Návrat legend HC Sparta Praha: termín, soupisky, vstupenky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slavný klub slaví 120 let, při té příležitosti jeho ikony poměří síly s výběrem legend českého hokeje. Návrat legend HC Sparta Praha se uskuteční 9. prosince v ikonické Sportovní hale Fortuna, přečtěte si vše o této výjimečné exhibici.

Návrat legendProgramSoupisky
VstupenkyDresyŽivý přenos

Exhibice Návrat legend HC Sparta Praha 2023 se za výběr československých hvězd zúčastní i Jaromír Jágr Foto: Profimedia

Hodnocení exhibice Návrat legend: 8,1/10

  • Datum a místo: 9. prosince 2023, Sportovní hala Fortuna, Praha
  • Sestavy: proti sobě se postaví výběry legend HC Sparta i českého hokeje
  • Vstupenky: lze si zakoupit v online předprodeji

Exhibice Sparta hokej: Návrat legend 2023 ve Velké sportovní hale – informace, termín

Není tomu tak dávno, kdy jsme pražský celek označovali jako holešovický. Nejen na tuto dobu HC Sparta Praha zavzpomíná v sobotu 9. prosince, kdy ve Sportovní hale Fortuna – také známé jako Velká sportovní hala – proběhne hokejová exhibice Návrat legend 2023. Osminásobný český mistr tím oslaví 120 let od založení klubu.

sipka Klikněte ZDE a sledujte hokej živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Založení HC Sparta Praha se datuje k 6. prosinci 1903, kdy vznikl klub bandy hokeje. Na ledovou plochu se hráči přesunuli o šest let později – a začala se psát historie, jejíž součástí je i osm mistrovských titulů a nespočet výrazných osobností, které oblékaly nezaměnitelné rudé dresy.

Řadu z nich po dlouhé době uvidíme znovu v akci. V exhibici Návrat legend 2023 se střetnou výběr sparťanských hvězd proti velkým postavám českého hokeje. Nebo přesněji československého, protože se na led postaví i několik zástupců našich bývalých federálních partnerů.

Je příznačné, že dějištěm výjimečného duelu je Sportovní hala Fortuna na pražském Výstavišti, kde Sparta hrála své extraligové zápasy od října 1962 až do přesunu do O2 Areny v roce 2015. Velká sportovní hala tak byla domovem mistrů z let 1990, 1993, 2000, 2002, 2006 a 2007.

Exhibice Návrat legend HC Sparta: informace o zápase
🕒Kdy: 9. 12. 2023 od 18:00
🌎Kde: Sportovní hala Fortuna, Praha
🏆Soutěž: exhibiční utkání
🏒Soupisky: najdete zde
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Návrat hokejových legend 2023: Program exhibice, výstava

Exhibice Návrat legend má dva cíle: uctít dlouhou sparťanskou historii a zároveň ještě jednou vyprodat jednu z nejznámějších českých hokejových hal, kde proběhla také čtyři mistrovství světa v hokeji – v letech 1972, 1978, 1985 i 1992 si naši reprezentanti na krk vždy pověsili medaili, z toho dvakrát tu nejcennější.

Těmto cílům odpovídá i doprovodný program samotného utkání. Fanoušci se mohou těšit jak na autogramiádu sparťanských mistrů, tak na výstavu řady klubových arfetaktů.

To vše v místech, kde se psala hokejová historie. „Bude to takový hokejový last dance haly, která nejen každému sparťanovi musela přirůst k srdci,“ řekl člen představenstva HC Sparta Praha Jakub Dlouhý.

  • otevření Sportovní haly Fortuna (16:00)
  • autogramiáda mistrů (16:00 – 18:00)
  • výstava sparťanských artefaktů (16:00 – 18:00)
  • slavnostní zahájení exhibice (18:00)

sipka Nepřehlédněte: Soutěžte s Fortunou a HokejZpravy.cz o lístky na Spartu

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Soupisky, sestavy, Jaromír Jágr: Kdo bude hrát exhibici HCS Návrat legend 2023?

