Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hokejové mistrovství světa v Česku je za dveřmi a fanoušci se nemohou dočkat, až celá akce vypukne. Šance týmů na zlato výrazně ovlivní množství posil z NHL. Jaké kluby v zámoří nepostoupily do play off a které hvězdy tím pádem dorazí na šampionát, se dozvíte v tomto pravidelně aktualizovaném článku.

Živé přenosyInformaceAktuality
ČeskoSlovenskoKanadaUSA
ŠvédskoFinskoŠvýcarsko
NěmeckoLotyšskoDánsko
FrancieNorskoRakousko

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika). Foto: Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Hvězdy ze zámoří na MS v hokeji 2024: sledujte v akci hráče NHL živě díky livestreamům zdarma

Postupně se dozvídáme, kdo všechno ze zámoří do Čech dorazí. Mistrovství světa je díky konání v Praze obrovským lákadlem nejen pro hokejisty České republiky. Generální manažeři Kanady či USA dopředu vyhlásili, že kdo má zájem v budoucnu startovat na olympiádě, kam po letech smějí i hráči NHL, ten nesmí pozvánku na šampionát odmítnout. Tohle může být nejhvězdnější MS v hokeji za dlouhé roky, tak si ho nenechte ujít díky online live streamům na TV Tipsport.

sipka Sledujte MS v ledním hokeji 2024 živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024: informace, týmy, kdo přijede z NHL?

MS 2024 v Praze a Ostravě se účastní 16 reprezentací. 3 z nich mají jisté, že jim žádná posila z NHL nedorazí, protože hráči této národnosti v zámoří momentálně nepůsobí: Velká Británie, Polsko a Kazachstán.

Naopak nejpočetnější zastoupení by pochopitelně měly mít Kanada a USA. Obzvlášť složení sestavy Američanů bude zajímavé sledovat. Tradičně vozí méně známé hokejisty, nezřídka mladíky z univerzitních lig, ale letos by i oni měli dát dohromady nejsilnější možné mužstvo.

Příjezd posil z NHL zpravidla hraje největší roli u týmů Česka, Finska a Švédska. Mohou být ale rozdílovým prvkem i u ostatních reprezentací, proto se na ně čeká ještě dlouho po zahájení šampionátu.

Které týmy NHL nehrají play off 2024:

  • Východní konference: Columbus, Montreal, Ottawa, Buffalo, New Jersey, Philadelphia, Pittsburgh, Detroit
  • Západní konference: Anaheim, Arizona, Calgary, Chicago, San Jose, Seattle, Minnesota, St. Louis
  • Vyřazeni v 1. kole: Washington, Tampa Bay, NY Islanders, Winnipeg, Los Angeles

Letos mají reprezentační trenéři situaci o něco jednodušší. 1. kolo play off NHL by mělo končit nejpozději 5. května, zatímco MS 2024 začíná 10. května. To je luxusní porce času na příjezd i aklimatizaci hvězd, jimž se v zámoří završí sezóna až po vyřazení z bojů o Stanley Cup.

MS hokej 2024 Praha a Ostrava: informace
📅 Termín MS: 10. až 26. května 2024
🌎 Konec 1. kola play off NHL: nejpozději 5. května 2024
🏆 Počet týmů na MS: 16
🏒 Skupina A, Praha: Kanada, Finsko, Švýcarsko, Česko, Dánsko, Norsko, Rakousko, Velká Británie
🥅 Skupina B, Ostrava: USA, Švédsko, Německo, Slovensko, Lotyšsko, Francie, Kazachstán, Polsko
Kurzy Tipsportu: Všechny kurzy na MS 2024 najdete ZDE
💻 Livestreamy: TV Tipsport, Chance TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokejisté z NHL na MS hokej 2024 aktuálně, novinky: kteří hráči NHL potvrdili účast na mistrovství světa?

