Hokej ženy Česko vs. Finsko dnes živě na EHT Ž Liberec 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

O svém celkovém prvenství v ženské Euro Hockey Tour 2023/2024 už české hokejistky rozhodly, přesto by ze sebe dnes měly vydat maximum. Před domácím publikem v Liberci totiž na finálovém turnaji WEHT vyzvou Finky, tradičního soupeře ze světových šampionátů. Atraktivní utkání sledujte živě od 18:00.

VÝSLEDEK: České hokejistky nenavázaly na jasné vítězství nad Německem a s Finskem prohrály vysoko 1:6. Seveřanky dokázaly vsítit v každé třetině dva góly, alespoň čestný zásah se ve 49. minutě podařil Tereze Vanišové. V sobotu od 17:00 nás v dalším utkání čekají Švýcarky.

Živý přenosInformace
Česko ženy
Finsko ženy
Vzájemné zápasy
Tip na výsledek

Hokej, ženy, české reprezentantky oslavují gól v zápase s Německem na finálovém turnaji Euro Hockey Tour žen v Liberci Foto: Profimedia

Hokej ženy dnes: Česko vs. Finsko na EHT Liberec 2024 živě v TV a online live streamu

Do finálového turnaje ženské Euro Hockey Tour (WEHT) v Liberci vstoupily domácí hokejistky jasným vítězstvím 7:1. Ideální to příprava na další náročný duel, naše reprezentantky dnes změří síly s tradičním rivalem ze severu. Utkání Finsko vs. Česko sledujte živě od 18:00 v online live streamu na ČT sport Plus, na TV obrazovkách se toto klání neobjeví.

sipka Sledujte hokejové zápasy online ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Euro Hockey Tour ženy 2024: Česko Ž vs. Finsko Ž dnes (ženy hokej WEHT, Liberec)

Před startem finálového turnaje WEHT v Liberci se zdálo, že utkání Česka s Finskem rozhodne o celkových vítězkách seriálu.

Avšak není tomu tak, díky čtvrteční vysoké výhře si naše reprezentantky na čele tabulky vytvořily dostatečný náskok a s předstihem se stávají šampionkami EHT žen v sezoně 2023/2024.

  1. Česko – 12 zápasů, 29 bodů (9-1-0-2)
  2. Finsko – 13 zápasů, 22 bodů (7-0-1-5)
  3. Švédsko – 9 zápasů, 15 bodů (4-1-1-3)
  4. Švýcarsko – 6 zápasů, 9 bodů (3-0-0-3)
  5. Německo – 9 zápasů, 6 bodů (1-0-0-8)
  6. Dánsko – 3 zápasy, 0 bodů (0-0-0-3)

I to je dalším důkazem vzestupu české ženské reprezentace v posledních letech, vždyť ještě vloni naše hokejistky v celkovém pořadí skončily druhé – právě za výběrem Suomi.

Celkovým prvenstvím ani včerejším vysokým vítězstvím nad Němkami se ale Češky jistě nenechají uchlácholit. Zápasy s Finskem mají vždy speciální náboj, nejinak by tomu mělo být i v liberecké Home Credit Areně. Potěšující je, že bookmakeři favorizují české hráčky. Výběr kurzů platných v době článku najdete níže.

Vybrané kurzy na zápas Česko Ž - Finsko Ž

  • Výsledek v zákl. době: Česko 2,34 | remíza 4,13 | Finsko 2,45
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,81 | Finsko 1,89
  • 5,5 gólu v zápasu: méně 1,70 | více 2,02
  • Kompletní nabídku a live kurzy si prohlédněte ZDE
Česko ženy vs. Finsko ženy na WEHT Liberec 2024
🕒Kdy: 9. 2. 2024, 18:00
🌍Kde: Home Credit Arena, Liberec
🏆Turnaj: Finálový turnaj WEHT 2023/2024
🏅Poslední zápas: CZE-FIN 1:2 (WEHT Falun)
Kurzy Tipsport: 2,34 - 4,13 - 2,45
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

České hokejistky v Liberci rozstřílely Němky, Šapovalivová hvězdou utkání

Nervozita? S tím na tuhle partu nechoďte. Ačkoli je liberecký finálový turnaj WEHT největší tuzemskou akcí ženského hokeje v této sezoně, Češky ve svém úvodním vystoupení v poklidu porazily Němky 7:1.

Svěřenkyně Carly MacLeod si šly za vítězstvím už od úvodních minut, byť soupeřky opakovaně držela brankářka Lisa Hemmerle. V desáté minutě ovšem tlak přinesl ovoce; naši úvodní přesilovku využila Tereza Vanišová, o minutu později při signalizované výhodě přidala další gól její jmenovkyně a čerstvá stříbrná medailistka z MS U18 Plosová.

