Slovensko vs. Kanada dnes živě, MS v hokeji 2024

Od poslední slovenské výhry nad kolébkou hokeje na mistrovství světa uplynulo už 12 let. Kdy jindy ovšem sérii porážek zlomit než dnes, když je ve hře postup do medailových kol? Slovensko a Kanada se střetnou ve čtvrtfinále MS v hokeji 2024, atraktivní duel sledujte živě ve čtvrtek od 16:20.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Slovensko 6:3. Kanaďané si hned v úvodních dvou minutách vytvořili dvougólový náskok, který Slováci i přes řadu slibných šancí už nestáhli. Nick Paul posbíral tři body (2+1), za loučící se Slovensko postupně skórovali Cehlárik, Kelemen a Hrivík. Kanada je v semifinále, kurzy najdete ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Slovensko
Kanada – H2H Tip

Viliam Čacho a Samuel Montembeault v loňském utkání Slovensko vs. Kanada, na MS v hokeji 2024 se oba celky střetnou ve čtvrtfinále Foto: TASR / Profimedia

MS v hokeji 2024, čtvrtfinále play off: Slovensko vs. Kanada dnes živě v TV i online live stream

Naši sousedé se po roční přestávce vracejí do play off mistrovství světa. Nečeká je ale nic snadného, slovenské reprezentanty vyzve kolébka hokeje, která ovládla pražskou skupinu a před klíčovým utkáním turnaje se nemusí stěhovat. Kdo s koho? Čtvrtfinále MS v hokeji 2024 Slovensko vs. Kanada sledujte živě ve čtvrtek 23. května od 16:20 v přímém přenosu na TV stanici ČT sport, k dispozici je vám i online live stream přes ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Slovensko (Hokej MS 2024, Praha, čtvrtfinále)

V oficiálním zápisu o utkání je Kanada vedena jako domácí mužstvo. Toto právo si na Mistrovství světa v hokeji 2024 vysloužila ovládnutím základní skupiny A v Praze, kterou prošla neporažena. Pětkrát zvítězila po 60 minutách, v zápasech s Rakouskem a naposledy i v úterý s Českem pak po prodloužení.

Slovensko oproti tomu ve skupině B v Ostravě obsadilo čtvrtou a tedy poslední postupovou příčku. Bilance 3-1-1-2 svěřencům Craiga Ramsayho vynesla 12 bodů, v úterní generálce na play off prohráli 1:6 se Švédskem. Do zápasu ovšem vstupovali s vědomím, že výsledek na jejich postavení v tabulce nemůže nic změnit.

Nyní naopak půjde o vše, vítěz si zahraje o medaile, pro poražené tato hokejová sezona skončí. Jednoznačným favoritem je Kanada, kolébka hokeje ostatně na šampionátu obhajuje loňské zlato a ať už její barvy hájil libovolný výběr, čtvrtfinále pro něj znamenalo konečnou naposledy před 10 lety.

Například bookmakeři Fortuny na postupu javorových listů přisuzují 84% pravděpodobnost, jak napovídá kurz 1,19. Pokud větříte možné překvapení, jistě vás potěší vysoký kurz 4,95 na partu okolo kapitána Tomáše Tatara.

Během světového šampionátu – a v play off obzvlášť – se ovšem můžete bavit mnohem širší nabídky sázkových příležitostí. Zde jsou některé z nich.

Kurzy Fortuna na hokej Kanada vs. Slovensko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 1,37 | remíza 5,60 | Slovensko 7,60
  • Vítěz do rozhodnutí: Kanada 1,19 | Slovensko 4,95
  • 5,5 gólu: více 1,81 | méně 2,01
  • Střelec Kanady: Cozens 2,30 | Tavares 3,00 | Hagel 3,10
  • Střelec Slovenska: Slafkovský 4,00 | Hudáček 4,50 | Tatar 5,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kanada vs. Slovensko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 23. 5. 2024, 16:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, čtvrtfinále
Kurzy Fortuny: 1,37 – 5,60 – 7,60
📺Živý přenos: ČT Sport

Slovensko dnes na MSLH 2024 zkusí prorazit letitou čtvrtfinálovou hradbu

Květen 2012. Tehdy naposledy dokázal slovenský tým na MS projít přes čtvrtfinále. Ba co více, na šampionátu v Helsinkách a Stockholmu naši sousedé v úvodu play off porazili právě Kanadu, ačkoli ve skupině skončili poslední. Po semifinálové výhře nad Českem a porážce s Ruskem v souboji o titul si Slováci na krk pověsili stříbrné medaile.

