaly nájezdy, ve kterých na kanadské straně uspěl jen Bedard, zatímco za soupeře proměnili Fiala s Andrighettem. O zlato si tak spolu s námi v neděli od 20:20 zahrají Švýcaři, vsaďte si na finále MS 2024 ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada Švýcarsko – H2H Tip

Potyčka v zápase Kanada vs. Švýcarsko na MS v hokeji 2024, oba týmy se teď střetnou v semifinále Foto: ČTK / Šimánek Vít

MS v hokeji 2024, semifinále play off: Kanada vs. Švýcarsko dnes živě v TV i online live stream

Zápasy mezi Kanadou a Švýcarskem se v minulých letech staly zárukou vyrovnaných bitev. Pět z posledních šesti vzájemných soubojů na světových šampionátech skončilo nejtěsnějším možným rozdílem, shodou okolností pokaždé výsledkem 3:2. A dá se očekávat, že sobotní večer přinese další napínavou zápletku.

Úvodní buly tohoto semifinálového duelu na MS v ledním hokeji 2024 bude vhozeno v sobotu 25. května v 18:20. Atraktivní zápas s obrovskou prestiží si vychutnejte v živém přenose na ČT sport.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na dnešní hokej Kanada vs. Švýcarsko (MS v hokeji 2024, Praha, semifinále)

I díky výhře ve vzájemném střetnutí Kanada nasbírala v první fázi hokejového MS 19 z 21 možných bodů, což jí stačilo na prvenství v základní skupině A. Švýcarsko pak obsadilo 2. místo se ziskem 17 bodů.

Ve čtvrtfinále obě muštva potvrdila roli favoritů. Kanaďané i Švýcaři měli nad svými předešlými oponenty herní převahu, ani jednou je nepustili do vedení. Zcela po zásluze si tak během víkendu zahrají o medaile.

sipkaVše o semifinále na MS v hokeji 2024 čtěte zde

Před startem tohoto semifinále bookmakeři favorizují Kanadu, té se však proti Švýcarsku na předešlých šampionátech moc nedařilo. Naopak to byla právě družina kouče Fischera, která většinou stála na straně vítězů. Za zmínku stojí připomenout například MS 2018, kdy se na úkor hokejové velmoce prokousala až do finále.

Níže se pak můžete podívat na základní kurzovou nabídku od sázkové kanceláře Fortuna, z níž je patrné, komu patří více preferencí. Tipovat lze samozřejmě i v průběhu duelu formou LIVE sázek. Přejeme vám příjemnou zábavu!

Kurzy Fortuna na hokej Kanada vs. Švýcarsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 1,79 | remíza 4,50 | Švýcarsko 3,70
  • Vítěz do rozhodnutí: Kanada 1,45 | Švýcarsko 2,76
  • 5,5 gólu: více 1,72 | méně 2,09
  • Střelec Kanady: Cozens 2,70 | Tavares 3,30 | Dubois 3,50
  • Střelec Švýcarska: Fiala 4,00 | Hischier 4,50 | Josi 4,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kanada vs. Švýcarsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 25. 5. 2024, 18:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, semifinále
Kurzy Fortuny: 1,79 – 4,50 – 3,70
📺Živý přenos: ČT Sport

Kanada zase povolila ve třetí třetině, čtvrtfinále se Slováky si ale pohlídala

Kanada dostala pro čtvrtfinále zřejmě nejlehčího možného soupeře z postupující čtyřky týmů ze skupiny B. Slováci se totiž do play off dostali ze čtvrtého místa a navíc jim chyběl jeden z jejich nejvýraznějších hráčů na tomto šampionátu – Martin Pospíšil.

A výkonnostní rozdíl mezi kanadským a slovenským výběrem byl znatelný. Byť naši východní sousedé předvedli několik povedených pasáží a favoritovi rozhodně nenechali nic zadarmo, tak přesto Javorové listy prakticky po celých 60 minut udávaly tempo hry.

