Hokej Karjala 2023: Kde sledovat Česko vs. Švýcarsko dnes živě?

Už jako jistí vítězové Karjala Cupu 2023 dnes čeští hokejisté v závěrečném utkání vyzvou Švýcary. Jak moc Rulíkova družina rozšíří svou střeleckou bilanci, která po dvou zápasech čítá 12 gólů? Zpříjemněte si nedělní poledne sledováním live stream zdarma.

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Česká hokejová reprezentace po výhře nad Finskem na Karjala Cupu 2023, dnes Česko vyzve Švýcarsko Foto: Profimedia

Česko dnes na EHT 2023 poprvé proti Švýcarsku: Kde sledovat Karjala Cup a českou hokejovou reprezentaci živě?

Celý Karlaja Cup i českou hokejovou reprezentaci můžete sledovat živě v online live streamu zdarma. Dnes naši hráči na led vyjedou jako jistí vítězové úvodního podniku Euro Hockey Tour (EHT) 2023, soupeři jim budou hokejisté Švýcarska. Utkání od 12:00 živě vysílá TV Chance ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Český národní tým v pátek porazil Švédy 5:2, včera pak nad domácími Suomi zvítězil vysoko 7:3. Ať už závěrečný hrací den Karjala Cupu přinese jakékoli výsledky, náš národní tým bude finský turnaj potřetí v historii opouštět jako vítěz.

To Švýcarsko, které zahajuje svou druhou sezonu v seriálu EHT, v uplynulých dnech prohrálo jak s Finskem (0:4), tak se Švédskem (3:4). Je tedy zřejmé, že výběr helvétského kříže na turnaji skončí poslední.

Ačkoli pořadí v tabulce dnešní zápas neovlivní, stále se najde spousta důvodů, proč ho sledovat. Celkových 12 vstřelených gólů ve dvou zápasech je impozantním startem reprezentační sezony. Bude zajímavé pozorovat, zda se produktivní česká ofenziva prosadí i dnes.

Zápas hostí Tampere Deck Arena, kde proběhlo letošní MS v hokeji. Úvodní buly je na programu ve 12:00 našeho času, turnaj pak od 16:00 uzavře severské derby mezi Finskem a Švédskem. I to můžete sledovat živě u Chance.

Karjala Cup 2023 hokej Česko - Švýcarsko: informace
🕒Datum: 12. 11. 2023, 12:00
🏟️Místo: Tampere Deck Arena, Tampere, Finsko
🏆Turnaj: Karjala Cup 2023, Euro Hockey Tour 2023/244
🏒H2H v minulé sezoně: 2:3
Favorit Chance: info zde
📺Live stream: TV Chance, TV Tipsport

Dobré vstupy do zápasů dovedly Česko k titulu z Karjala Cupu 2023

Už ve čtvrtek ve Växjö česká reprezentace potěšila fanoušky čtyřgólovou nadílkou v úvodní dvacetiminutovce, v podobném duchu pokračovala i po přesunu do Tampere.

Pro sobotní výhru 7:3 nad domácím Finskem byla opět klíčová úvodní třetina. Už po dvou minutách usedl Laaksonen na trestnou lavici, první přesilovkový gól Rulíkovy éry vstřelil Daniel Voženílek.

V 11. minutě se při standardním počtu hráčů na ledě přidal Matěj Stránský, ve 13. minutě podruhé skóroval třinecký Voženílek. Po brzkém Huuhtanenově snížení se šlo do šaten za stavu 3:1.

Hráči Suomi se na led vrátili s přesnější muškou, Suomela a Erholtz do 28. minuty vyrovnali. Další kotouč už ale Jakub Málek za svá záda nepustil, při druhém reprezentačním startu pochytal 14 střel ze 17.

To finský brankář Taponen měl mnohem víc práce. V 37. minutě ho – opět v přesilovce – překonal David Tomášek, ještě do druhé sirény se znovu trefil Stránský. Ve třetí části pak skórovali Tomášek a Radan Lenc, jenž pět minut před koncem trefil odkrytou klec.

V zápase jsme tak měli hned tři dvougólové střelce, Lenc s Tomáškem navíc skórovali už v zahajovacím duelu proti Tre Kronor.

Porazit Finy o čtyři góly? Například na MS v hokeji se to samostatné české reprezentaci nikdy nepodařilo, na EHT jde o nejvyšší výhru od února 2017 a demolice Suomi 7:1 na Beijer Hockey Games.