Od té doby? Tři prohraná čtvrtfinále a hned sedm konečných po základní části, včetně loňského šampionátu v Rize a Tampere. Jestliže na poslední olympiádě Slovákům zacinkal bronz, na mistrovství světa se jim úspěchy dlouhodobě vyhýbají. Proč by tedy 12 let trvající čekání na postup do semifinále mělo skončit právě dnes, na úkor velkého favorita?

Důvodem je soupiska. Trenér Craig Ramsay omluvenky nepřijímal – nebylo totiž od koho. Při svém šestém šampionátu na slovenské střídačce má původem kanadský stratég k dispozici nejsilnější výběr za poslední roky, figuruje v něm hned 8 z 11 Slováků, kteří v sezoně 2023/24 naskočili do alespoň jednoho zápasu NHL.

S jejich vydatnou pomocí Slovensko v základní části častěji vítězilo než prohrávalo, klíčovým bylo zvládnutí back-to-back duelů s Kazachstánem a USA. Právě výhra nad Američany je největší demonstrací potenciálních i reálných kvalit Ramsayho družiny, silný Team USA jinak porazilo pouze dominantní Švédsko.

Slovensko na MS v hokeji 2024: výsledky

  1. prohra vs. Německo – 4:6 (10. května)
  2. výhra vs. Kazachstán – 6:2 (12. května)
  3. výhra vs. USA – 5:4 pr. (13. května)
  4. výhra vs. Polsko – 4:0 (15. května)
  5. výhra vs. Francie – 4:2 (18. května)
  6. prohra vs. Lotyšsko – 2:3 s.n. (19. května)
  7. prohra vs. Švédsko – 1:6 (21. května)

sipka Slováci mistry světa? Kurz 35,00 a registrační bonus ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

K absolutnímu hodnocení samozřejmě kus chyběl, jinak by slovenský tým na potvrzení postupu nečekal do závěrečného hracího dne skupinové fáze, jinak by se nestěhoval do Prahy.

Vyzdvihnout ale můžeme například skvělou produktivitu Libora Hudáčka (5+4) a pravidelné bodové příspěvky Juraje Slafkovského (0+7), Tomáše Tatara či nejvytěžovanějšího beka Šimona Nemce (oba 1+5). Pokud mají slovenští tahouni svůj den, jsou reálnou hrozbou pro libovolného soupeře.

I výsledky ze základní části ovšem napovídají, že tak tomu není vždy. V tom případě lze doporučit, aby branku hájil Samuel Hlavaj.

Už vloni se nyní 22letý gólman při svém debutu na seniorském šampionátu blýskl 93,2% úspěšností zákroků, letos ze čtyř startů vytěžil dokonce 93,9 %. Nula proti sestupujícímu Polsku možná nemá vypovídající hodnotu, 39 zákroků proti Američanům a 40 proti Lotyšům už bezesporu ano. Procentuální statistiky základní části ovládl právě do Minnesoty mířící brankář.

Zkušenější Stanislav Škorvánek naopak s 83,75 % ze tří zápasů okupuje opačný pól brankářských statistik. Jeho start v už nic neřešícím duelu se Švédy si vykládáme jako vítaný odpočinek pro Hlavaje, jenž by se měl do modrého půlkruhu postavit dnes – pokud slovenský tým znovu neobejde strašák jménem zranění.

Den před čtvrtfinále se bohužel potvrdilo, že pro Martina Pospíšila už MS skončilo. Centr první formace a druhý nejproduktivnější Slovák na turnaji (3+4) si v úterý po nárazu na mantinel poranil rameno. Stoprocentně fit navíc není ani Hudáček, teoreticky tak ze sestavy před klíčovým duelem mohou vypadnout autoři skoro třetiny z 26 slovenských gólů.

Hokej Slovensko: sestava proti Švédsku a statistiky z MS 2024

  • Brankáři: Škorvánek (83,75 %) + Hlavaj (93,94 %)
  • Obrana: Fehérváry (1+1), Čerešňák (0+0), Ivan (1+1), Nemec (1+5), Koch (1+3), Grman (1+1), Gajdoš (0+1), Golian (0+0)
  • 1. útok: Cehlárik (2+1), Pospíšil (3+4), Slafkovský (0+7)
  • 2. útok: Tatar (1+5), Cingeľ (3+1), Hudáček (5+4)
  • 3. útok: Regenda (1+2), Čacho (0+0), Kelemen (2+2)
  • 4. útok: Daňo (0+0), Sukeľ (2+2), Faško-Rudáš (1+1)

sipka Nepřehlédněte: Tipy na čtvrtfinále MS v hokeji 2024

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Kanaďané na mistrovství světa zaujali úspěšností střelby, s brankáři už je to slabší

V Ostravě Švédové, v Praze Kanaďané. Skupinová část letošního mistrovství světa poznala dva neporažené týmy, patří k nim 28násobní vítězové zlatých medailí a obhájci loňského titulu.

