Česko vs. Finsko dnes živě: Švédské hokejové hry 2024 live

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ačkoli úvodní zápas s domácími Tre Kronor české reprezentaci nevyšel, v druhém utkání Švédských hokejových her změří síly s letos oblíbeným soupeřem. Finy jsme ve dvou mačích pod Rulíkovým vedením přestříleli 9:4, porazíme je i na třetí pokus? Zpříjemněte si sobotní odpoledne sledováním přímého přenosu.

VÝSLEDEK: Národní tým nezvládl ani druhé utkání na Beijer Hockey Games 2024. Finové nás porazili po výsledku 4:2. V neděli 11. 2. od 12:00 se česká reprezentace utká se Švýcarskem v přímém souboji o 3. místo na turnaji.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
Finsko H2H Tip

Martin Růžička oslavuje první gól české reprezentace na Švédských hokejových hrách 2024 Foto: Profimedia

Hokej Švédské hry 2024: Kde sledovat Česko - Finsko dnes živě v TV i online live stream zdarma

Použijeme-li slova trenéra Radima Rulíka, pak česká reprezentace ve čtvrtek při prohře 1:4 s domácími Tre Kronor utržila nejjednoznačnější porážku za dob jeho působení. Tím pro nás ovšem Švédské hokejové hry zdaleka nekončí, jako druzí nás dnes vyzvou další Seveřané. Zápas Česko - Finsko můžete sledovat živě v sobotu 10. února od 12:00 na TV stanici ČT Sport, případně v live streamu zdarma skrze online kanály České televize.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na EHT

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Finsko vs. Česko, informace o zápase (Euro Hockey Tour, Beijer Hockey Games 2024)

Na Švédské hokejové hry, třetí podnik Euro Hockey Tour v sezoně 2023/2024, Češi dorazili jako druhý tým průběžného pořadí. Úvodní prohra se Švédskem sice rozestup mezi oběma celky zvýšila na čtyři body, část současného manka ovšem naši hokejisté mohou smazat klidně již dnes.

Ačkoli Finové do aktuálního turnaje vstoupili výhrou 4:2 nad Švýcarskem, v tabulce EHT nadále zůstávají třetí. Záporné skóre naznačuje, že čeští lvi by dnes měli uspět nad finskými leijonat – tak jako na předchozích dvou zastávkách seriálu.

Průběžné pořadí EHT 2023/2024 po 7 zápasech

  1. Švédsko – 18 bodů (6-0-0-1, skóre 26:18)
  2. Česko – 14 bodů (4-1-0-2, skóre 22:17)
  3. Finsko – 8 bodů (2-1-0-4, skóre 20:21)
  4. Švýcarsko  2 body (0-0-2-5, skóre 12:24)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Bookmakeři však naši domněnku nepotvrzují, mírným favoritem je dnes Finsko, papírově domácí celek. Rozdíly ve vypsaných kurzech jsou však minimální, například u vítěze do rozhodnutí pouze 1,84 ku 1,88 v prospěch Suomi.

Podle příležitostí v nabídce Fortuny by dnes zároveň mohlo být k vidění gólové střídmější utkání, ne nepodobné naší prosincové výhře 2:1 na Švýcarských hokejových hrách.

Nezapomeňme však, že oba celky do sezony vstoupily divokou přestřelkou 7:3 na Karjala Cupu – a řadu vysoce produktivních hráčů najdeme i na aktuálních soupiskách.