V tabulce níže najdete seznam všech hokejistů NHL, v jejichž případě je potvrzena účast na MS jak od nich, tak od daného národního mužstva. Sledujeme pro vás také aktuální informace a novinky:

  • Další dva hráči ze zámoří pro Slovensko. Obránce Patrik Koch a útočník Miloš Kelemen se letos mihli v prvním týmu Arizony. Koch odehrál za Coyotes 1 zápas, Kelemen 10 s bilancí 0+1. Oba se výrazněji prosazovali v AHL, kde bývalý vítkovický bek nasbíral 63 startů (1+14, +4, 97 TM), zatímco jeho krajan z útoku měl po 54 duelech 32 bodů (16+16).
  • Švédskou defenzivu nově vyztuží další obrovská hvězda, obránce Tampy Bay Victor Hedman. Slovensko posílí Martin Fehérváry z Washingtonu, naopak Hedmanův spoluhráč Erik Černák kvůli zdravotním problémům nedorazí.
  • V 1. kole play off končí Washington, Tampa Bay, NY Islanders, Winnipeg a Los Angeles. Pro MS jsou tím pádem volní Steven Stamkos, Drew Doughty či John Carlson. Dánové by jistě uvítali Nikolaje Ehlerse, Švýcaři Nina Niederreitera s Kevinem Fialou.
  • Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík při oznámení nominace na Betano Hockey Games oficiálně potvrdil posily z NHL pro český tým! Přiletí brankáři Dostál, Mrázek a Vejmelka, obranu vyztuží Gudas s Ruttou, zajímavá jména obohatí také útok. Všechny povolané hráče najdete v tabulce níže.
  • Je potvrzena účast několika dalších velkých hvězd NHL. Švédsko posílí trojnásobný vítěz Norris Trophy Erik Karlsson, Norsko produktivní Mats Zuccarello, Švýcary povede do bojů o medaile kapitán New Jersey Nico Hischier a Američany detroitský lídr Dylan Larkin.
  • Slovensko se těší na 5 posil z NHL. Dorazí Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Martin Pospíšil, Pavol Regenda (většinu sezóny hrál na farmě Anaheimu, kde nasbíral v 54 zápasech 34 bodů) a Tomáš Tatar.
  • Nabídku na posílení Kanady stále zvažuje kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Pokud řekne ano, tak by vzhledem k potvrzené účasti Connora Bedarda mohlo dojít k hodně zajímavému spojení dvou generačních talentů.
Potvrzené posily z NHL na MS v hokeji 2024: seznam hráčů
Česko: BRANKÁŘI: Lukáš Dostál (ANA), Petr Mrázek (CHI), Karel Vejmelka (ARI) - OBRANA: Radko Gudas (ANA), Jan Rutta (SJS) - ÚTOK: Dominik Kubalík (OTT), Tomáš Nosek (NJD), Ondřej Palát (NJD), Jakub Vrána (STL), Filip Zadina (SJS), Radim Zohorna (PIT)
Slovensko: OBRANA: Martin Fehérváry (WSH), Patrik Koch (ARI), Šimon Nemec (NJD) - ÚTOK: Miloš Kelemen (ARI), Martin Pospíšil (CGY), Pavol Regenda (ANA), Juraj Slafkovský (MTL), Tomáš Tatar (SEA)
Kanada: BRANKÁŘI: Jordan Binnington (STL) - OBRANA: Bowen Byram (BUF), Kaiden Guhle (MON), Jamie Oleksiak (SEA), Colton Parayko (STL), Owen Power (BUF) - ÚTOK: Connor Bedard (CHI), Dylan Cozens (BUF), Adam Fantilli (CBJ), Jared McCann (SEA), Dawson Mercer (NJD), Brandon Tanev (SEA)
USA: BRANKÁŘI: Alex Lyon (DET) - OBRANA: Luke Hughes (NJD), Seth Jones (CHI), Jeff Petry (DET), Jake Sanderson (OTT), Alex Vlasic (CHI), Zach Werenski (CBJ) - ÚTOK: Matt Boldy (MIN), Cole Caufield (MTL), Joel Farabee (PHI), Johnny Gaudreau (CBJ), Luke Kunin (SJS), Dylan Larkin (DET), Shane Pinto (OTT), Brady Tkachuk (OTT), Tage Thompson (BUF), Trevor Zegras (ANA)
Švédsko: BRANKÁŘI: Samuel Ersson (PHI), Filip Gustavsson (MIN), Jasper Wallstedt (MIN) - OBRANA: Jonas Brodin (MIN), Rasmus Dahlin (BUF), Victor Hedman (TBL), Erik Karlsson (PIT), Marcus Pettersson (PIT) - ÚTOK: Andre Burakovsky (SEA), Joel Eriksson Ek (MIN), Marcus Johansson (MIN), Isaac Lundeström (ANA), Victor Olofsson (BUF), Lucas Raymond (DET), Fabian Zetterlund (SJS)
Finsko: OBRANA: Olli Määttä (DET) - ÚTOK: Mikael Granlund (SJS), Jesse Puljujärvi (PIT), Valtteri Puustinen (PIT)
Švýcarsko: BRANKÁŘI: Akira Schmid (NJD) - OBRANA: Jonas Siegenthaler - ÚTOK: Nico Hischier (NJD), Philipp Kurashev (CHI)
Německo: BRANKÁŘI: Philipp Grubauer (SEA) - ÚTOK: JJ Peterka (BUF), Nico Sturm (SJS)
Lotyšsko: BRANKÁŘI: Elvis Merzlikins (CBJ)
Dánsko:
Francie: ÚTOK: Pierre-Édouard Bellemare (SEA)
Norsko: ÚTOK: Mats Zuccarello (MIN)
Rakousko: ÚTOK: Marco Rossi (MIN)

