Česko vs. Norsko dnes živě na MS v hokeji 2024

První krok český tým zvládl. V souboji s Finskem obstál a po úspěšných nájezdech získal dva body. Národní tým si může úvod MS v hokeji 2024 pochvalovat, ale už dnes je potřeba, aby ve večerním zápase proti Norsku přidal další vítězství. Sledujte druhé utkání naší reprezentace od 20:20.

VÝSLEDEK: Norsko vs. Česko 3:6 (2:3, 0:1, 0:3). Češi vedli trefou Červenky, Norové ale v první třetině obrátili stav a vedli 3:1 do chvíle, než se znovu prosadil kapitán českého týmu. Ve druhé třetině vyrovnal Beránek, o vítězství pak rozhodly góly Stránského, Hájka a Paláta. Další zápasy MS v hokeji sledujte ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
Norsko H2H Tip

Česko slaví vítězství v nájezdech proti Finsku na MS v hokeji 2024 Foto: ČTK / Deml Ondřej

MS v hokeji 2024, skupina: Česko vs. Norsko dnes živě v TV i online live stream

Páteční zápas může znamenat velkou úlevu. Češi si na hned v úvodu mistrovství ověřili, že mohou rozhodovat zápasy i bojovností. Dnes ale potřebují svůj výkon ještě posunout a proti slabšímu Norsku konečně získat i sebevědomí v zakončení. Jestli se dočkáme gólu ze hry, to můžete sledovat živě v sobotu 11. května od 20:20.

sipka Sledujte Česko vs. Norsko LIVE ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Norsko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Úvodní zápasy na MS v hokeji 2024 jsou pro aspiranty na postup do play off především o tom získat herní klid a vyvarovat se komplikacím v tabulce. Z tohoto pohledu Česku vítězství s Finskem 1:0 po nájezdech může náramně pomoci.

Norové naopak včera nestačili na Švýcary (2:5). Pokud ale chtějí zamíchat pořadím ve skupině, budou muset přehrát i některého z favoritů. Proti Česku jim však bookmakeři příliš nevěří, vítězství v základní hrací době přisuzují méně než 10% šanci.

Podle bookmakerů Betana by mělo být utkání s největší pravděpodobností hlavně o českém týmu. Rozhodující bude, zda se začneme trefovat. Může dnešní souboj s Nory konečně otevřít stavidla, která jsou od Betano Hockey Games přivřená? Kurz 1,50 na více než 3,5 gólů českého týmu naznačuje, že ano.

Kurzy Betana na hokej Česko - Norsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Česko 1,21 | remíza 7,00 | Norsko 11,00
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,11 | Norsko 6,60
  • 5,5 gólu: více 1,83 | méně 1,91
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Česko vs. Norsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 11. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Betana: 1,21 – 7,00 – 11,00
📺Živý přenos: Betano TV, ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Česko předvedlo proti Finsku aktivní pohyb i sílu v soubojích, pořád se ale trápí ve střelbě

Plán Radima Rulíka pro první zápas mistrovství světa vyšel. Češi vstoupili do utkání s Finskem velmi aktivně, útočných formací byl plný led. Soupeř tempu našich hráčů pouze přihlížel a to v podstatě po celé první dvě třetiny.

Trenérovi národního týmu vybraní hokejisti potvrdili, že v bruslení mohou skutečně dosáhnout výkonů, které si od nich kouč slibuje. Zároveň se ale naplno projevila největší slabina českého týmu – zakončení.

sipka Vše o českém týmu na MS najdete ZDE

Už v první třetině sice Češi přestříleli Finy 10:1, ale statistický zápis vypadá o mnoho lépe než skutečný obraz hry. Z vyložených příležitostí lze zmínit jen Hájkovu šanci na konci první třetiny, jinak se jednalo spíše o změť pološancí a střel, které neměly moc velkou naději pohnout skóre.

Jediný, komu se podařilo dostat puk do brány, byl Ondřej Palát ve 39. minutě. Jenže jeho trefa byla odvolána po trenérské výzvě Finska. Důvodem bylo nedovolené bránění gólmanovi, viníkem označen David Tomášek. Rozhodnutí sudích bylo přinejmenším diskutabilní, ale ani pokud by Palátův gól platil, hlavní problém by nezmizel.

Češi zkrátka musí v průběhu turnaje najít recept na to, jak zvýšit efektivitu. V rozích hráči plní úkoly skvěle, dokážou se udržet na puku i jej získávat zpět agilním forecheckingem. V následující fázi ale naší reprezentaci něco chybí.

Po oznámení nominace bylo jasné, že kromě Dominika Kubalíka nemůžeme příliš spoléhat na individuální střelecký talent. Opravdových kanonýrů máme v týmu minimum, a tak si Česko potřebuje najít jinou cestu, jak dobývat bránu protivníka.

K tomu bude mít vynikající příležitost právě v utkání s Norskem. Dá se očekávat, že outsider bude většinu času spíše bránit. Naši hráči by měli trávit spoustu času v útočném pásmu, což by mělo nabízet prostor k trpělivé kombinaci i spoustě střel a práci na brankovišti.

sipka Hodnocení české nominace na MS 2024 čtěte ZDE

Sestava Česka ve včerejším zápase s Finskem (1:0 sn.)

