Slovensko vs. Kazachstán dnes živě, MS v hokeji 2024

Slovákům se úvodní zápas na MS 2024 nevydařil dle představ. Přestože Němce výrazně přestříleli, tak kvůli hrubicím v obranné činnosti prohráli 4:6. Teď přijde na řadu utkání z kategorie povinných, v neděli 12. května od 12:20 se totiž střetnou s Kazachstánem. Soupeře ale neradno podceňovat, neboť outsider turnaje už má na svém kontě první výhru proti Francii.

Živý přenos Informace, kurzy
Slovensko
Kazachstán H2H Tip

Momentka z prvního utkání slovenského týmu na MS v hokeji 2024, v čele Juraj Slafkovský Foto: Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Slovensko vs. Kazachstán dnes živě v TV i online live stream

A naši východní sousedé by se skutečně měli mít na pozoru. Na loňském šampionátu je totiž Kazaši poprvé v historii vzájemných duelů porazili. Letošní slovenské mužstvo je ale podstatně silnější. Připíšou si Slafkovský a spol. první vítězství na MS v hokeji 2024, nebo se parta hokejistů z KHL postará o překvapení?

Utkání mezi Slovenskem a Kazachstánem začíná v neděli 12. května už od 12:20. Zpříjemněte si nedělní časné odpoledne sledováním přímého přenosu tohoto zápasu na Betano TV!

sipka Sledujte zápas Slovensko vs. Kazachstán živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko vs. Kazachstán (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Program třetího hracího dne základní skupiny B na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 zahájí právě Slováci s Kazachy. Družina Craiga Ramsaye bude mít výhodu delšího odpočinku, naopak na reprezentanty středoasijské země čeká druhá část "back-to-back games".

Ve prospěch slovenského týmu pak dále hraje vyšší kvalita složení soupisky. Vždyť do Ostravy dorazilo hned osm krajánků ze zámoří, to Kazachstán nemá ve své nominaci ani jednoho hráče z NHL.

Nikdo tedy nemůže nic namítat proti tomu, že bookmakeři v nedělním zápase výrazně favorizují Slovensko.

U sázkové kanceláře Betano pak můžete využít celou řadu kurzových příležitostí na zápas mezi Slovenskem a Kazachstánem. Kromě konečného výsledku lze tipovat také na počet gólů v utkání, výsledky třetin či jména střelců.

Kurzy Betana na hokej Slovensko - Kazachstán na MS 2024:

  • 1/0/2: Slovensko 1,28 | remíza 6,40 | Kazachstán 9,00
  • Vítěz do rozhodnutí: Slovensko 1,16 | Kazachstán 5,40
  • 5,5 gólu: více 1,90 | méně 1,95
  • 6,5 gólu: více 2,40 | méně 1,53
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slovensko vs. Kazachstán na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 12. 5. 2024, 12:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Betana: 1,28 – 6,40 – 9,00
📺Živý přenos: Betano TV, ČT Sport, ČT sport Plus

Slováci byli sice produktivní, v zápase s Němci je ale srazila rozháraná obrana

Slovenská hokejová reprezentace si cestu za vylepšením loňského 9. místa hned zkraje turnaje ztížila. Pokud vezmeme v potaz, že před sebou má ještě Švédsko i USA, tak pro jistotu postupu do čtvrtfinále teď bude muset vyhrávat nad každým ze slabších týmů.

A právě v zápase proti Kazachstánu neberou Slováci nic jiného než tři body. Na čem mohou stavět a co naopak musí zlepšit oproti poslednímu utkání s Němci, aby dokázali proti outsiderovi skupiny uspět?

Naši východní sousedé ve svém úvodní duelu na MS 2024 ukázali, že hokej hrát umí. Prezentovali se aktivním stylem, díky čemuž si vytvářeli gólové příležitosti. A ty byli schopni využít ke skórování. Čtyři góly při hře 5 na 5 z celkového počtu 39 střel na branku jsou skvělou vizitkou.

Horší to už ale bylo s přesilovkami. V poslední třetině během situace 5 na 4 sice Marek Hrivík dostal puk za záda německého brankáře, nicméně kvůli úspěšné trenérské výzvě gól uznán nebyl. Pardubickému Peteru Čerešnákovi totiž o pár okamžiků před trefou utekl kotouč za modrou čáru, což bylo zpětně vyhodnoceno jako ofsajd. Družina Craiga Ramsaye tak nevyužila ani jednu ze čtyř početních výhod.

Nicméně hlavním výstražným signálem z prvního utkání je vysoký počet inkasovaných gólů, kterých Němci včetně jednoho přídavku do odkryté klece nasázeli rovnou šest. Slovenští hráči sice po ledě lítali, kvůli tomu ale byli také hodně nekompaktní. Okamžitě tak budou muset zapracovat na poziční hře. Ideální nebylo ani oslabení, když ze sedmi německých přesilovek dostali dvě branky.