Česko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z českých hráčů v NHL může přijet?

Máme ve zvyku toužebně vyhlížet zámořské posily pro mistrovství světa. Protože borci jako Martin Ručinský, Radek Dvořák, Václav Prospal, Pavel Kubina nebo třeba Jaroslav Špaček v minulosti po příjezdu z NHL vždy patřívali k hlavním postavám českých tažení za zlatými medailemi.

Tohle už bohužel dávno neplatí. Skutečně rozdílových hráčů máme v NHL pouze hrstku a všichni se nacházejí v týmech s ambicemi na Stanley Cup. Patří sem David Pastrňák, Pavel Zacha (oba Boston), Martin Nečas (Carolina), Filip Hronek (Vancouver) a Martin Nečas (Carolina).

Za zmíněnou pěticí zeje propast. Z dostupných Čechů v NHL je tou nejproduktivnější ofenzivní zbraní Filip Zadina s pouhými 23 body (13+10) v 77 zápasech a nejhorší ligovou +/- bilancí (-44). Příšernou sezónu má dříve vyhlášený střelec Dominik Kubalík (11+4 v 72 utkáních).

Naopak solidně se vedlo defenzivnímu forvardovi Ondřeji Palátovi (31 bodů) i Tomáši Noskovi, kteří by nároďáku odvedli cenné služby na obou koncích kluziště. Zbylí útočníci strávili víc času v AHL.

Dobrou zprávou pro obranu jsou výborné výkony Radka Gudase (+/- bilance +11, nejlepší v Anaheimu) a Jana Rutty, který v San Jose patří k nejvytěžovanějším hráčům. Nejistá je situace u Davida Jiříčka. Columbus sice nemá šanci na play off, ale český talent asi bude muset na farmu do Clevelandu, jenž si myslí na titul v AHL.

Nejlépe jsme na tom v brankovišti. Petr Mrázek patří ke špičce NHL a hlavně jemu vděčí Chicago za řadu svých výher. Karel Vejmelka začal špatně a ztratil post jedničky v Arizoně, ale postupem času se zlepšil a teď už zase chytá jako dřív. Třetím kandidátem pro MS by měl být nováček Lukáš Dostál, který v Anaheimu střídal lepší i horší období.

Jako poslední v Západní konferenci přišlo o play off St. Louis. Problémový Jakub Vrána většinu sezóny strávil na farmě, kde měl v 38 zápasech 33 bodů (15+18). Dají mu reprezentační trenéři příležitost se ukázat?

sipka Vše o možných posilách z AHL pro Česko čtěte ZDE

Níže najdete aktualizovaný soupis všech dostupných Čechů z NHL, přičemž Dan Vladař s Vítkem Vaněčkem kvůli zranění chybějí. Zeleně vyznačení hokejisté v tabulkách nakonec skutečně dostali pozvánku na šampionát.

Hokej Česko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Lukáš Dostál (G), Radko Gudas (D)
Arizona: Jan Jeník (F), Karel Vejmelka (G)
Buffalo: Jiří Kulich (F), Lukáš Rousek (F)
Calgary: Adam Klapka (F)
Chicago: Petr Mrázek (G)
Columbus: David Jiříček (D)
Los Angeles: David Rittich (G)
Minnesota: Adam Raška (F)
New Jersey: Tomáš Nosek (F), Ondřej Palát (F)
Ottawa: Dominik Kubalík (F), Jiří Smejkal (F)
Pittsburgh: Radim Zohorna (F)
San Jose: Jan Rutta (D), Filip Zadina (F)
St. Louis Jakub Vrána (F)

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Slovensko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo ze Slováků může přijet?

Také Slovensko může jen vzpomínat na časy, kdy z NHL přijížděly hvězdy jako Peter Bondra, Miroslav Šatan, Pavol Demitra, Jozef Stümpel a další. Přesto tentokrát mohlo mít k dispozici jednu superstar, k níž by se upínaly veškeré naděje – Juraje Slafkovského.

