Extraliga živě: hokej Sparta Praha - Kladno live stream dnes

Na papíře je o vítězi 105. vzájemného střetnutí Sparty s Kladnem jasno, bude tomu tak i na ledě? Šlágr svátečního 30. kola v O2 Areně startuje v 17:00, před vyprodanou halou – a také před televizními kamerami – by se měl v jedné z ústředních rolí představit i Jaromír Jágr. Přečtěte si vše o tomto atraktivním duelu.

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Jaromir Jagr v utkání Kladna proti Spartě v únoru 2023 jednou bodoval, dnes by měl s Rytíři zavítat do O2 Areny Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Extraliga dnes živě: Kde sledovat hokej Sparta Praha - Kladno? (26. 12. 2023, O2 Arena)

Hokejoví fanoušci si dnes rozbalí opožděný vánoční dárek. V pražské O2 Areně se totiž utkají Sparta a Kladno, přičemž na led naší největší haly by měl v dresu hostů vyjet i legendární Jaromír Jágr. Zásadní utkání 30. kola hokejové extraligy startuje v pondělí 26. 12. 2023 v 17:00, živě ho můžete sledovat na veřejnoprávní stanici ČT sport.

sipka Získejte od Fortuny bonus a vsaďte si na zápas Sparta vs. Kladno

Sleduj průběh zápasu ZDE

V aktuální tabulce extraligy 2023/2024 oba dnešní soupeři drží naprosto odlišné pozice – zatímco Sparta je druhá odshora, Kladno naopak Vánoce strávilo na předposlední příčce.

Pražané v dosavadních 28 zápasech ukořistili 59 bodů, od prvních Pardubic – ale zároveň i od třetího Třince – je odděluje osm bodů.

To Kladno v 26 utkáních uhrálo 24 bodů, což znamená šestibodový náskok na poslední Mladou Boleslav. Středočeši navíc mají dva duely k dobru.

  • Sparta doma: 27 bodů (7-3-0-3)
  • Kladno venku: 13 bodů (2-2-3-6)

I přes propastný tabulkový rozdíl mezi oběma týmy hlásí O2 Arena vyprodáno. Důvod je nasnadě, Jaromír Jágr před Vánocemi naskočil do extraligového kolotoče a pokud se nestane nic neočekávaného, dres Rytířů hrající legenda českého i světového hokeje oblékne i dnes.

Vidět pokračování Jágrovy kariéry na vlastní oči, to je velký divácký magnet. O derby Sparty s Kladnem byl ovšem velký zájem už před návratem čísla 68. Derby dvou letitých rivalů se vždy pyšní výjimečnou atmosférou, v pořadí 105. vzájemné střetnutí od vzniku samostatné české extraligy odstartuje v 17:00.

sipka Chcete na příští zápas? Soutěžte zdarma o lístky na Spartu v O2 Areně

Extraliga 2023/24: Sparta - Kladno, informace
🕒Datum: 26. 12. 2023, 17:00
🏟️Místo: O2 Arena, Praha
🏆Soutěž: ELH 2023/24, 30. kolo
🏒H2H v této sezoně: KLA - SPA 1:7 | KLA - SPA 2:3
Favorit Fortuna: info zde
📺Přímý přenos: ČT sport (zdarma)

Sparťané přehráli mistry, Třinec dobyli po nejdelších samostatných nájezdech v historii ELH

I ve svých 120 letech má HC Sparta Praha energie na rozdávání. Těsně před reprezentační pauzou Pražané vyhráli třikrát v řadě, když postupně uspěli v Karlových Varech (3:0), v Mladé Boleslavi (6:3) i doma proti Českým Budějovicím (3:2 po prodloužení).

V pondělí pak na rozdělanou práci navázali, když v Třinci zvítězili 2:1 po 17 sérií trvajících nájezdech. Delší rozstřel česká extraliga nepamatuje.

Bezbrankový stav platil až do 37. minuty, kdy se v rudém dresu potřetí v sezoně prosadil útočník Jakub Konečný. Vyrovnat se úřadujícím šampionům podařilo až dvě a půl minuty před konce, kdy skóroval obránce Tomáš Kundrátek.

Jestliže v základní hrací době i v prodloužení vyšli nejproduktivnější hráči obou stran naprázdno, v nájezdech dostali spoustu příležitostí se prosadit. S jejich využitím už to bylo slabší, za úvodních 16 sérií dohromady padlo jen šest gólů.