Kurzy Fortuny na hokej Finsko - Česko na Beijer Hockey Games:

  • 1/0/2: Finsko 2,45 | remíza 3,75 | Česko 2,60
  • Vítěz do rozhodnutí: Finsko 1,84 | Česko 1,88
  • 5,5 gólu: méně 1,60 | více 2,28
  • Handicap -1,5: Finsko 3,45 | Česko 3,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Finsko vs. Česko na Beijer Hockey Games 2024
🕒Kdy: 10. 2. 2024, 12:00
🌍Kde: Löfbergs Arena, Karlstad, Švédsko
🏆Turnaj: EHT, Švédské hokejové hry 2024
Kurzy Fortuna: 2,45 – 3,75 – 2,60
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Česká reprezentace se Švédy držela krok jen v úvodu, Rulík kritizoval nepřesnosti

Aktivní hra, spousta ofenzivních příležitostí. Styl, který česká reprezentace vyznává pod Rulíkovým vedením, byl k vidění i ve čtvrtečním mači s Tre Kronor. Česká reprezentace ovšem z nastolených standardů velmi rychle slevila, což se jí v duelu se silným soupeřem krutě vymstilo.

Při jednoznačné porážce 1:4 se Švédskem si sice první příležitosti vytvořili Češi, úvodní lehký tlak navíc nestárnoucí Martin Růžička v 8. minutě vyšperkoval svým prvním gólem v reprezentaci od utkání o bronz na ZOH 2018 v Pchjongčchangu. To ale bylo z naší strany pro zbytek večera vše – a to nejen co do vstřelených gólů, ale prakticky i střeleckých příležitostí.

Naši hokejisté za celý zápas vygenerovali pouze 13 střel, Švédové Jakuba Málka zasypali dvojnásobným množstvím pokusů.

Dva slepené góly během 70 sekund duel v koncovce první třetiny otočily, do dvougólového vedení pak Skandinávce v 46. minutě poslal bývalý hráč zámořské NHL Jacob de la Rose.

Závěrečný tlak, snaha zvrátit nepříznivý výsledek? Kdepak, v závěrečném dějství česká střelecká mizérie vyvrcholila pouhými dvěma pokusy. Když Victor Ejdsell v 53. minutě za Málkova záda dopravil čtvrtý kotouč, o vítězi nepochyboval už snad nikdo.

Česko - Švédsko 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

  • Góly: 07:22 Růžička (Rychlovský) – 17:46 Johansson, 18:56 Sylvegard (Wallmark, Sörensen), 45:27 de la Rose (Frödén, Nemeth), 52:22 Ejdsell (Strömwall)
  • Střely: 13:26
  • Vyloučení: 3:4
  • Využití: 0:0
  • Brankáři: Jakub Málek (22/26) – Marcus Högberg (12/13)
  • Hráči utkání: Martin Růžička – Jacob de la Rose

Ve svém pozápasovém hodnocení trenér Rulík přiznal, že sedmý zápas pod jeho vedením byl z české strany tím nejméně vydařeným: „Rozdíl mezi námi a Švédy byl zatím asi nejmarkantnější. Prvních dvanáct minut bylo z naší strany velmi slušných, ale poté Švédové zabrali. Byli silnější a bruslařsky lepší.“

Zkušený kouč poukázal i na časté nepřesnosti v české hře: „V té rychlosti jsme měli hodně nepřesných přihrávek. Celkově hra z naší strany nebyla ideální, Švédové nám toho moc nedovolili.“

Jak zaznělo, Seveřané nám nastavili zrcadlo. V jeho odrazu bylo vidět i několik pozitiv, vždyť čeští hokejisté ubránili obě svá oslabení. Na opačnou stranu ovšem nevyužili ani jednu přesilovku, přičemž na konci druhé části – za těsného stavu 1:2 – přišla vniveč i přes půl minuty trvající výhoda pěti proti třem.

Bude tedy zajímavé sledovat, zda a jak Rulík a jeho štáb zamíchají se sestavou. Mnozí extraligoví hráči nepřivkli rychlejšímu tempu, kritika se ovšem kvůli podílu na druhém inkasovaném gólu snesla i na hlavu našeho prvního centra a kapitána Jana Kováře. Mimo sestavu zůstali Roman Horák s Ondřejem Beránkem, podívají se na led dnes?

