Predikce MS v hokeji 2024: Vítěz, skupiny, český národní tým

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Nejsledovanější domácí sportovní událost roku je tu. Na vlně očekávání se před startem Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze a Ostravě veze i naše redakce. Jaké jsou naše predikce pro světový šampionát, kdo si na krk pověsí medaile a jak si povede český tým?

Tipy na MS SkupinyFinále
Mistři světa – Umístění Česka
České góly a bodyStane se?

Ostravská aréna dva dny před startem MS v hokeji 2024. Jak hokejový šampionát v Česku dopadne? Foto: ČTK / Ožana Jaroslav

Jak dopadne IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji 2024? Redakce HokejZpravy.cz tipuje

Těch 64 zápasů pohne životem v celém Česku. Domácímu Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 předcházely měsíce očekávání a vzrušených debat, které jsou s každým dalším dnem intenzivnější. Jak turnaj dopadne, kdo si odveze titul a medaile, jak český tým obstojí v konkurenci našlapaných zahraničních výběrů? Na to všechno se pokusíme odpovědět s pořádným předstihem, prohlédněte si naše tipy pro MS v hokeji 2024.

sipka Získejte bonus k registraci zdarma a vsaďte si na MS 2024 ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Tipy na MS hokej 2024: Skupiny – vítězové, postupující týmy (MS Praha, Ostrava)

Svoji predikční pouť programem MS v hokeji 2024 odstartujeme na začátku – v základních skupinách. Startuje v nich celkem 16 týmů, osmičlennou skupinu A hostí O2 Arena v Praze a osm týmů skupiny B se utká v Ostravar Aréně v Ostravě.

V základních skupinách MS 2024 hraje každý s každým, na jednotlivá družstva tedy čeká sedm utkání s možností až 21bodového zisku. Projít základní části bez ztráty jediného bodu od zavedení současného formátu MS v roce 2012 dokázalo pět výběrů.

Mohl by se k nim letos přidal další? Vyloučit to nelze, vzhledem ke kvalitě jednotlivých soupisek se už úvodního hracího dne můžeme těšit na strhující a kvalitní podívanou. Z každé skupiny do play off postupují čtyři nejlepší družstva. Které týmy svým fanouškům udělají radost a projdou do play off?

Začněme netradičně v ostravské skupině B. Nad složením její nejlepší čtyřky totiž v naší redakci zavládla jednohlasná shoda, všichni si myslíme, že do play off postoupí týmy Německa, Slovenska, Švédska i USA.

Kdo ovšem tuto skupinu vyhraje? Ze dvojice zřejmých favoritů pouze Jan Koreš upřednostnil Team USA. Zbytek redakce ve složení Ondřej Balíček, Michal Hruška, Jan Kukrál a Kamil Tkadlec více věří švédskému týmu, který do Ostravy dorazí i s hvězdnými beky Victorem Hedmanem a Erikem Karlssonem.

Vítěz základní skupiny B

Vsaď si na hokejovou extraligu u online sázkové kanceláře Fortuna

Kdo postoupí, vítěz: Jak dopadne základní skupina A na MS v hokeji 2024?

Naše odpovědi na tuto otázku už se rozcházejí. Pražská základní skupina A, ve které startuje také česká reprezentace, má v našich očích tři zřejmé postupující: Kanadu, Finsko a Švýcarsko.

Kde je Česko? Pouze na třech anketních lístcích z pěti. Zatímco Balíček, Hruška a Kukrál počítají s postupem domácímu týmu do play off, podle Koreše s Tkadlecem turnajová pouť samostatné české reprezentace poprvé v historii skončí už v základní části.

Kdo postoupí ze skupiny A?

Je možné, že na úkor Česka postoupí Dánsko? Právě severskou zemi za čtvrtého účastníka čtvrtfinále z naší skupiny označili dva naši redaktoři.

Bookmakeři takové možnosti nepřisuzují velkou pravděpodobnost, v nabídce Fortuny je u příležitosti na lepší umístění z této dvojice velkým favoritem Česko (1,07). Pokud ovšem také očekáváte návrat Dánů mezi nejlepší turnajovou osmičku po osmi letech, jistě vás potěší vysoký kurz 6,55 na jejich úspěch v přímém srovnání.

Při pátrání po vítězi skupiny A pak zazněly hned tři různé názory.