Velkou měrou k tomu přispěli maskovaní muži. Sparťanský Jakub Kovář nakonec z maratónského rozstřelu vyšel vítězně, když k 26 zákrokům z utkání přidal i 14 lapených střel v nájezdech. Pořadateli byl vyhlášen hráčem utkání, naší redakcí pak druhou hvězdou týdne. Autorem vítězné trefy je pak Roman Horák, jenž proměnil dva ze svých tří pokusů.

Třinec vs. Sparta Praha – 1:2 po nájezdech

  • Góly: 57:25 Kundrátek (Čacho) – 36:24 Konečný (Němeček), rozh. nájezd Horák
  • Střely: 27:33
  • Vyloučení: 4:3
  • Využití: 0:0
  • Brankáři: Ondřej Kacetl (32/33) – Jakub Kovář (26/27)
  • Hráči zápasu: Adam Smith – Jakub Kovář

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

Přepsání jednoho z rekordů extraligy jistě potěší, pro Sparťany je ovšem mnohem podstatnější, že Třinec porazili již potřetí v této sezoně. Právě Oceláři přitom ukončili jejich předchozí dvě sezony – tu minulou ve čtvrtfinále, o rok dříve konce v sérii o titul.

V aktuální sezoně 2023/24 se ale HCS může hrdě měřit s kýmkoli. Konstantní forma uplynulých týdnů vyústilo v pevné druhé místo v tabulce, co do počtu získaných bodů z posledních 10 kol je Sparta dokonce nejlepší. Získala jich 23 z možných 30.

V týmu nastupuje spousta útočných hvězd, 89 vstřelených gólů je třetím nejvyšším součtem extraligy. Ještě lépe si ovšem celek z hlavního města vede směrem dozadu, pouze 58 obdržených gólů a průměr 2,07 branky na zápas jsou nejlepší defenzivní čísla v soutěži.

Naprostou jedničkou je Sparta i co do podílu ubráněných oslabení (87,74 %). Předčasně skončilo pouze 13 z jejích 106 trestů, v početní nevýhodě navíc Pražané hned sedmkrát sami skórovali. I v tomto ohledu jim společně s Motorem patří první příčka.

Protože Dynamo odcestovalo na Spengler Cup, Sparta se ještě do konce roku 2023 může vyšvihnout do čela té nejdůležitější kategorie – samotného pořadí.

Pro stažení osmibodového manka je její nejbližší program ideální, kromě Kladna ji vyzvou ještě Plzeň a Olomouc, všechno celky ze spodní poloviny tabulky. V ideálním případě ke střídání na čele tabulky dojde 30. prosince v O2 Areně, na zápas s Olomoucí můžete vyhrát lístky zdarma.

3 důvody, proč dnes Sparta může uspět

  1. Výborná forma – z posledních 4 kol si Sparta odnesla skóre 14:6 i 10 bodů do tabulky
  2. Hra v oslabení Pražané je nejen dobře brání, zároveň v nich dali už 7 gólů, z toho 1 proti Kladnu
  3. Zaplněná O2 Arena – zaplnit svůj domácí svatostánek se Spartě podařilo poprvé v sezoně
HC Sparta Praha - sestava proti Třinci
Brankáři Kovář (Kořenář)
Obránci Krejčík, Kempný - Irving, Němeček - Tomek, Moravčík - Pavlák
✅ Útočníci Kousal (A), Sobotka (C), Forman (A) - Chlapík, Horák, Najman - Kestner, Lajunen, Buchtele - Hauser, Konečný, Mužík

Jágr efekt zafungoval, Kladno drželo krok s nejlepším týmem ELH

Kapitán Tomáš Plekanec sice pověsil brusle na hřebík, ještě jedna legenda ale na kladenské soupisce figuruje. Ba co více, po minulé středě už nejde jen o jméno na papíře.

Přestože ani Jaromír Jágr prohře 3:4 v Pardubicích nezabránil, návrat hrajícího majitele měl na herní projev Rytířů jednoznačně pozitivní vliv. Je dost možné, že bez 51letého veterána na ledě by duel s nejlepším týmem letošní základní části skončil podstatně vyšším rozdílem.

Dynamo zprvu potvrzovalo roli velkého favorita, do 24. minuty musel Adam Brízgala ze své sítě lovit hned tři kotouče. Pak se ale poprvé prosadili hosté, přičemž na trefě Jakuba Strnada z 25. minuty nesl lví podíl právě Jágr – to jeho odraženou střelu o 20 let mladší útočník uklízel do odkryté klece. Díky primární asistenci se Jágr v 51 letech, 10 měsících a 6 dnech opět stal nejstarším bodujícím hráčem extraligy.