Nicméně čtvrtfinálové utkání opět poukázalo na největší slabinu letošního kanadského výběru. A dokonce to bylo už potřetí, co svěřenci Andrého Toruignyho na českém turnaji vypustili závěr utkání.

Už ztráta pětibrankového polštáře v zápase s podceňovanými Rakušany měla být dostatečným varováním. V posledním klání základní skupiny s českým týmem zase Kanaďané promarnili v rozmezí 75 vteřin dvougólový náskok, když inkasovali na konci 57. a na začátku 59. minuty.

A také naposledy ve čtvrtek se už Slováci nadechovali k mocnému finiši. Pohodlné vedení Teamu Canada 5:1 se po trefách Kelemena a Hrivíka smrsklo na 5:3. V té době ještě zbývaly více než tři minuty do konce základní hrací doby a slovenský kouč Ramsay tak pochopitelně ještě zkusil hru v power play. Hodně krkolomným vyhozením ale dostal puk do odkryté klece Nick Paul, čímž podtrhl vítězství 6:3.

Hokej Kanada na MS 2024: sestava proti Slovensku (6:3)

  • Brankáři: Binnington (Hofer)
  • Obrana: Power , Parayko, Byram, Oleksiak, Guhle, Severson, Zellweger
  • 1. útok: Tanev, McBain, Mercer
  • 2. útok: Hagel, Tavares, Dubois
  • 3. útok: McCann, Paul, Guenther
  • 4. útok: Bunting, Cozens, Mangiapane – Bedard

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

A právě autor pojišťující trefy byl jednou z nejvýraznějších postav kanadského postupu do další fáze vyřazovacího pavouku. Nick Paul totiž přesně mířil i po nesobeckém pasu od Connora Bedarda při hře 5 na 5, když na začátku druhého dějství zvyšoval na 3:1. Dále si připsal ještě jednu primární asistenci a současně byl velice platný i na buly (12/15).

Všeobecně je pak tento forvard z Tampy v posledních dnech při chuti. Už v předposledním utkání základní části právě proti Švýcarům se postaral o vítěznou branku, pod jeden gól se podepsal příhrou i v klání s českou reprezentací. A z minulého zápasu si dokonce odnesl bilanci 2+1.

sipkaPreview semifinále Česko vs. Švédsko čtěte ZDE

Kromě Paula si pak Švýcaři budou muset dávat pozor na Dylana Cozense. V posledním vzájemném utkání je sestřelil dvěma zasáhy a u toho vítězného zase asistoval. Třiadvacetiletý útočník sice ve čtvrtfinále nebodoval, jinak se ale díky celkovému počtu 8 branek jedná o aktuálně nejlepšího šutéra na turnaji.

Do České republiky naopak nepřicestoval v nijak oslnivé formě Jordan Binnington. Vítěz Stanley Cupu z roku 2019 a jednička v kanadském brankovišti chytá s chabou úspěšností 86,96 % zlikvidovaných střel a v průměru inkasuje téměř tři góly na utkání (2,96 GAA). Zvedne se a předvede teď už svůj obvyklý standard? Právě od výkonů tohoto 30letého gómana se může odvíjet případný úspěch či neúspěch Kanady.

sipkaVše o týmu Kanady na MS v hokeji 2024 se dozvíte ZDE

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI KANADY NA MS 2024
Hokejista Body
✅ Dylan Cozens (F) 10 (8+2)
✅ John Tavares (F) 9 (1+8)
✅ Connor Bedard (F) 7 (5+2)
✅ Pierre-Luc Dubois (F) 7 (3+4)
✅ Brandon Hagel (F) 6 (3+3)
Kurzy na Kanadu najdete ZDE

Švýcaři prolomili prokletí a zahrají si o medaile, musí ale zapracovat na oslabení

Země s helvétským křížem ve znaku konečně po šesti letech prošla přes čtvrtfinálové brány světového šampionátu. Tak dlouho od zisku stříbra v roce 2018 trvala mezera bez účasti jedné z nejprogresivnějších hokejových reprezentací v bojích o medaile.

