Extraliga play off dnes živě: Sparta vs. Liberec stream

Sparta po téměř dvoutýdenní pauze naskočí do play off Tipsport extraligy. Druhý tým základní části změří ve čtvrtfinále síly s Bílými Tygry, kteří už mají za sebou pět utkání předkola. Historie napovídá, že by série Sparty s Libercem měla patřit k tomu nejlepšímu, co český hokej nabízí.

AKTUALIZACE: Sparta vyhrála 4:0 na zápasy a jako první postupuje do semifinále play off. Jejího dalšího soupeře určí výsledky ostatních sérií.

Živý přenosInformaceVýsledky
Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec
Vzájemná bilanceTip

Hokejová Sparta bude hrát proti Liberci ve čtvrtfinále play off Tipsport extraligy 2024 Foto: Profimedia

Tipsport extraliga čtvrtfinále play off 2024 dnes: Kde sledovat HC Sparta Praha vs. HC Bílí Tygři Liberec živě online?

Sparta až do úterního večera čekala na jméno první překážky v Play off Tipsport extraligy 2024. Do O2 Areny nakonec dorazí Liberec – tak, jak jsme očekávali před začátkem předkola. Čtvrtfinálová série pokračuje 2. zápasem v sobotu 16. března od 18:00. Sledujte jej v online live streamu zdarma.

sipka Sledujte hokej Sparta vs. Liberec živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Sparta - Liberec dnes, informace o sérii čtvrtfinále play off ELH 2023/24

Sparta se celou základní část jako jediná držela v kontaktu s jinak suverénními Pardubicemi, které vytvořily rekord extraligy v počtu získaných bodů. Pražský klub je tak jednoznačně favoritem na to projít do finále play off.

Aby ale sparťani získali možnost bojovat v sérii o titul, musí zvládnout nejprve nástrahy čtvrtfinále a semifinále. Bookmakeři Tipsportu věří, že přes Liberec postoupí poměrně snadno.

Kurzy dávají Spartě více než 80% šanci na vítězství v sérii. Liberec ale může být nepříjemným protivníkem pro každý klub ELH, Sparty nevyjímaje. Stačí vzpomenout semifinále ročníku 2020/2021, kdy Bílí Tygři z pozice outsidera vyřadili sparťany v sedmi zápasech.

sipka Vše o čtvrtfinále Play off Tipsport extraligy 2024

Zajímavé kurzy na play off Sparta vs. Liberec:

  • Výsledek 2. zápasu: Sparta 1,67 | Remíza 4,57 | Liberec 4,41
  • Vítěz 2. zápasu do rozhodnutí: Sparta 1,36 | Liberec 3,13
  • 5,5 gólu v 2. zápase: méně 1,76 | více 2,07
  • Postup: Sparta 1,08 | Liberec HK 7,50
  • Zisk titulu: Sparta 3,10 | Liberec 50,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy si prohlédněte ZDE
SÉRIE PLAY OFF SPARTA - LIBEREC
SPA - LIB Sparta Liberec
🏟️ Aréna: O2 Arena Home Credit Arena
📣 Kapacita: 17 220 7 500
🏆 Mistr TELH: 4× (2000, 2002, 2006, 2007) 1× (2016)
✅ Kurz na postup: 1,13 5,60
🏒 H2H bilance: 3:1 - info zde
📺 Živé přenosy: TV Tipsport, TV Chance

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy Sparta Praha vs. Liberec: výsledky, stav série, zápasy a skóre

Podívejte se na vývoj čtvrtfinálové bitvy Sparta vs. Liberec. V následující tabulce najdete výsledky všech zápasů i průběžný stav série.

Po kliknutí na vybrané utkání se dostanete na sekci se souhrnem a statistickými údaji daného zápasu. Přehledně si tak můžete prohlédnout sestavy, střelce branek či počet střel.

