MS hokej ženy 2024 živě: Česko vs. Kanada dnes livestream

Češky po prohře s USA vyzvou také Kanadu. V utkání se zámořskými hvězdami mohou naše reprezentantky na MS v hokeji žen jen překvapit. Zápas ve skupině ale může dobře připravit české hokejistky na blížící se čtvrtfinále. Sledujte ženský hokej živě od 21:00 na ČT Sport.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Česko 5:0. Favoritky o svém vítězství rozhodly už v úvodní třetině, kdy se postupně trefily Serdachny a dvakrát O'Neill. Ve druhé části náskok zvýšila Fast, ve 46. minutě dala skóre konečnou podobu Stacey. Naše hokejistky se dostaly ke 13 střelám, zároveň ale ubránily všechna čtyři oslabení. V dalším utkání lvice v úterý od 21:00 vyzvou Švýcarky.

Kde sledovat živěInformace
ČeskoKanadaStatistikyTip

Kanaďanky na MS v hokeji žen 2024 patří jako obvykle k největším favoritkám spolu s USA Foto: Profimedia

MS žen v hokeji 2024 online: Kde dnes sledovat livestream Česko - Kanada živě?

V ženském hokeji stále platí, že USA a Kanada jsou kvalitou odskočené od zbytku světa. Pro české hráčky tak dnešní duel ve skupině představuje další cennou zkušenost a možnost pilovat bránění proti špičkovým soupeřkám. Sledujte MS v hokeji žen živě – zápas Kanada vs. Česko vysílá v neděli 7. dubna 2024 od 21:00 veřejnoprávní televizní stanice ČT Sport.

sipka Klikněte ZDE a vsaďte si na hokej Česko vs. Kanada na MS žen

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Česko Ž vs. Kanada Ž dnes na MS hokejistek 2024 (základní skupina, Utica, USA), informace o zápase

O tom, kdo bude dnes večer favoritem, není sporu. Kanaďanky pouze jednou v historii Mistrovství světa v hokeji žen nepostoupily do finále, s 12 tituly jsou nejúspěšnější reprezentací všech dob.

Sílu hokejistek javorového listu Češky poprvé poznaly v přímé konfrontaci už loni, kdy ve skupině prohrály s Kanadou 1:5.

Podobný průběh očekávají bookmakeři sázkové kanceláře SYNOT TIP i dnes večer, vítězství Kanady vypsali ve velmi nízkém kurzu 1,04. Bodový zisk našich hráček by byl velkým překvapením, neprohru Češek si můžete vsadit v kurzu 4,92.

Nejzajímavější kurzy na hokej Česko vs. Kanada

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

HOKEJ ČESKO - KANADA: INFORMACE O ZÁPASE MS ŽEN
🕒Kdy: 7. 4. 2024 od 21:00
🌎Kde: Adirondack Bank Center, Utica, USA
🏆Soutěž: MS v hokeji žen 2024, zákl. skupina
Kurzy Synot Tip: 29,98 – 11,16 – 1,04
🏒H2H: 1:0 pro Kanadu
📺Živý přenos: ČT Sport

Češky proti USA neskórovaly, po úvodní výhře s Finskem ale stále mají skupinu MS rozehranou velmi nadějně

Zápas v noci z pátku na sobotu nepřinesl přinesl očekávaný scénář. České reprezentantky proti Američankám především bránily, což se jim víc než polovinu zápasu dařilo velmi zdatně. USA dlouho vedly pouze 1:0.

Od druhé třetiny se ale americké hvězdy lépe zkoncentrovaly a přestaly dostávat dvouminutové tresty. Pak už se naplno projevil rozdíl v kvalitě obou celků, hokejistky USA uklidnily góly Carpenter a Edwards z 37. a 38. minuty.

Ve třetí části překonaly Kláru Peslarovou stejné hráčky ještě jednou, mezi druhý zásah Edwards a hat trick Carpenter navíc vměstnala svou trefu také Heise. Výhrou 6:0 reprezentantky USA splnily očekávanou povinnost.

Pro české hráčky šlo o pátý vzájemný duel se Spojenými státy na vrcholovém turnaji. Našim hokejistkám se poprvé nepovedlo ani jednou skórovat, ale 19 střel na bránu je druhý nejvyšší počet, kterého Češky proti USA dosáhly (více pouze před rokem na MS 2023, kdy měly 24 pokusů).

Česko vs. USA 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

  • Góly: 6:49 Carpenter (Coyne Schofield), 36:29 Carpenter (Harvey, Murphy), 37:28 Edwards (Curl), 43:42 Edwards (v oslabení, Coyne Schofield, Harvey), 45:03 Heise, 50:24 Carpenter (v přesilovce, Harvey, Barnes)
  • Střely na branku: 19:48
  • Vyloučení: 4:7
  • Využití: 0:1
  • Brankářky: Klára Peslarová (42/28) – Nicole Hensley (19/19)

Češky budou v souboji s Kanaďankami pravděpodobně pod podobnou kadencí, do hry je ale může dostat přesilová hra. Ta ovšem dosud v turnaji nevedla k žádnému vstřelenému gólu (0/6), navíc proti USA naše reprezentantky dokonce jednu branku dostali právě v početní výhodě.

