Jiří Kulich září v AHL, česká hvězda má tempo na 60 gólů

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jen hrstka hokejistů zámořské AHL v této sezoně načala již druhou desítku gólů, v noci na dnešek se k nim přidal Jiří Kulich. Český mladík v prodloužení krásně rozhodl o výhře Rochesteru nad Lavalem a před blížícím se mistrovství světa juniorů má formu, která farmářskou soutěž převyšuje.

Český útočník Jiří Kulich v dresu Rochester Americans v AHL 2023-24 sbírá bod na zápas, v tabulce střelců je druhý Foto: Profimedia

Před MS juniorů mu to pálí, Kulich druhým nejlepším střelcem AHL

V přesilovce, v prodloužení – krásně. Právě tak český útočník Jiří Kulich v noci na dnešek rozhodl o vítězství svých Rochester Americans nad Laval Rockets v American Hockey League (AHL). Před přestávkou kvůli Dni díkůvzdání tak prospekt Buffala udržuje průměr jednoho bodu na zápas a patří k nejproduktivnějším hokejistům farmářské soutěže.

sipka Sledujte AHL i NHL živě a zdarma ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Výkony stále teprve 19letého mladíka bedlivě sledují i zástupci české juniorské reprezentace.

Kadaňský rodák – ročník 2004 – je způsobilý pro účast na zimním mistrovství světa juniorů, kde budeme obhajovat senzační stříbro. K jeho zisku Kulich v lednu přispěl sedmi góly v sedmi zápasech, přesnější mušku měl na turnaji jen generační talent jménem Connor Bedard.

S kanonýrem podobného ražení v sestavě by šance další medaili rapidně vzrostla.

Kulichův střelecký instinkt skvěle ilustruje i jeho noční trefa. Na sklonku 63. minuty Kulich chladnokrevně a první zužitkoval přesný pas spoluhráče Brandona Bira. Český brankář Lavalu Jakub Dobeš neměl šanci, s takovou ranou by měl problémy i Dominátor v dobách největší slávy.

Druhý nejlepší střelec AHL: Kulich nasadil tempo na 60 gólů

Hráč s číslem 25 na dresu je letos v barvách Rochesteru nepřehlédnutelný. Kulich během 15 utkání nasázel už 11 gólů, tři z toho byly vítězné.

V tabulce střelců AHL se tak náš nejužitečnější hráč posledního MS juniorů aktuálně dělí o druhou příčku. Jeho střelecká fazona je parádní, současné tempo po přepočtení na celou základní část odpovídá 60 gólům. Tuto metu v minulosti pokořilo jen pět farmářů, maximem je 70 zásahů Stéphana Lebeaua z ročníku 1988/89.

Kromě přesných tref Kulich do statistik zapsal i čtyři asistence, v celkovém kanadském bodování mu s průměrem bodu na zápas patří 19. příčka.

Kulich mezi elitou – nejlepší střelci AHL

  • Adam Gaudette – 13 gólů v 17 zápasech za Springfield
  • Jonny Brodzinski – 11 gólů ve 14 zápasech za Hartford
  • Alex Steeves – 11 gólů ve 14 zápasech za Toronto
  • Jiří Kulich – 11 gólů v 15 zápasech za Rochester
  • Olle Lycksell – 11 gólů v 16 zápasech za Lehigh Valley

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Blíží se povolávací rozkaz? Čeští fanoušci by Kulicha raději měli chtít na farmě

Minimálně jedna věc Kulicha od dalších lídrů tabulky kanonýrů odlišuje – věk a zkušenosti.

Vezměme si nejlepšího střelce Adama Gaudetta, kterému je 27 let a jenž v minulosti v dresu Vancouveru, Chicaga a Ottawy v NHL odehrál 218 zápasů. Jonny Brodzinski? Třicátník s více než stovkou startů nahoře. Alex Steeves a Olle Lycksell, to je 23 a 24 let a osm zápasů za Philadelphii, resp. šest za Toronto.

Mohli bychom pokračovat dál, vždyť Kulich je jediným teenagerem s podobně nenasytným střeleckým apetitem. V první padesátce gólových tabulek pak najdeme už jen další dva hráče, kteří ještě neoslavili 20. narozeniny – jsou to Brad Lambert a také čtyřka loňského vstupního draftu NHL Shane Wright. I on už si nahoře zahrál.

A pak tu máme Kulicha, jenž od chvíle, kdy zástupci Buffala při draftu 2022 jeho jméno vyřkli jako 28. v pořadí, na povolání do NHL stále čeká.

JIŘÍ KULICH V AHL - STATISTIKY
Sezona Tým Z G A B PIM
2022/23 Rochester 62 24 22 46 18
2023/24 Rochester 15 11 4 15 6

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Také se vám vzhledem k fantastické produktivitě zdá, že je to jen otázkou času? Sami byste měli doufat v druhou možnost. Při působení v AHL je totiž mnohem pravděpodobnější, že organizace Sabres svůj talent uvolní na juniorský šampionát – už letos ostatně Kulich na turnaj odcestoval jako hráč Rochesteru.

Nesmíme opomenout ani fakt, že Buffalu se po řadě hubených let jakž takž daří. V tuto chvíli Šavlím patří šestá příčka v našlapané Atlantické divizi, na play off ztrácejí jen tři body.

Ačkoli se Sabres zranil kanonýr Tage Thompson, na Kulichově pozici centra v prvním týmu momentálně není místo – a na jednoho teenagera už Buffalo spoléhá, Zach Benson právě dnes v noci vstřelil neuvěřitelný první gól v NHL.

Paběrkovat s icetimem v řádu jednotek minut? Nechat svůj talent uzrávat na farmě možná dává větší smysl.

Například Juraj Slafkovský, jednička draftu v loňském Kulichově ročníku, se farmě vyhýbá – a mnozí namítají, že Montreal mohl k jeho vývoji přistoupit citlivěji. Pouhých 5 bodů (2+3) z letošních 19 zápasů zůstává daleko za očekáváním (game log najdete na BetArena.sk, u slovenských provozovatelů Češi nemohou sázet ani se registrovat).

Do alespoň jednoho zápasu NHL letos zatím nastoupilo 26 českých hokejistů. Nepochybujeme o tom, že chomutovský odchovanec jejich řady v budoucnu rozšíří. Pokud ale jeho zámořská mise bude dočasně pokračovat v Rochesteru, pro budoucí kariéru to může být jen a pouze dobře. A kdo ví, třeba náš kanonýr potěší fanoušky dalším hattrickem. Ten první dovršil v říjnu – opět proti Lavalu, opět v prodloužení.

sipka Všechny zápasy AHL i NHL můžete sledovat živě a zdarma ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Connor Bedard se má stát největší hvězdou světového hokeje. Dokáže naplnit obrovská očekávání? Sledujte ho v akci živě díky livestreamům NHL na Fortuna TV.

Hokejista Connor Bedard: NHL, kariéra, statistiky, rekordy

Connor Bedard má být příští megastar NHL. ⭐ Naplní předpoklady a stane se nejlepším hráčem soutěže? Vše o něm se dozvíte v našem článku.

Luca Hauf, mládežnický hokejista ve službách týmu Seattle Thunderbirds

Juniorské soutěže v Kanadě: WHL, OHL, QMJHL

WHL, OHL a QMJHL tvoří elitní úroveň kanadských juniorských soutěží. 🏒 Podívejte se, v kterých týmech hrají Češi. ☑️

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...