Při pohledu na exhibiční soupisku musí zaplesat srdce všech fanoušků pražského celku, výběr sparťanských legend je reprezentativním průřezem klubovými dějinami.

Na brusle se znovu postaví nejlepší střelec sparťanské historie Petr Ton, v akci uvidíme trojnásobného šampiona Stanley Cupu a současného skauta Dallasu Jiřího Hrdinu, z Finska přiletí Tomáš Duba, jenž pro Česko v roce 2001 vychytal zatím poslední zlato z juniorského mistrovství světa – a pro samotnou Spartu zase poslední mistrovský titul z roku 2007.

To je ale jen špička ledovce, v exhibici se představí i Jaroslav Nedvěd, František Ptáček, Jiří Vykoukal, Jaroslav Hlinka, David Výborný, Jiří Zelenka či Richard Žemlička, všechno výrazné postavy nedávné sparťanské historie. Ze střídačky budou na jejich počínání dohlížet Jan Havel a František Výborný.

Soupiska legend HC Sparta Praha

  • Brankáři: Tomáš Duba, Michal Neuvirth, Petr Přikryl
  • Obránci: Marek Černošek, Leo Gudas, Stanislav Hajdušek, Jan Hanzlík, Jaroslav Nedvěd, Karel Pilař, František Ptáček, Jan Srdínko, Jiří Vykoukal
  • Útočníci: Michal Broš, Jiří Doležal, Jaroslav Hlinka, Martin Hosták, Jiří Hrdina, Martin Chabada, Ondřej Kratěna, Patrik Martinec, Tomáš Netík, Daniel Přibyl, Michal Sivek, Petr Ton, David Volek, David Výborný, Jiří Zelenka, Richard Žemlička
  • Trenéři: Jan „Gusta“ Havel, František Výborný

Podobně našlapaná je i soupiska týmu hokejových legend. Dohromady mají na kontě tisíce gólů, asistencí a samozřejmě i úspěšných zákroků.

Kapitán mistrů světa z roku 2010 se netradičně postaví mezi tři tyče, do brankářské výstroje se obléknou i Ondřej Pavelec s Dušanem Salfickým. V obraně dají na svůj um vzpomenout Miloš Holaň, Rostislav Klesla, František Musil či Andrej Sekera, v útoku zase svou účast mimo jiných přislíbili Petr Čajánek, Martin Hanzal, Tomáš Vlasák či, Radim Vrbata, na střídačku se přesune naganský šampion Martin Procházka.

To největší jméno ale pořadatelé odtajnili až s odstupem, na led se chystá i Jaromír Jágr. Radostnou zprávu se sparťanští fanoušci i široká veřejnost dozvěděli 28. listopadu během zápasu s Litvínovem.

Již 51letý majitel Kladna si během své hráčské kariéry podmanil zámořskou NHL, kde je dodnes – a možná i navždy – s 1921 body druhým nejproduktivnějším hokejistou historie. Číslo 68 slavilo úspěchy i na mezinárodním poli, ve sbírce má zlato z Nagana či dva tituly mistra světa. Proti Spartě si Jágr naposledy zahrál letos v únoru, ve 49. kole extraligy si připsal asistenci. Zaboduje i při Návratu legend?

Soupiska legend československého hokeje

  • Brankáři: Ondřej Pavelec, Tomáš Rolinek, Dušan Salfický
  • Obránci: Petr Čáslava, Miloš Holaň, Milan Jurčina, Rostislav Klesla, Tomáš Mojžíš, František Musil, Ondřej Němec, Filip Novák, Libor Procházka, Andrej Sekera
  • Útočníci: Jaroslav Bednář, Petr Čajánek, Martin Hanzal, Zbyněk Irgl, Jaromír Jágr, Jakub Koreis, Aleš Kotalík, Evžen Musil, Václav Nedorost, Jiří Novotný, Petr Průcha, Radek Ťoupal, Oldřich Válek, Tomáš Vlasák, Radim Vrbata
  • Trenéři: Martin Procházka, Martin Ručinský, Jaroslav Špaček

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Lístky na Návrat sparťanských legend – vstupenky, cena

Vstupenky na hokejovou exhibici Návrat legend 2023 si můžete koupit v online předprodeji u Ticketportalu ZDE.

