Česko vs. Švýcarsko dnes živě na MS v hokeji juniorů 2024

Svůj poslední zápas ve skupinové fázi šampionátu proti sobě sehrají Česko a Švýcarsko. Oba týmy jsou povzbuzené dobrými výkony z předchozího utkání, dnes si to mezi sebou rozdají o 3. místo ve skupině B. Vsaďte si na svého favorita u Betana.

Živý přenosInformace, kurzy
Česko U20Švýcarsko U20Tip

Matyáš Melovský a Jiří Kulich se radují z gólu. Uvidíme podobný obrázek i dnes proti Švýcarsku? Foto: Profimedia

MS v hokeji U20: Česko vs. Švýcarsko dnes živě v TV i online live streamu

Švýcarsko výhrou nad Norskem uteklo hokejovému hrobníkovi z lopaty a dnes může nastoupit s klidem – hrozba bojů o záchranu už se ho netýká. Také Češi mají jistý postup do čtvrtfinále a po vydařeném zápase s USA chtějí získat zpět auru jednoho z uchazečů o medaile.

Vítězství by našim dodalo ještě více sebevědomí, věřme tedy, že se ho podaří dosáhnout. Zápas sledujte živě od 17:00 na ČT Sport, případně online na ČT sport Plus.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na MS v hokeji U20

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko U20 vs. Švýcarsko U20 (MS v hokeji juniorů 2024, Göteborg)

Česko si svým vystoupením proti Američanům získalo zpátky respekt soupeřů, což reflektují i kurzy bookmakerů Betana. Ti nás s kurzem 1,57 staví do role jasných favoritů.

Pokud věříte spíše Švýcarům, vsaďte na ně s kurzem 4,50. Remízu po základní hrací době sázejte v kurzu 5,30.

Kurzy Betana na hokej Česko - Švýcarsko na MS U20:

  • 1/0/2: Česko 1,57 | remíza 5,30 | Švýcarsko 4,50
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,36 | Švýcarsko 3,15
  • 6,5 gólu: více 2,10 | méně 1,75
  • Česko počet gólů 4,5: více 2,70 | méně 1,45
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Česko U20 vs. Švýcarsko U20 na MSJ 2024
🕒Kdy: 31. 12. 2023, 17:00
🌍Kde: Frölundaborgs isstadion, Göteborg
🏆Turnaj: MS juniorů, skupina
Kurzy Betana: 1,57 – 5,30 – 4,50
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Češi mají zpět ztracené sebevědomí, s Američany sehráli vyrovnané utkání

Český juniorský národní tým do vstupoval do mistrovství světa U20 v roli černého koně turnaje. Jenže po debaklu 2:6 se Slováky se najednou začalo přemýšlet spíše nad tím, abychom ještě neměli starosti s bojem o záchranu.

Chmurné úvahy jsou nyní již bezpředmětné, naši se z prvotního šoku ukázkově vzpamatovali. Nejprve zničili outsidery z Norska 8:1 i díky hattrickům hvězdné dvojice Jiří Kulich – Eduard Šalé, následně si málem vyšlápli také na reprezentaci USA.

Výsledky Česka na MS juniorů U20 2024:

  • Česko vs. Slovensko 2:6 (0:1, 2:0, 4:1)
  • Česko vs. Norsko 8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
  • Česko vs. USA 3:4sn. (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0 pr., 1:2 náj.)

Američané přivezli do Göteborgu silný tým, který je podle bookmakerů hlavním favoritem na zlato. Pověst nejobávanějšího soupeře potvrdili hned z první střely na českou branku, po níž se při přečíslení dva na jednoho gólově prosadil Isaac Howard.

Úvodní třetina nám herně příliš nevyšla, USA zasypalo Michaela Hrabala 15 puky, kdežto Češi mezi tři tyče vypálili jen 5×. I to nám ale stačilo na srovnání stavu, když Dominik Rymon po odvážném sólovém průniku našel úspěšně zakončujícího Jakuba Štancla.

Ve 2. třetině se role obou týmů prohodily. Češi Američany přestříleli a také šli do vedení po trefě Adama Bareše. USA odpovědělo kombinací útoku Gabe Perreault, Ryan Leonard a skórující Will Smith. Není divu, tohle trio by spolu mohlo hrát i poslepu, jelikož nastupuje v jedné formaci už třetím rokem.