Rytíře příspěvek čísla 68 nakopl, Kladno do 37. minuty vyrovnalo. Hned 10 sekund po Strnadovi se počtvrté v sezoně prosadil Ondřej Bláha, to autor gólu na 3:3 Tadeáš Hejda skóroval poprvé v základní části 2023/24.

Euforie z vyrovnání netrvala dlouho, již ve 38. minutě ve vlastním oslabení vstřelil vítězný gól pardubický Paulovič. Ve třetí části ale Brízgala zavřel klec, celkem si ze střetnutí s nejlepší ofenzivou ELH odnesl 38 úspěšných zákroků. Výsledek tak není tak výrazný, jak by propastný 40bodový rozdíl v tabulce před jeho startem mohl napovídat.

Pardubice vs. Kladno – 4:3

  • Góly: 16:42 Kaut (PPG, Hyka), 18:29 Hyka (PPG, Sedlák, Čerešňák), 23:02 Cienciala (Dvořák, Kolář), 37:38 Paulovič (SHG) – 24:55 Strnad (Jágr, Ticháček), 25:05 Bláha (Jarůšek), 36:14 Hejda (Tralmaks, Kusý)
  • Střely: 42:30
  • Vyloučení: 5:5
  • Využití: 2:0
  • Brankáři: Milan Klouček (27/30) – Adam Brízgala (38/42)
  • Hráči zápasu: Matej Paulovič – Jakub Strnad

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kladno tentokrát příliš nepodržely jeho speciální formace. Přesilovky Rytíři nevyužili, naopak v nich jednou inkasovali. Celková 18% efektivita početních výhod je řadí na 10. příčku extraligového srovnání. To podíl ubráněných oslabení díky dvěma inkasovaným gólům klesl na 77,24 %, v tomto ohledu jsou Středočeši 11.

Podstatné je, že prohra v Pardubicích byla čtvrtou porážkou v řadě. Od senzačního domácího vítězství 3:0 nad Litvínovem z 1. prosince Rytíři před reprezentační pauzou nestačili na Motor (3:6), Karlovy Vary (2:3 po nájezdech) a Olomouc (2:3 po prodloužení).

Celkem pak svěřenci Otakara Vejvody padli ve 12 z posledních 13 utkání. Dají se na tom najít pozitiva? Bezesporu; hned čtyři z těchto porážek mírnil zisk bodu za remízu po 60 minutách, k nevyzpytatelné baráži o extraligu tak mají stále o šest bodů blíže mladoboleslavští Bruslaři.

Kromě svátečního derby v O2 Areně Kladno do konce roku čeká výlet do Liberce (čtvrtek od 18:00) a také domácí střetnutí s Kometou (sobota od 16:00). S ani jedním z těchto soupeřů Rytíři letos ještě nebodovali – ani jednou ovšem neměli k dispozici jednu z největších osobností v historii hokeje.

3 důvody, proč dnes Kladno může uspět

  1. Jágr efekt – 51 let, průměr bod na zápas
  2. Brízgala v brance – kladenský gólman už letos pochytal 512 střel, pátý největší počet v ELH
  3. Jiří Ticháček – po Plekancově odchodu hru diriguje právě 20letý mladík, s bilancí 6+17 nejproduktivnější obránce ELH
Rytíři Kladno - sestava proti Pardubicím
Brankáři Brízgala (Bow)
Obránci Dotchin (A), Hejda - Ticháček, Veber - Slováček
✅ Útočníci Babka, Tralmaks, Klepiš - Kusý, Strnad (A), Pytlík - Jágr, Procházka, Melka - Smoleňák (C), Sideroff, Jarůšek - Bláha

Hokej ELH 2023/24 – HC Sparta Praha vs. Rytíři Kladno: Výsledky, statistiky

Dvě vzájemná střetnutí už mají oba celky za sebou, obě se odehrála na ledě kladenského ČEZ Stadionu. Sparta dvakrát zvítězila při celkovém skóre 10:3, ovšem po zářijovém úvodním debaklu druhý zápas zdaleka nebyl tak jednoznačný.

Pod vysokou sparťanskou výhru 7:1 ze 4. kola se gólově dvakrát podepsal Buchtele, jednou skórovali Horák, Irving, Kempný, Najman a Řepík. Kováře v brance hostí jako jediný překonal Ticháček.