Švýcaři navíc vrátili Němcům velice zdrcující porážku právě ze čtvrtfinále na loňském MS. Tehdy ambiciózní mužstvo ztratilo v základní skupině pouze dva body, jenže pak přišla nečekaná stopka od outsidera.

Letos si už ale družina Patrika Fischera inkriminovaný zápas pohlídala. Důležitý krok za ukončením série několika zklamání udělala už v první třetině, kdy si vytvořila dvoubrankový náskok. Jako první udeřil při vlastním oslabení stabilní člen švýcarského hokejového celku Christoph Bertschy, ke konci úvodního dějství pak navyšoval na 2:0 lídr Nico Hischier.

V průběhu třetí třetiny sice snížil německý forvard s českými kořeny Dominik Kahun, nicméně Švýcaři závěrečnou power play protivníka zvládli a postup navíc ještě pojistil gólem do prázdné svatyně Bertschy. Centr z Fribourgu tak upravil skóre na konečných 3:1

Hokej Švýcarsko na MS hokej 2024: sestava proti Německu (3:1)

  • Brankáři: Genoni (Schmid)
  • Obrana: Josi, Glauser, Siegenthaler, Kukan, Loeffel, Marti, Fora
  • 1. útok: Fiala, Hischier, Niederreiter
  • 2. útok: Andrighetto, Thurkauf, Bertschy
  • 3. útok: Herzog, Senteler, Simion
  • 4. útok: Scherwey, Haas, Ambühl

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Švýcarský tým se na tomto turnaji spolehá zejména na trio zámořských posil – Romana Josiho (3+8), Nica Hischiera (6+5) a Kevina Fialu (6+5). Každý z nich nasbíral po 11 kanadských bodech, takže zásluhy za postup do elitní čtyřky jdou zejména za nimi.

Právě na tuto trojici lídrů bude nejvíce upřena pozornost soupeře, zejména na Fialu pak nečeká žádná procházka růžovým sadem. Forvard z Los Angeles se totiž v posledním vzájemném utkání dopustil zbytečného faulu kolenem na Dylana Cozense, který ale naštěstí vyvázl bez zranění. Hříšník byl sice od IIHF už potrestán stopkou na jeden zápas, avšak Kanaďané ještě určitě budou chtít tento zákeřný zákrok pomstít.

Nicméně k udolání kolébky ledního hokeje budou Švýcaři potřebovat i příspěvek od dalších hráčů. Minule to byl Christoph Bertschy, který dvěma trefami výrazně pomohl ke kýženému proklouznutí do semifinále. Teď by se mohli přidat i další bruslaři, od kterých se očekává více. Zmiňme jména jako Sven Andrighetto (1+1), Dario Simon (0+2) či Fabrice Herzog (0+1).

Reprezentační mužstvo alpské země se dále bude muset poučit z klíčových faktorů vedoucích k prohře v minulém vzájemném klání s Javorovými listy.

Hlavním problém byla zejména hra v oslabení, když Švýcarsko inkasovalo všechny tři branky právě při této stěžejní situaci. Ostatně početní nevýhody jsou možná vůbec největší slabinou Fischerovy družiny – úspěšnost přežití 67,86 % (19/28) je totiž druhou nejnižší na šampionátu.

