3 kritické momenty, které Česko U20 zvládlo v zápase s Kanadou

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Češi si potřetí za sebou zahrajou na MS v hokeji U20 o medaile. Letošní postup je bez přehánění senzací. A proto jsme ze zápasu s Kanadou vybrali tři důležité úseky hry, které pomohly českému týmu vyřadit nejlepší reprezentaci v historii World Juniors.

BudíčekGólyTop 3 momenty

Česko senzačně porazilo Kanadu ve čtvrtfinále MS v hokeji U20 2024 Foto: Profimedia

Top 3 kritické momenty, které Česko ustálo v zápase s Kanadou

Před čtvrtfinále jsme volali po tom, aby český tým napodobil odhodlání, které ukázal proti Kanadě na loňském MS. Naši hokejisti to splnili, a tak by z Göteborgu bývali určitě mohli odjíždět se vztyčenými hlavami i v případě, že by včerejší šťastný závěr nepřišel.

sipka Přečtěte si preview semifinále Česko vs. Švédsko

Nechat na ledě úplně všechno. Augustův budíček zafungoval

Kanada byla v utkání sice lepším mužstvem, ale to je prostě dlouhodobá realita. Zámořskou juniorskou hokejovou školu můžeme porazit, nikoliv porážet. Češi přesto ukázali, že i proti javorovým listům lze zvítězit dva z posledních tří zápasů na MS U20.

K tomu do sebe samozřejmě musí zapadnout celá řada věcí včetně faktoru náhody, který je v hokeji pořád nesmírně důležitým parametrem. Základy úspěchu ale stojí na tom udělat pro vítězství všechno, co je ve fyzických a technických možnostech daného mužstva. Čeští reprezentanti to zvládli – Augustův budíček zafungoval.

sipka Získejte bonus zdarma a vsaďte si na hokej

Sleduj průběh zápasu ZDE

Česko vs. Kanada 3:2 – góly, odrazy a pak už pocit euforie

V našem článku se nezaměříme na gólové situace. Ty jsou kritickými okamžiky už ve své podstatě. Zkusíme se podívat spíše na pasáže hry, které dodávaly našim hokejistům naději, že čtvrtfinále nebude konečnou stanicí.

Ale před tím se samozřejmě k úžasnému zápasu ještě jednou musíme vrátit telegraficky. Pohled na tento výpis nás totiž rozhodně neomrzí...

  • 07:51 – Jakub Štancl střílí z levého kruhu a trefuje se nad beton Rousseaua, 1:0
  • 18:01 – Tomáš Cibulka pálí od modré čáry, puk sviští těsně nad ledem a proletí mezi betony až do sítě, 2:0
  • 23:43 – Matthew Wood ujíždí mezi českými obránci a zakončuje pod břevno, 2:1
  • 36:40 – Jake Furlong využívá clony na brankovišti a z dálky míří do horního rohu, 2:2
  • 59:49 – Jakub Štancl nahazuje z levé strany, odraz o Bonkovu nohu posílá puk do brány, 3:2

Tak si to ještě jednou vychutnejte a nasajte tu pravou zápasovou atmosféru. Pak už se pustíme na ty klíčové momenty...

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

1. Úvodní minuty zápasu a následné české šance, které otupily kanadský rozlet

Hned začátek zápasu byl stěžejní pro vítězství české U20. Na konci druhé minuty se Kanada začala rozjíždět. Kanaďani dobruslili nahozený puk, usadili se v útočném pásmu a poprvé předvedli vířivý pohyb, který se dá bránit snad jen ve staženém boxu. Macklin Celebrini se blýskl otočkou a Kanada získávala pevnou půdu pod nohama.

Ale ani střely 4:0 za první tři minuty nedostaly Kanadu do soustavného tlaku. Češi záhy ukázali, že mohou být rovněž nebezpeční. Šance Šalého a Bechera jako by Kanadě naprosto sebraly vítr z plachet.

Obraz první třetiny se rázem zcela změnil. Český tým srovnal hru a dvěma brankami se dostal do pozice, ze které těžil až do konce zápasu. Kdyby po úvodních minutách Kanaďané vystupňovali tempo tak, jako se jim to dařilo po změně stran, asi bychom se do semifinále nepodívali.

sipka Vše o MS v hokeji juniorů 2024 na jednom místě

2. Ubráněné oslabení na začátku třetí třetiny

Kanada ve druhé třetině začala Česko naprosto přehrávat a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy začnou do naší sítě padat góly. To se potvrdilo, v prostřední části český tým přišel o náskok. O přestávce tak trenéry, hráče i fanoušky jistě trápila otázka, zda dokážeme utlumit soupeřův tlak.

Začátek třetí třetiny ale nic takového nenaznačil. Kanada se ihned usadila v útočném pásmu a po 32 sekundách získala po faulu Alschera první přesilovou hru. Pokud by ji proměnila, dost možná by tím rozhodla celé čtvrtfinále.

Češi ovšem ubránili oslabení perfektně, zblokovali v něm tři kanadské střely. Další tři zneškodnil Hrabal a to poměrně snadno. Kanadě v přesilovce chyběla invence, nedonutila našeho gólmana ani k jednomu těžkému zákroku.

3. Dlouhé střídání v obranném pásmu a tyč na naší straně

Vice než v přesilové hře tak soupeř zahrozil až o pár minut později, kdy jej od obratu dělily jen centimetry. Kanada se dostala do útočné třetiny a puk zůstal na krátkém mantinelu, kde o něj téměř půl minuty bojovali Alscher a Šapovaliv proti Beckovi a Danielsovi. Právě Daniels s ním nakonec vyjel před bránu a ohrozil Hrabala, javorové listy navíc udržely puk dále ve třetině.

Dlouhé střídání českého týmu nepříjemně stahovalo smyčku kolem naší brány, Kanaďani se snažili sehrát situaci na ránu z první ze slotu. Danielse ale naši hráči zablokovali, stejně jako následné nahození od modré čáry. Tlak ale pokračoval, Kanaďani si měnili pozice a točili vyšťavenou českou první formaci. Ta sice dostala šanci vyhodit puk, to se ale Kulichovi nepodařilo.

A Kanada si tak po téměř minutě a půl strávené v útočné třetině opět přichystala vzorec s přihrávkou z pravého kruhu na střelu ze slotu. Zakončoval Yager a jeho pokus se odrazil od tyče. Ani tento dlouhý svěrák nepřinesl Kanadě vedení, Židlický krátce poté konečně vyhodil a Češi přestáli zřejmě nejtěžší pasáž v celé třetí třetině.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká reprezentace postoupila po vítězství nad Kanadou 3:2 do semifinále mistrovství světa juniorů 2024.

Když Češi hráli semifinále MS juniorů v hokeji: soupeři, bilance

Čeští junioři si pojedenácté v historii zahrají semifinále hokejového MS U20. Jak se jim zde vedlo v minulosti? Zjistíte v našem článku.

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...