Slovensko vs. USA dnes živě na MS v hokeji juniorů

Silvestrovské poledne ozdobí zápas o první místo ve skupině B. Že si na něj bude dělat zálusk tým USA, to se dalo očekávat. Ale Američané jsou zatím až druzí, o bod za stoprocentními Slováky. O nejlepším nasazení pro čtvrtfinále tak rozhodne právě vzájemný duel na MS v hokeji juniorů 2024.

Živý přenosInformace, kurzy
USA U20Slovensko U20Tip

Tým USA je na MS v hokeji juniorů 2024 považován za největšího favorita na zlato Foto: Profimedia

MS v hokeji U20: USA vs. Slovensko dnes živě v TV, je někde i online live stream?

Zatímco Team USA získal medaili na šesti z posledních juniorských hokejových šampionátů, slovenská U20 se ve stejném období ani jednou nedostala do semifinále. I proto může být dnešní duel velmi důležitý, vítěz půjde ve čtvrtfinále na nejslabší postupující tým z opačné skupiny.

Strhující bitvu USA vs. Slovensko dnes od 12:00 si bohužel můžete naladit pouze v případě, že máte přístup k vysílání slovenské televize JOJ Sport. České televizní stanice tento zápas nevysílají, a k dispozici bohužel není ani oficiální live stream.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na MS v hokeji U20

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na USA U20 vs. Slovensko U20 (MS v hokeji juniorů 2024, Göteborg)

Američané včera poznali, že jejich pozice v základní skupině MS v hokeji juniorů rozhodně není neotřesitelná. Proti Česku se USA dostaly do problémů, a nakonec vyhrály až po nájezdech.

Naopak Slovensko ještě v turnaji neztratilo ani bod. Po výborném úvodním vystoupení proti Česku se herně protrápilo ke šťastné výhře se Švýcarskem. Hned v dalším zápase ale Slováci nabrali znovu správný výkonností kurz a vyprášili Nory.

Dnes ale čeká slovenskou výpravu objektivně nejsilnější protivník v prvním týdnu na šampionátu. A tak není překvapením, že i přes dosavadní slovenské vedení v tabulce dávají bookmakeři USA ve vzájemném utkání výrazně vyšší šance.

Kurzy Betano na hokej USA - Slovensko na MS U20:

  • 1/0/2: USA 1,31 | remíza 6,60 | Slovensko 7,60
  • Vítěz do rozhodnutí: USA 1,18 | Slovensko 4,90
  • 6,5 gólu: méně 2,15 | více 1,70
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
USA U20 vs. Slovensko U20 na MSJ 2024
🕒Kdy: 31. 12. 2023, 12:00
🌍Kde: Frölundaborgs isstadion, Göteborg
🏆Turnaj: MS juniorů, skupina
Kurzy Betano: 1,12 – 11,40 – 12,80
📺Živý přenos: JOJ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

USA poznaly, že můžou být zranitelné. Proti Česku jim vázla mezihra a chyběl drive do brány

Propracovaný mládežnický program, 10 hráčů z prvního kola draftu NHL a 15 gólů ve dvou zápasech. Po prvních utkáních potvrzoval Team USA pozici největšího kandidáta na zlato v Göteborgu. Američané přijeli na letošní MS juniorů s cílem zastínit Kanadu i ostatní výběry, a až do včerejška nenechali nikoho na pochybách.

A ani v průběhu první třetiny zápasu s Českem nic nenaznačovalo, že by USA mohly poprvé v turnaji zaváhat. Vstřelily rychlý první gól a jasně dominovaly po většinu úvodní části. Ale rázem vše změnil šťastný vyrovnávací gól v 16. minutě.

Od druhé třetiny jako by Američané ztratili půl kroku z jejich jindy vytříbeného bruslení. Chyběla jim souhra, kombinace končily nepřesnostmi, a kvůli tomu nepokračovali v tlaku z úvodních 15 minut. Češi naopak srovnali hru, začali USA místy dokonce přehrávat. Nakonec se hráči Spojených států dvakrát vymanili z nepříznivého stavu, přesto včera ztratili bod.

Mohly to ale být hned dva, Američany dělil od porážky jediný nájezd. Nakonec ale Howard přeci jen vystřelil USA výhru 3:2 a na americké střídačce propukla radost. Možná to ukazuje na pokoru hvězdného celku, který dobře ví, že v turnaji nedostane nic zadarmo.

A především hokejisti USA ví, že díky vítězství v nájezdech půjdou do posledního utkání s tím, že jim stačí porazit Slovensko klidně stejným způsobem. Vítěze skupiny zkrátka určí vítěz dnešního klání, ať už to bude v základní hrací době, nebo později.

USA si na tento zápas mohly odpočinout (stejně jako Slováci). Kouč David Carle tak jistě doufá, že nejproduktivnějšímu mužstvu šampionátu se vrátí do nohou energie, kterou proti Česku dost postrádalo.

Američanům zkrátka svědčí rychlé tempo hry. Pokud o něj přijdou, jsou nesví. Víření útočných formací ve středním i útočném pásmu a skvělá improvizace v rotaci jsou atributy, které nejlepším hráčům USA mohou zajistit dlouhou kariéru v NHL.

