Finsko vs. Dánsko dnes živě na MS v hokeji 2024

V pražské základní skupině A zbývá poslední volné postupové místo do čtvrtfinále, zálusk si na něj dělají oba dnešní soupeři. Důležitý zápas Finsko vs. Dánsko na MS v hokeji 2024 sledujte živě od 20:20.

Živý přenos Informace, kurzy
Finsko
Dánsko H2H Tip

Reprezentanti Finska oslavují úvodní gól v zápase s Kanadou na MS v hokeji 2024 v Praze, střelec Jesse Puljujärvi uprostřed Foto: TASR / Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Finsko vs. Dánsko dnes živě v TV i online live stream

Kanaďané, Švýcaři i domácí Češi. Už tři celky z pražské skupiny A si zajistily postup do čtvrtfinále, o poslední volné místo stále usilují další tři týmy. Dva z nich se utkají dnes večer, zápas Finsko vs. Dánsko a tedy i souboj o veledůležité tři body můžete sledovat živě na TV stanici ČT sport i v online live streamu na ČT sport Plus. Úvodní buly je na programu v pondělí 20. května ve 20:20.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Finsko vs. Dánsko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Kdo by to před startem Mistrovství světa v hokeji 2024 čekal. V předposlední hrací den základní části se Finové nacházejí mimo postupovou čtyřku, byť při rovnosti bodů s aktuálně čtvrtými Rakušany mají k dispozici utkání k dobru. To Dány dnes čeká poslední vystoupení v pražské základní skupině A, i přes nejméně výhodnou výchozí pozici mají šanci na postup do play off i oni.

  • 4. místo: Rakousko – 7 bodů, 6 zápasů (zbývá utkání s Velkou Británií)
  • 5. místo: Finsko – 7 bodů, 5 zápasů (zbývají utkání s Dánskem a Švýcarskem)
  • 6. místo: Dánsko – 6 bodů, 6 zápasů (zbývá utkání s Finskem)

Pokud by snad Finové na konci základní části měli stejně bodů jako Rakušané, podle pravidel MS by do play off prošli naši jižní sousedé. To by pro Suomi byla blamáž přímo historických rozměrů, mimo nejlepší osmičku světového šampionátu totiž Finsko skončilo naposledy v roce 1955.

Aby tento nepříjemný osud čtyřnásobní mistři světa odvrátili, potřebují dnes bodovat – či spíše zvítězit. A právě takové vyústění zápasu očekávají i sázkoví bookmakeři, pro které jsou Finové jasnými favority večerního duelu.

Například u Betana si na tříbodovou výhru Suomi můžete vsadit v kurzu 1,18. Na remízu po základní hrací době je vypsán kurz 7,00, dalších 14,00 připadá na tříbodové vítězství Dánů. Nezapomeňme, že jen dnešní výhra uchová černému koni skupiny A šanci na účast v play off, o motivaci mají oba týmy postaráno.

Kurzy Betana na hokej Finsko - Dánsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Finsko 1,18 | remíza 7,00 | Dánsko 14,00
  • Vítěz do rozhodnutí: Finsko 1,09 | Dánsko 7,60
  • 5,5 gólu v zápasu: více 2,05 | méně 1,72
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Finsko vs. Dánsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 20. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Betana: 1,18 – 7,00 – 14,00
📺Živý přenos: ČT Sport

Dvě porážky v řadě. Po Rakušanech Finové na MS v Praze nestačili ani na Kanadu

První gól ze hry na letošním šampionátu finský tým inkasoval až po 163 minutách a 47 sekundách. Ani tradičně precizní defenzivní hra a skvělé výkony brankářů ovšem na vstupenku do play off zatím nestačily. Po těsné prohře 0:1 s Českem po nájezdech a povinných výhrách 8:0 nad Velkou Británií a 4:1 nad Norskem se dobře promazaný stroj zasekl.

Porážka 2:3 od Rakouska byla nejen nečekaná, ale díky rozhodujícímu direktu v poslední sekundě také značně demoralizující. Dobře rozehraný zápas svěřenci Jukky Jalonena ztratili i o dva večery později, když v sobotu odpoledne prohráli s Kanadou 3:5.