Minimálně v úvodu turnaje přitom Team Canada viditelně hrál na půl plynu, pět inkasovaných gólů v závěrečné třetině proti Rakušanům budiž pádnou připomínkou. Svěřenci Andreho Tourignyho ztratili vedení i v koncovce úterního duelu s Českem, ve kterém je po trefách Dylana Cozense, Dawsona Mercera a Brandona Hagela v čase 55:52 a za stavu 3:1 jistil dvougólový polštář.

Ondřej Palát však záhy využil přesilovku, Roman Červenka pak v čase 58:11 při naší hře bez brankáře vyrovnal. Burácející O2 Arena vyhlížela obrat, očekávání ještě zesílilo Duboisovo vyloučení v 63. minutě. Tentokrát ale naše početní výhoda zkrachovala, Cozens ujel v oslabení a definitivně zajistil javorovým listům první místo ve skupině.

Kanada na MS v hokeji 2024: výsledky

  1. výhra vs. Velká Británie – 4:2 (11. května)
  2. výhra vs. Dánsko – 5:1 (12. května)
  3. výhra vs. Rakousko – 7:6 pr. (14. května)
  4. výhra vs. Norsko – 4:1 (16. května)
  5. výhra vs. Finsko – 5:3 (18. května)
  6. výhra vs. Švýcarsko – 3:2 (19. května)
  7. výhra vs. Česko – 4:3 pr. (21. května)

sipka Vyhraje Kanada zlato? U Fortuny je kurz 3,45

Sleduj průběh zápasu ZDE

Jestliže po třech utkáních se na čele tabulky kanonýrů vyhříval pětigólový Connor Bedard, při následném střeleckém půstu vycházející hvězdy NHL před něj prosvištěl jiný rychlík.

Jeho um jsme pocítili i my, vždyť Cozens skóroval šestkrát v řadě a právě v závěrečných skupinových duelech s výsledkově nejsilnějšími soupeři ze Švýcarska a Česka vstřelil po dvou gólech. Urostlý centr Buffala je zatím nejlepším střelcem šampionátu, bilance 8+2 stačí na vedení v týmové produktivitě.

Konkurence je ale obrovská. Kapitán John Tavares v šesti utkáních posbíral osm bodů (1+7), krok s Bedardem (5+1) drží Pierre-Luc Dubois (2+4) i Andrew Mangiapane (1+5). Tihle borci se pravidelně prosazují v nejlepší lize světa, střelecký apetit si evidentně přivezli i do našeho hlavního města.

A to není pouhá domněnka, vždyť kanadskou 14% úspěšnost střelby v dosavadním průběhu turnaje překonali jen Němci (16,59 %). Solidní čísla generují i přesilovkové formace (25 %), které se postaraly už o šest branek – jaký to rozdíl oproti jediné slovenské trefě v početní výhodě.

Na opačnou misku vah je ovšem třeba položit podprůměrný 79,17% podíl ubráněných oslabení či tristní úspěšnost kanadských brankářů. Přestože skóre 32:18 na první pohled vypadá solidně, javorové listy v základní části inkasovaly z 86,96 % střel mířících na jejich svatyni. Hůře na tom byli pouze Dánové.

Jistě, opakované nedůslednosti v obranné hře maskovaným mužům situaci nijak neusnadňují. Ale takový Jordan Binnington si oproti 91,3 % v dresu St. Louis na šampionátu pohoršil na 87,2 %. Rozdílových zákroků se zámořským hokejistům od vítěze Stanley Cupu dostává poskrovnu. Přesto Kanada vítězí – a to v ní stále dřímá obrovský nevyužitý potenciál. Probudí ho dnes, když je v sázce prodloužení sezony?

Hokej Kanada: sestava proti Česku a statistiky z MS 2024

  • Brankáři: Binnington (87,18 %) + Hofer (86,67 %)
  • Obrana: Power (1+4), Parayko (0+3), Byram (1+3), Oleksiak (0+2), Guhle (1+4), Severson (0+1), Zellweger (0+4)
  • 1. útok: Tanev (2+1), McBain (0+2), Mercer (3+0)
  • 2. útok: McCann (2+0), Paul (1+2), Bedard (5+1)
  • 3. útok: Hagel (3+2), Tavares (1+7), Dubois (2+4)
  • 4. útok: Bunting (1+3), Cozens (8+2), Mangiapane (1+5) – Guenther (0+2)

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Hokej Kanada vs. Slovensko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CAN - SVK

Hokejisty Kanady a Slovenska dnes čeká 18. vzájemný zápas na mistrovství světa v hokeji. Hned 13 předchozích duelů ovládly javorové listy, naši sousedé zvítězili dvakrát a dvě měření sil v letech 1996 a 1998 skončila remízou.