Jednička draftu 2022 v Montrealu zažívá průlomový ročník, po 77 utkáních nasbírala 45 bodů (16+29). S reprezentací má Slafkovský bohaté zkušenosti. K bronzu na poslední zimmní olympiádě v Pekingu přispěl 7 góly v 7 zápasech, téhož roku měl na MS v 8 duelech bilanci 3+6. To vše stihnul ještě coby teenager.

Kanadský kouč Slovenska Craig Ramsay by měl zkusit oslovit také zkušeného Tomáše Tatara. Tomu sice nepomohla ani výměna z Colorada do Seattlu a zažil jeden z nejhorších ročníků kariéry (67 zápasů, 19 bodů), ale v národním týmu bývá vždy produktivní. K dispozici bude i dvacetiletý Šimon Nemec, případně vítaná posila do obrany.

Slováci by mohli být na MS o něco silnější, jenže dva jejich mladí forvardi zatím spíš než úspěchy sbírají průšvihy. Adam Růžička byl po bizarním videu s lajnou bílého prášku vyhozen z Arizony a jeho další budounost je nejasná. Martin Pospíšil v Calgary (58 zápasů, 20 bodů) provádí nesmyslné fauly, za něž byl 3× vyloučen do konce utkání a 1× i suspendován. Na MS by však na rozdíl od Růžičky neměl chybět.

Zbytek momentálně dostupných hráčů se v NHL jen mihnul, záleží tedy, jak jim dopadne sezóna v AHL.

Hokej Slovensko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Pavol Regenda (F)
Arizona: Miloš Kelemen (F), Patrik Koch (D), Adam Růžička (F)
Calgary: Martin Pospíšil (F)
Montreal: Juraj Slafkovský (F)
New Jersey: Šimon Nemec (D)
Seattle: Marián Studenič (F), Tomáš Tatar (F)
Tampa Bay: Erik Černák (D)
Washington: Martin Fehérváry (D)

Kanada, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z kanadských hráčů NHL může přijet?

Blíže se zamýšlet nad kanadskou soupiskou by se v tuto chvíli rovnalo hádání z křišťálové koule, protože zatím není známý ani realizační tým. Nicméně už z prvotních 9 mužstev bez šance na play off se dala poskládat velmi silná sestava.

Brankoviště ve složení Connor Ingram, Mackenzie Blackwood a Sam Montembault by bylo v dobrých rukách. První dva jmenovaní se během sezóny umístili mezi našimi top hvězdami týdne v NHL, Montembeault na loňském šampionátu vychytal Javorovým listům zlato.

Pro obranu jsou k dispozici zadáci, kteří patří do dvacítky nejproduktivnějších kanadských beků sezóny – Mike Matheson (MON, 57 bodů, 5.), MacKenzie Weegar (CGY, 48 bodů, 8.), Vince Dunn (SEA, 46 bodů, 11.), Jakob Chychrun (OTT, 39 bodů, 14.) a Sean Durzi (ARI, 37 bodů, 16.). A nejspíš bychom zde našli i ottawského Thomase Chabota, jemuž část ročníku vzalo zranění (46 zápasů, 28 bodů).

Do útoku se nabízejí hvězdní veteráni Jonathan Huberdeau, Nazem Kadri, Claude Giroux, Jordan Eberle či účastníci letošního All-Star Game Boone Jenner s Robertem Thomasem. Nominace by se mohli dočkat také produktivní nováčci Connor Bedard (22+37) a Connor Zary (12+18).

Anebo se znovu sejde pohromadě trojice legend Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury, Kris Letang a Sidney Crosby? Další vybrané potenciální opory Kanady si prohlédněte v tabulce níže.

