Extraliga hokej dnes živě: Kometa Brno vs. Pardubice livestream

Minulý týden v neděli Kometa překvapivě vyhrála po prodloužení v Pardubicích. Kvůli posunutí 47. kola se obě mužstva dnes potkají znovu. Tentokrát se bude hrát v brněnské Winning Group Aréně. Vrátí Dynamo svému sokovi porážku, nebo se opět budou radovat Jihomoravané? Úvodní buly atraktivního duelu bude vhozeno ve středu 10. ledna v 18:00.

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Brankář Komety Jan Kavan zasahuje proti pardubické střele. V předbrankovém prostoru Jan Ščotka (Kometa) a Lukáš Sedlák (Pardubice) Foto: Profimedia

Extraliga dnes živě: HC Kometa Brno vs. HC Dynamo Pardubice hokej (10. 1. 2024, 18:00, Winning Group Arena, Brno)

Poslední utkání mezi Kometou a Pardubicemi nabídlo zajímavou zápletku, která dospěla až do prodloužení. Východočeši dokázali v průběhu utkání dvakrát srovnat. Nejprve dotáhli dvoubrankové manko a poté ve třetí dvacetiminutovce vyrovnali na 3:3. Avšak o bonusovém bodu pro Kometu rozhodl při hře 3 na 3 Kristián Pospíšil. Nabídne dnešní odveta stejně tak napínavou bitvu? Zápas začíná od 18:00 a vy jej můžete sledovat na O2 TV Sport.

sipka Zaregistrujte se u Betana a vsaďte si na zápas Kometa vs. Pardubice

Sleduj průběh zápasu ZDE

Díky zaváhání pardubického Dynama v minulém kole odskočila Sparta do tříbodového trháku. Průběžně vedoucí mančaft Tipsport extraligy ale oproti Perníkářům odehrál také o tři zápasy více.

Pardubice se totiž o Vánocích účastnily nejstaršího hokejového turnaje Spengler Cupu, kde obsadily 2. místo. Odložené duely pak dohrají ve zbytku základní části ELH.

Brněnská Kometa se na přelomu listopadu a prosince minulého kalendářního roku už přibližovala k elitní čtyřce, která zajišťuje přímý postup do playoff. Jenže z posledních osmi utkání nasbírali svěřenci Jaroslava Modrého pouhých 5 bodů, čímž se v tabulce propadli na 8. příčku.

Ani po předešlém dvoubodovém vítězství extraligový mistr z let 2017 a 2018 nestáhnul ztrátu na sedmý hradecký Mountfield. Druhý východočeský klub totiž v neděli taktéž vyhrál po prodloužení na Kladně.

Kometa se tak musí ohlížet spíše za svá záda. Společně s Karlovými Vary nastřádala stejný počet 45 bodů, Energie ale má dva zápasy k dobru. Desátá Olomouc pak ztrácí na Brňany jediný bod.

Extraliga 2023/24: Kometa Brno vs. Pardubice, informace
🕒Datum: 10. 1. 2024, 18:00
🏟️Místo: Winning Group Aréna, Brno
🏆Soutěž: ELH 2023/24, 47. kolo
🏒H2H v této sezoně: 2:1 pro Kometu Brno
Favorit Betano: info zde
📺Přímý přenos: O2 TV Sport (placený)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

O výhru Komety se zasloužil zejména druhý útok a pozorný brankář Kavan

Hlavními strůjci uloupení důležitých dvou bodů na horké pardubické půdě byli Tomáš MarcinkoKristián Pospíšil. Oba slovenští forvardi v utkání dvakrát skórovali, navrch přidali jednu asistenci a do statistiky +/- si připsali 3 plusové body.

Jejich příspěvek do produktivity už ale byl na čase. Pro Bronzového medailistu ze ZOH 2022 Pospíšila totiž před zápasem platilo, že z předešlých sedmi klání nasbíral pouze jednu asistenci. To trojnásobný extraligový mistr s Třincem Marcinko byl na tom z dlouhodobého hlediska podobně, když si ve 12 duelech připsal jenom tři gólové přihrávky.

Jedinou kaňkou povedeného večera ze strany druhé útočné formace bylo předčasné odstoupení Adama Zbořila, který minulý zápas nedohrál po ostrém zákroku pardubického beka Tomáše Dvořáka.

Pozitivní zprávou je však první extraligové vítězství v podání talentovaného gólmana Jana Kavana, který zaskakuje za zraněného Dominika Furcha. Osmnáctiletý brňenský junior se nezalekl téměř vyprodaného pardubického stánku a 39 úspěšnými zákroky dovedl svůj tým k cennému vítězství.