Co na tom, že v duelu posledních dvou světových šampionů Finové už ve čtvrté minutě vedli o dva góly – Jesse Puljujärvi po 95 sekundách úspěšně dorážel, Valtteri Pustinen vzápětí využil první přesilovku zápasu. I přes střeleckou převahu Suomi v úvodní třetině Kanaďané ještě do druhé sirény srovnali.

sipka Historie MS v Praze: historie, výsledky, vítězové

Podobný scénář přineslo i druhé dějství, byť poměr pokusů v něm byl vyrovnaný. Puljujärvi se opět prosadil díky pohotové dorážce, ve 37. minutě před ním po odražení puku od mantinelu zela prázdná branka. Za 65 sekund ovšem bylo vyrovnáno, Harriho Sateriho (na turnaji 90,24 %) překonal Owen Power.

Na přelomu druhé a třetí části měli Finové k dispozici tři minuty trvající početní výhodu, leč čtvrtý přesilovkový gól na MS nevsítili – 18,75% efektivita speciálních formací patří mezi ty průměrné. Rozhodnutí tak v 52. minutě padlo na druhé straně, kde severští zadáci neuhlídali Johna Tavarese, jenž umně posunul puk ke zcela volnému Brandonu Hagelovi. Dawson Mercer pak přidal pojistku do odkryté klece.

Utkání bylo mimo jiné soubojem dvou mladých kanonýrů, který skončil remízou. Ani autor šesti branek Oliver Kapanen, ani jeho pětigólový kanadský protějšek Connor Bedard svou sbírku přesných tref nerozšířili. Finy ovšem může těšit, že jejich hvězdička byla střelecky aktivnější – na Jordana Binningtona vyslala dvě střely, Bedard se dostal k jedné.

Problémem ovšem je, že finská produktivita až příliš záleží na aktuální formě druhého nejmladšího člena soupisky – kromě Kapanena skórovalo už jen pět dalších útočníků ze země tisíce jezer. Ať už je defenziva sebelepší, procitnutí dalších střelců je pro přiživení postupových šancí klíčové.

Finsko na MS v hokeji 2024: Nejproduktivnější hráči

  • Oliver Kapanen (F): 6+0
  • Jesse Puljujärvi (F): 3+2
  • Oliwer Kaski (D): 0+5
  • Jere Innala (F): 1+3
  • Mikael Granlund (F): 0+4
  • Ahti Oksanen (F): 0+4

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Dánsko na MSLH 2024 schytalo debakl od Švýcarů, postupová naděje přesto žije

Středečních sedm gólů od českého týmu? Pro Dány nakonec nešlo o nejméně vydařené defenzivní představení na letošním šampionátu.

V sobotu, ve svém předposledním představení v základní skupině, Dánsko prohrálo 0:8 se Švýcarskem.

Při tomto debaklu Seveřané vygenerovali 17 střeleckých pokusů, všechny skončily ve výstroji brankáře Leonarda Genoniho. Jeho protějšci na druhé straně naopak neměli svůj den, mezi dánské tři tyče totiž mířilo jen nikterak nevýrazných 29 kotoučů.

Švýcaři své trefy rovnoměrně rozložili mezi obě poloviny zápasu. Jestliže úvodní třetinu orámovaly góly Nica Hischiera a Romana Josiho, zkraje druhé dvacetiminutovky se dvakrát prosadil Kevin Fiala. Po čtyřech gólech posil z NHL se ve 34. minutě prosadil i Sven Senteler.

Gólman Frederik Dichow Nissen po druhé třetině přepustil své místo Mathiasi Seldrupovi, 27letý debutant na světovém šampionátu ovšem udržel neprůstřelnost jen 149 sekund – ve vlastním oslabení se prosadil Calvin Thurkauf. V závěru ještě dvakrát skóroval Christoph Bertschy, Seldrup tak do statistik zapsal jen 62,5% úspěšnost zákroků.

Dají se na takovém výsledku najít pozitiva? Zmínit můžeme například čtyři ubráněná oslabení, kdy se silní Švýcaři v přesilovce prosadili jen jednou. To odpovídá dlouhodobému trendu, 85% podíl ubráněných oslabení (17/20) Dány řadí k turnajovému nadprůměru. Podobně jsou na tom i přesilovky (17,39 %), byť tentokrát Seveřané nevyužili ani jednu ze dvou, naopak při vlastní výhodě inkasovali.

Svěřenci Mikaela Gatha v Praze porazili pouze Rakušany (5:1) a Brity (4:3), ostatní čtyři duely ztratili v základní hrací době. I přes zápornou bilanci či skóre 14:26 ovšem naděje na první postup do čtvrtfinále po osmi letech stále žije – definitivně zhasne až s další porážkou. Podaří se jí dánským hokejistům vyhnout?