Dominance domácích pokračovala i po přestávce, již 25 sekund po návratu na led skórovala Michaela Pejzlová. Těsně po polovině utkání se přidala Adéla Šapovalivová, jež umně prokličkovala celým hřištěm a zvýšila na 4:0.

Němky sice o chvíli později našly skulinu mezi betony naší Blanky Škodové, ve zbytku zápasu ale česká brankářka zavřela krám – a Šapovalivová svým druhým gólem večera v 37. minutě dala výsledku po dvou třetinách podobu 5:1.

V závěrečném dějství řady českých střelkyň rozšířily také Daniela Pejšová a 19letá Lucie Gruntová, která tři minuty před koncem vsítila svůj premiérový gól v reprezentačním áčku.

Byla to nicméně tříbodová Šapovalivová (2+1), komu diváci udělili cenu pro hráčku utkání – necelé čtyři týdny poté, co účastnice dvou mistrovství světa žen přijala ocenění pro MVP šampionátu osmnáctek.

Trenérka MacLeod po zápase pravila: „Myslím si, že to pro nás byl velmi dobrý start. Holky se těšily na to, že budou hrát na domácí půdě a publikum je celý zápas hnalo za vítězstvím. Velmi se mi líbila naše hra směrem dopředu, dařilo se nám využívat naše šance a věřím, že postupně s turnajem porostou i výkony týmu.“

Německo vs. Česko – 1:7

  • Branka Německa: 33:32 Amort (Hark, Wágner)
  • Branky Česka: 09:19 Vanišová (PPG, Křížová), 10:35 Plosová (Pejzlová, Šapovalivová), 20:25 Pejzlová (Vanišová), 31:21 Šapovalivová (Pejšová, Seroiszková), 36:37 Šapovalivová (Mrázová, Plosová), 44:20 Pejšová (PPG), 56:58 Gruntová (Křížová, Juříčková)
Česko ženy – sestava v posledním zápase
8. 2. vs. Německo (7:1)

Škodová (Peslarová) – Pejšová, Seroiszková, Tejralová (C), Trnková, Čajanová, Radová, Kosinová – Křížová, Pejzlová, Vanišová – Plosová, Mrázová, Šapovalivová – Sarnovská, Neubauerová, Pištěková – Pátková, Gruntová, Kalová – Juříčková

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Finky ztratily severské derby, proti Švýcarkám si spravily chuť

Finsko lze považovat za jakousi evropskou kolébku ženského hokeje. Seveřanky nechyběly ani na jednom světovém šampionátu či olympijských turnajích, odkud si dohromady přivezly 18 cenných kovů včetně fantastického stříbra z MSŽ 2019.

Po dlouhou dobu byly právě Finky třetími nejlepšími za dominantní dvojicí Kanada–USA, na tuto pozici se však v posledních letech na jejich úkor prodraly Češky. Naše výhry ve čtvrtfinále mistrovství světa 2022 i 2023 výběr Suomi odsoudil ke konečnému šestému, resp. pátému místu.

Stále se ale bavíme o – minimálně na evropské poměry – velmoci ženského hokeje. Do letošní sezony svěřenkyně Juuseho Toivoly vstoupily jako obhájkyně prvenství ve WEHT, leč naděje na další titul postupem času vzaly za své.

Přispěla k tomu i celkem tři ztracená severská derby, přičemž to poslední viděli liberečtí diváci ve středu odpoledne. Finky překvapivě prohrály se Švédskem 1:2 po nájezdech, když se jim nepodařilo navázat na úvodní gól Petry Nieminen ze třetí minuty.

V dovednostní disciplíně z jejich řad jako jediná uspěla Noora Tulus, brankářka Tiia Pajarinen musela ze své sítě lovit hned dva kotouče.

O 24 hodin později už v šatně vládla lepší nálada, reprezentantky země tisíce jezer ve čtvrtek porazily Švýcarsko 3:1.

I tentokrát platilo, že první vyhrání z kapsy vyhání; skóre po 12 minutách hry otevřela Švýcarka Ivana Wey.  Anni Keisala, která tentokrát hájila finskou svatyni, však ve zbytku zápasu neinkasovala a její spoluhráčky tempem jedné trefy za třetinu výsledek otočily.

Hrdinkou utkání byla zkušená Susanna Tapani, jediná reprezentantka země tisíce jezer v profesionální zámořské PWHL vstřelila dva góly. Tečku za výsledkem pak zkraje třetí části napsala Nieminen, jenž se se sedmi trefami spolu s Tulus dělí o post nejlepší finské střelkyně v letošním ročníku WEHT.

