MS v hokeji žen 2025 uspořádají České Budějovice

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Vůbec první ženský šampionát na území Čech uspořádá jihočeská metropole. Mistrovství světa v hokeji žen 2025 proběhne v Českých Budějovicích, a to v Budvar Aréně, domovské hale extraligového Motoru. Pro řadu hokejistek bude domácí turnaj vrcholem jejich kariér.

Česká ženská hokejová reprezentace po zisku bronzových medailí na MS v hokeji žen 2023, v roce 2025 turnaj proběhne v ČR Foto: Profimedia

Potvrzeno. Mistrovství světa v hokeji žen 2025 v Českých Budějovicích

Období spekulací končí, prestižní akce zná své dějiště. MS v hokeji žen 2025 proběhne v Českých Budějovicích, které se o pořadatelství turnaje ucházely společně s Karlovými Vary. Nejlepší hokejistky planety se v jihočeské metropoli utkají v termínu od 9. do 20. dubna 2025.

sipka Klikněte ZDE a sledujte hokej živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

O tom, že ženský šampionát vůbec poprvé zavítá do České republiky, Mezinárodní hokejová federace (IIHF) rozhodla už v květnu letošního roku na svém zasedání v Tampere.

Naše vlast tak uspořádá dvě vrcholné hokejové po sobě, už v roce 2024 v Praze a v Ostravě proběhne MS v hokeji mužů.

Doposud však nebylo jasné, kterému město organizace ženského turnaje připadne. Ve hře byly i Karlovy Vary, jejichž KV Aréna patří k nejmodernějším hokejovým stadionům v ČR.

Prezident ČSLH Alois Hadamczik v podcastu portálu Sport.cz však potvrdil, že přednost dostala jihočeská metropole, kterou při vyjednáváních s IIHF preferoval i hokejový svaz: „Musím pochválit pana hejtmana Kubu, který má eminentní zájem o to, aby to bylo v Budějovicích. Nic tedy nebrání tomu, abychom to podepsali do Českých Budějovic.“

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

MS žen v hokeji 2025 České Budějovice: Budvar Aréna pojme přes 6 000 diváků

Všechna utkání přespříštího MS žen proběhnou v Budvar Aréně, která primárně slouží hokejistům extraligového Motoru.

Českobudějovická hala má kapacitu 6 421 diváků, která by vzhledem ke vzrůstající popularitě ženského hokeje i dobrým výsledkům českých reprezentantek mohla být vyčerpána.

Zimní stadion, který poblíž soutoku Vltavy s Malší vyrostl již v roce 1946, začátkem tisíciletí prošel obsáhlou rekonstrukcí.

Už v minulosti zde proběhlo MS ve volejbale mužů (1966), renovovaná Budvar Aréna pak byla také dějištěm MS v hokeji do 18 let (2005). Až ženský šampionát ale bude tou největší sportovní akci, kterou jihočeské sportovní centrum přivítá. Na hokejistky čeká špičkové zázemí, například zbrusu nová kruhová kabina domácích.

sipka Přečtěte si vše o Euro Hockey Tour žen

Ženské MS v hokeji na jednom místě? Trend posledních let

Zatímco mužské světové šampionáty v posledních letech probíhají ve více městech – a často dokonce i ve více zemích, pořadatelství MS v hokeji žen se ubírá opačným směrem.

Jestliže v roce 2022 turnaj hostily dánská města Herning a Frederikshavn, letošní šampionát zavítal už jen do kanadského Bramptonu. V roce 2024 budou hokejistky o medaile bojovat v americké Utice, následuje dostaveníčko na jihu Čech.

Současný formát turnaje počítá s účastí 10 zemí a 31 jednotlivými zápasy, od skupinových klání přes duely play off a o umístění až po velké finále. Takto nahuštěný harmonogram klade velké nároky například na kvalitu ledu, pozitiva ovšem převyšují.

To ostatně potvrdila i generální manažerka českého ženského hokeje Tereza Sadilová na tiskové konferenci v úvodu sezony: „Jedná se sice o náročný program, ale pro ženský hokej je to skvělé. Můžete prodávat balíčky na tři zápasy denně, na zimák tak dostanete mnohem víc lidí, a hlavně zajistíte i televizní přenosy.“

sipka Nepřehlédněte: Kdy hrají Češky na MS v hokeji žen – zápasy, výsledky

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Odměna za vytrvalou práci, česká hokejová reprezentace žen se dere mezi špičku

Pod vedením kanadské trenérky Carly MacLeod česká ženská reprezentace v posledních letech dosáhla nebývalých úspěchů.