Hokej Kanada reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Alex Killorn (F), Mason McTavish (F), Ryan Strome (F)
Arizona: Lawson Crouse (F), Sean Durzi (D), Connor Ingram (G), Alex Kerfoot (F)
Buffalo: Bowen Byram (D), Dylan Cozens (F), Devon Levi (G), Owen Power (D), Jack Quinn (F), Jeff Skinner (F)
Calgary: Jonathan Huberdeau (F), Nazem Kadri (F), MacKenzie Weegar (D), Connor Zary (F)
Chicago: Connor Bedard (F), Jason Dickinson (F)
Columbus: Adam Fantilli (F), Boone Jenner (F), Damon Severson (D), Erik Gudbranson (D)
Detroit: Robby Fabri (F), David Perron (F), James Reimer (G)
Los Angeles: Quinton Byfield (F), Phillip Danault (F), Drew Doughty (D), Pierre-Luc Dubois (F), Cam Talbot (G)
Minnesota: Marc-Andre Fleury (G)
Montreal: Kaiden Guhle (D), Mike Matheson (D), Sam Montembeault (G), Nick Suzuki (F)
New Jersey: Jake Allen (G), Dawson Mercer (F)
NY Islanders: Matthew Barzal (F), Noah Dobson (D), Bo Horvat (F), Jean-Gabriel Pageau (F)
Ottawa: Drake Batherson (F), Thomas Chabot (D), Jacob Chychrun (D), Claude Giroux (F)
Philadelphia: Sean Couturier (F), Morgan Frost (F), Travis Konecny (F), Travis Sanheim (D), Owen Tippett (F)
Pittsburgh: Sidney Crosby (F), Tristan Jarry (G), Kris Letang (D), Reilly Smith (F)
San Jose: Mackenzie Blackwood (G)
Seattle: Vince Dunn (D), Jordan Eberle (F), Jared McCann (F), Jamie Oleksiak (D), Brandon Tanev (F)
St. Louis: Jordan Binnington (G), Jordan Kyrou (F), Colton Parayko (D), Brayden Schenn (F), Robert Thomas (F)
Tampa Bay: Anthony Cirelli (F), Anthony Duclair (F), Brandon Hagel (F), Brayden Point (F), Darren Radysh (D), Steven Stamkos (F)
Washington: Darcy Kuemper (G), Hendrix Lapierre (F), Connor McMichael (F), Dylan Strome (F), Tom Wilson (F)
Winnipeg: Laurent Brossoit (G), Dylan DeMelo (D), Brenden Dillon (D), Sean Monahan (F), Josh Morrisey (D), Cole Perfetti (F), Mark Scheifele (F), Tyler Toffoli (F), Gabriel Vilardi (F)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

USA, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z amerických hráčů NHL může přijet?

Reprezentace USA je na mistrovství světa podobný případ jako Kanada – také její soupiska bývá do poslední chvíle neznámou. Letos by její jádro mohly klidně tvořit opory Anaheimu, odkud může dorazit brankář John Gibson, střelec Frank Vatrano, hračička Trevor Zegras, všestranný Troy Terry a produktivní bek Cam Fowler.

Vatrano si zahrál letošní All-Star Game, stejné pocty se dostalo i Claytonu Kellerovi z Arizony a ottawskému kapitánovi Bradymu Tkachukovi. K hvězdám svých týmů patří Johnny Gaudreau, Blake Coleman, Cole Caufield či Shane Pinto, který si odpykal trest na 41 zápasů za zakázané sportovní sázky. Po návratu seká latinu a v 37 utkáních posbíral 26 bodů.

Šanci mohou dostat i nováčci Thomas Bordeleau ze San Jose či montrealský gólman Cayden Primeau, jenž měl výborné statistiky (21 zápasů, 8 výher, úspěšnost zákroků 91,0 %). O místo mezi třemi tyčemi se může hlásit i Joey Daccord, letošní jednička Seattlu. Defenziva by byla šťastná za Toreyho Kruga ze St. Louis.

Bez šance na play off je také New Jersey, jenže největší americká hvězda NHL Jack Hughes musí na operaci. Do Čech by mohl dorazit jeho bratr Luke, stejně jako další skvělý mladý zadák Brock Faber z Minnesoty (letos 43 bodů). Hodila by se i produktivní dvojice Buffala Alex Tuch (21+37) a Tage Thompson (29+26).

Velká jména jsou volná poté, co skončila sezóna Detroitu. Ukáže se v Praze a Ostravě Patrick Kane či Dylan Larkin s Alexem DeBrincatem?

