Hráč týdne ELH podle HokejZpravy.cz (29. 1. až 4. 2. 2024)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tři dohrávky, jedna předehrávka a dvě kompletní kola. Tak vypadal kompletní program Tipsport extraligy v minulém týdnu, který dohromady obsahoval 18 zápasů. Kteří hráči nejvíce vynikali, kdo se dostal do pomyslné All-Star sestavy a co patřilo mezi hlavní události? To vše se dozvíte v našem tradičním extraligovém souhrnu.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Olomoucký brankář Branislav Konrád byl díky svým výkonům vybrán největší hvězdou extraligového týdne Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz (#16)

Základní část nejvyšší české hokejové soutěže v sezoně 2023/24 se opět přiblížila ke svému konci. Hrálo se nejen o důležité body do tabulky před blížícím se playoff, ale také o psychické rozpoložení, ve kterém budou kluby trávit reprezentační přestávku. Podívejte se, kterým hokejistům se toto období nejvíce povedlo, díky čemuž byli vybráni mezi tři největší hvězdy týdne v ELH.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (29. ledna až 4. února 2024)

Největším diváckým tahákem Tipsport extraligy v posledním týdnu byl souboj prvního s druhým, ve kterém Sparta zvítězila na ledě vedoucích Pardubic. Pražané díky dalším úspěchům navíc stáhli náskok Dynama na rozdíl dvou bodů.

Po týmové stránce se dále dařilo také Třinci, Olomouci či Mladé Boleslavi. Právě hráči těchto celků se pak objevují v našem výběru top hokejistů extraligového týdne.

  1. Branislav Konrád (HC Olomouc)
  2. Pavel Kousal (HC Sparta Praha)
  3. Alex Lintuniemi (BK Mladá Boleslav)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Branislav Konrád (HC Olomouc)

Při volbě nejlepšího brankáře jsme dlouho uvažovali také o Ondřeji Kacetlovi z Třince, který svému týmu v minulém týdnu vychytal tři výhry. Ve středečním zápase Ocelářů s Kladnem si pak dokonce připsal čisté konto.

Jenže Rytíři se nacházejí v obrovské krizi. V tuto chvíli prohráli už 14 utkání za sebou a z pozice posledního mužstva tak opět směřují do extraligové baráže. A stejně tak v duelech s Vítkovicemi a Libercem byl Kacetlův Třinec považován za favorita.

Naopak Olomouc nastupovala do zápasů minulého týdne pokaždé v pozici outsidera. Nejprve v pátečním utkání na ledě Karlových Varů vytáhnul Branislav Konrád dohromady 31 zákroků, zatímco za svá záda propustil pouze jedinou střelu. Slovenský gólman tím položil základ k důležité venkovní výhře 3:1.

Jednou inkasoval také v neděli, to už však proti klubu jiného kalibru. Mistr slovenské Tipos extraligy z roku 2012 se Slovanem Bratislava kryl 25 z 26 pardubických střel na bránu, čímž pomohl k senzačnímu vítězství Mory nad průběžně vedoucím celkem extraligy po výsledku 2:1.

Pro Kohouty se navíc jednalo už o čtvrtou výhru za sebou. A ve všech čtyřech případech stál mezi třemi tyčemi kdo jiný než miláček olomouckého publika.

V tento moment pak patří Olomouci 9. místo se ztrátou jediného bodu na osmý Mountfield HK. Ve zbytku základní části tak může družina Jana Tomajka hrát o výhodu domácího prostředí v předkole playoff, či dokonce promluvit do boje o elitní čtyřku. Vždyť na čtvrtý Liberec jí chybí 9 bodů.

Velkou zásluhu na olomouckém zlepšení má samozřejmě i odchovanec Nitry, jehož forma vygradovala v nedělním klání s pardubickým Dynamem. A právě proto jsme zvolili Branislava Konráda jako hvězdu uplynulého týdne v ELH.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: BRANISLAV KONRÁD
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
2. 2. 2024: KVA - OLO 1:3 31 1 96,15 % 60:00
4. 2. 2024: OLO - PCE 2:1 25 1 96,88 % 60:00

2. hvězda týdne: Pavel Kousal (HC Sparta Praha)

Stoprocentní byla v předešlém týdnu také Sparta, která naplno bodovala ve všech třech zápasech. Velkým dílem k tomu přispěl Pavel Kousal, jehož výkony nás taktéž přesvědčily o zařazení mezi trojici extraligových hvězd v období od 29. 1. do 4. 2. 2024.

Pětadvacetiletý forvard skóroval v každém ze tří utkání a celkově během minulého týdne zaznamenal 5 kanadských bodů (3+2).

Ve středu se proti libereckých Bílým Tygrům trefil sice do odkryté klece, svým příspěvkem ale definitivně potvrdil výhru 4:1.

To hlavní od jihlavského rodáka však přišlo ve šlágru 42. kola, který nabídnul bitvu prvních Pardubic a druhé Sparty. Kousal byl bezpochyby hlavním hrdinou tohoto atraktivního utkání. Jedním gólem a dvěma asistencemi totiž řídil důležité vítězství 3:1 na ledě Dynama.