Nejproduktivnější Češi na MS hokej juniorů U20 2024:

  1. Jiří Kulich, 5 bodů (3+2)
  2. Eduard Šalé, 5 bodů (3+2)
  3. Matyáš Melovský, 5 bodů (0+5)
  4. Matyáš Šapovaliv, 3 body (2+1)
  5. Dominik Rymon, 3 body (1+2)

Znovu nám dal náskok Robin Sapoušek po krásném pasu od Eduarda Šalého, loni našeho nejvýše draftovaného hokejisty do NHL. Dlouho jsme nevedli, na dělovku Ryana Chesleyho z prostoru mezi kruhy byl jinak výborný Hrabal v české brance krátký.

V závěrečné třetině se hrál opatrnější hokej a rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, kde se po většinu utkání disciplinovaní Češi úspěšně bránili americké přesilovce. Při nájezdech nás poslal do vedení Kulich, Perreault vyrovnal v poslední páté sérii. Pokračovalo se systémem náhlé smrti, kde naše naděje na senzační triumf utnul Howard.

Navzdory porážce je tenhle výsledek pro české mladíky povzbuzením. Pochybnosti po fiasku se Slováky jsou pryč, teď už vědí, že i letos zvládnou držet krok s těmi nejlepšími. Což se hodí – jestli dnes Švýcary porazíme, nejpravděpodobněji nás ve čtvrtfinále čeká Kanada.

S kým bude hrát česko ve čtvrtfinále MS juniorů 2024?

  • 1. varianta: Česko vs. Kanada (pokud Česko jakkoliv vyhraje nad Švýcarskem a Kanada porazí jakkoliv Německo)
  • 2. varianta: Česko vs. Švédsko (pokud Česko jakkoliv prohraje se Švýcarskem)
  • 3. varianta: Česko vs. Německo (pokud Česko jakkoliv zvítězí nad Švýcarskem a Kanada prohraje s Německem v základní hrací době)
Česko U20 - sestava v posledním zápase
29. 12. vs. USA (3:4 po nájezdech)
Hrabal – Hamara, Alscher, Čech, Cibulka, Prčík, Galvas, Kočí – Bareš, Šapovaliv, Kulich – Melovský, Sapoušek, Šalé – Rymon, Becher, Štancl – Přibyl, Židlický, Redlich – Hujer

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Švýcarsko odvrátilo hrozbu bojů o záchranu, Češi se musí mít na pozoru

Také Švýcarsko zahájilo letošní MS juniorů prohrou se Slovenskem. To sice přestřílelo 36:20, jenže gól nedalo a samo třikrát inkasovalo. Ambiciózní hokejový národ se propadl do ještě větších chmur po zápase proti USA, kde schytal výprask 3:11. Další utkání s Norskem se rázem stalo bojem o bytí a nebytí v elitní divizi šampionátu do 20 let.

Výsledky Švýcarska na MS juniorů U20 2024:

  • Švýcarsko vs. Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
  • Švýcarsko vs. USA 3:11 (1:5, 0:4, 2:2)
  • Švýcarsko vs. Norsko 6:2 (1:2, 4:0, 1:0)

Proti Norům se zprvu zdálo, že švýcarská noční můra pokračuje. Mužstvo sice poslal do vedení v 7. minutě Simon Meier, jenže pekelných 66 vteřin ke konci třetiny znamenalo, že do šaten šli spokojenější po dvou slepených gólech Norové.

Ve 2. části se Norsko sérií vyloučení dostalo pod tlak, který vyústil ve 3 branky v jejich síti. Postupně se trefili Leo Braillard, Jonas Taibel a Rodwin Dionicio. Braillard s Dioniciem, námi vybrané hvězdy Švýcarska v turnajovém preview, využili přesilovky, zatímco Taibel se trefil jen 10 sekund po skončení početní výhody.

Ještě do pauzy zvýšil na 5:2 Thierry Schild, následně dal výsledku finální podobu svým druhým gólem Dionicio, mimo jiné 4. nejlepší střelec mezi obránci v kanadské juniorské lize OHL. Na něj si musíme dávat pozor. Jedná se o jednoho z nejurostlejších hokejistů na šampionátu (187 cm, 97 kg), zároveň je to moderní ofenzivní bek, který diriguje hru svého týmu.