Do určité míry při současném českém výběru stojí štěstí, na Karjale skončilo v síti 12 z jeho 62 pokusů – 19% střelecká úspěšnost je dlouhodobě neudržitelná. Naši reprezentanti jdou ale štěstí naproti aktivní hrou, speciální formace byly včera navíc 100%, když jsme využili obě přesilovky i ubránili všechna čtyři oslabení. Vítězství na úvodním podniku EHT je zasloužené.

Finsko vs. Česko 3:7

  • Branky: 13:34 Huuhtanen (Bjorninen), 25:10 Suomela (Repo, Oksanen), 27:15 Erholtz (Jaaska, Mattila) – 03:55 Voženílek (PPG, Filippi, Zámorský), 10:42 Stránský (Sedlák, Kovařčík), 12:45 Voženílek (Galvas, Jandus), 36:34 Voženílek (PPG, Filippi, Voženílek), 37:38 Stránský (Kovařčík), 51:03 Tomášek (Kousal, Lenc), 54:43 Lenc (ENG)
  • Střely na bránu: 17 – 27
  • Vhazování: 31 – 21
  • Vyloučení: 2 – 4
  • Využití: 0 – 2

sipka Zápas Česka se Švýcarskem od 12:00 sledujte živě u Chance ZDE

Sestava Česka v 2. zápase Karjala Cupu 2023
Brankáři: Málek (Pavlát)
Obrana: Košťálek, Dvořák - Knot, Ticháček - Zámorský (A), Pyrochta - Jandus, Galvas
Útok: Stránský, Sedlák (C), Kovařčík - Flek, Jašek, Voženílek (A) - Kousal, Tomášek, Lenc - Ordoš, Filippi, Kubík

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Švýcarsko na letošní Euro Hockey Tour zatím bez bodu, proti Švédsku bylo blízko

Do kolotoče Euro Hockey Tour Švýcarsko naskočilo teprve vloni, a to coby náhrada za sankcionované Rusko. Nyní vyšlo najevo, že země helvétského kříže bude pevnou součástí EHT minimálně do sezony 2026/27.

To je ale zatím jediná dobrá zpráva, která švýcarský hokej v úvodu reprezentačního ročníku zastihla. Na Karjale alpští hokejisté po dvou kolech zůstávají bez bodu, úhrnné skóre 3:8 je nejslabší na turnaji.

Oba své dosavadní soupeře přitom Švýcaři přestříleli – při čtvrteční prohře 0:4 s Finy v poměru 25:20, při včerejší porážce 3:4 od Švédů dokonce 30:23. Svěřence trenéra Patricka Fischera tak trápí opačný problém než Čechy, 5% úspěšnost střelby je podprůměrná.

Včera přitom k bodovému zisku nechybělo mnoho. Švýcaři sice na přelomu první a druhé třetiny inkasovali tři rychlé góly, po kterých brankář Davosu Sandro Aeschlimann přenechal místo mezi třemi tyčemi bielskému Jorenu Van Pottelbergheovi. Pak ale tým v červenobílých dresech zahájil zajímavou stíhací jízdu.

V 38. minutě skóroval kapitán a nejproduktivnější hráč švýcarské NL Calvin Thurkauf, v 47. minutě v přesilovce na 2:3 snižoval Sven Andrighetto. Dvougólový náskok Švédům za dvě a půl minuty vrátil Lindberg, v 55. minutě však v přesilové hře další kontaktní gól vstřelil Tanner Richard.

Švýcary tak není radno podceňovat nejen kvůli dvěma využitým přesilovkám. Tým je plný zkušených borců, jediným nováčkem na soupisce je Marc Lehmann z Bernu.

V nominaci naopak nechybí legendární Andres Ambühl, jenž za švýcarské áčko nastupuje už od sezony 2003/04. V zámořské NHL pro změnu působili brankář Reto Berra a forvardi Andrighetto s Denisem Malginem, který ještě vloni oblékal dres Toronta a Colorada.

Švédsko vs. Švýcarsko 4:3

  • Branky: 17:59 Kempe (PPG, Sylvegard, Johansson), 19:04 Friberg (Eklind), 23:29 Froden (Nygard, Kempe), 49:13 Lindberg (Ejdsell, Sylvegard) – 17:27 Thurkauf (Richard), 46:54 Andrighetto (PPG, Kukan, Martschini), 54:28 Richard (PPG, Martschini, Egli)
  • Střely na bránu: 23 – 30
  • Vhazování: 26 – 32
  • Vyloučení: 4 – 3
  • Využití: 1 – 2
Sestava Švýcarska v 2. zápase Karjala Cupu 2023
Brankáři: Aeschlimann (od 26. minuty Van Pottelberghe)
Obrana: Kukan, Marti (A) - Egli, Müller - Berni, Le Coultre - Heldner, Geisser
Útok: Bertschy, Thurkauf (C), Andrighetto - Ambühl (A), Senteler, Herzog - Riat, Richard, Lehmann - Schmid, Heim, Nussbaumer - Martschini