sipka Soutěžte o vstupenky na hokejovou Spartu ZDARMA

Sestava Česka proti Švédsku na Švédských hokejových hrách
Brankáři: Málek (Zajíček)
Obránci: Kempný (A), Jandus, Hájek, Košťálek, Galvas, Hovorka, Pyrochta, Gazda
Útočníci: Rychlovský, Kovář (C), Radil – Voženílek, Jašek, Růžička (A) – Stránský, Kaše, Najman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flynn – Bambula

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

Finové v úvodu švédské EHT potvrdili, že na Švýcary umí

Češi a Švédi, to jsou pro finskou hokejovou reprezentaci v této sezoně nepřekonatelné překážky. Avšak země helvétského kříže? To je jiná. Po výhrách na Karjala Cupu (4:0) a Švýcarských hokejových hrách (4:3 pr.) hráči Suomi porazili Švýcarsko 4:2 také na Beijer Hockey Games.

Utkání, které hostil Nobelstadion v městě Karlskoga, lépe odstartoval západoevropský výběr. Finský brankář Emil Larmi lovil puk ze sítě již po 86 sekundách, Seveřané odpověděli až v polovině zápasu zásluhou Eemila Erholtze. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný.

O finském vítězství tak rozhodla až třetí část, kdy Juha Jääskä, Oliwer Kaski a konečně i Niko Huuhtanen zasypali Švýcary třemi góly v rozmezí sedmi minut. Ačkoli se mezi tyto trefy vešla i jedna švýcarská, disciplinovaný výkon dovedl svěřence Jukky Jalonena k zisku tří bodů.

Finsko vs. Švýcarsko 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

  • Góly: 29:53 Erholtz (Hyry, Jääskä), 47:31 Jääskä (Kemiläinen, Vittasmäki), 52:16 Kaski (Sund, Puistola), 54:46 Huuhtanen (Pustiola) – 01:26 Bader (Rochette, Kessler), 53:40 Marchon (Glauser)
  • Střely: 23:28
  • Vyloučení: 2:2
  • Využití: 0:0
  • Brankáři: Emil Larmi (26/28) – Joren van Pottelberghe (19/23)

Není bez zajímavosti, že první útočná řada ve složení Sebastian Repo, Antti Suomela a Eemeli Suomi vyšla naprázdno. Jen Suomela přitom v této sezoně EHT dosáhl už na čtyři góly a je tak nejlepším střelcem finského výběru pro Beiher Hockey Games, Suomi pro změnu s 51 body (19+32) z 49 zápasů za Ilves vede produktivitu domovské Liigy.

Nic ovšem naplat, nízká produktivita Finy trápí po celou sezonu a díky minimu střeleckých šancí zatím hráči Suomi kromě Švýcarů ještě nikoho neporazili.

Přesto není radno zemi tisíce jezer podceňovat. Trenér Jalonen má k dispozici řadu velmi zkušených hráčů, které z pozice kapitána vede mistr světa i zlatý olympijský medailista z roku 2022 Hannes Björninen.

Z nominovaných zástupců Liigy si letos kromě již zmiňovaného Suomely skvěle vedou i Huuhtanen (17+26) či 23letý útočník Patrik Puistola (16+22), jenž si svou solidní produktivitu z Jukuritu přenesl i na EHT – ve svém prvním startu v tomto seriálu zapsal dvě asistence.

Hned 16 reprezentantů působí ve Finsku, sedm nastupuje ve Švédsku a další čtyři pak ve Švýcarsku. Je otázkou, kolik z nich se v květnu představí na světovém šampionátu – předváděná hra má zatím k dokonalosti daleko. Dojem z rozpačité sezony ovšem výběr Suomi může napravit klidně již dnes, vždyť českým hokejistům má co vracet.

Sestava Finska proti Švýcarsku na Švédských hokejových hrách
Brankář: Larmi (Lehtinen)
Obránci: Kemiläinen, Vittasmäki, Kaski, Sund, Friman, Reunanen, Mattila, Rissanen
Útočníci: Repo, Suomela, Suomi – Huuhtanen, Borgström, Puistola – Nurmi, Björninen (C), Ranta – Erholtz, Hyry, Jääskä – Kapanen

Finsko vs. Česko dnes, Švédské hokejové hry 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance FIN - CZE

Jak už zaznělo, Česko vyhrálo oba vzájemné zápasy v sezoně 2023/2024. V součtu skóre nad Finskem zatím vedeme vysoko 9:4.

