Liga mistrů 2023/24: S kým dnes hrají české týmy v osmifinále?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Základní část Ligy mistrů v hokeji 2023/24 je u konce – a s ní i velká postupová hadánka. Všechny tři české týmy prošly do play off, kdo jsou soupeři Vítkovic, Pardubic a Třince pro osmifinále?

Brankář Třince Ondřej Kacetl se raduje z vítězství nad Aalborgem, Oceláři postoupili do play off Ligy mistrů v hokeji 2023-24 Foto: Profimedia

Je rozhodnuto, české týmy znají soupeře pro play off Ligy mistrů v hokeji 2023/24

V úterý a ve středu 17. a 18. října skončila základní část Ligy mistrů v hokeji 2023/24, prestižní evropská soutěž už zná všech 16 účastníků play off. Do osmifinále postoupily i všechny tři české celky, i v další fázi CHL budou naše barvy hájit hokejisté Vítkovic, Pardubic a Třince. Ti už znají své soupeře pro vyřazovací část, kterou bude Liga mistrů pokračovat v listopadu.

sipka Klikněte ZDE a sledujte hokej živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Ze tří českých vyslanců mělo postup před závěrečným kolem CHL jisté pouze Dynamo, nic na tom nezměnila ani jeho prohra 2:3 v Belfastu. Již v úterý se k němu připojili hokejisté Vítkovic, kteří v německém Ingolstadtu zvítězili jednoznačně 5:0. Podobně suverénně se o vstupenku mezi nejlepších 16 celků Evropy ve středu přihlásili i Oceláři, kteří doma porazili dánský Aalborg 4:0.

Po odehrání všech duelů se naše celky seřadily na 9. až 12. místě tabulky, což definitivně určilo jejich soupeře pro play off.

A čeští fanoušci se mají nač těšit, dvojice pro listopadové osmifinále jsou totiž následující:

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Los českých týmů v play off CHL 2023/24: Severská mise, osmifinále proti předním týmům z Finska a Švédska

Finští Lahti Pelicans a Ilves Tampere, švédská Skellefteå AIK. To jsou soupeři tří našich předních družstev pro osmifinále CHL. Tato severská družstva dlouhodobě patří k nejlepším ve svých soutěžích, pro české týmy budou nadcházející mezinárodní zápasy představovat velkou výzvu.

Připomínáme, že podle pravidel Ligy mistrů série play off trvají dva zápasy – jednou se hraje doma a jednou venku. Rozhodujícím kritériem pro postup do dalšího kola je celkové skóre ze dvou utkání.

První osmifinále jsou na programu 14. a 15. listopadu 2023, odvety přijdou na řadu o týden později. Níže si přečtěte rychlé představení osmifinálových dvojic.

Vítkovice se v osmifinále CHL 2023/24 utkají s Lahti Pelicans

Vítkovice v prvním kole play off CHL 2023/24 vyzve celek Lahti Pelicans. Úřadující finský vicemistr ve finále loňského ročníku Liigy prohrál s Tapparou 1:4 na zápasy, stříbrné medaile jsou nejlepším výsledkem klubu v jeho novodobé historii.

V aktuálním ročníku finské nejvyšší soutěže se Pelikánům nedaří, po 20 odehraných zápasech jsou v 15členné tabulce dvanáctí, aktuálně prohráli čtyři z posledních pěti duelů.

sipka Podrobné preview a live stream Pelicans vs. Vítkovice najdete ZDE

V Lize mistrů si však při své druhé účasti vedou podstatně lépe; Lahti vyhrálo čtyři utkání základní části a mimo jiné porazilo i české mistry z Třince. Ba co více, Seveřané porazili i Rideru, která se 10. září vracela domů bez vstřeleného gólu.

Přispěla k tomu i silná česká kolonie, na jihu Finska totiž působí reprezentační obránce Michal Jordán a jeho kolega od modré čáry Filip Král, v útoku pak nastupují Adam Bareš a bývalý kanonýr Komety Luboš Horký. Týmovou produktivitu v domácí lize pak vede americký křídelník Ryan Lasch.

Lahti v Lize mistrů v hokeji 2023/24 - výsledky

  1. Lahti vs. Växjö Lakers – 1:5
  2. Rouen Dragons vs. Lahti Pelicans – 3:8
  3. Lahti Pelicans vs. Vítkovice Ridera – 4:0
  4. Lahti Pelicans vs. Oceláři Třinec – 1:3
  5. HC Bolzano vs. Lahti Pelicans – 3:4 p.p.
  6. Red Bull Salzburg vs. Lahti Pelicans – 1:5

Pardubice v play off hokejové Ligy mistrů 2023 vyzve Ilves Tampere

V listopadovém osmifinále hokejové Ligy mistrů se Pardubice utkají s Ilves Tampere, druhým týmem loňské základní části finské Liigy a také majitelem bronzové medaile z jarního play off. Rys, jak zní český překlad názvu Ilves, na mistrovský titul čeká od roku 1985.

I v tomto ročníku se tým z dějiště posledních dvou světových šampionátů drží v popředí ligové tabulky, díky sérii tří výher před reprezentační přestávkou je s 41 body druhý. Na vedoucího městského rivala Tapparu ztrácí tři body.

sipka Podrobné preview a live stream Ilves vs. Pardubice najdete ZDE

Co se vystoupení v Lize mistrů týče, po loňském konci v základní části Ilves prošel do play off díky čtyřem výhrám. Ba co více, Seveřané se postupně utkali se všemi českými celky a svého nadcházejícího osmifinálového soupeře v samém úvodu soutěže porazili 3:1 – stalo se tak na pardubickém ledě.