USA U20 - sestava v posledním zápase
29. 12. vs. Česko (4:3 s.n.)
Fowler – Chesley, Hutson – Pohlkamp, Fortescue – Rinzel, Buium – Snuggerud, Gauthier, McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Leonard, Smith, Perreault – Hayes, Nelson, Finley

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Slováky proti Švýcarsku podržel gólman Gajan, útočnou produktivitu zase zdobí výtečná přesilovka

Před začátkem mistrovství světa juniorů někteří experti lehce koketovali s myšlenkou, že právě Slovensko by mohlo být černým koněm turnaje. A to navzdory tomu, že předem bylo zřejmé, že v dresu s dvojramenným křížem se neobjeví dva nejlepší slovenští teenageři.

Ale i bez Juraje Slafkovského a Šimona Nemce přijela slovenská výprava do Švédska se zajímavou soupiskou. Na kvalitu útočných formací jsme upozorňovali už v preview před úvodním zápasem s Českem, otazník ale visel nad oslabenou obranou.

Slováci v útočném pásmu zatím skutečně válí. Se 17 vstřelenými brankami ve třech utkáních jsou druzí za USA. Velký podíl na tom má výtečná přesilovka, Slováci ji ukončili gólem už šestkrát – nejvíckrát v turnaji (využití fenomenálních 46,15 %).

Sílu slovenské power play poznal už český nedisciplinovaný výběr, který v oslabení pykal hned dvakrát. Další čtyři přesilovkové trefy si Slováci schovali na duel s Norskem. Co může těšit trenéry snad nejvíc, že v přesile se prosadilo pět různých střelců, což svědčí o velké variabilitě slovenských vzorců.

A jak je to s obranou? Bezchybná určitě není, ale když bylo nejvíce potřeba, vytáhl se brankář Adam Gajan, který chytá americkou USHL za Green Bay Gamblers. Gajanovi patřil zápas se Švýcarskem, v němž se Slováci herně trápili. Soupeř byl výrazně aktivnější, ale Gajan nepustil do brány ani jednu z 36 švýcarských střel.

Díky tomu celý zápas drželo Slovensko vedení 1:0, které pak Repčík s Petrovským pojistili góly do odkryté brány. Oba útočníci patří od top desítky kanadského bodování turnaje. přičemž Petrovský je absolutním lídrem v bodech i gólech (5+3). Mezi něj a Repčíka se navíc vklínili ještě Maxim Štrbák – nejproduktivnější bek MS – a Filip Mešár.

Celá tato čtveřice si samozřejmě výrazně vylepšila statistiky při kanonádě s Norskem, ale je třeba dodat, že všichni čtyři zatím bodovali v každém zápase Slovenska! A tak mohou naši sousedé právem doufat, že letos na MS juniorů po devíti letech opravdu zaútočí na medaili.

Slovensko U20 - sestava v posledním zápase
29. 12. vs. Norsko (8:4)
Gajan – Štrbák, Moško – Kmec, Žabka – Radivojevič, Pišoja – Mešár, Petrovský, Sýkora (C) – Čiernik, Dvorský, Mišiak – Pekarčík, Repčík, Honzek – Suchý, Dej, Kukumberg

MS v hokeji do 20 let 2024: Slovensko - USA, sázkařský tip (31. 12. 2023)

Slovensko zatím v turnaji jen vítězí, ale až dnes by mělo projít skutečně náročnou zkouškou. Česko, Švýcarsko ani Norsko nejsou týmy, které by měly být na stejné úrovni jako USA. Tím spíš, když Češi v prvním utkání podali mizerný výkon.

  • Datum a čas zápasu: 31. 12. 2023 od 12:00

Myslíme si, že USA si nenechají vzít možnost postoupit z první pozice. Po dni volna budou určitě nahecovaní zlepšit dojem z utkání proti Česku. Slováci sice měli rovněž den k odpočinku, pokud ale budou Američané hrát svůj nejlepší hokej, pak se Slováci zřejmě budou muset spokojit s druhým místem ve skupině.

TIP: Bet Builder – USA povedou po 1. třetině, vyhrajou zápas v základní době a padne více než 5,5 gólu sipka Vsadit u Betana

Tip na USA vs. Slovensko na MS v hokeji U20 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko U20 vs. USA U20 v online live streamu a v TV vysílání?

Zápas USA vs. Slovensko se v programu České televize neobjeví, a tak jedinou alternativou zůstává slovenská JOJ Sport. Sázkové kanceláře letos bohužel nemají práva na vysílání live streamů z MS juniorů. Průběh utkání včetně statistických ukazatelů ale můžete sledovat v live rozhraní Betana, kde budete mít možnost využít i nabídky aktuálních kurzů.

Slovensko vs. USA na MSJ 2024 - statistiky týmů
Statistika USA Slovensko
Bilance 2-1-0-0 3-0-0-0
Skóre 19:7 17:6
Přesilovky 4/12 (33,33%) 6/13 (46,15%)
Oslabení 7/7 (100,00%) 13/14 (92,86%)
Trestné minuty 18 34
Lídři bodování F. Nazar (0+6)
G. Brindley (4+1)
J. Snuggerud (4+1)
S. Petrovský (5+3)
M. Štrbák (1+5)
F. Mešár (0+6)
Brankáři J. Fowler (87,23%) A. Gajan (93,41%)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.

Útočník Kanady Dylan Guenther střílí na brankáře Česka Tomáše Suchánka ve finále Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2023

VIDEO: MS hokej U20 2024 – záznam, sestřih, zajímavosti

Nestihli jste sledovat dnešní zápasy na MS juniorů v hokeji 2024? Pak jste na správném místě, právě zde najdete sestřihy všech utkání.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...