Hokej USA reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Cam Fowler (D), John Gibson (G), Troy Terry (F), Frank Vatrano (F), Trevor Zegras (F)
Arizona: Nick Bjugstad (F), Logan Cooley (F), Clayton Keller (F), Nick Schmaltz (F)
Buffalo: Tage Thompson (F), Alex Tuch (F)
Calgary: Blake Coleman (F), Dustin Wolf (G)
Chicago: Ryan Donato (F), Nick Foligno (F), Tyler Johnson (F), Seth Jones (D), Alex Vlasic (D)
Columbus: Johnny Gaudreau (F), Cole Sillinger (F), Zach Werenski (D)
Detroit: J. T. Compher (F), Andrew Copp (F), Alex DeBrincat (F), Shane Gostisbehere (D), Patrick Kane (F), Dylan Larkin (F), Alex Lyon (G), Jeff Petry (D)
Los Angeles: Alex Laferierre (F), Trevor Moore (F), Matt Roy (D)
Minnesota: Matt Boldy (F), Brock Faber (D), Ryan Hartman (F)
Montreal: Cole Caufield (F), Cayden Primeau (G)
New Jersey: Luke Hughes (D), John Marino (D)
NY Islanders: Anders Lee (F), Brock Nelson (F), Kyle Palmieri (F), Mike Reilly (D)
Ottawa: Shane Pinto (F), Jake Sanderson (D), Brady Tkachuk (F)
Philadelphia: Joel Farabee (F), Cam York (D)
Pittsburgh: Drew O'Connor (F), Alex Nedeljkovic (G), Bryan Rust (F)
San Jose: Thomas Bordeleau (F), Luke Kunin (F)
Seattle: Matty Beniers (F), Will Borgen (D), Joey Daccord (G)
St. Louis: Justin Faulk (D), Kevin Hayes (F), Torey Krug (D), Nick Leddy (D), Brandon Saad (F)
Tampa Bay: Michael Eyssimont (F), Nick Perbix (D)
Washington: John Carlson (D), Charlie Lindgren (G), Sonny Milano (F), T. J. Oshie (F), Max Pacioretty (F)
Winnipeg: Mason Appleton (F), Kyle Connor (F), Connor Hellebuyck (G), Adam Lowry (F), Neal Pionk (D)

Švédsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo ze Švédů v NHL může přijet?

Švédsko je v současnosti na kolbištích NHL evropskou velmocí. Proto u něj v tabulce níže najdete jen vybrané hráče, a ne úplně všechny dostupné hokejisty, jako je tomu v případě Česka či Slovenska.

Silná osa by mohla přicestovat z Calgary v osobách brankáře Jacoba Markströma, obránce Rasmuse Anderssona a útočníka Mikaela Backlunda. Vítaná by byla také dvojice čtyřicetibodových forvardů ze San Jose Fabian Zetterlund (21+19) a William Eklund (15+25), stejně jako trojnásobný vítěz Norris Trophy Erik Karlsson.

Také Minnesota je pro Švédy v NHL vyhledávanou adresou. Zde je nyní volný produktivní Joel Eriksson Ek (62 bodů), tvrdý bek Jonas Brodin či gólman Filip Gustavsson. Hvězdou by na MS byl rovněž Ďábel Jesper Bratt (79 bodů), buffalský zadák Rasmus Dahlin (58 bodů) či Lucas Raymond (72 bodů) z Detroitu.

Zajímavá jména může poskytnout i Anaheim. Daří se tam devatenáctiletému nováčkovi Leo Carlssonovi (28 bodů v 51 zápasech) a solidně si vede veterán Jakob Silfverberg, kapitán reprezentace z loňského šampionátu.

Hokej Švédsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Leo Carlsson (F), Isaac Lundeström (F), Jakob Silfverberg (F)
Buffalo: Rasmus Dahlin (D), Victor Olofsson (F)
Calgary: Rasmus Andersson (D), Mikael Backlund (F), Jacob Markström (G)
Chicago: Arvid Söderblom (G)
Detroit: Lucas Raymond (F)
Los Angeles: Viktor Arvidsson (F), Andreas Englund (D), Carl Grundström (F), Adrian Kempe (F)
Minnesota: Jonas Brodin (D), Joel Eriksson Ek (F), Filip Gustavsson (G), Marcus Johansson (F), Jasper Wallstedt (G)
New Jersey: Jesper Bratt (F), Alexander Holtz (F)
NY Islanders: Sebastian Aho (D), Pierre Engvall (F), Simon Holmström (F)
Ottawa: Erik Brännström (D), Anton Forsberg (G)
Philadelphia: Samuel Ersson (G)
Pittsburgh: Erik Karlsson (D), Marcus Pettersson (D), Rickard Rakell (F)
San Jose: William Eklund (F), Fabian Zetterlund (F)
Seattle: Andre Burakovsky (F), Adam Larsson (D)
St. Louis: Oscar Sundqvist (F)
Tampa Bay: Victor Hedman (D), Jonas Johansson (G)
Washington: Rasmus Sandin (D)
Winnipeg: David Gustafsson (F), Axel Jonsson-Fjällby (F)

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

Finsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z finských hráčů NHL může přijet?