Druhé utkání v modrobílém dresu má pak za sebou americký obránce Zachary Osburn, který do jihomoravské metropole přišel začátkem nového roku z Mladé Boleslavi výměnou za Alexe Lintuniemiho. Stejně jako v zápase se Spartou odehrál více než 22 minut, tentokrát si ale připsal první asistenci a také 2 kladné body do tabulky pravdy.

HC Kometa Brno – vybrané statistiky

  • Postavení v tabulce: 8. místo (45 bodů)
  • Skóre: 92:87
  • Využití přesilovek: 19,30 % (22/114)
  • Ubráněná oslabení: 78,38 % (87/111)
  • Nejproduktivnější hráči: Steve Moses (13+9), Jakub Flek (7+15) – oba 22 bodů
  • Nejlepší střelec: Steve Moses – 13 gólů
  • Hráč s nejlepší bilancí +/-: Daniel Gazda – 9 kladných bodů
  • Nejtrestanější hráč: Radek Kučeřík – 47 trestných minut
HC Kometa Brno - sestava v posledním utkání
Brankáři Kavan (Lukeš)
Obránci Osburn, Ščotka (A) - Kaňák, Kučeřík - Gazda, Ďaloga - Svoboda
✅ Útočníci Flek, Cingel, Zaťovič (C) - Zbořil, Marcinko (A), Pospíšil - Kratochvíl, Kollár, Kos - Moses, Holík, Okál

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

I přes střeleckou převahu a vyšší počet přesilovek Pardubice naposledy neuspěly

Ačkoliv pardubičtí dokázali Kometu přestřílet poměrem 41:30, na první výhru nad Libercem (4:1) po návratu ze Spenglerova poháru nenavázali.

Nejvíce ran na gólmana hostí vyslali útočník Martin Kaut (8) a zadák Jan Košťálek (7), ani jeden z nich však neskóroval. 114. pick na draftu NHL 2013 Košťálek, který nicméně v nejlepší hokejové lize světa neodehrál ani jedno utkání, byl navíc v předešlém střetnutí u všech čtyř branek Komety.

O góly se pak postarali Patrik Poulíček, Jan Mandát a kapitán Lukáš Sedlák, který jako jediný využil přesilovku, čímž ve 33. minutě srovnal stav utkání na 2:2. Další čtyři početní výhody ale Východočeši nedokázali proměnit. Mrzet je musí hlavně ta v prodloužení, kdy měli ideální příležitost rozhodnout při hře 4 na 3.

Východočeši si tak lehce pokazili svou jinak perfektní efektivitu během přesilovek v letošní sezoně. V této statistice však s úspěšností necelých 29 % stále platí za nejlepší celek z extraligového pelotonu, když dohromady potrestali už 32 ze 111 "nabídek" od svých soupeřů.

Ačkoliv člen prvního obranného páru Tomáš Dvořák i po nepovoleném zákroku na Adama Zbořila v zápase pokračoval, jeho prohřešek nakonec nezůstal bez povšimnutí. Stěžejního beka Pardubic dodatečně potrestala disciplinární komise a v dnešním klání i pátečním východočeském derby proti Hradci Králové tak bude trenéru Václavu Varaďovi chybět.

Jinak ale můžeme Dynamo považovat za jeden z vůbec nejdisciplinovanějších týmů. Hokejisté Pardubic letos zatím zaznamenali nejméně trestných minut (232), což je nejlepší číslo z celé ELH. Do oslabení se pak dostali pouze v 92 případech, v tomto ohledu jsou slušnější už akorát Vítkovice (87).

HC Dynamo Pardubice – vybrané statistiky

  • Postavení v tabulce: 2. místo (71 bodů)
  • Skóre: 120:68
  • Využití přesilovek: 28,83 % (32/111)
  • Ubráněná oslabení: 84,78 % (78/92)
  • Nejproduktivnější hráči: Lukáš Radil (15+13), Robert Kousal (6+22) – oba 28 bodů
  • Nejlepší střelec: Lukáš Radil – 15 gólů
  • Hráč s nejlepší bilancí +/-: Tomáš Dvořák – 17 kladných bodů
  • Nejtrestanější hráč: Tomáš Zohorna – 21 trestných minut
HC Dynamo Pardubice - sestava v posledním utkání
Brankáři Klouček (Will)
Obránci Čerešňák, Dvořák - Kolář, Hájek - Košťálek, Vála - Hrádek
✅ Útočníci Hyka, Sedlák (C), Říčka - Radil, Zohorna (A), Kousal - Kaut, Poulíček (A), Cienciala - Říčka, Pochobradský, Mandát

Hokej ELH 2023/24 – HC Kometa Brno vs. HC Dynamo Pardubice: Výsledky, statistiky, bilance

Díky poslední výhře se Kometa stala po Liberci a Litvínovu už třetím mužstvem, které dokázalo nad nejbohatším českým klubem v probíhajícím ročníku TELH podruhé zvítězit.