ČTVRTFINÁLE PLAY OFF 2024: SPARTA - LIBEREC
Konečný stav série – 4:0
15. 3., 19:00 Sparta vs. Liberec (1. zápas) 3:2sn
16. 3., 18:00 Sparta vs. Liberec (2. zápas) 3:2pp
19. 3., 18:00 Liberec vs. Sparta (3. zápas) 3:5
20. 3., 17:00 Liberec vs. Sparta (4. zápas) 2:5

Hokej extraliga play off Sparta - Liberec: 1. zápas (15. 3. od 19:00), výsledek, sestavy, střelci

Čtvrtfinále Sparta vs. Liberec bylo rozehráno v pátek 15. března od 19:00 v pražské O2 Areně. Přestože v utkání prohrávali, o vedení přišli dvě minuty před třetí sirénou a v prodloužení čelili velkému tlaku, Pražané zvítězili 3:2 po nájezdech a v sérii se ujali vedení 1:0 na zápasy.

Jako první udeřili Severočeši. V 11. minutě Flynn vyhodil kotouč z rohu obranného pásma, nejlepší kanonýr základní části Rychlovský lob u útočné modré čáry zpracoval rukavicí a sám pádil na Kováře – sparťanského gólmana překonal střelou nad pravý beton. V závěru třetiny ještě Bílí Tygři nevyužili přesilovku, i přes sparťanskou střeleckou převahu 14:5 do šaten odcházeli spokojenější.

Sparta se vyrovnání dočkala v 25. minutě, když hrála přesilovku po přísném vyloučení Knota. Bek Krejčík si srovnal puk na modré čáře a přes klubko hokejistů přesně trefil horní růžek Hrenákovy svatyně. S polovinou zápasu Pražané rychle přešli do útočné třetiny; Kempného střelu od modré Hrenák pouze vyrazil, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Vitouch a domácí rázem vedli 2:1. Tento stav platil i s druhou sirénou.

Ve třetím dějství Sparta ubrala na střelecké aktivitě, Bílí Tygři se i přes několik slibných šancí k vyrovnání nedostali. S blížící se třetí sirénou se ale Liberec přeci jen nadechl k náporu – a dočkal se odměny. V 59. minutě Filippiho nahození od modré tečoval clonící Bulíř. Puk proklouzl mezi Kovářovými betony a za minutu dvanáct, resp. za dvě minuty šedesát si hosté vynutili prodloužení zápasu.

Zhruba v jeho polovině hůl domácího Chlapíka zasáhla Melanconovu helmu. Liberec si v přesilovce vytvořil několik slibných šancí, ve střelecké aktivitě pokračoval i v dalších minutách. Gól ovšem v nastavené dvacetiminutovce nepadl, a ke slovu se tak poprvé v letošním play off dostaly nájezdy. V nich své pokusy proměnili Irving s Horákem, z libereckých hokejistů neskóroval ani jeden. Už po čtyřech sériích tak bylo jasné, že první bod zůstává v Praze.

1. zápas Sparta vs. Liberec – 3:2 s.n. (0:1, 2:0, 0:1, 0:0)

  • Góly: 24:44 Krejčík (PP, Kousal + Chlapík), 30:08 Vitouch (Kempný), rozh. nájezd Irving – 10:20 Rychlovský (Flynn), 58:05 Bulíř (Filippi)
  • Nájezdy: Irving ano, Kousal ne, Horák ano, Chlapík ne – Bulíř ne, Rychlovský ne, Filippi ne, Flynn ne
  • Střely: 49:32
  • Trestné minuty: 6:2
  • Brankáři: Jakub Kovář (30/32) – Dávid Hrenák (46/48)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Moravčík, Němeček – Chlapík, Horák, Vitouch – Řepík (C), Najman, Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík
  • Sestava Liberce: Hrenák (Král) – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Budík, Derner, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Vlach – Flynn, Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner (C) – Klíma, Šír, Zachar

Tipsport extraliga play-off 2024 Sparta - Liberec: 2. zápas (16. 3. od 18:00), výsledek, report, statistiky

Druhé utkání v O2 Areně se oderhála v sobotu 16. března od 18:00. Sparta opět vyhrála, přičemž jí znovu nestačilo 60 minut. Nakonec ale domácí zvítězili 3:2 po prodloužení a vedou 2:0 v sérii.

Spartu už ve 4. minutě poslal do vedení Hrabík, který se dobře zorientoval na brankovišti a dorazil vyřažený puk za Hrenáka. V první třetině to byla jediná branka.