Zatím nejnovější slovenská výhra nad kolébkou hokeje už je pořádně zaprášená, Slováci naposledy zvítězili před 12 roky, ve čtvrtfinále MS 2012 v Helsinkách. Gólové podpisy pod těsný výsledek připojili Kopecký, Šatan, Bartovič a Handzuš. Hudáček s Tatarem, které na ledě uvidíme i dnes, tehdy zapsali po jedné asistenci.

Od té doby Team Canada zvítězil pětkrát v řadě. Naposledy na sebe oba celky narazily v základní skupině loňského šampionátu, ve kterém spíše než góly padaly tresty – rozhodčí na obou stranách potrestali celkem 17 menších prohřešků, Hudáček navíc za půlkou zápasu musel předčasně do sprch.

A ony branky? V osmé minutě poslal Kanadu do vedení Neighbours, za dalších osm minut v přesilovce srovnal Cehlárik. Pak už puky v síti končily jen při samostatných nájezdech, na dvě slovenské trefy z holí Pánika s Chromiakem připadly tři kanadské góly od Glasse, Carconeho a Quinna. Javorové listy zvítězily 2:1 po nájezdech, po roce a týdnu ovšem tentokrát bude v sázce mnohem víc.

Zápasy Slovensko vs. Kanada na MS v hokeji: výsledky

  • MS 2014: Kanada vs. Slovensko – 4:1 (skupina)
  • MS 2016: Kanada vs. Slovensko – 5:0 (skupina)
  • MS 2019: Slovensko vs. Kanada – 5:6 (skupina)
  • MS 2022: Slovensko vs. Kanada – 1:5 (skupina)
  • MS 2023: Slovensko vs. Kanada – 1:2 s.n. (skupina)
  • MS 2024: Kanada vs. Slovensko – sledujte průběh live ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Slovensko vs. Kanada, tip na výsledek (termín 23. května, play-off MS 2024 hokej Praha, čtvrtfinále)

Do čtvrtfinále Kanada vstupuje jako favorit nejen na postup, ale rovnou také na zisk zlaté medaile. Slovensko rozhodně není bez šance, obzvlášť při slabší formě soupeřových brankářů. S potvrzenou absencí Pospíšila a nejistým startem Hudáčka ovšem jeho postupové ambice razantně slábnou.

  • Datum a čas zápasu: 23. 5. od 16:20

S takovou musíme v našem tipu na výsledek souhlasit s bookmakery, i podle nás dnes zvítězí javorové listy. Nižší kurz podle nás odpovídá kvalitě jejich soupisky, byť kanadská hra – především směrem dozadu – měla své mezery. Otázkou je, zda se případná zaváhání Slovákům bez Pospíšila a možná i Hudáčka podaří potrestat.

V nabídce Fortuny jsme tedy zvolili kombinovanou příležitost na výhru favorita a zároveň nejméně pět vstřelených gólů, to vše v základní hrací době. Alespoň tolik branek padlo ve všech kanadských zápasech na MS 2024, nejinak by tomu mohlo být i při případném utažení defenzivních šroubů.

TIP: Kanada vyhraje a +4,5 gólu sipka Vsadit u Fortuny

Tip na hokej MS 2024, čtvrtfinále - Kanada vs. Slovensko (23. 5., Praha)

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko vs. Kanada v online live streamu a v TV vysílání?

Pro pořadatelskou zemi bude ještě důležitější večerní čtvrtfinále, parádní sportovní podívanou si ale můžete užít už od 16:20. Zápas Slovensko vs. Kanada můžete sledovat živě v přímém přenosu na TV stanici ČT sport, případně v online live streamu přes platformu ČT sport Plus. Komentovat ho budou ostřílení Tomáš Jílek s Martinem Hostákem.

Dění na ledě vám zprostředkuje také grafický tracker v live rozhraní Fortuny, kde máte po ruce užitečné statistiky a doprovodné informace. Budete-li chtít, můžete se bavit také u live sázek v průběhu zápasu. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Zápas čtvrtfinále Slovensko vs. Kanada na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: čtvrtek 23. května od 16:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Kanada, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jaromír Jágr po gólu do sítě Finska v jednom z nejslavnějších českých čtvrtfinále. Vlevo přijíždí gratulovat Jakub Voráček, kapitán naší reprezentace na MS 2015.

Česko ve čtvrtfinále MS v hokeji: historická bilance a výsledky

Vyřazovací čtvrtfinále je součástí MS v hokeji od roku 1993. Jak se zde daří Česku a jaké nejslavnější čtvrtfinálové zápasy jsme odehráli?

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.