Někdejší hráč mladoboleslavských Bruslařů pak otevřel gólový účet v nedělním zápase s Kladnem, čímž pomohl k další výhře Pražanů poměrem 5:3.

Díky výhře v přímém souboji a nedělnímu zaváhání Pardubic se rozdíl mezi druhou Spartou a prvními Východočechy snížil na 2 body. Perníkáři mají sice ještě dva zápasy k dobru, závěr základní části by ale i tak mohl nabídnout zajímavou zápletku o Pohár Jaroslava Pouzara.

Zásluhy na ukrojení pardubického náskoku tedy jdou zejména za Pavlem Kousalem, který v posledních kolech opět potvrdil, že platí za jednoho nejefektivnějších hokejistů české nejvyšší soutěže.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: PAVEL KOUSAL
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
31. 1. 2024: SPA - LIB 4:1 1 0 1 0 2 15:41
2. 2. 2024: PCE - SPA 1:3 1 2 3 0 2 13:25
4. 2. 2024: SPA -KLA 5:3 1 0 1 0 3 13:38

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. hvězda týdne: Alex Lintuniemi (BK Mladá Boleslav)

Z obránců nás pak nejvíce zaujal Alex Lintuniemi, který se v nedělním zápase mezi Kometou a Mladou Boleslaví postaral o unikátní příběh.

Finský obránce odehrál v zelenobílých barvách předešlé dvě sezony, v létě minulého roku pak podepsal v Brně. Formou výměny za Zacharyho Osburna se však začátkem ledna dostal zpět do města aut.

Brňané v jejich Winning Group Aréně vedli po dvou třetinách výsledkem 2:0. V posledním dějství ale Středočeši srovnali a pod oba góly se podepsal právě Lintuniemi.

O dokonání obratu v prodloužení se urostlý 105 kg vážící zadák postaral už sám, když zcela osamocen před brankářem Dominikem Furchem přesně zakončil střelou do pravého horního růžku. Přestože nebyl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu, za nás byl jednoznačným hlavním hrdinou celého utkání.

Rodák z Helsinek navíc pomohl i k páteční výhře Mladé Boleslavi nad hradeckým Mountfieldem 2:1 v základní hrací době. Tehdy zaznamenal primární asistenci u prvního gólu z hole Jana Závory.

Díky dalším dvou úspěchům v minulém týdnu tak vzrostl mladoboleslavský náskok na čtrnácté Kladno už na 12 bodů. A ačkoliv Bruslaři odehráli o dva zápasy více, v posledních kolech základní části by se jich boj o uniknutí extraligové baráži už týkat nemusel.

Nutno podotknout, že právě s opětovným návratem Lintuniemiho se mladoboleslavké výkony zvedly. Jenom z předešlých 11 klání zaznamenal předposlední celek šest výher. Svůj přínos pro tým pak potvrdil v minulém týdnu, díky čemuž si vysloužil místo mezi největšími třemi hvězdami.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: ALEX LINTUNIEMI
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
2. 2. 2024: MBL - MHK 2:1 0 1 1 2 1 20:18
4. 2. 2024: KOM - MBL 2:3 pp. 1 2 3 0 3 20:19

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (29. ledna až 4. února 2024)

Pojďme si také představit další hráče, které jsme vedle trojice Konrád, Kousal, Lintuniemi vybrali do ideální zahajovací sestavy posledního extraligového týdne.

  • Do obranných řad jsme zařadili také Jakuba Jeřábka z Třince. Zkušený zadák pomohl k maximálnímu možnému bodovému zisku Ocelářů v posledním týdnu celkově šesti kanadskými body (2+4). Během tří klání navíc zaznamenal 8 kladných bodů do bilance +/-.
  • Po boku Pavla Kousala pak stojí dva nejproduktivnější hráči celé soutěže, kteří v minulém týdnu jako první překročili hranici 50 nasbíraných bodů. Křídelník Martin Růžička přispěl svému Třinci ke třem tříbodovým výhrám bilancí 1+5. O jeho důležitost pro tým dále svědčí fakt, že i během předešlých tří zápasů pokaždé strávil na ledě minimálně 20 minut.
  • 6 kanadských bodů nastřádal i Tomáš Filippi z Liberce, který měl oproti Růžičkovi o jednu přesnou trefu více. Jeho Bílí Tygři ale uspěli jenom v jednom ze tří duelů. Nicméně v tom vítězném proti Litvínovu (6:2) liberecký kapitán skutečně exceloval, když ukončení série tří proher v řadě řídil jednou brankou a čtyřmi asistencemi!
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (29. 1. až 4. 2. 2024)
Brankář: Branislav Konrád (HC Olomouc)
Obránce: Alex Lintuniemi (BK Mladá Boleslav)
Obránce: Jakub Jeřábek (HC Oceláři Třinec)
Útočník: Pavel Kousal (HC Sparta Praha)
Útočník: Martin Růžička (HC Oceláři Třinec)
Útočník: Tomáš Filippi (Bílí Tygři Liberec)

Událost týdne v hokejové extralize: Výměna brankářů mezi Pardubicemi a Plzní

Už nějakou dobu se šuškalo o možném odchodu reprezentačního brankáře Dominika Pavláta z Plzně. Nejprve vedení Indiánů oznámilo, že se spekulace sice zakládají na pravdě, nicméně na podmínkách Pavlátova přestupu do Pardubic se nakonec s tamním managementem nedohodlo.