MS v hokeji 2024: Slovensko vs. Německo – 4:6 (0:0, 2:3, 2:3)

  • Góly: 36:06 Hrivík (Cehlárik, Slafkovský), 38:09 Fehérváry (Pospíšil), 54:13 Hudáček (Slafkovský, Hrivík), 59:45 Sukel (Kelemen, Regenda) – 29:46 Kahun (PPG, Ehliz Pfoederl), 32:31 Muller (Michaelis, Tuomie), 39:31 Kaelble, 44:27 Michaelis (Pfoederl, Ehliz), 56:02 Pfoederl (Ehliz, Muller), 58:55 Eder (ENG)
  • Střely: 39:22
  • Trestné minuty: 24:8
  • Využití přesilovek: 0:2
  • Gólmani: Škorvánek (16/21) – Grubauer (35/39)

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Hned v prvním vystoupení Slovenska na polodomácím šampionátu v České republice se projevila možná vůbec největší slabina letošního výběru. Už v preview o slovenském mužstvu pro MS 2024 na webu BetArena.cz bylo avizováno, že složení brankářského tria neodpovídá kvalitativním požadavkům mezinárodního turnaje.

Na minulém MS měl sice Stanislav Škorvánek slušná čísla, nicméně pořád jde o gólmana ze slabší slovenské Tipos extraligy. A ačkoliv maskovanému muži z Michalovců jeho parťaci zrovna dvakrát nepomohli, jeho úspěšnost zákroků čítající 76,19 % je hrozivá. Dostanou v příštím zápase přednost Samuel Hlavaj či Matej Tomek?

Slovenské fanoušky ale může těšit rozložení produktivity mezi více formací. Alespoň jeden kanadský bod si z prvního zápasu odneslo hned devět hokejistů, což je pro jejich sebevědomí jedině dobře.

Solidní výkon podal zejména Marek Hrivík, který kromě již probírané neuznané branky zaznamenal jednu regulérní trefu i asistenci. Dvě gólové přihrávky pak posbírala hlavní hvězda slovenského výběru – Juraj Slafkovský. Jednička draftu NHL 2022 navíc zapsala do bilance +/- dva kladné body, na stejné hodnotě skončil i další forvard ze zámoří Pavol Regenda.

Kromě Hrivíka mířili přesně ještě třinecký Libor Hudáček, litvínovský Matúš Sukeľ a zadák Martin Fehérváry z Washingtonu. Stěžejní obránce letošního výběru Craiga Ramsaye pak strávil na ledě nejvíce času z celého slovenského mužstva (21:15).

sipka Vše o slovenském týmu na MS 2024 najdete ZDE

Sestava Slovenska v zápase s Německem (4:6)
Brankáři: S. Škorvánek (S.Hlavaj)
1. formace: P. Cehlárik, M. Hrivík, J. Slafkovský – M. Fehérváry, Š. Nemec
2. formace: T. Tatar, L. Cingel, L. Hudáček – M. Ivan, P. Čerešňák
3. formace: P. Regenda, M. Pospíšil, M. Kelemen – P. Koch, M. Grman
4. formace: A. Kudrna, M. Sukel, M. Daňo – F. Gajdoš, A. Golian
Mimo sestavu: M. Tomek (G), M. Faško-Rudáš (F), V. Čacho (F)
Trenéři: C. Ramsay – P. Frühauf, J. Pardavý, A. Podkonický, J. Lašák
Kurzy na Slovensko najdete ZDE

Skvělý brankář Shutov dovedl Kazachstán k první výhře

V souboji mezi 13. a 15. nejvýše postavenou zemí v žebříčku IIHF sázkové kanceláře více favorizovaly Francii, která má na svém kontě oproti Kazachstánu o 70 bodů více.

Gólový účet utkání otevřel právě francouzský reprezentační tým, a to už v čase 02:00. Jenže to bylo ze strany země s galským kohoutem ve znaku také vše. Na úvodní trefu Enza Cantagalla navíc okamžitě odpověděl ostřílený veterán Roman Starchenko a po přesilovkové trefě Maxima Mukhametova z 8. minuty už Kazaši vedli 2:1.

Až na konci druhého dějství šel kazašský tým poprvé do čtyř, když se dvouminutovým trestem za držení provinil zkušený obránce Leonid Metalnikov. Jeho parťáci ale zvládli oslabení nejlépe jak mohli, neboť svou svatyni ubránili a při útočném výpadu navíc Kirill Savitsky přidal třetí branku.

V poslední dvacetiminutovce se Francouzi snažili o vyrovnání, svého soka v této třetině přestříleli poměrem 10:4. Dalšího gólu se ale diváci v Ostravar Aréně nedočkali a Kazachstán si tak připsal první veledůležitou výhru po výsledku 3:1.

