Česko vs. Norsko dnes živě na MS v hokeji juniorů

Byl to jedním slovem propadák. První zápas na MS v hokeji juniorů českému týmu vůbec nevyšel. Od Slovenska dostali naši hokejisti příděl 6:2, a navíc se zranil obránce Jiříček. Čeští reprezentanti dnes musí zlepšit výkon, souboj s Norskem může být klíčový pro postup do čtvrtfinále.

VÝSLEDEK: Česko porazilo Norsko 8:1, hattricky v našem dresu zaznamenali Kulich a Šalé. V dalším utkání se utkáme s dosud neporaženými Američany, zápas Česko U20 vs. USA U20 startuje v pátek 29. prosince v 17:00.

Živý přenosInformace, kurzy
Česko U20Norsko U20Tip

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Patrik Augusta na tréninku před MS juniorů Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

MS v hokeji U20: Česko vs. Norsko dnes živě v TV i online live streamu

Oproti loňské senzační výhře nad Kanadou sledovali čeští fanoušci zcela jiný vstup české dvacítky do šampionátu. Vysoká porážka se Slovenskem tak ještě zvyšuje význam středečního zápasu s podceňovanými outsidery z Norska.

Češi potřebují vyhrát, jinak jim začne vážně hrozit, že na MS juniorů nepostoupí do play off. Sledujte důležitý zápas živě od 17:00 na ČT Sport, případně online na ČT sport Plus.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na MS v hokeji U20

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko U20 vs. Norsko U 20 (MS v hokeji juniorů 2024, Göteborg)

Navzdory nepovedenému výkonu se Slovenskem zůstávají Češi v pozici obrovských favoritů. Norský výběr je nováčkem v elitní skupině MS v hokeji juniorů, do níž se vrátil po 11 letech.

Ve prospěch Česka vyznívá i složení soupisek obou mužstev. Zatímco v naší sestavě najdeme řadu draftovaných hokejistů, na žádného z Norů zatím nemají smluvní práva týmy NHL.

Kurzy Tipsportu na hokej Česko - Norsko na MS U20:

  • 1/0/2: Česko 1,12 | remíza 11,40 | Norsko 12,80
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,06 | Norsko 9,41
  • 6,5 gólu: méně 1,91 | více 1,89
  • Střelec gólu CZE: Kulich 1,70 | Šalé 2,10 | Šapovaliv 2,20
  • Střelec gólu NOR: Brandsegg-Nygard 4,70 | Lokkeberg 5,00 | Vesterheim 5,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Česko U20 vs. Norsko U20 na MSJ 2024
🕒Kdy: 27. 12. 2023, 17:00
🌍Kde: Frölundaborgs isstadion, Göteborg
🏆Turnaj: MS juniorů, skupina
Kurzy Tipsportu: 1,12 – 11,40 – 12,80
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Rychlý gól, ale dál už nic. Češi na Slováky nestačili, chyběla aktivita i disciplína

Českému národnímu týmu do 20 let se vůbec nevydařil první duel na letošním MS juniorů. Přitom zápas proti Slovensku začal takřka ideálně, už na začátku druhé minuty vedli naši hokejisti 1:0. Krásná kombinace druhé formace Melovský, Becher, Rymon byla ale jednou z mála povedených akcí, které Češi předvedli.

V první třetině ještě měla česká dvacítka herně navrch a dostala se i do několika slibných pozic. Od druhé části už ale patřilo kluziště v Göteborgu výhradně soupeři. Slováky dostala do hry i česká nedisciplinovanost, kterou potrestal vyrovnávacím gólem Petrovský.

A přestože téměř do konce druhé třetiny zůstávalo skóre nerozhodné, slovenský obrat visel ve vzduchu. V čase 38:34 se Slováci skutečně dostali do vedení, když si slabší chvíli vybral gólman Hrabal. Lehké nahození Repčíka mu z části i kvůli cloně propadlo teploměrem.

Český tým se bohužel neprobudil ani v poslední třetině. Ba naopak, Honzek využil další přesilovku, poté Slováci dokonce udeřili i ve vlastním oslabení. Tou dobou už nestřídal Adam Jiříček, který sice zkusil po zranění kolena nastoupit i do třetí třetiny, hned po prvním pobytu na ledě ale odkulhal do šatny.

Slováci se v šesté minutě poslední třetiny dostali už do vedení 5:1, a naše hráče nevrátila do hry ani šťastná branka Šapovaliva po několikerém odrazu. Místo toho Štrbák po půlminutě vrátil Slovensku čtyřgólový polštář.

Konečný výsledek 2:6 je pro českou U20 sám o sobě velmi hrozivý. Ještě více ale trenéra Patrika Augustu musí trápit předvedená hra. Naše útočné formace byly po většinu utkání bezradné, v obraně jsme kupili chyby a fauly, a k jistotě nepřispěla ani slabá 82,35% úspěšnost zákroků Hrabala.

Do zápasu s Norskem potřebují Češi vletět mnohem agresivněji a s lepším bruslením a napadáním, ze kterého můžou vznikat šance. Pokračování obránce Jiříčka v turnaji je zatím nejisté, ale to by dnes nemělo hrát zásadní roli. Odpolední utkání by mělo být především o našich útočnících.

