Česko vs. USA dnes živě ve finále MS v hokeji žen U18 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Český hokej zažívá další senzační týden. Naše reprezentantky do 18 let včera poprvé v historii porazily Kanadu – a to v semifinále! Díky tomu si dnes Češky od 19:00 premiérově zahrajou o zlato. Finále Česko U18 vs. USA 18 můžete sledovat živě v TV i v online live streamu.

VÝSLEDEK: Češky prohrály s Američankami 1:5 a berou stříbrné medaile. Jednotlivé třetiny skončily 0:2, 1:0, 0:3. Gól našich reprezentantek ve finále vsítila kapitánka Adéla Šapovalivová.

Živý přenosInformace
Česko ženy U18
USA ženy U18
Vzájemné zápasy
Umístění na MS

Česká kapitánka Adéla Šapovalivová už vstřelila 8 gólů na MS v hokeji žen U18 2024 Foto: Profimedia

MS v hokeji žen U18: Česko vs. USA dnes živě v TV a online live streamu

Další týden, další medaile. České hráčky do 18 let navazují na výborné vystoupení juniorů. Naše reprezentantky dnes na světovém šampionátu ve Švýcarsku poprvé v dějinách nastoupí do finále. Sledujte historický moment ženského hokeje, zápas Česko vs. USA o zlato, živě od 19:00 na ČT sport Plus a později i na ČT Sport.

sipka Sledujte hokejové zápasy online ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Finále Česko vs. USA (MS hokej ženy U18 2024, Zug, Švýcarsko)

Češky si už před turnajem věřily na medaili, vždyť v přípravě naše dívky poprvé porazily právě USA. O týden později vyzrály i na druhou zámořskou velmoc. Výhra s Kanadou v semifinále se okamžitě stala největším překvapením turnaje.

Už postup do finále je největším úspěchem od vzniku ženského hokeje v ČR. Dnes naše dívky vyzvou znovu americkou hokejovou školu, která potvrzuje dlouhodobou extratřídu.

Letošní výběr Američanek U18 vyhrál pro Spojené státy už 16. medaili, ještě ani jednou nestalo, že by USA opouštely MS osmnáctek s prázdnou. Ve finále chyběly pouze jednou, získaly už osm titulů.

Česko ženy U18 vs. USA ženy U18 na MS 2024
🕒Kdy: 14. 1. 2024, 19:00
🌍Kde: Bossard Arena, Zug, Švýcarsko
🏆Turnaj: MS žen do 18 let, finále
Poslední zápas: CZE-USA 4:3 po náj. (příprava)
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

České hokejistky oslavily první výhru nad Kanadou a poprvé v historii si zahrajou o zlato na MS U18

Páteční semifinále vešlo do dějin českého ženského hokeje. A to bez nejmenšího přehánění, vždyť vítězství nad Kanadou bylo dlouho nedostižným snem. Naše hráčky ale neodradila ani prohra 1:8 ve skupině. V semifinále s javorovými listy se česká reprezentace U18 dočkala historického výsledku.

O tom, že vítězství může být realitou, začala spoluhráčky i trenéry přesvědčovat kapitánka Adéla Šapovalivová, která ve 14. minutě tečovala středu Madlen Chladové od modré čáry. Puk projel mezi betony brankářky Clarke a Češky vedly.

Šapovalivová na začátku druhé třetiny byla i u druhého zásahu našeho týmu. Parádní prudkou otočkou v útočném pásmu se zbavila soupeřky, kličkou obešla druhou a pak před první tyčí nahrála Anežce Čabelové do gólové pozice na brankovišti.

Podobně jako čeští junioři také dívčí tým do 18 let o vedení 2:0 nad Kanadou přišel. Kanaďanky měly řadu šancí, většinu ale zastavovala vynikající gólmanka Aneta Šenková. Tu překonala až Primerano střelou v přesilovce. A na začátku druhé třetiny z blízkosti srovnala Zablocki po sporném okamžiku, kdy rozhodčí neodpískali icing.

Češky ale vyrovnání nijak nezlomilo. Ba naopak, už za čtyři minuty se naše hráčky vrátily do vedení, když se střela Barbory Juřičkové odrazila ke Klaudii Slavíčkové, jež zůstala nehlídána na pravém kruhu. Přesnou střelou tahákem vyhnala gólmanku Clarke z brány.

Skóre 3:2 pak úžasným způsobem udržela Šenková, která v tutovce vychytala lapačkou Kanaďanku Alexander. Šenková nepustila ani žádnou další střelu, její spolehlivé zákroky pomohly Češkám i v oslabení.