Finsko vs. Švýcarsko 3:1

  • Branky Finska: 15:25 Tapani (Karvinen), 20:59 Tapani (Nieminen, Karvinen), 40:30 Nieminen (Savolainen, Rantala)
  • Branka Švýcarska: 11:54 Wey
Finsko ženy - sestava v posledním zápase
8. 2. vs. Švýcarsko (3:1)
Keisala (Pajarinen) – Yrjola, Hiirikoski (C), Rantala, Savolainen, Koukkula, Eronen, Savander – Vainikka, Tulus, Holopainen – Nieminen, Tapani, Karvinen – Vesa, Vanhanen, Schalin – Antti-Roiko, Nylund, Taks – Yrjanen

Ženský hokej: Česko ženy - Finsko ženy, poslední zápasy a H2H bilance

Češky se na mezinárodní scéně s Finkami utkávají pravidelně, jen v kalendářním roce 2023 spolu sehrály šest vzájemných utkání. To nejdůležitější, čtvrtfinále na mistrovství světa, jsme díky gólům Mlýnkové a Mrázové otočily na konečných 2:1.

V nové sezoně, kterou zahájil srpnový turnaj tří zemí ve finském Vierumäki, je však vzájemná bilance vyrovnaná – každý výběr slavil dvě vítězství.

Prozatím poslední duel na prosincové zastávce WEHT ve švédském Falunu taktéž skončil fotbalovým výsledkem 2:1, tentokrát v neprospěch lvic. Na úvodní gól Seroiszkové z páté minuty ještě do první sirény odpověděly Tulus a Vanhanen. Všechny tři bychom měly v akci vidět i dnes.

Posledních pět vzájemných zápasů Česka a Finska

  • Česko vs. Finsko 2:1 (13. dubna, čtvrtfinále MS, Brampton)
  • Česko vs. Finsko 4:5 (22. srpna, WEHT Finsko)
  • Finsko vs. Česko 2:6 (25. srpna, WEHT Finsko)
  • Česko vs. Finsko 4:2 (8. listopadu, WEHT Německo)
  • Česko vs. Finsko 1:2 (15. prosince, WEHT Švédsko)

Hokej Česko Ž - Finsko Ž na EHT ženy Liberec 2024: tip na výsledek (9. 2. 2024, Home Credit Arena)

Zatímco mužské áčko se s Finskem na Švédských hokejových hrách utká až v sobotu, reprezentační kolegyně důležité střetnutí na Euro Hockey Tour čeká již dnes. Nelze vyloučit, že oba výběry na sebe opět narazí v play off dubnového světového šampionátu, i proto vás srdečně zveme ke sledování tohoto zápasu.

  • Datum a čas zápasu: 9. 2. od 18:00

Jak dopadne? V kurzové nabídce, která se v průběhu utkání rozroste i o pravidelně aktualizované live sázky, nás nejvíce zaujala příležitost na české dílčí vítězství v alespoň dvou třetinách.

Svěřenkyně trenérky MacLeod mají výhodu nejen v domácím prostředí a podpoře publika. V nohách totiž mají zatím jediný duel, hladké vítězství nad Německem navíc naše hokejistky nestálo příliš sil. To severské soupeřky dnes čeká třetí utkání ve třech dnech, oba zápasy navíc končily těsným rozdílem.

TIP: Česko vyhraje alespoň dvě třetiny sipka Vsadit u Tipsportu ZDE

Tip na hokej - Euro Hockey Tour ženy - Česko vs. Finsko

Kde dnes sledovat živě hokej Česko ženy vs. Finsko ženy v online live streamu a v TV vysílání?

Atraktivní duel české a finské ženské reprezentace můžete sledovat živě přes online platformu ČT sport Plus. Live streamy České televize jsou zdarma, pustit se je můžete přes webové stránky, mobilní aplikaci či prostřednictvím HbbTV.

Přímo na TV stanici ČT Sport se přenos hokejového utkání z Liberce bohužel neobjeví, přednost dostává vysílání z MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě a následně i ze Světového poháru v klasickém lyžování v Kanadě. Díky ČT sport Plus ale o dění na kluzišti Home Credit Areny nepřijdete, přejeme vám příjemnou zábavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká ženská hokejová reprezentace po zisku bronzových medailí na MS v hokeji žen 2023, v roce 2025 turnaj proběhne v ČR

MS v hokeji žen 2025 uspořádají České Budějovice

Historicky první mistrovství světa v hokeji žen u nás proběhne na jihu Čech, pořadatelem MS žen 2025 jsou České Budějovice. Pro řadu hráček...

Brankář české hokejové reprezentace Aleš Stezka v utkání proti Švédsku během Švédských hokejových her 2023

Nominace všech týmů na Švédské hokejové hry 2024: soupisky

Česko, Finsko, Švédsko i Švýcarsko na Švédské hokejové hry 2024 dorazí v silném složení. Podívejte se na všechny nominace a hvězdy.

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...