Česko U20 - sestava v posledním zápase
26. 12. vs. Slovensko (2:6)
Hrabal – Alscher, Hamara – Jiříček, Cibulka – Čech, Kočí – Kulich (C), Šapovaliv, Šalé – Becher, Melovský, Rymon – Štancl, Sapoušek, Bareš – Přibyl, Hujer, Redlich

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Norsko drželo polovinu zápasu remízu proti USA, nakonec ale podle očekávání padlo

Nováček v elitní skupině určitě nemusí po prvním zápase na MS juniorů smutnit. Norsko sice podlehlo USA výsledkem 1:4, ale sluší se připomenout, že podle řady expertů je právě výběr Spojených států považován za nejsilnější na šampionátu.

O to větší kredit si zaslouží norští hokejisti, kteří se až do poloviny zápasu drželi velmi srdnatě. Hráči USA sice byli samozřejmě aktivnější, ale v prvních dvou třetinách měli jen mírnou střeleckou převahu.

Stav 0:0 zůstal na tabuli až do času 29:59, kdy si vybruslil do slotu Jimmy Snuggerud a střelou nad lapačku poprvé překonal Markuse Stensruda. Norský brankář byl do té doby naprosto spolehlivý.

Druhá třetina nakonec rozhodla o tom, že k překvapení nedojde. Na konci 34. minuty Gavin Brindley devět sekund před koncem přesilovky zvyšoval na 2:0 po perfektní přihrávce Perreaulta. Stejný střelec upravil před přestávkou skóre ještě jednou, to když si z levého mantinelu vyjel mezi kruhy a pak umístil puk přesně k tyči.

Až ve třetí třetině se Norové dostali pod ohromný tlak, který vyjádřil i počet střel poslední dvacetiminutovky (18:2 pro USA). Paradoxně přitom právě v tomto úseku hry Seveřani dokázali vzít americkému brankáři nulu, když Vesterheim ujel v oslabení a snížil na 1:3.

Naději na senzaci ale okamžitě utnul Howard, který ještě v téže přesilovce o 25 sekund později nastavil hůl na přihrávku Gauthiera a rozhodl o výsledku 4:1. Howard byl při střílené přihrávce opět sám mezi kruhy. Špatné bránění slotu stálo Nory tři góly, a tak by si na tento nebezpečný prostor měli dávat větší pozor.

Zároveň to může být návod pro české hokejisty, jak zlomit defenzivní odpor turnajového trpaslíka. Norsko je nepochybně outsiderem, ale zároveň je jisté, že čím déle bude držet příznivý stav, tím více se bude chtít opírat o obrannou hru a rychlé brejky.

Norsko U20 - sestava v posledním zápase
26. 12. vs. USA (1:4)
Stensrud – Larsen, Koch – Papuga, Solberg – Wasenden, Lie – Lafton – Brandsegg-Nygard, Vesterheim, Steen – Bakkevig, Lokkeberg (C), Evensen – Magnussen, Johnsen, Bakke Olsen – Granath, Wold, Dalen

MS v hokeji do 20 let 2024: Norsko - Česko, sázkařský tip (27. 12. 2023)

Pro Česko jde možná o nejdůležitější zápas ve skupině na MS v hokeji juniorů U20. Trenéři i hráči dobře ví, že výhra nad Norskem by celý tým uklidnila po úvodní prohře. Zároveň by český tým velmi přiblížila postupu do čtvrtfinále, což je pro naší reprezentaci povinný cíl.

  • Datum a čas zápasu: 27. 12. 2023 od 17:00

Norsko pravděpodobně vstoupí do utkání se stejným plánem jako proti USA. Norové se budou snažit hlavně co nejdéle držet nulu vzadu a trpělivě čekat na vlastní šance. Myslíme si, že i proto by mohla být první třetina spíše bojovná než útočná. Doufejme, že Češi budou postupem času získávat zpět sebevědomí, o které je včera připravili Slováci.

TIP: Méně než 1,5 gólu v 1. třetině sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na Česko vs. Norsko na MS v hokeji juniorů 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Česko U20 vs. Norsko U20 v online live streamu a v TV vysílání?

Také utkání Česko U20 vs. Norsko U20 si můžete pustit živě na veřejnoprávní stanici ČT Sport. Pokud zrovna nebudete u televize, tak se vám určitě hodí i online live stream na ČT sport Plus, který přehrajete na mobilu, tabletu či počítači a to kdekoliv na českém území, kde se připojíte k internetu.

MS v hokeji juniorů je rovněž vynikající zábavou z pohledu sázkových příležitostí. Mladí hráči se snaží vytáhnout, jednotlivé duely jsou tedy mimořádně atraktivní. To s sebou přináší i zajímavé kurzy v průběhu hry, které můžete najít v live rozhraní Tipsportu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.

Útočník Kanady Dylan Guenther střílí na brankáře Česka Tomáše Suchánka ve finále Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2023

VIDEO: MS hokej U20 2024 – záznam, sestřih, zajímavosti

Nestihli jste sledovat dnešní zápasy na MS juniorů v hokeji 2024? Pak jste na správném místě, právě zde najdete sestřihy všech utkání.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...