A když v poslední minutě Čabelová vypíchla soupeřce puk a ujela na prázdnou bránu, propukla v českém týmu obrovská radost. Přestože střely 12:47 vyznívaly jasně pro Kanadu, naše reprezentantky v zápase předvedly několik skvělých útočných střídání a parádní obětavou hrou se postaraly o největší úspěch v historii.

Výsledky Česka na MS žen U18 2024:

  • Česko vs. Finsko 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
  • Česko vs. Kanada 1:8 (0:1, 1:4, 0:3)
  • Česko vs. Německo 6:1 (3:0, 1:0, 3:0)
  • Česko vs. Švédsko 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
  • Česko vs. Kanada 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Kapitánka Adéla Šapovalivová je nejlepší střelkyní MS U18

Do finále navíc mohou naše hokejistky do 18 let nastoupit i s patřičným sebevědomím. V posledních dvou týdnech v této věkové kategorii uhrály premiérově vítězství jak nad Kanadou, tak už předtím i nad USA. V přípravě před MS vystřelila Šapovalivová výhru 4:3 v nájezdech.

Právě Šapovalivová je jednoznačnou lídryní týmu. Kapitánka hraje v obrovské formě a ukazuje, že by brzy mohla patřit k nejlepším hráčkám na světě. Na MS U18 vsítila už osm gólů a s Kanaďankou Kraemer se dělí o první místo mezi střelkyněmi.

Mladší sestra juniorského reprezentanta Matyáše dnes rozšíří rodinnou sbírku medailí. Šapovaliv byl členem stříbrné i bronzové sestavy posledních dvou českých dvacítek. Teprve 17letá Šapovalivová už dva roky hraje stabilně i za reprezentační A-tým, jemuž pomohla ke dvěma třetím místům na mistrovství světa.

Nejproduktivnější hráčky Češka na MS v hokeji žen U18:

  1. Adéla Šapovalivová, 10 bodů (8+2)
  2. Tereza Plosová, 8 bodů (1+7)
  3. Anežka Čabelová, 7 bodů (2+5)

Litoměřická gólmanka Aneta Šenková jednou z nejlepších brankářek MS žen U18 2024

Šapovalivová je jednou ze tří hokejistek v české nominaci, které hrajou ve Švédsku. V dalších zahraničních zemích působí i řada ostatních reprezentantek do 18 let. Gólmanská jednička Šenková ale zatím chytá v Česku za Stadion Litoměřice.

To se může brzy změnit, vždyť 17letá brankářka se na šampionátu ukazuje ve skvělém světle. Lepší úspěšnost mají pouze zámořské gólmanky Stewart a Hemp, které ale pravidelně těží i z toho, že proti Kanadě a USA si soupeřky zkrátka nevytváří tolik šancí (na Stewart šlo 28 střel, na Hemp 69).

Šenková odchytala na MS čtyři zápasy, celkově v nich čelila 101 střelám. Pustila jen osm gólů, a tak se pyšní pěknou úspěšností zákroků 92,08 %. V semifinále proti Kanadě se blýskla dokonce 45 zásahy (95,74 %).

Česko ženy U18 - sestava v posledním zápase
13. 1. vs. Kanada (4:2)
Šenková – Fromová, Paroubková, Hujová, Velinská, Jarabková, Slavíčková, Tischler, Chladová – Plosová, Čabelová, Šapovalivová (C) – Juříčková, Gildainová, Vocetková – Felcmanová, Jebousková, Pánková – Jílková, Mazancová, Skořepová

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Hokejistky USA do 18 let v semifinále splnily úkol, výhru s Finkami ale pojistily až před koncem

Ženský tým USA do 18 let jako obvykle potvrzuje zámořský náskok hokejových programů pro dívky. Američanky tak i na 16. MS U18 získají medaili, popatnácté navíc došly do finále.

To byl před turnajem předpokládaný scénář, který od začátku MS reprezentantky Spojených států naplňovaly. V prvních čtyřech zápasech obdržely pouze dva góly a všechny zápasy vyhrály nejméně o čtyři branky.

Ale v semifinále s Finskem se ukázalo, že letošní vzpoura evropských výběrů může postihnout oba zámořské giganty. Finky sice v utkání proti USA ani jednou nevedly, ale až do 58. minuty se držely na rozdíl jedné trefy.

Oba týmy si pomohly přesilovkami, v nichž padly všechny čtyři góly ve druhé třetině – dva na každé straně. O tom, že k překvapení nedojde, nakonec definitivně rozhodla Josie St. Martin, nejlepší střelkyně USA, která svým druhým gólem v utkání zvýšila na konečných 4:2.