Počet Finů v NHL není zas tak dramaticky vyšší než v případě Čechů, jenže jejich hokejisté hrají v týmech zásadnější role.

Do této kategorie by měl patřit i Patrik Laine, jehož Blue Jackets se do play off nepodívají. Dříve obávaný kanonýr je od ledna v asistenčním programu NHL/NHLPA a není jisté, kdy se vrátí zpět k hokeji. Poslední zprávy o něm jsou pár dní staré a týkaly se toho, že v Columbusu prodává svůj byt.

I bez něj se Suomi už nyní rýsují zajímavé posily do útoku. Nenápadný Matias Maccelli nasbíral v Arizoně skvělých 53 bodů (14+39), ještě o bod víc si ve slabém San Jose připsal Mikael Granlund (12+42). Životní sezónu má v Seattlu Eeli Tolvanen (41 bodů), své si odvede i zkušený Joel Armia z Montrealu. On a Granlund jsou mimo jiné mistry světa z roku 2022.

Obranu by mohl vyztužit Urho Vaakanainen, stabilní člen defenzivy Anaheimu (66 zápasů, 14 bodů, +/- bilance 0) i Juuso Välimäki, jemuž se daří v Arizoně (63 zápasů, 16 bodů, +13). Především hodnota +/- je u obou chvályhodná vzhledem k tomu, že nastupují za slabší mužstva.

Devětadvacetiletý gólman Joonas Korpisalo měl v Ottawě mizernou sezónu (52 zápasů, zákroky 89,0 % a průměr 3,27), ale na MS si může spravit chuť. Pokud nedostane přednost o 4 roky mladší Ukko-Pekka Luukkonen z Buffala (52 zápasů, zákroky 91,0 % a průměr 2,58).

Hokej Finsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Anaheim: Urho Vaakanainen (D)
Arizona: Matias Maccelli (F), Juuso Välimäki (D)
Buffalo: Henri Jokiharju (D), Ukko-Pekkka Luukkonen (G)
Columbus: Mikael Pyyhtiä (F)
Detroit: Ville Husso (G), Olli Määttä (D)
Montreal: Joel Armia (F), Jesse Ylönen (F)
New Jersey: Erik Haula (F), Kaapo Kahkonen (G)
Ottawa: Joonas Korpisalo (G)
Pittsburgh: Jesse Puljujärvi (F), Valtteri Puustinen (F)
San Jose: Mikael Granlund (F)
Seattle: Eeli Tolvanen (F)
St. Louis: Kasperi Kapanen (F)
Winnipeg: Rasmus Kupari (F)

Švýcarsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo ze Švýcarů v NHL může přijet?

Na mezinárodní scéně nám sice Švýcarsko dlouhodobě šlape na paty, ale počty hráčů v NHL jsme pořád vysoko nad ním. Z týmů bez šance na play off přicházejí v úvahu chicagský útočník Philipp Kurashev (70 zápasů, 51 bodů, 16+35) a třiadvacetiletý obránce Arizony J. J. Moser, který v 75 duelech nasbíral 26 (5+21) bodů a +/- bilanci má +2, což je u Coyotes výborný počin.

Klíčové bude, jestli dorazí opory z New Jersey, kde sídlí početná švýcarská enkláva. Forvard Nico Hischier, kapitán Devils, zažil výborný rok (68 zápasů, 65 bodů), stejně tak jeho parťák Timo Meier (66 utkání, 25+23). Jonas Siegenthaler by byl platný v defenzivě.

Hokej Švýcarsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Arizona: J. J. Moser (D)
Chicago: Philipp Kurashev (F)
Los Angeles: Kevin Fiala (F)
New Jersey: Nico Hischier (F), Timo Meier (F), Akira Schmid (G), Jonas Siegenthaler (D)
Winnipeg: Nino Niederreiter (F)

Německo, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z Němců v NHL může přijet?

Německo si z loňského MS přivezlo stříbrné medaile. Letos by je za podobným úspěchem mohl táhnout hlavně Tim Stützle, který ve svých 22 letech nasbíral za Ottawu 70 bodů (18+52) v 75 zápasech, ideálně s přispěním buffalského JJ Peterky (28+22) a hvězdy detroitské defenzivy Moritze Seidera (9+33).

