Slovensko vs. Polsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Slovensko dokázalo na MS v hokeji 2024 přetlačit favority z USA, a ještě nevzdalo boj o první dvě místa ve skupině B. Dnes večer si mohou Slováci ještě polepšit v tabulce, v zápase s Polskem se od nich očekává jasné vítězství.

VÝSLEDEK: Slovensko vs. Polsko 4:0. Slováky už ve třetí minutě poslal do vedení Cingeľ, jeho trefa se ukázala být vítěznou. Ve 12. minutě se k němu přidal Tatar, v 58. minutě se v rozmezí 12 sekund prosadili Cehlárik a znovu Cingeľ. Slovensko má v tabulce skupiny B osm bodů, Polsko zůstává na jednom.

Živý přenos Informace, kurzy
Slovensko
Polsko H2H Tip

Libor Hudáček, Martin Pospíšil a Juraj Slafkovský táhnou Slovensko na MS v hokeji 2024 Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Andreas Beil

MS v hokeji 2024, skupina: Slovensko vs. Polsko dnes živě v TV i online live stream

Slovensko vyhlíží povinné tři body, Polsko se naopak včerejší porážkou s Francií přiblížilo sestupu. Poláci potřebují na MS v hokeji 2024 obrat někoho z favoritů, ale dnes od 20:20 budou čelit ofenzivě, která průměrně střílí pět gólů na zápas. Zda Slováci tuto kvótu dodrží, to můžete sledovat živě od 20:20 na ČT Sport.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko vs. Polsko (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Kurzy na tento zápas Mistrovství světa v hokeji 2024 jsou zcela výmluvné. Slovensko je obrovským favoritem, který by měl pravděpodobně hladce zvítězit.

Bookmakeři Fortuny vypsali kurz 1,06 na výhru Slováků po 60 minutách, vítězství Polska dávají šanci jen v jednom ze sedmadvaceti pokusů.

Poláci si ale mohou vzít příklad z Rakouska, které včera nevzdalo zápas s Kanadou ani za stavu 1:6 a nakonec senzačně získalo bod. Pokud věříte, že si Polsko dostane zápas do prodloužení, můžete využít kurzu 20.

Kurzy Fortuna na hokej Slovensko vs. Polsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Slovensko 1,06 | remíza 20,00 | Polsko 27,00
  • 6,5 gólu: více 1,75 | méně 2,10
  • Střelec Slovenska: Slafkovský 2,15 | Hudáček 2,60 | Pospíšil 2,70
  • Střelec Polska: Dziubinski 5,00 | Krzysztof 5,00 | Lyszczarczyk 5,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Slovensko vs. Polsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 15. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Fortuny: 1,06 – 20,00 – 27,00
📺Živý přenos: ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slovensko přišlo o náskok, přesto přetlačilo nabité Američany v prodloužení

Slováci vstoupili do mistrovství světa trochu rozpačitě. Prohráli s Německem, poté sice porazili Kazachstán, ale v obraně měli spoustu okének. Navíc se někteří hráči v čele s Jurajem Slafkovským vypadali nekoncentrovaně.

Jestli ale měli slovenští fanoušci nějaké pochyby o připravenosti týmu, pak je reprezentanti smetli ze stolu povedeným pondělním představením proti USA. Zisk dvou bodů může být velmi důležitý v konečných počtech a rozřazení týmů ve čtvrtfinále.

Už v první třetině si Slováci vybojovali náskok 2:0, a přestože se ve druhé třetině dostali pod tlak, dokázali perfektně zareagovat na soupeřovo snížení. Posila z NHL Šimon Nemec ranou z první vrátil týmu dvougólové vedení, které ještě pojistil Patrik Koch.

Až v posledních 20 minutách se slovenská soupiska dostala do velkých problémů. Američani třikrát skórovali a vynutili si prodloužení. V něm ale Miloš Kelemen skvěle tečoval Nemcovu střelu od modré a zajistil Slovensku výhru nad jedním z favoritů celého MS.

Vítězství nad USA by mělo dodat slovenskému týmu velkou pohodu. Slovákům stačí zvládnout zápasy s outsidery a postoupí do čtvrtfinále, což se jim loni nepodařilo. Navíc stále mohou doufat v umístění na prvních dvou pozicích. To by znamenalo, že by hráli klíčový zápas play off v Ostravě, kde jim diváci vytvořili domácí prostředí.