Česká stopa v tomto týmu je velmi, velmi výrazná. Prostor mezi třemi tyčemi pravidelně hájí Jakub Málek, u modré čáry hlídkuje Dominik Mašín, jenž v aktuální sezoně drží průměr půl bodu na zápas. V útoku pak září nejlepší týmový střelec Petr Kodýtek (9+2), skvěle si vede i jeho reprezentační kolega Šimon Stránský (2+5). Jeden zápas odehrál i 20letý Jakub Kos, kterého ale klub poslal na hostování o úroveň níž.

Ilves v Lize mistrů v hokeji 2023/24 - výsledky

  1. Dynamo Pardubice vs. Ilves Tampere – 1:3
  2. HC Bolzano vs. Ilves Tampere – 1:7
  3. Ilves Tampere vs. Oceláři Třinec – 5:4
  4. Ilves Tampere vs. Vítkovice Ridera – 3:2 s.n.
  5. Ilves Tampere vs. Färjestad Karlstad – 3:4 pr.
  6. Rouen Dragons vs. Ilves Tampere – 6:1

sipka Baví vás NHL? Všechny zápasy nejlepší ligy světa sledujte živě ZDE

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Třinec se v osmifinále Champions Hockey League 2023/24 utká se Skelleftea AIK

Soupeřem Třince bude Skellefteå AIK, trojnásobný švédský mistr a také semifinalista CHL z úvodního ročníku 2014/15. Vloni tým ze 75tisícového hokejového města v základní části SHL skončil druhý, stejné umístění zopakoval i v play off, kde ve finále nestačil na Växjö poměrem 1:4 na zápasy.

Na stříbrné příčce se úřadující švédský vicemistr držel i v okamžiku postupu do play off CHL, nyní, po 16 kolech, je ovšem s 26 body až osmý. Svěřenci hlavního trenéra Roberta Ohlssona prohráli čtyři z posledních pěti utkání, pokaždé v základní hrací době. Tabulka je ovšem vyrovnaná, na vedoucí Färjestad Skellefteå ztrácí osm bodů.

sipka Podrobné preview a live stream Třinec vs. Skelleftea najdete ZDE

V Lize mistrů Skellefteå od založení soutěže chyběla jen jednou, letošní základní část zakončila s bilancí čtyř výher a dvou porážek. Osmifináloví soupeři se sice neutkali, avšak v druhém hracím kole na začátku září Dynamo na švédské půdě vyhrálo 4:3.

Na aktuální soupisce žádná česká jména nenajdeme, avšak v týmu působí bronzový medailista z letošního MS v hokeji Martins Dzierkals, jenž poslední dvě sezony strávil v extralize v dresu Plzně a Českých Budějovic.

Jestliže 26letý Lotyš v SHL skóroval jen jednou, obránce Axel Sandin Pelikka a Linus Lindström mají na kontě už čtyři góly. Týmovou produktivitu pak vede Oscar Lindberg, bývalý útočník Rangers, Golden Knights a Senators v zámořské NHL.

Skellefteå v Lize mistrů v hokeji 2023/24 - výsledky

  1. Skellefteå AIK vs. Red Bull Salzburg – 4:0
  2. Skellefteå AIK vs. Dynamo Pardubice – 3:4
  3. Skellefteå AIK vs. Rouen Dragons – 0:1
  4. Tappara Tampere vs. Skellefteå AIK – 3:5
  5. HC Košice vs. Skellefteå AIK – 1:2
  6. HC Innsbruck vs. Skellefteå AIK – 2:4
LOS PLAY OFF CHL: DVOJICE PRO OSMIFINÁLE, PAVOUK
Mannheim (1) vs. Rapperswil (16) Ilves (6) vs. Pardubice (11)
Lahti (8) vs. Vítkovice (9) Lukko Rauma (3) vs. Innsbruck (14)
Färjestad (4) vs. Biel (13) Servette (7) vs. Mnichov (10)
Skellefteå (5) vs. Třinec (12) Växjö (2) vs. Ingolstadt (15)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejista Ondřej Kaše (vlevo) spolu s bratrem Davidem v prodloužení slaví vítězný gól Litvínova v utkání s Kladnem v extralize 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (9. až 16. 10. 2023)

Minulý týden v extralize byl plný velkým příběhů, připomeňte si je u rekapitulace HokejZpravy.cz. Kdo je nejlepším hráčem, jak vypadá...

Auston Matthews slaví jeden ze svých mnoha gólů v 1. týdnu nové sezóny NHL.

Týden v NHL: 3 hvězdy, Češi a nejzajímavější události 1. týdne

V novém seriálu vám každý týden přinášíme výběr toho nejzajímavějšího z dění v NHL. Komu se nejvíc dařilo a jak hráli Češi? Zjistíte v...

Sleduj NHL živě na Fortuna TV - NHL online live stream zdarma

NHL live stream na Fortuna TV: Sledujte NHL živě u Fortuny

Hledáte způsob, jak sledovat NHL online zdarma? Právě jste ho našli. Fortuna vysílá NHL live streamy základní části i play off, hokej si...