Hokejistky jako Pejzlová, Vanišová či Šapovalivová jsou však dost šikovné na to, aby v klíčových momentech MS dokázaly pozvednout českou PP. Trenérka Carla MacLeod jistě s elitními útočnicemi pracuje na tom, aby česká přesilovka fungovala už proti Kanadě a následně v ještě důležitém zápase se Švýcarskem.

sipka Program Česka na MS v hokeji žen 2024

Sestava Česka v 2. zápase na MS žen 2024
Brankářky: Klára Peslarová (Blanka Škodová)
Obránkyně: Daniela Pejšová, Aneta Tejralová (C) - Sára Čajanová, Tereza Radová - Andrea Trnková, Karolína Kosinová - Klára Jandušíková
Útočnice: Tereza Vanišová, Michaela Pejzlová (A), Denisa Křížová (A) - Adéla Šapovalivová, Klára Hymlárová, Natálie Mlýnková - Noemi Neubauerová, Vendula Přibylová, Tereza Plosová - Tereza Pištěková, Anežka Čabelová, Anna Kalová
Mimo sestavu: Viktorie Švejdová (G), Klára Seroiszková (D), Kateřina Mrázová (F)

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kanaďanky už na MS přehrály Finsko i Švýcarsko, nešlo ale o debakly

Kanada stále patří k dominantním ženským hokejovým reprezentacím, v posledních letech už ale ubývá divokých výsledků značících rozdíly více než jedné třídy.

Potvrzují to i dosavadní zápasy javorových listů na MS v hokeji žen 2024. Kanaďanky sice měly souboje s Finkami a Švýcarkami pod kontrolou, ale výhry 4:1 a 3:0 ukazují, že zámořské hráčky už si musí cestu k vítězství hledat skrz výraznější odpor než dříve.

Střelecky byl zápas Kanada vs. Finsko v podstatě vyrovnaný (36:33). Favoritky ale k první výhře v turnaji postrčil už gól Jenner v 10. minutě, od té doby Kanaďanky vedly až do závěrečné sirény.

A to i přesto, že se do bodování nezapsala Marie-Philip Poulin, jedna z nejlepších hokejistek všech dob. Kanadská hrající legenda se prvního bodu v turnaji dočkala až 19 sekund před koncem druhého utkání, a to jen díky asistenci na gól do prázdné brány.

Kanada vs. Švýcarsko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

  • Góly: 1:10 Maltais (Spooner, Fast), 7:46 Nurse, 59:41 Fillier (ENG, Poulin, Jenner)
  • Střely na branku: 45:17
  • Vyloučení: 4:1
  • Využití: 0:0
  • Brankáři: Emerance Maschmeyer (17/17) – Andrea Brandli (42/44)

Přihrávka Poulin na gól Fillier znamenala konečnou úpravu skóre na 3:0 proti Švýcarkám, které celou dobu držela výborná brankářka Brandli. Kanaďanky vytěžily z velké střelecké převahy jen poměrně střídmé vítězství, ačkoli šly do vedení už ve druhé minutě zápasu.

Do dalšího průběhu turnaje tak má kanadský výbor Troye Ryana na čem pracovat. Pokud si chce vzít zpět mistrovský titul, o který přišel v loňském finále, musí zlepšit především efektivitu střelby.

Většina kanadských reprezentantek působí v nově vniklé PWHL, obdoby mužské NHL. Z Ottawy dorazily Jenner, Bell, Clark a brankářka Maschmeyer, s nimiž v klubu působí trojice Češek Tejralová, Vanišová a Mrázová.

Jestli se znalost projeví jako výhoda pro kanadský, nebo pro český výběr, na to si musíme počkat do večera.

sipkaMůže vás zajímat také: Kanadské juniorské soutěže

Sestava Kanady v 2. zápase na MS žen 2024
Brankářky: Emerance Maschmeyer (Kristen Campbell)
Obránkyně: Jocelyne Larocque, Renata Fast (A) - Ella Shelton, Erin Ambrose - Nicole Gosling, Ahston Bell - Jaime Bourbonnais
Útočnice: Sarah Fillier, Marie-Philip Poulin (C), Brianne Jenner - Emma Maltais, Sarah Nurse, Natalie Spooner - Emily Clark, Blayre Turnbull (A), Laura Stacey - Julia Gosling, Kristin O'Neill, Danielle Serdachny - Jamie Lee Rattray

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Česko dnes proti Kanadě na MS hokej ženy - statistiky, srovnání, vzájemné zápasy, H2H bilance

Pouze jednou došlo na střetnutí Češek s Kanaďankami. Bylo to před rokem, rovněž v základní skupině mistrovství světa. Kanada zvítězila 5:1.

Všechny kanadské střelkyně – Poulin (2), Fast, Turnbull a Stacey – jsou i letos v národním týmu.

Na šampionátu nechybí ani Natálie Mlýnková, která loni v první třetině vyrovnávala na 1:1.

Tip na výsledek Česko vs. Kanada dnes na MS ženy hokej 2024 (termín: 7. 4. 2024, USA, Utica)

Karty jsou rozdány zcela jasně, Kanaďanky s nabitou soupiskou převážně z PWHL budou dnes večer jednoznačně papírovými favoritkami.

  • Datum a čas zápasu: 7. 4. od 21:00 SELČ

Nepředpokládáme, že by dnes večer mělo dojít k překvapení. České hráčky si mohou vyzkoušet práci na defenzivní hře, ale důležitější pro ně bude až následující utkání proti Švýcarkám.

TIP: Kanada vyhraje sipka Vsadit u SynotTipu ZDE

Tip na Kanada vs. Česko na MS v hokeji žen 2024

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík během tréninku české hokejové reprezentace

Příprava Česka na MS v hokeji 2024: Kemp, program, výsledky

Jaká je aktuální soupiska, kdy hrají Češi další zápas, kdo vypadl z nominace? Přečtěte si vše o přípravném kempu před MS v hokeji 2024.

Tomáš Hertl v úniku, stíhá ho David Pastrňák

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...