Slovensko – top hráči v bodování MS

  • Martin Pospíšil: 2+4
  • Libor Hudáček: 3+2
  • Miloš Kelemen: 2+2
  • Matúš Sukel’: 2+2
  • Šimon Nemec: 1+3

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Polsko prohrálo důležitý souboj s Francií, šance na záchranu v elitní skupině se rapidně snížila

Polsko včera hrálo možná svůj nejdůležitější zápas na MS v hokeji 2024. Utkání proti Francii bylo střetnutím dvou papírových outsiderů, pravděpodobně jsme tedy viděli přímou konfrontaci o sestup z elitní skupiny.

Do ní se Polsko letos vrátilo po 22 letech a zatím to vypadá, že nahoře vydrží pouze jednu sezonu. A to i přes sympatický vstup do turnaje, v němž Poláci dlouho sahali po skalpu loňských bronzových medailistů. Nakonec ovšem prohráli 4:5 v prodloužení.

Jediný bod na záchranu určitě stačit nebude. A když v Ostavar Aréně svítilo na tabuli skóre Polsko 0, Francie 4, věděli Poláci moc dobře, že mají zaděláno na problém. Ve třetí třetině sice Pas a Fraszko ještě zkorigovali stav, ale to už bylo pozdě.

Polskému národnímu týmu tak nezbývá než pokusit se ve zbývajících čtyřech zápasech zaskočit některého z favorizovaných soupeřů. Proti Slovensku, Německu a USA se ale nedá očekávat, že by došlo k překvapení.

Pro Poláky tak možná bude zásadní až poslední utkání s Kazachstánem, který má zatím jen tři body. Není vyloučené, že u nich zůstane právě až do posledního kola, Kazachy totiž rovněž čeká silná trojice soupeřů – Švédsko, Německo a USA.

Výsledky Polska na MS v hokeji 2024:

  1. Polsko vs. Lotyšsko 4:5 pp.
  2. Polsko vs. Švédsko 1:5
  3. Polsko vs. Francie 2:4

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hokej Slovensko vs. Polsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SVK - POL

Slovensko proti Polsku sehrálo jen tři zápasy. Obě reprezentace se potkaly na MS 2002, tehdy Slováci přispěli debaklem 7:0 k sestupu soupeře z elitní divize. Poláci se do ní vrátili až letos, dosud se tak na mistrovství světa střetli tito naši sousedi jen jednou.

Další měření sil už si ale pamatují současní hokejisti na obou stranách. V srpnu 2021 se na bratislavském stadionu Ondreja Nepelu představilo Slovensko s Polskem v olympijské kvalifikaci. Na výhře 5:1 se bodově podíleli například útočníci Slafkovský, Nemec, Hudáček či Cehlárik, dvě asistence zapsal obránce Čerešňák.

Ještě čerstvější souboj přišel před 12 dny v jedné z posledních příprav na aktuální šampionát. V Žilině si Slováci znovu poradili se slabším soupeřem velmi jednoznačně – 6:1. Po třech bodech zaznamenali Cehlárik (2+1) a Hrivík (1+2).

Zápasy Slovensko vs. Polsko v hokeji

  • MS 2002: Slovensko vs. Polsko – 7:0
  • Kvalifikace ZOH 2022: Slovensko vs. Polsko – 5:1
  • Příprava MS 2023: Slovensko vs. Polsko – 6:1

MS v ledním hokeji 2024: Slovensko vs. Polsko, tip na výsledek (termín 15. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

Dnes by měly slovenské ofenzivní formace vynikat. Dá se předpokládat, že budou trávit spoustu času v útočném pásmu. Proti Polsku by mohl svou povedenou bilanci 3+2 rozšířit Libor Hudáček, jehož šikovné ruce se hodí právě do situací, kdy je soupeř zamknut ve vlastní třetině. Hudáček si na MS přivezl parádní formu z play off extraligy a věříme, že ji i dnes potvrdí alespoň jedním kanadským bodem.

TIP: Libor Hudáček získá kanadský bod sipka Vsadit u Fortuny

Tip na Slovensko vs. Polsko na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko vs. Polsko v online live streamu a v TV vysílání?

Večerní zápas Slovensko vs. Polsko bude v přímém přenosu vysílat veřejnoprávní stanice ČT Sport, o utkání našich dvou sousedů tedy nepřijdete. A pokud nemůžete být u televizní obrazovky, přijde vám vhod online vysílání na platformě ČT sport Plus, kterou najdete na webu České televize.

Zápas Slovensko vs. Polsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pondělí 15. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Aréna)
  • Kdo zvítězí: Jasným favoritem je Slovensko, kurzy zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Ostravská aréna dva dny před startem MS v hokeji 2024. Jak hokejový šampionát v Česku dopadne?

Predikce MS v hokeji 2024: Vítěz, skupiny, český národní tým

Kdo vyhraje MS v hokeji 2024, jak dopadne český tým, co střelci a produktivita naší reprezentace? Předpovídáme průběh mistrovství světa.