Liberci sice přesilovky v play off zatím moc nejdou, přesto jednu dokázal proměnit ve 25. minutě. Po minutě a půl trápení Bílí Tygři konečně zakotvili v útočném pásmu, kde Filippi pálil z první a přízemní střelou trefil beton Kováře. Rychlovský předskočil Mikliše a uklidil puk z blízkosti do prázdné brány.

Za stavu 1:1 bohužel přišel ošklivý faul Flynna, který narazil Moravčíka hlavou přímo proti hrazení. Sparťanského obránce musely odvézt záchranáři na nosítkách, naštěstí je ale jeho stav stabilizovaný. Flynn dostal trest na 5 minut + do konce zápasu a zřejmě jej čeká vysoký trest, je tedy dost pravděpodobné, že série pro něj skončila.

Když Flynn odcházel do šatny, strhla se v tunelu mezi střídačkami bitka několika hráčů Sparty a Liberce. Rezultovaly z toho tresty do konce zápasu pro Hrabíka, Buchteleho, Vlacha a Aubrechta. Až po dlouhém přerušení tak Sparta hrála přesilovku za zmíněný faul, větší tlak si v ní ale nevytvořila.

Až ve třetí třetině se tak potřetí v utkání měnilo skóre. Při přechodu Sparty do útočné třetiny doplnil akci obránce Krejčík, který z osy parádně našel na levé straně Najmana, jemuž stačilo bez přípravy trefit branku. Hrenák neměl šanci přesunout se včas, Sparta ve 45. minutě vedla 2:1.

Jenže Liberec i podruhé dokázal vyrovnat a to už minutu a půl po obdrženém gólu. Po střele Bulíře to sice vypadalo, že puk má Kovář ve výstroji, Birner jej ale našel volný v brankovišti a dorazil do klece. Rozhodčí sice zapískal ještě dříve, ale po zhlédnutí videa branka platila. Stav 2:2 pak vydržel až do konce třetí třetiny, i podruhé tak v O2 Areně následovalo prodloužení.

V něm sice Sparta nevyužila přesilovku, ale v konečném zúčtování ji to nemuselo mrzet. V 74. minutě ujel po křídle kapitán Řepík, kterému doplnil situaci dva na jednoho spoluhráč. Řepík přidržel puk, vyjel si do střelecké pozice a rozhodl o druhém vítězství sparťanů.

2. zápas Sparta vs. Liberec 3:2 p.p. (1:0, 0:1, 1:1, 1:0)

  • Góly: 3:39 Hrabík (Harper + Kempný), 44:37 O. Najman (Krejčík + Chlapík), 73:10 Řepík – 24:40 Rychlovský (PP, Filippi + Melancon), 46:08 Birner (Bulíř + Melancon)
  • Střely: 50:33
  • Trestné minuty: 62:81
  • Brankáři: Kovář (31/33) – Hrenák (47/50)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Moravčík, Němeček – Chlapík, Horák, Vitouch – Řepík (C), Najman, Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík
  • Sestava Liberce: Hrenák (Král) – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Melancon, Budík, Derner, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Vlach – Flynn, Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner (C) – Klíma, Šír, Zachar

ELH playoff čtvrtfinále Liberec - Sparta: 3. zápas (19. 3. od 18:00), výsledek, góly, sestavy

Ke třetímu zápasu se série přestěhovala pod Ještěd, diváci v Home Credit Areně sledovali utkání Liberec vs. Sparta v úterý 19. 3. od 18:00. Liberec sice třikrát vedl, ale Sparta přeci jen ve třetí třetině otočila skóre a po výhře 5:3 vede pražský tým 3:0 v sérii.

První gól vsítil poněkud šťastně Bulíř, k němuž se odrazila původní střela Birnera od brusle bránícího hráče. Sparta vyrovnala po pěkném průniku Formana, který se natlačil z pravého křídla před bránu a pak plácl do kotouče tak, že jej dostal do sítě.

Liberec se vrátil do vedení ještě v úvodní třetině. Špatné rozehrávky v obranném pásmu Sparty využil Kelly Klíma, který vystřelil mezi nohama obránce a překvapil Kováře, jemuž prošla rána mezi betony.