To listopadová výhra Sparty 3:2 na vítězné straně přinesla dvě trefy Řepíka a jednu Chlapíka, za domácí se prosadili Kusý s Tralmaksem.

Sparta vs. Kladno v ELH 2023/24 – výsledky

  1. Kladno vs. Sparta – 1:7 (24. září, 4. kolo)
  2. Kladno vs. Sparta – 2:3 (3. listopadu, 17. kolo)
  3. Sparta vs. Kladno – live zde (26. prosince, 30. kolo)
  4. Sparta vs. Kladno – live zde (4. února, 43. kolo)

Extraliga hokej 2023: Sparta - Kladno dnes, favorit, info a tip na výsledek

Ze všech dnešních utkání 30. kola hokejové extraligy je právě duel Sparty s Kladnem papírově nejjednoznačnější. Sparťané jsou obrovskými favority na vítězství, podle předpokladů by měli uspět v základní hrací době. Remíza či dokonce výhra Rytířů by byly velkým překvapením, i ta ale samozřejmě ke sportu patří.

Bookmakeři Fortuny na utkání vypsali následující kurzy:

Vsaď si na hokejovou extraligu u online sázkové kanceláře Fortuna

Co se vítěze týče, v redakci HokejZpravy.cz si nedovolíme odporovat předpokladům. Sparta si podle nás skutečně dojde pro další tři body, tím spíše, když k utkání před vyprodaným dějištěm MS v hokeji přistoupí zodpovědně.

Jestli si ale burácející tribuny O2 Areny budou kromě vítězství Sparty přát ještě něco, je to trefa v podání hostujícího čísla 68. Mohl by snad Jágr vstřelit svůj první gól od letošního února a opět tak posunout hranice myslitelného? I díky vypsanému kurzu podle nás tato příležitost stojí za zvážení.

Uznáváme, že mnohem pravděpodobnější je nula na Jágrově kontě – Kladno se přeci jen bude poměřovat s nejméně propustnou defenzivou extraligy. Velkému příběhu, kterým návrat naganského šampiona do O2 Areny bezesporu je, by ale přesná trefa neskutečně slušela.

Při svém letošním debutu proti Dynamu Jágr na ledě strávil 13 minut a 47 sekund, z toho bezmála tři minuty odehrál v přesilovce. V té by měl dostat šanci i dnes. Ze své hole vyslal hřmotný útočník dvě střely, jedna z nich bezprostředně vedla ke kladenskému gólu. My budeme věřit, že v atmosféře velkého duelu největší Rytíř svou střeleckou bilanci skutečně rozšíří.

TIP: Jaromír Jágr dá gól sipka Získat bonus u Fortuny

Tip na hokej - Extraliga 2023/24 - Sparta vs Kladno dnes živě (26. 12. 2023)

Jak sledovat hokej Sparta - Kladno? Přímý přenos v TV, online live stream

Přímý přenos zápasu Sparta - Kladno živě vysílá televizní stanice ČT sport. Sváteční utkání tak můžete sledovat zcela zdarma, z pohodlí vašeho domova. Pokud budete zrovna na cestách, využijte live stream na online platformě ČT sport Plus.

Dění na ledě mapuje také generální partner pražského klubu, podrobný live stracker můžete sledovat u Fortuny ZDE.

Přestože online live streamy hokejové extraligy Fortuna nevysílá, bavit se zde můžete u štědré nabídky předzápasových i live kurzů. Po ruce máte i zajímavé statistické informace. Po jednoduché online registraci, za kterou Fortuna novým zákazníkům dává zajímavý bonus, navíc můžete sledovat přímé přenosy ze slovutné zámořské NHL.

Přejeme vám všem příjemnou zábavu, u utkání Sparty s Kladnem i všech dalších utkání vánočního hokejového menu. Níže se zatím podívejte, jak to vypadalo, když Jágr proti HCS nastoupil naposledy – stalo se tak 9. prosince v exhibici Návrat legend při příležitosti 120. výročí založení pražského klubu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

MS juniorů v ledním hokeji 2023 vyhrála Kanada, za ní se umístilo Česko a USA. Naváže naše reprezentace na loňský úspěch?

MS juniorů v hokeji 2024: nominace všech týmů, statistiky hráčů

Prohlédněte si kompletní soupisky všech týmů MSJ 2024 včetně statistik hráčů. V článku najdete i top hvězdy každého národního mužstva.

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.