MS v hokeji 2024: Francie vs. Kazachstán – 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

  • Góly: 02:00 Cantagallo (Boudon, Rech) – 03:06 Strachenko (Rymarev), 07:30 Mukhametov (PPG, Orekhov, Savitsky), 37:47 Savitsky (SHG, Sam. Daniyar)
  • Střely: 29:24
  • Trestné minuty: 2:4
  • Využití přesilovek: 0:1
  • Gólmani: Ylonen (21/24) – Shutov (28/29)

Betano-master

Hlavní postavou plnotučné výhry kazašského mužstva byl téměř stoprocentní gólman Andrei Shutov. Maskovaný muž tradičního klubu Barys Astana se z první inkasované branky rychle oklepal a ve zbytku utkání předvedl 28 zákroků. Jeho úspěšnost zlikvidovaných střel se tak vyšplhala na parádních 96,55 %.

Rovnou dva kanadské body si ze sobotního duelu odnesl již zmiňovaný Kirill Savitsky, který kromě gólu v oslabení zaznamenal také asistenci u vítězné trefy z hole Maxima Mukhametova.

Kazašského trenéra Galyma Mambetaliyeva může těšit hra obou speciálních týmů (oslabení: 2/2, přesilovky: 1/1), slušná úspěšnost střelby (12,5 %) i solidní disciplinovanost (4 trestné minuty).

Kromě intenzity střelby (24:29) pak kazašský hokejový tým ještě zaostával při vhazování (20:29). Na buly se trápil zejména centr čtvrté formace Valeri Boyko, který takto získal kotouč pouze ve třech ze 14 případů.

sipka Nepřehlédněte: Tipy na MS v hokeji – kdo vyhraje, jak skončí Češi?

Sestava Kazachstánu v zápase s Francií (3:1)
Brankáři: A. Shutov (N. Boyarkin)
1. formace: R. Starchenko, A. Shestakov, Y. Rymarev – D. Breus, L. Metalnikov
2. formace: K. Savitsky, A. Omirbekov, N. Mikhailis – Sam. Daniyar, V. Orekhov
3. formace: K. Panyukov, M. Mukhametov, B. Muratov – A. Beketayev, M. Dikhanbek
4. formace: A. Asetov, O. Boiko, M. Rakhmanov – T. Gaitamirov, A. Korolyov
Mimo sestavu: S. Kudryavtsev (G), M. Musorov (F), D. Grents (F)
Trenéři: G. Mambetaliyev – Y. Sagymbayev, A. Shimin, A. Vysotsky
Kurzy na Kazachstán najdete ZDE

Hokej Slovensko vs. Kazachstán dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SVK - KAZ

Hokejové výběry Slovenska a Kazachstánu proti sobě doposud odehrály 7 vzájemných utkání, šest v rámci světového šampionátu a jeden na Zimních olympijských hrách 2006 v Turíně.

Už na hokejovém MS 2022 ve Finsku se Slováci na výhru pořádně nadřeli. Nicméně po těsné výhře 4:3 přidali už šestou fajfku v historii vzájemných střetnutí.

Neočekávané se pak stalo skutečností na loňském MS v ledním hokeji. Tehdy byl například u Tipsportu na slovenský tým vypsán nízký kurz 1,32, jenže zarputilí Kazaši díky skvělé druhé třetině i stroprocentním penaltám urvali vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Slovensko vs. Kazachstán: Výsledky z MS v hokeji a ZOH

  • Kazachstán vs. Slovensko – 1:3 (MS 2005, skupina)
  • Slovensko vs. Kazachstán – 2:1 (ZOH 2006, skupina)
  • Slovensko vs. Kazachstán – 6:0 (MS 2006, skupina)
  • Kazachstán vs. Slovensko – 1:5 (MS 2010, skupina)
  • Slovensko vs. Kazachstán – 4:2 (MS 2012, skupina)
  • Kazachstán vs. Slovensko – 3:4 (MS 2022, skupina)
  • Kazachstán vs. Slovensko – 4:3 pp. (MS 2023, skupina)
  • Slovensko vs. Kazachstán – sledujte živě ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Slovensko - Kazachstán, tip na výsledek (termín 12. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

V posledním utkání proti Německu se Slováci prosadili hned čtyřikrát. V jejich ofenzivních řadách figuruje v čele s Jurajem Slafkovským několik hráčů, kteří góly rozhodně umí dávat.

A přestože výkony slovenského týmu proti Kazachstánu v posledních letech přesvědčivé nebyly, cestu ke skórování si vždy našel.

Výše uvedené nahrává tomu, že by to družině Craiga Ramsaye v druhém utkání na letošním MS mohlo padat. Proto vyzkoušíme sázku na to, že Slovensko dá minimálně 5 gólů.

TIP: Počet gólů Slovensko +4,5 sipka Vsadit u Betana

TIP: Slovensko +4,5 gólů

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko - Kazachstán v online live streamu a v TV vysílání?

Zápas mezi Slovenskem a Kazachstánem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 můžete sledovat v živém přenose na Betano TV ZDE. Na českém trhu stále nová sázkovka pak vysílá v online streamech všechna utkání z letošního šampionátu!

Toto utkání pak poběží živě také na veřejnoprávní stanici ČT sport, případně můžete využít i platformy ČT sport Plus.

Zápas Slovensko vs. Kazachstán na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: neděle 12. května od 12:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Slovensko, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: Betano TV

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.