Hokej EHT Karjala Cup 2023 Česko vs. Švýcarsko: Výsledky, statistiky

Výběry Česka a Švýcarska se spolu na Euro Hockey Tour dnes utkají celkově popáté. Dosavadní bilance z EHT je vyrovnaná, v loňské sezoně dvakrát zvítězili čeští hráči, dvakrát pak náš dnešní soupeř.

Na stranu Švýcarů se misky vah překloní tehdy, když na ně přidáme i výsledek ze základní skupiny mistrovství světa. V květnu jsme v Rize prohráli 2:4, když se v našem dresu prosadili pouze Červenka s Kubalíkem. Na opačné straně se trefili Loeffel, Richard a také dvakrát ikona tamního hokeje Ambühl. Dva poslední jmenovaní se na ledě objeví i dnes.

Česko vs. Švýcarsko v minulé sezoně – výsledky

  1. Karjala Cup, listopad 2022 – Česko vs. Švýcarsko 2:3 p.p.
  2. Švýcarské hokejové hry, prosinec 2022 – Švýcarsko vs. Česko 1:2
  3. Beijer Hockey Games, únor 2023 – Švýcarsko vs. Česko 1:2 p.p.
  4. České hokejové hry, květen 2023 – Česko vs. Švýcarsko 2:4
  5. Mistrovství světa (skupina), květen 2023 – Česko vs. Švýcarsko 2:4

Sleduj průběh zápasu ZDE

Karjala hokej 2023: Česko - Švýcarsko dnes, favorit, info a tip na výsledek

V tabulce hokejové Karjaly od sebe oba celky dělí šest bodů, na papíře jsou dnes ovšem Češi jen mírnými favority na vítězství.

O to zajímavější příležitosti lze v nabídce sázkové kanceláře Chance najít. Ty základní vypadají následovně:

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Ačkoli o konečném umístění obou celků je rozhodnuto, o motivaci mají aktéři dnešního duelu postaráno – a to i na české straně. Řada z hráčů bude muset podat co nejlepší výkon, aby se i po úspěšném prvním reprezentačním strazu pod Rulíkovým vedením nadále udržela v hledáčků architektů národního týmu.

Švýcaři jsou nebezpečným soupeřem, jejich střelecká aktivita budí respekt. V redakci HokejZpravy.cz však věříme, že čeští hokejisté naplno využijí psychickou výhodu, kterou dvě výhry v řadě přinášejí.

Ačkoli jde o vcelku odvážný tip, myslíme si, že i dnes v podání našich hráčů uvidíme nejméně čtyři přesné trefy.

TIP: Česko dá více než 3,5 gólu v zákl. době sipka Sledujte live u Chance ZDE

Tip na hokej - EHT Karjala Cup 2023 - Česko vs Švýcarsko dnes (12. 11. 2023, online live stream)

Jak sledovat hokej Česko vs. Švýcarsko dnes na Karjala Cupu online? Návod, live stream zdarma

Naše poslední vystoupení na Karjala Cupu bude živě vysílat program ČT Sport. Pokud ovšem nebudete poledne trávit poblíž televize, stále si duel Česko vs. Švýcarsko můžete užít v online live streamu zdarma. U Chance se navíc můžete bavit také díky live sázkám, které pružně reagují na dění na ledě. Pomůže vám tento stručný návod:

  • Nejprve klikněte ZDE a založte si účet u Chance.
  • Dokončete online registraci.
  • Za založení účtu Chance novým klientům dává bonus 200 Kč.
  • Přihlaste se a v záložce „SPORTY“ přejděte do sekce „LIVE“.
  • Z výčtu sportů zvolte lední hokej a vyberte si z nespočtu přenosů, které Chance aktuálně vysílá.
  • Online live stream Česko vs. Švýcarsko na Karjala Cupu začíná ve 12:00.
  • Sledovat ho můžete také v mobilní aplikaci.
  • Dobře se bavte.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace do 20 let slaví gól během MS juniorů v hokeji 2023

Hokej U20: Turnaj pěti zemí Chomutov 2023 - program, výsledky

Turnaj pěti zemí v Chomutově 2023 je poslední přípravou před MS juniorů v hokeji. Podívejte se na program, výsledky i nominaci české U20...

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.