O týden později, konkrétně ve středu 31. ledna 2024, však byla do médií uvolněna oficiální zpráva o tradu mezi Dynamem a Škodovkou. Pavlát tedy přece jenom zamířil na východ Čech, opačným směrem poté putoval Milan Klouček a finanční kompenzace.

Průběžný extraligový lídr tedy přesně týden před uzávěrkou přestupů posílil svůj už natolik nabitý kádr, který by měl letos po 12 letech vrátit mistrovský titul do města Perníku.

A brankářská dvojice ve složení Dominik Pavlát – Roman Will svou kvalitou skutečně budí respekt. Vytvoří tito dva neprůstupný tandem pro playoff, kde se bude o pardubickém úspěchu, resp. neúspěchu rozhodovat?

Ačkoliv je pro Plzeň odchod její někdejší brankářské jedničky na první pohled citelnou ztrátou, v další sezoně by talentovaný maskovaný muž na západě Čech stejně nepokračoval. Jeho cílem je totiž zahraniční angažmá. Například už minulé léto byl na rozvojovém kempu klubu Colorado Avalanche. Podaří se mu jednou naplno proniknout do NHL?

V plzeňském brankovišti se pak nově příchozí Milan Klouček bude střídat se Samuelem Hlavajem. Zůstane pětadvacetiletý Klouček v Plzni delší dobu, nebo se bude po sezoně opět stěhovat? Rovněž němu totiž bude brzy končit smlouva.

Individuální čísla obou vytrejdovaných gólmanů v probíhajícím extraligovém ročníku pak najdete níže. Už z nich lze vyčíst, že Dynamo na výměně jednoznačně vydělalo.

Statistické porovnání brankářů Pavlát vs. Klouček
Statistiky ELH 2023/24 Dominik Pavlát Milan Klouček
Počet zápasů: 24 11
Počet výher: 13 7
Úspěšnost zákroků: 92,73 % 90,91 %
Průměr inkas. branek: 2,27 2,51
Čistá konta: 3 1

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Přešlap týdne: Nečekaná prohra Pardubic v Olomouci

Přešlap posledního týdne shodou okolností navazuje na výše probíranou Top událost. Svou premiéru v červenobílých barvách si totiž Dominik Pavlát určitě představoval jinak.

Pardubické Dynamo zajíždělo v neděli na půdu olomouckých Kohoutů v pozici jasného favorita utkání. Pro souboj prvního s devátým měla například sázková kancelář Fortuna vypsaný kurz 1,68 na tříbodové vítězství Východočechů.

Jenže ti namísto povinné výhry zaznamenali druhou porážku za sebou. Pavlátovi však moc vyčítat nelze, neboť ze 28 olomouckých ran směřujících mezi tři tyče propustil dvě.

Problém byl zejména v bídné koncovce. Nejofenzivnější mužstvo celé soutěže, které v aktuálním ročníku nastřílelo už 160 gólů, se během posledního zápasu vzmohlo na jedinou trefu. Pardubice tak po prohře 1:2 odjížděly domů s prázdnou.

Samozřejmě lze namítat, že Mora měla už před utkáním na svém kontě tři výhry za sebou. Hanáci zároveň chtěli odčinit červenou bilanci ze vzájemných střetnutí, která se předtím vyšplhala už na osm zápasů.

Nicméně Dynamo jakožto nejsilnější klub naší hokejové extraligy by mělo přesto v takových zápasech minimálně bodovat. Tohle se svěřencům nového pardubického kouče Marka Zadiny prostě nepovedlo.

Co přinese tento týden? Všechny zápasy Tipsport extraligy sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vladimír Sobotka po dohrání švédského hráče, zápas Česko vs. Švédsko na Beijer Hockey Games 2023

Švédské hokejové hry 2024: program, výsledky, tabulka

V pořadí třetím dílem EHT v sezoně 23/24 budou Švédské hokejové hry 2024.✔️ Podívejte se na program zápasů, výsledky a tabulku na Beijer...

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd (vlevo) s hlavním trenérem Radimem Rulíkem.

Švédské hokejové hry: nominace české reprezentace, EHT 2023/24

Trenér Radim Rulík zveřejnil nominaci českého týmu pro Švédské hokejové hry 2024. Kdo se na turnaji představí, zjistíte v našem článku.

České reprezentantky Denisa Křížová a Sára Čajanová oslavují gól na turnaji ženské Euro Hockey Tour v Německu

Ženská Euro Hockey Tour Česko 2024: program, výsledky

Finálový turnaj Euro Hockey Tour žen hostí Liberec. Podívejte se na program a ✔️ výsledky EHT Ž 2024, Češky usilují o celkové prvenství.