V duelu s Kanadou pak Švýcarům nefungoval ani druhý speciální tým. Ze šesti nabídnutých příležitostí využili pouze jedinou, přitom jejich dlouhodobá úspěšnost při přesilovkách dosahuje parádních 29,41 % (10/34).

sipka Vše o týmu Švýcarska na MS v hokeji 2024

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI ŠVÝCARSKA NA MS 2024
Hokejista Body
✅ Nico Hischier (F) 11 (6+5)
✅ Kevin Fiala (F) 11 (6+5)
✅ Roman Josi (D) 11 (3+8)
✅ Romain Loeffel (D) 6 (2+4)
✅ Nino Niederreiter (F) 6 (2+4)
Kurzy na Švýcarsko najdete ZDE

Hokej Kanada vs. Švýcarsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CAN - SUI

Jak už bylo v článku zmíněno – Švýcaři platí pro Kanadu za jednoho z nejméně oblíbených soupeřů. Ostatně v rámci novodobé historie MS už kolébku nejrychlejšího kolektivního sportu jednou v semifinále vyřadili. A bylo to právě při poslední účasti alpské země v této fázi turnaje, tedy na šampionátu 2018 v Kodani.

Níže si pak můžete připomenout výsledky posledních pěti vzájemných duelů mezi Kanadou a Švýcarskem.

Zápasy Kanada vs. Švýcarsko na MS v hokeji: výsledky

  • Kanada vs. Švýcarsko – 2:3 (MS 2018, semifinále)
  • Kanada vs. Švýcarsko – 3:2 pp. (MS 2019, čtvrtfinále)
  • Kanada vs. Švýcarsko – 3:6 (MS 2022, skupina)
  • Kanada vs. Švýcarsko – 2:3 (MS 2023, skupina)
  • Švýcarsko vs. Kanada – 2:3 (MS 2024, skupina)
  • Kanada vs. Švýcarsko – vsaďte si zde (MS 2024 semifinále)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada vs. Švýcarsko, tip na výsledek (termín 25. května, play-off MS 2024 hokej Praha, semifinále)

Švýcaři se museli na čtvrtfinále stěhovat do Ostravar Arény, teď se však znovu vracejí do O2 areny, kde odehráli svou základní skupinu. Cestování mezi hlavním a třetím největším městem v České republice sice svěřence Patricka Fischera unaví, zase tak velkou roli by to ale nemělo sehrát.

  • Datum a čas zápasu: 25. 5. od 18:20

Při našem tipu pak budeme vycházet ze vzájemné bilance. Švýcarský tým už několikrát během nedávné doby Kanadu zaskočil, pokaždé to navíc byly naprosto vyrovnané mače.

V kurzové nabídce od Fortuny se nám pak zalíbila možnost "02", tedy sázka na neprohru Švýcarska v základní hrací době. Myslíme si, že pokud už alpská země nepostoupí, tak v tom případě dotáhne zápas alespoň do prodloužení.

TIP: Neprohra Švýcarsko sipka Vsadit u Fortuny

TIP: neprohra Švýcarsko

Kde dnes sledovat živě hokej Kanada vs. Švýcarsko v online live streamu a v TV vysílání?

Atraktivní střetnutí mezi Kanadou a Švýcarskem v semifinále na MS v hokeji 2024 si můžete pustit v živém přenose na ČT sport, začátek klání je naplánován na sobotu 25. května od 18:20. Pokud se tou dobou nedostanete k televizním obrazovkám, stále lze využít možnosti live streamu přes platformu ČT sport Plus.

Zápas semifinále Kanada vs. Švýcarsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: sobota 25. května od 18:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Kanada, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jaroslav Špaček a jeho nezapomenutelná kajakářská oslava po vítězném nájezdu proti Kanadě v semifinále MS 1999 v Lillehammeru.

Česko v semifinále MS v hokeji: historická bilance a výsledky

V semifinále MS už chybí k medaili jen kousek. Jak se v této fázi turnaje daří Česku a jaké nejslavnější semifinálové zápasy jsme odehráli?

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Česká hokejová reprezentace zdraví fanoušky po utkání na MS v ledním hokeji

TV program MS v hokeji 2024: přímé přenosy, vysílání v televizi

Kdykoli, kdekoli. Všechny zápasy MS v hokeji 2024 můžete sledovat živě v TV i na internetu, podívejte se na program a rozpis vysílání.