Sparta znovu srovnala stav až čtyři minuty před koncem druhé třetiny. Obránce Krejčík doplnil útočnou akci z druhé vlny, Forman mu předložil puk zpětnou přihrávkou na osu a Krejčík propálil Hrenáka.

Bílí Tygři přesto ještě jednou byli blíž vítězství, to když v první minutě třetí třetiny Zachar povedeným backhandem upravil na 3:2. Jenže o necelé tři minuty později využil Mikliš tychlého přechodu a tvrdou ranou příklepem na zadní tyč vyrovnal.

Vítězný gól nakonec patřil Vitouchovi, který si u mantinelu vybojoval puk, s nímž pokračoval do útočného pásma a z levé strany přesným tahákem překonal Hrenáka do podobného místa jako Mikliš. Sparta pak ještě pojistila výsledek gólem do prázdné brány a k postupu do semifinále už má velmi blízko.

3. zápas Liberec vs. Sparta – 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

  • Góly: 7:06 Bulíř (Birner + Hawryluk), 17:25 Klíma (Ivan), 40:58 Zachar (Rychlovský + Najman) – 12:30 Forman (Lajunen + Němeček), 34:00 Krejčík (Forman + Irving), 43:45 Mikliš (Forman + Lajunen), 51:35 Vitouch, 58:57 Najman (ENG, Vitouch + Chlapík)
  • Střely: 23:36
  • Trestné minuty: 6:4
  • Brankáři: Hrenák (31/35) – Kovář (23/26)
  • Sestava Liberce: Hrenák (Král) – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Melancon, Budík, Aubrecht, Galvas – Faško-Rudáš, Filippi, Vlach – Zachar, Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner (C) – Klíma, Šír, Pérez
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Beaudin – Chlapík, Horák, Vitouch – Řepík (C), Najman, Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík

Extraliga ledního hokeje play off 2024 Liberec - Sparta: 4. zápas (20. 3. od 17:00), statistiky, review, výsledek

Liberecká hala hostila také čtvrtý zápas, který byl na programu ve středu 20. března od 17:00. Bylo to poslední vystoupení Bílých Tygrů v této sezoně, Sparta vyhrála 4:2, získala čtvrtý bod a ukončila sérii.

Hned ve druhé minutě se Sparta dostala do úniku dva na jednoho, který vyřešila perfektně. Forman předložil žabkou Buchtelemu, který z první prostřelil Krále. Náskok hostů byl ve 13. minutě dvojnásobný, když Irving tvrdou ranou z pravého kruhu propálil puk pod pravou rukou gólmana.

Liberec se ale nevzdal, 18letý útočník Pérez ve druhé třetině tahákem překonal Kováře a snížil. Za další dvě minuty bylo srovnáno, když si Rychlovský najel v přesilovce před brankoviště a využil přihrávky z rohu.

Jenže i ve třetí části padaly branky na stejné straně hřiště. Tentokrát na ní útočila Sparta, které vrátili vedení Forman po nahrávce Chlapíka a Horák, jehož brusli trefil krásnou přihrávkou Mikliš. Forman pak ještě trefil prázdnou klec.

sipka Podrobné preview 4. zápasu najdete zde

4. zápas Liberec vs. Sparta – 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)

  • Góly: 29:47 Pérez (Vlach), 31:42 Rychlovský (PP, Najman + Faško-Rudáš) – 1:39 Buchtele (Forman + Krejčík), 12:16 Irving (Vitouch), 47:24 Forman (Chlapík), 52:52 Horák (Mikliš + Chlapík), 58:57 Forman (ENG)
  • Střely: 21:26
  • Trestné minuty: 2:12
  • Brankáři: Král (21/25) – Kovář (19/21)
  • Sestava Liberce: Král (Hrenák) – Budík, Knot, Kolmann, Melancon, Ivan, Galvas, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř, Birner (C) – Zachar, Najman, Mucha – Vlach, Šír, Pérez
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Beaudin – Chlapík, Horák, Vitouch – Řepík (C), Najman, Kousal – Forman, Lajunen, Buchtele – Harper, Konečný, Hrabík

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Sparta čeká na titul už 17 let, letos složila mimořádně silnou soupisku a cílí na finále

Sparta dlouhodobě patří k nejlepším týmům Tipsport ELH. V minulých letech to už několikrát vypadalo, že by mohla ukončit dlouhé čekání na mistrovský titul. Od sezony 2006/2007 se přesto na český trůn stále nevrátila.

