Slovensko vs. Francie dnes živě, MS v hokeji 2024

Slovensko dnes může udělat výrazný krok vstříc postupu do čtvrtfinále MS v hokeji 2024. Pokud Slováci porazí outsidera z Francie, budou mít do play off už hodně blízko. Sledujte zápas živě od 20:20.

Živý přenos Informace, kurzy
Slovensko
Francie H2H Tip

Slovensko na MS v hokeji 2024 porazilo Polsko a zapsalo třetí výhru v řadě Foto: Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Slovensko vs. Francie dnes živě v TV i online live stream

Slováci budou jistě vyhlížet povinné tři body. Francouzi jsou ale díky výhře nad Polskem téměř jistě zachráněni, a tak mohou do dnešního duelu nastoupit bez nervů. Jak se to promítne do jejich výkonu, to můžete sledovat živě od 20:20 na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko vs. Francie (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Mezi oběma účastníky Mistrovství světa v hokeji 2024 je výrazný herní rozdíl. Zatímco pro Francouze je obvykle hlavním úkolem udržet se v elitní skupině, Slovensko jezdí na šampionát s cílem postoupit do play off.

Kurzy Fortuny tomu odpovídají, vítězství Slovenska po 60 minutách najdete v hodnotě 1,28, která vyjadřuje téměř 80% pravděpodobnost.

O něco pozoruhodnější jsou kurzy na počet gólů v zápase. V utkáních Francie zatím padá na turnaji průměrně přesně 5 gólů, zatímco slovenské duely patří k těm vůbec nejofenzivnější s průměrem 7,75.

Zřejmě i proto jsou kurzy na over/under 5,5 branky prakticky rovnocenné, pro bookmakery je v tomto případě složitější číst, zda uvidíme kanonádu, nebo naopak trpělivou hru s minimem gólových situací.

Kurzy Fortuna na hokej Slovensko vs. Francie na MS 2024:

  • 1/0/2: Slovensko 1,28 | remíza 6,60 | Francie 8,40
  • Do rozhodnutí: Slovensko 1,13 | Francie 5,90
  • 5,5 gólu: více 1,91 | méně 1,90
  • Střelec Slovenska: Slafkovský 2,15 | Hudáček 2,60 | Cehlárik 2,70
  • Střelec Francie: Da Costa 4,20 | Bellemare 4,30 | Bozon 5,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Slovensko vs. Francie na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 18. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Fortuny: 1,28 – 6,60 – 8,40
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slafkovský sice stále čeká na první gól, ale Slovensko je po třech výhrách na skvělé cestě vstříc čtvrtfinále

Slovenský tým už na mistrovství světa v Ostravě připravil divákům spoustu zábavy. V každém utkání skóruje hodně branek, dosud odehrál zápasy se 4, 6, 4, a 4 vstřelenými góly.

O to překvapivější je, že největší ofenzivní hvězda zatím na první zásah na MS 2024 stále čeká. Juraj Slafkovský tráví na ledě nejvíc času ze všech útočníků Slovenska (průměrně 18:29), ale ještě nerozsvítil lampu.

Slafkovský zatím bodoval ve třech ze čtyř utkání, do statistik nepřispěl pouze v přestřelce s USA. S bilancí 0+4 si jednička předloňského draftu drží pěkný průměr bod na zápas, takže trenéři ani fanoušci nemusí mít vrásky na čele. Hráči takového formátu by však zejména mentálně určitě první trefa pomohla.

sipka Kanadské bodování MS v hokeji 2024

Pro Slovensko je povzbuzující, že i bez Slafkovského očekávaných gólů se týmu daří vítězit. Slováci po úvodní prohře s Německem zvládli vítězně nejen duely se slabšími výběry Kazachstánu a Polska, ale důležité dva body vybojovali i proti Američanům.

Díky tomu jsou po čtyřech kolech ve skvělé pozici. Pokud dnes potvrdí papírové předpoklady a porazí Francii, budou už mít velmi slušně nakročeno do čtvrtfinále. Přitom do play off postoupili jen dvakrát za posledních 10 let.

Letos ale – i vzhledem k vysokému počtu posil z NHL – určitě Slováci budou minimálně koutkem oka vyhlížet i útok na medaili z mistrovství světa. Čekají na ní už 12 let.

Slovensko – top hráči v bodování MS

  • Libor Hudáček: 3+3
  • Martin Pospíšil: 2+4
  • Šimon Nemec: 1+4
  • Miloš Kelemen: 2+2
  • Matúš Sukel’: 2+2

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Francie vyhrála klíčový duel s Polskem, nejspíš se udrží v elitní skupině MS

Francie už má zřejmě za sebou ta nejdůležitější střetnutí na MS v hokeji 2024. To první jí nevyšlo, ačkoli s Kazachstánem vedla už po dvou minutách. Na prohru 1:3 ale Francouzi zareagovali výborně.

Už ve druhém vystoupení na turnaji se jim podařilo získat bod, navíc proti obhájcům bronzové medaile z loňského mistrovství. Remízu s Lotyšskem vystřelila největší osobnost – Pierre-Edouard Bellemare, útočník Seattlu, který v čase 56:51 srovnal na 2:2.