Slabší ročník prožil v Chicagu Lukas Reichel (60 zápasů, 14 bodů), synovec trojnásobného mistra světa Roberta Reichela a příliš nezářil ani Nico Sturm v San Jose (58 zápasů, 13 bodů). Šampionát by jim měl sednout lépe, což platí i pro gólmana Philippa Grubauera, letos spíše dvojku Seattlu (33 zápasů, zákroky 89,6 %).

Hokej Německo reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Arizona: Maksymilian Szuber (D)
Buffalo: JJ Peterka (F)
Chicago: Lukas Reichel (F)
Detroit: Moritz Seider (D)
Ottawa: Tim Stützle (F)
San Jose: Nico Sturm (F)
Seattle: Philipp Grubauer (G)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Lotyšsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z Lotyšů v NHL může přijet?

Lotyšsko, šokující vítěz bronzu z loňského šampionátu, má v NHL situaci jednoduchou. Z celkových 5 hokejistů jsou mu najisto k dispozici pouze zkušený obránce Buffala Zemgus Girgensons a gólman Columbusu Elvis Merzlikins. Hrdina MS 2023 Arturs Šilovs patří do týmu Vancouveru, který plánuje dlouhou cestu play off, brankoviště by tudíž mohl ovládnout Merzlikins.

Hokej Lotyšsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Buffalo: Zemgus Girgensons (D)
Columbus: Elvis Merzlikins (G)

Dánsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z dánských hráčů NHL může přijet?

Útočník Oliver Bjorkstrand sbírá v posledních 4 letech průměrně kolem 50 bodů za sezónu, takže na MS by šlo o platnou posilu. Brankář Ottawy Mads Søgaard toho odchytal víc na farmě Belleville, kde měl výrazně lepší čísla než v NHL. Tým navíc bojuje o play off AHL, takže je nepravděpodobné, že by byl uvolněn před případným vyřazením. Po konci sezóny Pittsburghu je k dispozici zkušený Lars Eller.

Hokej Dánsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Ottawa: Mads Sogaard (G)
Pittsburgh: Lars Eller (F)
Seattle: Oliver Bjorkstrand (F)
Winnipeg: Nikolaj Ehlers (F)

Francie, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z hráčů NHL může přijet?

Čtyřiadvacetiletý Alexandre Texier má potenciál stát se nejproduktivnějším francouzským hokejistou v historii NHL. Letos nasbíral 29 bodů, celkem jich má 78, přičemž vedoucí Antoine Roussel je na 197 bodech.

Za Rousselem je na 2. příčce se 137 body další adept pro MS 2024, devětatřicetiletý veterán Pierre-Édouard Bellemere, letos autor 6 bodů (4+2) v 37 zápasech.

Hokej Francie reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Columbus: Alexandre Texier (F)
Seattle: Pierre-Édouard Bellemare (F)
Washington: Pierrick Dubé (F)

Norsko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z hráčů NHL může přijet?

Norsko bude doufat, že se na pražské MS rozhodne dorazit jejich Wayne Gretzky, útočník Minnesoty Mats Zuccarello. Šestatřicetiletý veterán nezpomaluje a letos v 68 zápasech nasbíral 62 bodů (11+51). Pro norské šance na udržení mezi elitou by byl klíčovou postavou.

Hokej Norsko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Minnesota: Mats Zuccarello (F)
Washington: Emil Lilleberg (D)

Rakousko, posily z NHL na MS v hokeji 2024, největší hvězdy: kdo z hráčů NHL může přijet?

Rakousko je v podobné pozici jako Norsko. Také ono se bude modlit za příjezd minnesotského útočníka, v jejich případě nováčka Marca Rossiho, který letos zaujal 38 body (21+17) v 78 zápasech.

Hokej Rakousko reprezentace: možné posily z NHL na MS 2024
Minnesota: Marco Rossi (F)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Série Boston vs. Toronto bude i soubojem dvou špičkových kanonýrů – Davida Pastrňáka a Austona Matthewse. Sledujte play off NHL živě na TV Tipsport.

Boston vs. Toronto živě: NHL play off 2024 - preview, výsledky

Série Boston vs. Toronto nabídne souboj kanonýrů Pastrňáka s Matthewsem, předvedou se i Zacha či Kämpf! Sledujte NHL živě na TV Tipsport.

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?

Hokejisté Kladna se radují poté, co udrželi extraligovou příslušnost v baráži se Zlínem v roce 2023

Baráž o extraligu 2024: program, zápasy, výsledky

Jak vypadá herní formát a kdy se uskuteční baráž o extraligu? ☝ Přečtěte si všechny informace ✔️ o extraligové baráži v sezoně 2023/24.