Při listopadové kanonádě na Karjala Cupu se pod naši výhru 7:3 třemi kanadskými body (2+1) podepsal Daniel Voženílek. Dvakrát se kromě něj trefili také Matěj Stránský s Davidem Tomáškem, jeden gól přidal Radan Lenc.

Finům nevyšla ani odveta na Švýcarských hokejových hrách, byť výsledek 2:1 je mnohem milostivější. Skóre sice v 8. minutě otevřel Aleksi Saarela, Tomášek však po návratu ze šaten vyrovnal a v 50. minutě české fanoušky potěšila krásná sourozenecká souhra – Michal Kovařčík nahrával, vítězný gól pak vstřelil jeho bratr Ondřej.

Oba celky se utkají také v základní skupině letošního šampionátu v Praze, historická vzájemná bilance z MS v hokeji vyznívá v prospěch Česka. Jak vypadají výsledky z posledních dvou sezon Euro Hockey Tour?

Česko vs. Finsko na EHT: výsledky

  • Finsko vs. Česko – 2:5 (EHT Finsko, listopad 2022)
  • Finsko vs. Česko – 2:3 (EHT Švýcarsko, prosinec 2022)
  • Finsko vs. Česko – 6:1 (EHT Švédsko, únor 2023)
  • Finsko vs. Česko – 3:2 pr. (EHT Česko, květen 2023)
  • Finsko vs. Česko – 3:7 (EHT Finsko, listopad 2023)
  • Česko vs. Finsko – 2:1 (EHT Švýcarsko, prosinec 2023)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Hokej Česko dnes vs. Finsko na Euro Hockey Tour, tip na výsledek (10. 2. 2024)

Oba celky se vracejí na led po jednom dni volna, v neděli pak své vystoupení na Švédských hokejových hrách v Karlstadu zakončí závěrečnými zápasy – naši reprezentanti budou od 12:00 měřit síly se Švýcary, Finy pak odpoledne čeká severské derby s Tre Kronor. Kdo do závěrečného hracího dne vstoupí s čerstvým vítězstvím v zádech?

  • Datum a čas zápasu: 10. 2. 2024 od 12:00

Pevně doufáme, že to budou naši hráči. Myslíme si však, že výsledek bude velmi těsný – a nízký.

Už v minulém vzájemném střetnutí se počítadlo gólů zastavilo na třech. Do Švédska pochopitelně dorazily částečně obměněné kádry, nicméně mizivá střelecká aktivita na obou stranách v úvodu turnaje napovídá, že bychom podobný výsledek mohli vidět i dnes.

Můžeme se mýlit, ovšem z vypsaných kurzů nás nejvíc zaujala příležitost na maximálně čtyři góly za celý zápas. Přejeme vám příjemnou zábavu, u sázek i sledování přímého přenosu.

TIP: Méně než 4,5 gólu do rozhodnutí sipka Vsadit u Fortuny

Tip na hokej - Švédské hokejové hry 2024 - Česko vs. Finsko dnes živě

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

České reprezentantky Denisa Křížová a Sára Čajanová oslavují gól na turnaji ženské Euro Hockey Tour v Německu

Ženská Euro Hockey Tour Česko 2024: program, výsledky

Finálový turnaj Euro Hockey Tour žen hostí Liberec. Podívejte se na program a ✔️ výsledky EHT Ž 2024, Češky usilují o celkové prvenství.

Hokej, Euro Hockey Tour, EHT, utkání Česka a Finska na Českých hokejových hrách

České hokejové hry 2024: program, vstupenky, tabulka, výsledky

České hokejové hry 2024 jsou závěrečným 🏅 turnajem EHT, těsně před MS zde startují i hráči NHL. Přinášíme program, tabulku a další info.

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...