Dánsko na MS v hokeji 2024: Nejproduktivnější hráči

  • Christian Wejse (F): 3+3
  • Joachim Blichfeld (F): 2+3
  • Phillip Bruggisser (D): 1+4
  • Mikkel Aagaard (F): 2+1
  • Oscar Fisker Molgaard (F): 1+2
  • Patrick Russell (F): 1+2

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Hokej Dánsko vs. Finsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance DEN - FIN

Výběry Dánska a Finska dnes čeká 12. vzájemný zápas na mistrovství světa v hokeji. Dánové do bilance zatím zapsali dvě vítězství, a sice ve skupinách na MS 2010 (4:1) a MS 2018 (3:2). Zbývajících devět derby ovládli hráči Suomi.

Poslední měření sil dopadlo jednoznačně, Finsko vloni na domácí půdě v Tampere vyhrálo vysoko 7:1. Co gól, to jiný střelec; nejproduktivnějším hráčem utkání se stal i letos nominovaný Hannes Bjorninen s bilancí 1+2. Na dánské straně se až ve 43. minutě prosadil Nikolai Ehlers, ostatních 13 střel skončilo ve výstroji Emila Larmiho.

Finsko vs. Dánsko: Poslední výsledky z MS v hokeji

  • Dánsko vs. Finsko – 0:3 (MS 2015, skupina)
  • Finsko vs. Dánsko – 5:1 (MS 2016, čtvrtfinále)
  • Finsko vs. Dánsko – 2:3 (MS 2018, skupina)
  • Finsko vs. Dánsko – 3:1 (MS 2019, skupina)
  • Finsko vs. Dánsko – 7:1 (MS 2023, skupina)
  • Finsko vs. Dánsko – průběh live zde (MS 2024, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Finsko - Dánsko, tip na výsledek (termín 20. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Už v 16:20 v pražské O2 Areně odstartuje utkání Velké Británie s Norskem, které může definitivně rozhodnout o sestupu Spojeného království z elitní divize MS v ledním hokeji. Neméně důležitý ale bude i večerní duel Finska s Dánskem, k jehož sledování vás srdečně zveme.

  • Datum a čas zápasu: 20. 5. 2024 od 20:20

Jak utkání dopadne? Postupový rébus definitivně rozřeší až poslední hrací den základních skupin, podle nás se ale Finové velké výzvě postaví čelem a dnes si dojdou pro vítězství. Výrazně by jim k tomu měli pomoci dvougólový střelec z minulého zápasu – bývalá čtyřka draftu NHL a v současnosti útočník Pittsburghu.

Je to Jesse Puljujärvi, jenž za pět utkání stihl dát tolik gólů jako v předchozích 22 duelech za Penguins. Urostlý křídelník v Praze prokázal schopnost být ve správnou chvíli na správném místě, jeho dorážky proti javorovým listům udržovaly Suomi ve hře o body.

Protože ve speciální nabídce Betana nechybí ani sázky na individuální výkony hráčů, příležitost na Puljujärviho v pořadí čtvrtý gól na letošním šampionátu nám přijde velmi zajímavá.

TIP: Jesse Puljujärvi dá gól sipka Vsadit u Betana

Tip na MS hokej 2024: Finsko vs. Dánsko (skupina A, Praha, 20. 5. 2024)

Kde dnes sledovat živě hokej Finsko - Dánsko v online live streamu a v TV vysílání?

Zpříjemněte si pondělní večer další dávkou napínavého hokeje, utkání Finsko - Dánsko můžete od 20:20 sledovat živě v přímém přenosu na ČT sport. Pokud před TV vysíláním upřednostňujete online live stream, je vám k dispozici platforma ČT sport Plus. Dobře se bavte.

Zápas Finsko vs. Dánsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pondělí 20. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: velkým favoritem je Finsko, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Pastrňák vypadl s Bostonem z play off NHL, Češi doufají, že se připojí k národnímu týmu na MS v hokeji 2024

Boston vypadl: (Kdy) přijedou Pastrňák a Zacha do Prahy?

Boston v noci z pátka na sobotu vypadl z play off NHL. Posílí David Pastrňák a Pavel Zacha český národní tým na MS v hokeji?

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.