Scénář byl přitom mnohdy velmi podobný: štědrý rozpočet, silná soupiska, často také povedená základní část. Jenže od posledního titulu si Sparta nakonec pouze dvakrát vybojovala možnost vůbec nastoupit do finálové série.

V sezoně 2015/2016 ji ve finále přehrál Liberec, předloni zase narazili sparťani na třineckou dynastii. V čem by letošní ročník play off mohl být jiný?

Předně je třeba říci, že Sparta není absolutně největším favoritem, tím zůstává rekordní výběr Dynama Pardubic. To by mohlo hokejistům s S na dresu trochu ulevit.

Druhým důležitým faktorem je příchod trenéra Pavla Grosse, který od letošní sezony převzal A-mužstvo. Pod jeho vedením hra Sparty dostala jasný řád, který si držela po většinu základní části.

A k tomu je třeba připočíst i vhodné doplňování týmu před play off. Sparta se snaží poučit z nezdarů, které ji sužovaly v letech, kdy papírově sice měla tým na titul, ale ve vyřazovacích bojích ztroskotala.

Před uzávěrkou přestupů tak zamířily do Prahy kanadské posily Zach Kassian a Nicolas Beaudin, jejichž přínos by měl nejvíce vyniknout právě v play off. Tvrdá hra s maximálním nasazením by jim měla být vlastní.

K tomu je potřeba dodat, že mužstvo má velmi stabilní kostru v čele s Filipem Chlapíkem, týmovým lídrem produktivity. Chlapík si zahrál se Spartou předloňské finále a po jednom roce ve Švýcarsku se znovu vrátil. Bývalý hráč NHL měl sice pomalejší vstup do sezony, v průběhu se ale rozehrál do skvělé formy.

Chlapík by měl být tahounem spolu s dalšími reprezentačními útočníky Řepíkem, Horákem, Kousalem, ale také obránci Kempným, Moravčíkem či Krejčíkem. Tito hokejisti už jsou velmi sehraní, Sparta tak letos vypadá nejen kvalitněji než v předchozích letech, ale především i kompaktněji.

Nejproduktivnější hráči Sparty v základní části 23/24

  1. Filip Chlapík (F) – 48 bodů (22+26), 47 zápasů
  2. Roman Horák (F) – 39 bodů (16+23), 47 zápasů
  3. Michal Řepík (F) – 39 bodů (16+23), 50 zápasů
  4. Pavel Kousal (F) – 32 bodů (13+19), 49 zápasů
  5. Michal Kempný (D) – 31 bodů (7+24), 49 zápasů
HC Sparta Praha – statistiky v základní části ELH 23/24
Pořadí: 2. místo (111 bodů)
Bilance: 32-6-3-11
Skóre: 172:119
Využité přesilovky: 35/181 (19,34 %)
Ubráněná oslabení: 163/191 (85,34 %)
Nejlepší střelec: F. Chlapík (22 gólů)
Nejlepší nahrávač: F. Chlapík (26 asistencí)
Lídr bodování: F. Chlapík (22+26)
Nejtrestanější hráč: O. Mikliš (91 TM)
Brankáři: J. Kořenář (25 Z, 20 V, zákroky 92,31 %)
J. Kovář (29 Z, 20 V, zákroky 91,04 %)

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Liberec je po obratu s Olomoucí nabuzený, otázkou je ovšem start střelce Rychlovského

Od Liberce se očekával jasný postup z předkola do čtvrtfinále. Bílí Tygři to nakonec skutečně zvládli, ale v sérii s Olomoucí už jim po dvou domácích prohrách teklo do bot.

Ani za stavu 0:2 ale tým Filipa Pešána neztrácel víru v obrat. Severočeši mají nepochybně kvalitnější soupisku, což nakonec potvrdili na Hané, kde se jim povedlo dvakrát zvítězit a vynutit si páté utkání.