Výsledky USA na MS žen U18 2024:

  • USA vs. Slovensko 7:1 (1:0, 0:1, 6:0)
  • USA vs. Švýcarsko 8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
  • USA vs. Švédsko 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
  • USA vs. Německo 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
  • USA vs. Finsko 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

St. Martin si drží průměr gól na zápas i v minnesotské středoškolské USHS, kde v týmu Stillwater High stihla v této sezoně odehrát 17 utkání s bilancí 17+23. Dvakrát se trefila i v již zmíněném přípravném zápasu s Českem, který nakonec Američanky prohrály 3:4 po nájezdech.

V individuálních statistikách si na MS U18 vedou velmi dobře také další útočnice – Margaret Scannell a Jordyn Petrie. Zejména od kapitánky Scannell se určitě očekávalo, že bude patřit k nejproduktivnějším hráčkám, protože ve wisconsinské USHS nasázela 27 gólů v 31 zápasech.

Nejproduktivnější hráčky USA na MS v hokeji žen U18:

  1. Josie St. Martin, 9 bodů (6+3)
  2. Margaret Scannell, 8 bodů (4+4)
  3. Jordyn Petrie, 8 bodů (1+8)
USA ženy U18 - sestava v posledním zápase
13. 1. vs. Finsko (4:2)
Hemp – Dwyer, Dimatos, Healy, M. Averill, Senecal, Boyle, Gorbatenko – Derrenbacher, Scannell (C), Thoma – St. Martin, Petrie, Fanale – Carmichael, McGathey, Box – C. Averill, Devlin, Rasmussen

MS v hokeji ženy do 18 let 2024: Česko ženy - USA ženy, poslední zápasy na MS a bilance (14. 1. 2024)

Češky se potkají s Američankami na MS U18 po dlouhých osmi letech. Je tedy naprosto zřejmé, že se současnými ročníky v reprezentaci nemají předchozí výsledky co do činění.

Pro přehled ale přesto dodáme, že v posledních pěti vzájemných utkáních na šampionátech do 18 let se českým dívkám podařilo vsítit pouze jeden gól.

My ale věříme, že letošní souboj by mohl být vyrovnanější, než kdy dříve. Sebevědomí a zdravý optimismus by našim hráčkám měla dodat jak výhra s USA v přípravě, tak včerejší zázračný výsledek s Kanadou.

  • Datum a čas finále: 14. 1. 2024 od 19:00
Posledních 5 zápasů CZE vs. USA na MS žen U18
MS U18 Zápas Výsledek
2013 Česko vs. USA (semifinále) 0:10
2014 Česko vs. USA (semifinále) 1:3
2015 Česko vs. USA (skupina) 0:3
2015 Česko vs. USA (semifinále) 0:5
2016 Česko vs. USA (skupina) 0:6

Hokej Česko ženy U18 - výsledky na mistrovství světa, medaile

Prohlédněte si, jak si vedla česká ženská hokejová reprezentace do 18 let na předchozích mistrovstvích světa v této věkové kategorii.

Dosud naše hráčky vybojovaly dvě bronzové medaile (2008 a 2014). Dnes večer přidají třetí umístění na pódiu a tentokrát získají ještě cennější kov.

Hokej Česko ženy U18 na MS - umístění

  • 2008: 3. místo (4:2 vs. Švédsko)
  • 2009: 4. místo (1:9 vs. Švédsko)
  • 2010: 7. místo (3:1 vs. Rusko)
  • 2011: 4. místo (0:3 vs. Finsko)
  • 2012: 6. místo (3:6 vs. Finsko)
  • 2013: 4. místo (0:4 vs. Švédsko)
  • 2014: 3. místo (1:0 vs. Rusko)
  • 2015: 4. místo (1:5 vs. Rusko)
  • 2016: 5. místo (3:1 vs. Finsko)
  • 2017: 6. místo (0:2 vs. Finsko)
  • 2018: 6. místo (1:2 vs. Finsko)
  • 2019: 7. místo (3:1 vs. Japonsko)
  • 2020: 6. místo (0:1 vs. Švédsko)
  • 2021: nehrálo se
  • 2022: 5. místo (7:2 vs. Slovensko)
  • 2023: 5. místo (6:3 vs. Slovensko)

Kde dnes sledovat živě hokej Česko ženy U18 vs. USA ženy U18 v online live streamu a v TV vysílání?

Výbornou zprávou pro české diváky je to, že Česká televize získala vysílací práva na zápas o zlato.

Finále žen Česko U18 vs. USA U18 si tak můžete hned od 19:00 naladit na ČT sport Plus, který lze přehrát i na televizi přes zelené tlačítko, případně přes webové stránky na mobilu, tabletu či počítači.

Po skončení přímého přenosu extraligového hokeje pak poběží zbytek finále také živě na televizním kanálu ČT Sport.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.