V případě Brňanů se tak poprvé stalo v rámci 21. kola, kdy na domácím ledě porazili Dynamo shodou okolností totožným výsledkem 4:3 po prodloužení. I tehdy se velkou měrou podílel na dvoubodovém zisku Kristián Pospíšil, který nejprve 80 vteřin před koncem základní hrací doby poslal zápas do prodloužení a v něm pak asistoval u vítězné trefy z hole jeho krajana Lukáše Cingela.

Jediné letošní vítězství Perníkářů proti Kometě se tak váže k jejich prvnímu měření sil. V zápase hraném dne 6. října 2023 sice Jihomoravané dokázali stáhnout tříbrankové manko, Pardubice si ale poslední dvacetiminutovku pohlídaly a nakonec uspěly po výsledku 5:3

Kometa Brno vs. Pardubice v ELH 2023/24 – výsledky

  1. Pardubice vs. Kometa Brno – 5:3 (6. října 2023, 8. kolo)
  2. Kometa Brno vs. Pardubice – 4:3 p.p. (24. listopadu 2023, 21. kolo)
  3. Pardubice vs. Kometa Brno – 3:4 p.p. (7. ledna 2024, 34. kolo)
  4. Kometa Brno vs. Pardubice – live zde (10. ledna 2024, 47. kolo)

Extraliga hokej 2023: Kometa Brno vs. Dynamo Pardubice dnes, favorit, info a tip na výsledek

Přestože brněnská Kometa letos Dynamo už dvakrát porazila, sázkoví bookmakeři v dnešním duelu více favorizují Pardubice. Není se však čemu divit, neboť mezi oběma kluby je podstatný rozdíl 26 bodů a i hráčská kvalita je jednoznačně na straně Východočechů.

Hlavní kurzová nabídka sázkové společnosti Betano pro dnešní střetnutí mezi Kometou a Pardubicemi pak vypadá následovně:

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

V naší redakci webu HokejZpravy.cz si potom zkusíme tipnout na počet vstřelených gólů.

V každém z předešlých tří vzájemných zápasů skončilo v síti minimálně 7 puků. V prvním duelu hraném v Pardubicích padlo dokonce 8 branek. I od dnešního klání očekáváme, že se ponese v ofenzivně laděném duchu.

Proto tipujeme, že dnes padne dohromady opět alespoň 7 gólů.

TIP: Více než 6,5 gólu v zápase sipka Získat bonus u Betana

TIP: Padne alespoň 7 branek

Jak sledovat hokej Kometa Brno vs. Dynamo Pardubice? Přímý přenos v TV, online live stream

Chcete si atraktivní utkání mezi Kometou a Pardubicemi vychutnat v přímém přenose? Poté si dnes ve středu 10. ledna od 18:00 nalaďte stanici 02 TV Sport. Předem si vás ale dovolujeme upozornit, že se jedná o placený kanál.

Pokud však nemáte přístup k 02 TV Sport, alespoň se můžete zabavit díky live sázkám u Betana ZDE, které vypisuje a aktualizuje širokou škálu kurzových nabídek i v průběhu utkání.

Zatímco online streamy z české extraligy Betano nenabízí, fanouškům zprostředkovává živé přenosy ze zápasů zámořské NHL i mnoha dalších populárních soutěží z různých sportovních odvětví.

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Útočník Plzně Tim Söderlund v utkání s Kladnem posbíral 4 asistence, stává se největší hvězdou hokejové extraligy v prvním týdnu roku 2024

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (1. až 7. 1. 2024)

Hokejová extraliga do roku 2024 vstoupila ve velkém stylu. První týden v ELH byl plný gólů i zajímavých událostí, přinášíme shrnutí.

Střelec Pardubic Lukáš Sedák z brankář Komety Brno Dominik Furch v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje

Bodování hokej extraliga 2023/24: statistiky, střelci, brankáři

Všechny klíčové statistiky hokejové extraligy na jednom místě? To je přehled lídrů bodování i top střelců i brankářů ELH 2023/24.

Vstup do 02 areny na zápas Sparty

Stadiony v extralize: seznam, informace, kapacita

Na kterých stadionech se hraje extraliga ledního hokeje? 🏒 Přečtěte si vše podstatné o největších zimních stadionech v ČR.