V úterý už nikoho Liberec nenechal na pochybách, že jeho hokej patří mezi nejlepší osmičku v extralize. Už ve třetí minutě se trefil nejlepší střelec soutěže Jakub Rychlovský a Bílí Tygři si velmi jistě došli pro postup.

Předkolo Liberec vs. Olomouc: výsledek série 3:2

  • 1. zápas: Liberec vs. Olomouc – 0:1 pp.
  • 2. zápas: Liberec vs. Olomouc – 2:3 pp.
  • 3. zápas: Olomouc vs. Liberec – 3:4
  • 4. zápas: Olomouc vs. Liberec – 3:5
  • 5. zápas: Liberec vs. Olomouc – 4:1

Právě Rychlovský u toho ale z větší části chyběl. Jen minutu a půl po úvodním gólu totiž schytal zákrok loktem do hlavy od obránce Švrčka a viditelně otřesený musel v doprovodu spoluhráčů na střídačku.

Rychlovský se ještě objevil na ledě na dvě střídání ve druhé třetině, ale jinak Liberec musel pátý duel zvládnout bez něj. Nejdůležitější otázkou tedy je, zda bude top kanonýr ELH připravený nastoupit už v pátek do prvního čtvrtfinále na Spartě.

Ať už s Rychlovským, nebo bez něj, liberecké mužstvo vypadá před čtvrtfinále maximálně odhodlaně. Na sociálních sítích už v průběhu předkola mohli fanoušci sledovat jistou vyblázněnost týmu, kterou zosobňoval i Pešán.

Po otočení stavu z 0:2 na 3:2 ještě Bílí Tygři vystupňovali svou tepovou frekvenci. Do souboje se Spartou tak jdou se sebevědomím, že mohou zavařit kterémukoli soupeři.

Zatím to tedy vypadá, že odehrát v předokole pět místo tří utkání může Liberec proměnit ve svou výhodu. Sice neušetřil žádné fyzické síly, ale o to rozjetější přicestuje do O2 Areny.

Pokud se hostům podaří uhrát v prvním dvojzápase alespoň jednu výhru, pak se možná dočkáme další famózní série mezi oběma kluby. Historie jich pamatuje hned šest a bilance hovoří 4:2 ve prospěch Liberce.

Vybrané statistiky Liberce v play off 2024

  • Bilance: 3-0-2-0
  • Skóre: 15:11
  • Úspěšnost přesilových her: 4/21 (19,05 %)
  • Úspěšnost oslabení: 15/18 (83,33 %)
  • Nejproduktivnější hráč: Tomáš Filippi – 6 bodů (1+5)
  • Nejvytěžovanější hráč: Tomáš Filippi – průměrný ice-time 21:48
  • Brankáři: Daniel Král – 0 výher (2 zápasy), úspěšnost 95,00 %, Dávid Hrenák – 3 výhry (3 zápasy), úspěšnost 91,57 %
Liberec – statistiky v základní části ELH 23/24
Pořadí: 7. místo (82 bodů)
Bilance: 24-3-4-21
Skóre: 174:165
Využité přesilovky: 41/210 (19,52 %)
Ubráněná oslabení: 152/192 (79,17 %)
Nejlepší střelec: J. Rychlovský (26 gólů)
Nejlepší nahrávač: T. Filippi (37 asistencí)
Lídr bodování: T. Filippi (25+37)
Nejtrestanější hráč: T. Filippi (62 TM)
Brankáři: D. Král (34 Z, 17 V, zákroky 91,29 %)
D. Hrenák (15 Z, 7 V, zákroky 89,73 %)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Sparta vs. Liberec: H2H, časová osa SPA - LIB, vzájemné zápasy, výsledky 2023/2024

V prvním vzájemném zápase této sezony se radoval Liberec, který si odvezl z O2 Areny výhru 4:1. Další tři duely v základní části ale vyzněly lépe pro Spartu. Zajímavé je, že ani jednou se neprodlužovalo.

Zápasy byly přesto většinou velmi vyrovnané, druhé a třetí utkání Sparta otáčela z nepříznivého stavu 3:4 a 2:3 a zvítězila o gól.