Bookmakeři vcelku jednoznačně favorizují Kanada, s čímž souhlasí tři z pěti redaktorů. Tkadlec ovšem na první příčce vidí Finy – a Kukrál se svou predikcí zachází ještě dál, když očekává vítězství Švýcarů. Ti vloni v Rize ovládli skupinu B před Kanadou, Lotyšskem a Českem, nakonec však ve čtvrtfinále nestačili na Němce.

Uspějí i letos, nebo snad domácí Češi i přes nevalná hodnocení nominace příjemně překvapí a poprvé od roku 2016 ovládnou svou skupinu?

KDO VYHRAJE SKUPINU A NA MS 2024 V HOKEJI?
Redaktor Tip Kurz
Ondřej Balíček Kanada 2,10
Michal Hruška Kanada 2,10
Jan Koreš Kanada 2,10
Jan Kukrál Švýcarsko 6,30
Kamil Tkadlec Finsko 4,00
VSADIT ZDE

Favorité MS v hokeji 2024, play off: Složení finále, finálové dvojice

Finsko, Kanada, Finsko, Kanada. Ne, to ještě nejsou naše predikce, to je výčet světových šampionů z posledních čtyř dokončených turnajů. Na letošním MS v hokeji si zuby na cenný titul brousí hned několik týmů – a jak jsme se vloni mohli na příkladu několika favoritů přesvědčit, cesta do finále dokáže být pořádně zrádná.

Švýcaři před rokem vyhráli skupinu B, přesto padli ve čtvrtfinále s později bronzovým Lotyšskem. Američané coby vůbec nejlepší tým základní části sice prošli až do bojů o medaile, domů se ovšem vraceli s prázdnou. Z celého toho zábavného chaosu jako finalisté vzešli Kanaďané a Němci, kolébka hokeje ve finále zvítězila 5:2.

Jaké bude složení finálové dvojice tentokrát? Zde jsou naše redakční predikce.

sipka Aktuální nabídka a bonus k registraci ZDE, uvedené kurzy jsou platné v době psaní článku

Nejčastěji, a to hned čtyřikrát, do závěrečného kola v našich odhadech postoupili Švédové. Podle Kukrála s Tkadlecem si o titul zahrají s Američany, podle Balíčka s Hruškou je ve finále vyzvou Kanaďané.

Koreš pak předpovídá ryze zámořský souboj mezi Kanadou a USA. Tyto dvě hokejové velmoci už se na prvních dvou příčkách mistrovství světa sešly desetkrát, naposledy však v roce 1960, kdy jako šampionát posloužil olympijský turnaj ve Squaw Valley. Fakticky se tak javorové listy s hvězdami a pruhy ve finále ještě neutkaly. Bude Praha místem velké premiéry?

Kdo vyhraje MS v hokeji 2024? Tipy na zlatou medaili, mistři světa hokej MS 2024

Podle redaktorů HokejZpravy.cz MS v hokeji 2024 vyhraje jeden ze tří týmů.

Všichni patří k největším favoritům turnaje, všem sázkoví bookmakeři před úvodními buly v Praze a Ostravě přiřadili nejnižší kurzy na zisk titulu mistrů světa.

Pro Balíčka s Korešem bude letošek rokem dalšího kanadského triumfu, obhájci titulu vloni vybojovali rekordní 28. zlatou medaili. Hruška s Kukrálem oproti tomu předpovídají triumf Švédska, které šampionát ovládlo 11krát, naposledy v letech 2017 a 2018.

Podle Tkadlece se pak bude přepisovat hokejová historie a na světový trůn po dlouhých 64 letech usednou Američané. Na čí konto bude komentátor Robert Záruba vymýšlet neotřelé slogany tentokrát?

sipka Může vás zajímat: Historie MS v hokeji v Praze – vítězové, výsledky

FAVORITÉ: KDO VYHRAJE MS V HOKEJI 2024?
Redaktor Tip na mistry světa 2024 Kurz
Ondřej Balíček 🇨🇦 Kanada 4,00
Michal Hruška 🇸🇪 Švédsko 4,10
Jan Koreš 🇨🇦 Kanada 4,00
Jan Kukrál 🇸🇪 Švédsko 4,10
Kamil Tkadlec 🇺🇸 USA 4,20
VSADIT ZDE

Český tým na MS v ledním hokeji: Jak budou hrát Češi, tipy na českou hokejovou reprezentaci

Stejně jako ostatní účastníci, i Češi na domácím MS v ledním hokeji s jistotou odehrají sedm zápasů. Jak si v nich naši borci povedou, kolika gólů se od nich dočkáme, kde se jejich turnajové tažení zastaví?