Kapacita Sportovní haly Fortuny pro hokejové zápasy činí 13 238 míst – a dá se očekávat, že bude zcela zaplněna. Necelé dva týdny před akcí v prodeji zbývaly už jen stovky vstupenek.

Cena lístků se pohybuje od 290 Kč do 690 Kč. V prodeji jsou také i VIP vstupenky s možností cateringu, které vyjdou na 2 500 Kč. Majitelé permanentek na Spartu mají nárok na slevu 100 Kč, stačí při objednávce v košíku v políčku „Zápas legend - permanentkáři“ vyplnit číslo své vstupenky a ověřovací údaj. Více vám prozradí následující ceník.

NÁVRAT LEGEND: CENA VSTUPENEK
Kategorie Cena S permanentkou
✅ Klub 300 690 Kč 590 Kč
✅ 1. kategorie 630 Kč 530 Kč
✅ 2. kategorie 570 Kč 470 Kč
✅ 3. kategorie 510 Kč 410 Kč
✅ 4. kategorie 450 Kč 350 Kč
✅ 5. kategorie 390 Kč 290 Kč
✅ Stání 490 Kč 390 Kč
✅ ZTP 290 Kč 290 Kč

Hokejová Sparta slaví 120 let: Speciální dresy

Slavnostnímu rázu večera odpovídají i speciální vzpomínkové dresy, ve kterých oba celky nastoupí.

Domácí sparťané obléknou černé trikoty s velkým logem 120 na hrudi, soupeři nastoupí v bílé variantě dresů. Výroční dresy budou bez reklam, pro tentokrát na nich tedy bude chybět i logo sázkové kanceláře Fortuna coby generálního partnera klubu.

Ve stejných dresech Sparta nastoupí i o den později v O2 Areně, kde ji od 16:00 čeká zápas 27. kola hokejové extraligy proti Českým Budějovicím. Také toto utkání se ponese v duchu oslav 120. výročí založení klubu, fanoušky čeká bohatý doprovodný program.

Kde sledovat Návrat hvězd HC Sparta Praha živě: online live stream, přímý přenos

Utkání legend HC Sparta Praha bude živě vysílat televizní stanice ČT Sport. Přímý přenos zápasu k příležitosti oslav 120 let založení klubu začíná v 18:00. Doporučujeme sledovat web sparťanského klubu, kde najdete další informace.

A stejně tak doporučujeme sledovat nabídku TV Fortuna ZDE, kde může objevit jak live stream, tak sázkařské kurzy na výjimečné utkání. Fortuna už nyní pravidelně živě vysílá všechny zápasy zámořské NHL, za založení účtu novým hráčům dává příjemný bonus zdarma k registraci. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Střelec Pardubic Lukáš Sedák z brankář Komety Brno Dominik Furch v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje

Bodování hokej extraliga 2023/24: statistiky, střelci, brankáři

Všechny klíčové statistiky hokejové extraligy na jednom místě? To je přehled lídrů bodování i top střelců i brankářů ELH 2023/24.

GTO se stává mediálním partnerem ZodpovedneHrani.cz

GTO Solutions se stává oficiálním mediálním partnerem projektu Zodpovědné hraní

Společnost GTO Solutions se počátkem listopadu 2023 stala oficiálním mediálním partnerem projektu Zodpovědné hraní. Zařadila se tak po bok...

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč minulé sezony ELH, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...