Vše začalo debutem na olympijském turnaji, na ZOH 2022 v Pekingu naše hráčky ze skupiny B postoupily do čtvrtfinále a v celkovém pořadí obsadily sedmou příčku.

Následoval zisk historicky prvního cenného kovu na světovém šampionátu, na MS 2022 v Dánsku Češky skončily třetí za tradičně silnou zámořskou dvojicí Kanada a USA.

Tento úspěch je pro šampionát v roce 2023 poprvé katapultoval do elitní základní skupiny A, kde se naše hráčky rozhodně neztratily. Kromě Američanek a Kanaďanek porazily všechny soupeřky, ve čtvrtfinále zdolaly také Finky a po předpokládaném nezdaru s USA v semifinále nakonec obhájily bronzové medaile, když v utkání o 3. místo porazily Švýcarky 3:2.

VÝSLEDKY ČESKÝCH HOKEJISTEK NA NEDÁVNÝCH VELKÝCH AKCÍCH
Turnaj Umístění
✅ Mistrovství světa 2017 8. místo
✅ Zimní olympijské hry 2018 9. místo (nekvalifikovaly se)
✅ Mistrovství světa 2019 6. místo
✅ Mistrovství světa 2021 7. místo
✅ Zimní olympijské hry 2022 7. místo
✅ Mistrovství světa 2022 3. místo
✅ Mistrovství světa 2023 3. místo

Ten progres je evidentní. V současnosti je česká ženská reprezentace třetí nejlepší na světě, což bylo ještě před několika lety nemyslitelné. Pořadatelství MS v hokeji je jasným signálem, že i IIHF rostoucí sílu tohoto sportu v našich končinách eviduje.

Generální manažerka Sadilová připustila, že blížící se velké akce budou pro řadu reprezentantek poslední: „Kariéry některých jsou ve fázi, že pro ně bude vrchol mistrovství světa doma, pak olympiáda a potom plno z nich ukončí kariéru.“

O to větší motivaci uspět na domácím turnaji bude náš výběr mít. Dobrou zprávou je, že trenérka MacLeod i přes nedávný podpis smlouvy s Ottawou v PWHL, ženské obdobě hokejové NHL, nadále pokračuje na střídačce české reprezentace.

Vrchní architektka našich úspěchů má platnou smlouvu až do konce olympijského turnaje na ZOH 2026 v Miláně, ze střídačky tedy Češky povede i na světovém šampionátu v Českých Budějovicích. Ten sice odstartuje až v dubnu 2025, na vrcholnou akci se ale těšíme už teď.

Program české hokejové reprezentace žen v sezoně 2023/24

  • Euro Hockey Tour, Finsko (14. 8. – 27. 8. 2023)
  • Euro Hockey Tour, Německo (6. 11. – 12. 11. 2023)
  • Euro Hockey Tour, Švédsko (11. 12. – 17. 12. 2023)
  • Euro Hockey Tour, finále (5. 2. – 11. 2. 2024)
  • MS v hokeji žen, USA (4. 4. – 16. 4. 2024)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sleduj NHL živě na Fortuna TV - NHL online live stream zdarma

NHL live stream na Fortuna TV: Sledujte NHL živě u Fortuny

Hledáte způsob, jak sledovat NHL online zdarma? Právě jste ho našli. Fortuna vysílá NHL live streamy základní části i play off, hokej si...

Hráči Banes Motor České Budějovice oslavují výhru v utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji 2023-24 - Motor ČB program, historie, zajímavosti

Hokej České Budějovice - soupiska, posily, přestupy, stadion

Srdeční záležitost. ⭐ Motor České Budějovice vlastní bývalí hráči, klub se vrátil do hokejové extraligy. Přečtěte si vše o týmu, soupisce i...

Obránce Jakub Jeřábek a brankář Šimon Hrubec v zápase se Švýcarskem na olympijském hokejovém turnaji na ZOH 2022 v Pekingu

Soupeři české hokejové reprezentace na ZOH 2026

Olympijští šampioni, vicemistři světa. Podívejte se na soupeře Česka v základní skupině hokejového turnaje na ZOH 2026 v Miláně.