Naše tipy na českou reprezentaci otevřeme právě u garantovaných sedmi utkání základní části – zaměříme se na bodový zisk. Na rovinu si můžeme říci, že očekávání naší redakce nejsou vysoká.

Hruška coby největší optimista předpovídá, že Češi si připíší nanejvýš 14 bodů. Balíček jde ve svém předpokladu o jeden bod níž, zbývající trojice Koreš, Kukrál a Tkadlec pak našim reprezentantům vytyčila strop ve výši 12 bodů.

Připomeňme, že herní systém MS je totožný s tím extraligovým a v každém utkání budou mezi týmy rozděleny tři body.

Kolik bodů získá Česko ve skupině A (Praha, O2 Arena)

  • Méně než 14,5 – kurz 2,05 (Hruška)
  • Méně než 13,5 – kurz 3,75 (Balíček)
  • Méně než 12,5 – kurz 6,00 (Koreš, Kukrál, Tkadlec)
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Nejsou body, není play off. Fortuna vypsala i příležitosti na umístění Česka na MS 2024. Ve hře je sedm různých variant, od konce v základní skupině až po poslech české hymny po závěrečné siréně celého šampionátu.

Naše redakce predikuje, že skutečný průběh bude mít blíže k první možnosti. Balíček, Hruška a Kukrál očekávají vyřazení ve čtvrtfinále, tak jako na dvou ze tří post-covidových turnajů. A Koreš s Tkadlecem? Podle nich naši reprezentanti narazí už v základní skupině a vůbec poprvé v historii samostatné ČR si nezahrajeme play off.

Takový scénář je sice černý, přiznejme si však, že konkurence je obrovská. Bookmakeři na tuto příležitost vypsali kurz 8,50, což po přepočtu odpovídá zhruba 12% pravděpodobnosti. Dodejme, že už před rokem naši do čtvrtfinále prošli ze čtvrté příčky skupiny B, nepostoupovou pátou příčku obsadil slovenský tým s dvoubodovým odstupem.

TIP: Česko nepostoupí ze základní skupiny sipka vsadit u Fortuny

Tip na MS v hokeji 2024 - umístění české reprezentace na mistrovství světa

Hokej 2024 MS predikce: Česká hokejová reprezentace a góly – skóre, vstřelené a obdržené branky

Nyní se podívejme na očekávanou gólovou bilanci české reprezentace.

Součástí rozšířené nabídky Fortuny jsou i příležitosti na vstřelené a inkasované branky v základní skupině, každý z nás si vybral po jedné.

  • Podle redakčních odhadů by čeští střelci během prvních sedmi utkání neměli vygenerovat víc než 22 gólů, mezi které se počítají i vítězné trefy v samostatných nájezdech. Dva tipy ovšem předpokládají strop v podobě 21 branek, dvakrát se v odpovědi objevilo dokonce 20gólové maximum.
  • Čeští brankáři, které považujeme za nejsilnější zbraň našeho týmu, naopak podle naší prognózy inkasují 14 a více branek. Stanovil to Kukrálův tip na příležitost +13,5. Dva z odhadů však počítají s nejméně 15 obdrženými góly, podle dalších dvou pak bude pravá skóre začínat od 16 výš.
ČESKO NA MS HOKEJ 2024: SKÓRE, GÓLY
Redaktor Vstřelené góly Inkasované góly
Ondřej Balíček -22,5 +15,5
Michal Hruška -20,5 +14,5
Jan Koreš -21,5 +14,5
Jan Kukrál -21,5 +13,5
Kamil Tkadlec -20,5 +15,5
Sázky na góly a další zajímavé příležitosti ZDE

Statistiky Česka na MS v hokeji 2024: Vítěz bodování, nejlepší střelec českého národního týmu – góly, kanadské bodování

Jak si povedou jednotliví reprezentanti? Při hledání nejlepšího českého střelce nejčastěji zaznívalo jedno jméno – Dominik Kubalík.

Na svých čtyřech dosavadních šampionátech plzeňský rodák odehrál 33 zápasů, vstřelil v nich parádních 20 gólů a s 38 kanadskými body si drží průměr přes bod na zápas. Šest gólů na MS 2019 mu pomohlo otevřít dveře do NHL, na loňském turnaji osmigólový Kubalík dokonce ovládl celkovou tabulku střelců.