Otázkou je, kdo nastoupí ve švýcarském brankovišti. Debakl s USA si rozdělili Lorin Grüter a Ewan Huet, který post mezi tyčemi převzal po svém otci, vítězi Stanley Cupu Cristobalu Huetovi. Zmínění mladící tedy mají dost hororové statistiky.

Naopak v tomto směru k nejlepším patří Alessio Beglieri (úspěšnost zákroků 92,3 %, průměr 1,51), jenž od Slováků inkasoval jednou (další dva góly padly při power play) a vychytal i včerejší výhru proti Norům. Zvládne 2 utkání během 24 hodin?

Švýcarsko, nejproduktivnější hráči na MS juniorů 2024:

  1. Jonas Taibel, 5 bodů (1+4)
  2. Grégory Weber, 3 body (1+2)
  3. Rodwin Dionicio, 2 body (2+0)
  4. Thierry Schild, 2 body (2+0)
  5. Miles Müller, 2 body (0+2)
Švýcarsko U20 - sestava v posledním zápase
30. 12. vs. Norsko (6:2)
Beglieri – Terraneo, Dionicio, Muggli, Füllemann, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller, Taibel, Schild – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni – M. Wagner

MS v hokeji do 20 let 2024: Česko - Švýcarsko, sázkařský tip (31. 12. 2023)

Závěrečné utkání skupiny B je zápasem, který rozhodne o konečném umístění a tím pádem i nasazení do čtvrtfinále. Dá se ale říct, že výsledek na situaci obou týmů nic moc nemění – oba vědí, že je čeká buď Kanada, nebo Švédsko. Na druhou stranu, vítěz může doufat, že se stane zázrak, Německo ve skupině A porazí Kanadu a tím pádem bude na úkor Javorových listů jeho soupeřem.

  • Datum a čas zápasu: 31. 12. 2023 od 17:00

Ta pravděpodobnost je velmi malá, proto bychom se mohli dočkat spíše uvolněnějšího utkání, kde se Česko i Švýcarsko budou snažit hlavně dobře naladit na čtvrtfinále. Vzhledem k šikovným ofenzivním hráčům na obou stranách věříme, že v zápase padne víc než 6,5 gólu.

TIP: Počet gólů v zápase více než 6,5 sipka Vsadit u Betana

Tip na Česko vs. Švýcarsko na MS v hokeji juniorů 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Česko U20 vs. Švýcarsko U20 v online live streamu a v TV vysílání?

Také utkání Česko U20 vs. Švýcarsko U20 si můžete pustit živě na veřejnoprávní stanici ČT Sport. Pokud zrovna nebudete u televize, přijde vám vhod online live stream na ČT sport Plus, který přehrajete na mobilu, tabletu či počítači, ať už jste v ČR kdekoliv.

MS v hokeji juniorů je rovněž velkou zábavou z pohledu sázkových příležitostí. Ofenzivní styl mladých hráčů přináší atraktivní zápasy, k nimž se vážou zajímavé kurzy v průběhu hry. Všechny je najdete v live rozhraní Betana.

Na sestřih z minulého duelu Česko U20 vs. USA U20 se podívejte ve videu níže.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Utkání mezi Českem a Kanadou na MS v hokeji U20 2023 šlo sledovat nejen v ochozech, ale i v přímém přenosu v TV

MS hokej do 20 let 2024: televizní program a plán vysílání

Držet palce lvíčatům můžete i vy. Podívejte se na 🔍 program TV přenosů z MS v hokeji U20 2024. Utkání můžete sledovat také online.

Rozhodčí IIHF Riku Brander dohlížel na dodržování pravidel během MS v hokeji U20 v Edmontonu

Pravidla MS U20 v hokeji: prodloužení, nájezdy, rovnost bodů

Jak dlouho se prodlužuje, co rozhoduje při rovnosti bodů ve skupině? Mějte jasno, podívejte se na 🔍 pravidla pro MS U20 v hokeji.

Spenglerův pohár před Vaillant Arenou v Davosu

Hokejový turnaj Spengler Cup: program, tabulka, výsledky, týmy

Letošní Spengler Cup je na programu od 26. do 31. prosince 2023. Přečtěte si vše podstatné o prestižním turnaji.