Víc než bod z toho nakonec nebyl, strhující prodloužení s šancemi na obou stranách rozhodli Lotyši pouhou vteřinu před koncem. Ani to ale psychickou pohodu ve francouzském týmu nenarušilo.

V úterý totiž Francie vyjela na ostravský led do vůbec nejdůležitějšího klání při záchranářských propočtech. A to nejdůležitější zvládla – porazila Polsko 4:2. Ke třem bodům nasměrovaly mužstvo dvě branky Addama z první třetiny, ve druhé části už na 4:0 upravovali Stéphane Da Costa a Bellemare v přesilovkách.

Da Costa, lídr francouzské produktivity se zápisem 2+2, to stejně jako Bellemare dotáhl v kariéře až do NHL. V posledních 10 let ale působí téměř výhradně v Rusku, výjimkou byla pouze sezona 2017/18, kterou odehrál v Ženevě.

Ve francouzském kádru ale najdeme i hráče, kteří jsou na ostravský led zvyklí i klubové sezony. Claireaux a Auvitu hrají dokonce přímo ve Vítkovicích, z pravidelných výjezdů znají mantinely Ostravar Arény i hradecký Perret či veterán Sacha Treille, který v minulosti vystřídal tři extraligové adresy.

Výsledky Francie na MS v hokeji 2024:

  1. Francie vs. Kazachstán 1:3
  2. Francie vs. Lotyšsko 2:3 pp.
  3. Francie vs. Polsko 4:2
  4. Francie vs. USA 0:5

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hokej Slovensko vs. Francie dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SVK - FRA

Hokejové reprezentace Slovenska a Francie se spolu střetly na MS v hokeji už osmkrát, dnes tedy uvidíme 9. vzájemný duel na šampionátu.

V minulosti se Slováci sedmkrát radovali z vítězství, pouze jednou zněla po zápase francouzská Marseillaisa a to v roce 2014. Tehdy sice Francouzi prohrávali po dvou třetinách 1:3, ale nakonec senzačně otočili skóre na 5:3.

Hráči jako Da Costa či Bellemare byli u historické výhry na ledě, ze současných slovenských reprezentantů zase prožili jedinou porážku s Francií Tatar, Hrivík a Čerešňák.

Od té doby už však uplynulo 10 let. Slováci vyhráli všechny čtyři následující střetnutí na MS. Naposledy na sebe oba celky narazily předloni, na výhře favorita 4:2 se dvěma body podíleli Regenda (2+0) a Slafkovský (1+1).

Zápasy Slovensko vs. Francie v hokeji

  • MS 1997: Slovensko vs. Francie – 5:3
  • MS 2012: Slovensko vs. Francie – 5:4
  • MS 2013: Slovensko vs. Francie – 6:2
  • MS 2014: Slovensko vs. Francie – 3:5
  • MS 2016: Slovensko vs. Francie – 5:1
  • MS 2018: Slovensko vs. Francie – 3:1
  • MS 2019: Slovensko vs. Francie – 6:3
  • MS 2022: Slovensko vs. Francie – 4:2

MS v ledním hokeji 2024: Slovensko vs. Francie, tip na výsledek (termín 18. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

Slovensko dosud na MS v hokeji 2024 nemělo problém s útočnou aktivitou (19 gólů ve 4 zápasech). Proti Polsku se bodově chytl Tomáš Tatar a myslíme si, že by svou bilanci mohl rozšířit i dnes večer proti Francii.

Tatarově druhé formaci s Cingel'em a Hudáčkem by mohlo vyhovovat, že defenzivní specialista Bellemare bude chodit na led pravděpodobně proti první lajně se Slafkovským. Zkusíme tedy sázku na to, že se Tatar zapíše do statistik gólem nebo asistencí.

TIP: Tomáš Tatar získá kanadský bod sipka Vsadit u Fortuny

Tip na Slovensko vs. Francie na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko vs. Francie v online live streamu a v TV vysílání?

Večerní zápas Slovensko vs. Francie nebude živě vysílat ČT Sport, a to z důvodu kolize s utkáním české reprezentace proti Velké Británii.

O možnost sledovat páté vystoupení Slováků ale nepřijdete, díky online rozhraní ČT sport Plus si můžete pustit přímý přenos i z tohoto utkání.

Zápas Slovensko vs. Francie na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: sobota 18. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Aréna)
  • Kdo zvítězí: Jasným favoritem je Slovensko, kurzy zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hráči slovenské hokejové reprezentace se radují z výhry na MS v hokeji 2023

Slovenský tým na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024

Slováci se budou chtít na téměř domácím šampionátu vytáhnout. Přečtěte si vše důležité o slovenském týmu na MS v hokeji 2024.

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Jak a kde sázet na hokej – průvodce sázením od založení účtu až po typy kurzů

Jak sázet na hokej – tipy na kurzové sázení online

Chcete si vsadit na hokej a nevíte jak a kde? Podívejte se na návod k sázení – od založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů na...