Na zisk další střelecké koruny – alespoň v rámci českého týmu – bookmakeři vypsali kurz 3,50. Takovou nabídku přijali tři z našich redaktorů. Dva však zaujal vyšší kurz, podle našich tipů by měli pravidelně skórovat i Ondřej Palát a David Tomášek, tedy dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a nejlepší střelec švédské SHL.

A co nejproduktivnější Čech na MS 2024? Zde se v redakční anketě sešly hned čtyři různé odpovědi.

Dva z nás věří Palátovi, po jednom hlasu dostali Tomášek, debutant na velké mezinárodní akci Ondřej Kaše a také Roman Červenka, kterého čeká už 11. světový šampionát. V 87 utkáních posbíral 66 bodů (24+42), hned 17 z nich (5+12) při předloňském bronzovém tažení. Zkušený forvard se tehdy stal dokonce vítězem kanadského bodování MS, za favorita v rámci české reprezentace ho bookmakeři považují i letos.

ČESKO NA MS 2024: NEJLEPŠÍ STŘELEC, VÍTĚZ PRODUKTIVITY
Redaktor Nejlepší střelec Česka Vítěz bodování Česka
Balíček David Tomášek (6,00) David Tomášek (6,00)
Hruška Ondřej Palát (6,00) Roman Červenka (4,40)
Koreš Dominik Kubalík (3,50) Ondřej Palát (6,00)
Kukrál Dominik Kubalík (3,50) Ondřej Palát (6,00)
Tkadlec Dominik Kubalík (3,50) Ondřej Kaše (6,50)
Kurzy na statistiky českého týmu ZDE

5 odvážných predikcí na MS v hokeji 2024: Co se může stát?

Věšteckou kouli jsme do ruky vzali již před startem této sezony NHL, nyní jdeme s kůží na trh znovu. Podívejte se na redakční odvážné predikce pro tento světový šampionát. Při jejich sestavování nám byla vodítkem nabídka Fortuny, na všechny uvedené události si totiž můžete vsadit – stačí na webu Fortuny navštívit sekci „MS hokej 2024 - Stane se“.

sipka Klikněte ZDE a vsaďte si na MS 2024, s bonusem za registraci

A co že se může během mistrovství světa stát? Balíčkův na tip na alespoň jedno střídání slovenských brankářů se ještě drží při zemi, Tkadlecův odhad na titul krále střelců pro hráče ze Slovenska už je odvážnější.

Okolo gólů se točí i další odvážné predikce; podle Hrušky v každém utkání padnou alespoň tři branky v základní hrací době, Kukrál pro změnu očekává lakrosovou trefu v podání americké hvězdy NHL Trevora Zegrase. Michigan nám Zegras jen v dresu Anaheimu předvedl už dvakrát.

Závěrečná bold prediction se pak ještě jednou vrací k vystoupení českého týmu – podle Koreše Češi nepostoupí ze skupiny, což v nabídce Fortuny doprovází zajímavý kurz 8,50. Takové vyústění domácího šampionátu si jistě nikdo z nás nepřeje, na druhou stranu tiket s takovou příležitostí může zmírnit případné zklamání.

Jak naše odvážné predikce obstojí v konfrontaci s realitou? MS v hokeji 2024 probíhá v termínu od 10. do 26. května, dobře se u sledování, fandění i případných sázek na něj bavte.

ODVÁŽNÉ TIPY NA MS V HOKEJI 2024
VSADIT ZDE
Redaktor Sázkařský tip (kurz)
Ondřej Balíček Slovensko alespoň 1 vystřídá brankáře (2,22)
Michal Hruška V každém zápasu padnou alespoň 3 góly v zákl. době (12,00)
Jan Koreš Česko nepostoupí ze skupiny (8,50)
Jan Kukrál Trevor Zegras vstřelí Michigan gól (12,00)
Kamil Tkadlec Nejlepší střelec turnaje bude hráč Slovenska (8,50)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace zdraví fanoušky po utkání na MS v ledním hokeji

TV program MS v hokeji 2024: přímé přenosy, vysílání v televizi

Kdykoli, kdekoli. Všechny zápasy MS v hokeji 2024 můžete sledovat živě v TV i na internetu, podívejte se na program a rozpis vysílání.

O2 Arena Prague will play host to the 2024 Ice Hockey World Championship

Your Travel Guide To 2024 Ice Hockey World Championship In Prague

Are you coming to Prague to watch the Ice Hockey World Championship? We've got you covered. Read our local guide to get the best of the...

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.