Také v dosud posledním utkání bylo skóre dlouho těsné, na konci ledna se sparťani při výhře 4:1 dvakrát trefili do prázdné brány.

Co do individuálních výkonů si v soubojích Sparta vs. Liberec nejlépe počínali Michal Řepík, Oscar Flynn a Tomáš Filippi – každý vsítil tři branky.

Sparta vs. Liberec: časová osa

  • Sparta vs. Liberec – 1:4 (8. října, 9. kolo ELH 23/24)
  • Liberec vs. Sparta – 4:5 (26. listopadu, 22. kolo ELH 23/24)
  • Liberec vs. Sparta – 3:4 (12. ledna, 35. kolo ELH 23/24)
  • Sparta vs. Liberec – 4:1 (31. ledna, 48. kolo ELH 23/24)
  • Sparta vs. Liberec – 3:2 s.n. (15. března, 1. ČF play off 23/24)
  • Sparta vs. Liberec – 2. zápas ČF play off sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Historie Liberec vs. Sparta v play off extraligy – vzájemné série

Liberec hraje extraligu od ročníku 2002/2003 a poprvé postoupil do play off až ve své třetí sezoně v nejvyšší soutěží. Letos narazí na Spartu ve vyřazovacích bojích posedmé. Níže se můžete podívat, jak dopadla předchozí vzájemná střetnutí.

Zajímavostí je, že v sezoně 2015/2016 hrál za Liberec současný kapitán Sparty Michal Řepík. Ten měl tehdy zásadní podíl na tom, že Bílí Tygři získali svůj jediný titul. Ve finálové sérii nastřílel celkem pět gólů.

Historie Sparta vs. Liberec v play off – výsledky sérií
Sezona Fáze ELH Vítěz série
2006/2007 Semifinále Sparta, 4:1
2007/2008 Čtvrtfinále Liberec, 4:0
2015/2016 Finále Liberec, 4:2
2017/2018 Předkolo Liberec, 3:0
2020/2021 Semifinále Liberec, 4:3
2021/2022 Čtvrtfinále Sparta, 4:1

Tip na výsledek HC Sparta Praha vs. HC Bílí Tygři Liberec online (15. 3. 2024, Tipsport extraliga play off, 1. zápas čtvrtfinále)

Sparta jde do čtvrtfinále jako jasný favorit a dobře ví, že vyřazení by bylo obrovským neúspěchem. Už před startem play off jsme ale v redakci očekávali, že pokud dojde na duel s Libercem, můžeme se těšit na velmi náročnou a vyrovnanou sérii.

Našeho tipu se budeme držet i po utkáních předkola. Liberec po vlažnějším startu získal správnou energii, kterou se pokusí přenést i do dalších zápasů. Zkusíme tedy vsadit na překvapení a vítězství Liberce v sedmi zápasech, což Tipsport vypsal ve vysokém kurzu 12,30.

TIP: Liberec vyhraje sérii 4:3 na zápasy sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na sérii Sparta vs. Liberec v play off Tipsport extraligy 2024

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bitka mezi Davidem Musilem (Pardubice) a Jordannem Perretem ve východočeském derby 48. kola základní části ELH 2023/24

Extraliga play off dnes živě: Pardubice vs. Mountfield HK stream

Pardubice ve čtvrtfinále vyzvou Mountfield HK. Favoritem série je Dynamo, Hradec se ale v regionálním derby nebude chtít nechat zahanbit.

Porada rozhodčích v utkání české hokejové extraligy. Jaká jsou pravidla v play off Tipsport ELH?

Hokej extraliga play off pravidla: délka prodloužení, nájezdy

Kdy se prodlužuje do rozhodnutí a kdy na řadu přijdou nájezdy? Důležitá pravidla play off hokejové extraligy najdete v tomto článku.

Sledujte play off Tipsport extraligy v ledním hokeji živě a online

Play off extraliga online live stream: Kde sledovat zdarma?

Play off hokejové extraligy můžete sledovat živě a zdarma. Podívejte se, jak si pustit play off Tipsport ELH na počítači i mobilu.