  • Brankáři: Dostál (Mrázek)
  • Obrana: Gudas, Krejčík - Kempný, Rutta - Hájek, Kundrátek - Špaček
  • Útok: Červenka, Sedlák, Kaše - Palát, Tomášek, Kubalík - Stránský, Kämpf, Voženílek - Beránek, Kondelík, Flek

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Norsko v souboji se Švýcarskem zlomila druhá třetina

Když naši hráči dokázali v určitých fázích zatlačit skvěle organizované Finy, pak by se jim to jistě mělo povést i proti Norsku. Naznačil to výsledek pátečního odpoledního duelu v O2 Areně.

Norové v něm jednoduše nezvládli konkurovat švýcarské kvalitě a prohráli 2:5. Ještě v první třetině přitom houževnatě vzdorovali, na první zásah Andrighetta odpověděl Vikingstad.

Jenže Švýcaři ve druhé části získali pevnou kontrolu nad zápasem. Vedení jim vrátil Loeffel, pojistky přidali Senteler a Scherwey. Stav 4:1 už byl pro Nory bezvýchodní, proti silnější švýcarské soupisce žádný comeback nehrozil.

Odpovídá tomu i nízký počet střel na bránu – 15. V každé dvacetiminutovce norští hokejisti provětrali gólmana Genoniho pouze pětkrát. Přitom ve třetí třetině hráli hned tři přesilovky!

Norský zmar ale není zas tak překvapivý, od roku 2012 se nejslabší ze skandinávských účastníků MS ani jednou neprobojoval ze základní skupiny do čtvrtfinále.

Není divu, norská soupiska zkrátka není tak nabitá jako třeba v biatlonu. Mezi hokejovými reprezentanty najdeme převážně hráče ze slabší domácí soutěže, případně z druhé švédské ligy.

Je tedy zcela zřejmé, na koho si budou muset čeští hráči dát největší pozor. Nejproduktivnější Nor v NHL Mats Zuccarello ani ve 36 letech neztrácí chuť reprezentovat, malý útočník Minnesoty přijel na šampionát po sezoně, v níž dosáhl téměř bodu na zápas (12+51 v 69 utkáních).

Sestava Norska ve včerejším zápase se Švýcarskem (2:5)

  • Brankáři: Arntzen (Haukeland)
  • Obrana: Solberg, Johannesen - Norstebo, Hansen - Kasastul, Krogdahl - Engebraten
  • Útok: Thoresen, E. Salsten, Zuccarello - Berg-Paulsen, Vikingstad, Olsen - Steen, Vesterheim, Brandsegg-Nygard - Martinsen, H. Salsten, Ronnild - Trettenes

Hokej Česko vs. Norsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - NOR

Norsko je rozhodně velmi oblíbeným soupeřem Česka, tedy minimálně co do výsledků. Od vzniku samostatného českého národního týmu došlo na 16 vzájemných duelů na MS s celkovou bilancí 13 výher, 2 remíz a 1 prohry.

Jediný políček – porážku 2:3 – nám Norové uštědřili v základní skupině na MS 2010. Právě tento výsledek přinesl zlom v turnaji, který se nevyvíjel dobře. Češi se semkli a i s pořádnou dávkou štěstí nakonec získali zlato.

sipka Podrobně o bilanci Česko vs. Norsko čtěte ZDE

Česko vs. Norsko: Výsledky z MS v hokeji

  • Česko vs. Norsko – 7:0 (MS 2016, skupina)
  • Česko vs. Norsko – 1:0pp. (MS 2017, skupina)
  • Česko vs. Norsko – 7:2 (MS 2019, skupina)
  • Česko vs. Norsko – 4:1 (MS 2022, skupina)
  • Česko vs. Norsko – 2:0 (MS 2023, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Česko - Norsko, tip na výsledek (termín 11. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Dva body ze zápasu s Finskem jsou super. Pro hráče, trenéry i fanoušky je to jistě úleva. Pořád je ale na čem pracovat, čeští hráči zkrátka musí najít způsob, jak zlepšit produktivitu.

  • Datum a čas zápasu: 11. 5. 2024 od 20:20

Věříme, že se v tomto ohledu národní tým s postupem turnaje zlepší. Ve druhém zápase ale ještě neočekáváme rapidní pokrok. Norové jsou sice slabším soupeřem, ale jistě cítí šanci, že při kvalitním defenzivním výkonu mohou držet skóre těsné podobně jako loni, kdy prohráli 0:2. Proto vsadíme na to, že v zápase padne méně než 5,5 branek.

TIP: Počet gólů méně než 5,5 sipka Vsadit u Betana

Tip na Česko vs. Norsko na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Česko - Norsko v online live streamu a v TV vysílání?

I druhé představení našich reprezentantů na MS 2024 si vychutnáte v přímém přenosu na ČT Sport, případně v online live streamu platformy ČT sport Plus.

Výbornou možností je i přímý přenos v live rozhraní Betana, kde kromě streamu najdete i spoustu statistik. Navíc u sledování můžete využít i některou z live sázek a to jak na počítači, tak na mobilu.

Zápas Česko vs. Norsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pátek 11. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: utkání nemá favorita, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: Betano TV

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.

Kanadští reprezentanti po zisku titulu na MS v hokeji 2023. Podívejte se na nominace pro hokejové MS 2024 v Praze a Ostravě

Nominace na MS v hokeji 2024: Soupisky všech týmů, sestavy

Všech 16 týmů, až 400 špičkových hokejistů. Prohlédněte si kompletní nominace a soupisky pro MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě.