Týden v NHL: 3 hvězdy, Češi a nejzajímavější události 3. týdne

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Minulý týden v NHL 2023/2024 připomněl fanouškům, že v nejlepší hokejové soutěži na světě můžou i ty nejsilnější týmy zaváhat. Liga už nemá jediný neomylný celek, zato na opačném pólu se schyluje k nechvalnému rekordu bez výhry. Více se o tom dozvíte ve 3. dílu pravidelného seriálu Týden v NHL.

Kde sledovat NHL3 hvězdy týdne
Událost týdnePrůšvih týdneZápas týdne
Jak se dařilo ČechůmAktuality

Obránce Los Angeles Kings Drew Doughty je 1. hvězdou třetího Týdne v NHL podle HokejZpravy.cz Foto: Profimedia

Týden v NHL: nejlepší hráči a nejzajímavější události podle redakce HokejZprávy.cz

Anaheim Ducks a New York Rangers vyhrály všechny tři zápasy v minulém týdnu. Do našeho výběru top 3 hráčů se přesto žádný hokejista z těchto klubů nedostal. Kandidátů by jistě bylo hned několik, na úspěšných venkovních tripech obou celků ale oceňujeme především týmové výkony.

A tak může být náš výběr hvězd lehce překvapivý. V následujících odstavcích se dozvíte to, které individuality jsme vyzdvihli a proč. Projdeme toho ale mnohem víc. Přečtěte si Týden v NHL podle HokejZprávy.cz a sledujte nejlepší hokej živě.

sipka Sledujte NHL živě a zdarma online ZDE

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Týden v NHL, top 3 hvězdy: nejlepší hráči NHL ve 3. týdnu základní části (23. až 29. října 2023)

Kolotoč NHL 2023/24 už jede na plné obrátky, v úterý bylo dokonce v akci všech 32 týmů. Dohromady slavná kanadsko-americká soutěž nabídla ve třetím týdnu 48 zápasů. Při výběru tří největších hvězd tak opět bylo spoustu možností – od přesných střelců a nahrávačů až po rozchytané brankáře. Do naší elitní rubriky se nakonec vešli tito hokejisti:

1. hvězda týdne NHL: Drew Doughty, Los Angeles Kings

Veterán Drew Doughty odehrál v základní části 1 103 zápasů, z aktivních obránců patří mezi nejzkušenější hráče v lize. Doughty celou kariéru působí v Los Angeles Kings, s nimiž dvakrát vyhrál Stanley Cup. Dlouho patřil mezi vůbec nejlepší D-many na světě a v sezoně 2015/16 získal prestižní Norris Trophy.

Jenže v posledních letech se na Doughtyho často snášela kritika. Vypadalo to, že nejlepší roky má za sebou, přitom před ročníkem 2019/20 podepsal s Kings vskutku královský kontrakt na osm let a 88 milionů dolarů. Minulý týden ale 33letý rodák z Ontaria ukázal, že ještě nepatří do starého železa.

Doughty ve třech zápasech vstřelil tři góly, dohromady zapsal 3+1 a ve všech utkáních patřil do výběru tří hvězd. Všechny trefy Doughtyho byly důležité – ve čtvrtek v Arizoně zavelel k obratu, když v přesilovce snížil na 2:4, poté v čase 58:01 vsítil i vítězný gól. V sobotu zase svítil na tabuli čas 58:57, když Doughty vyrovnal zápas proti Vegas a zajistil svému týmu bod.

Zatímco v posledních pěti sezonách se Doughty ani jednou nedostal na 10 vstřelených gólů, letos má v základní části skvěle našlápnuto. Po osmi zápasech už má čtyři góly. Pro Kings je i nadále naprosto klíčovým obráncem, což v uplynulém týdnu potvrdil i jeho průměrný ice time 26:15.

1. hvězda týdne NHL: Drew Doughty, D
Soupeř Výsledek G A B +/- S TOI
Arizona V, 6:3 0 1 1 +2 0 24:57
Arizona V, 5:4 2 0 2 +1 4 27:22
Vegas P, 3:4pp 1 0 1 +2 2 26:27

2. hvězda týdne NHL: Tyler Toffoli, New Jersey Devils

V týmu New Jersey Devils bychom mohli vybrat nejednu hvězdu. Výborné zápasy odehrál Jesper Bratt, skvělou show opět předváděl lídr bodování Jack Hughes. Do našeho seznamu jsme ale zvolili Tylera Toffoliho, který hodně těžil právě z Hughesova přehledu. Toffoli se po přestupu do New Jersey dostal do parádní střelecké formy, v minulém týdnu skóroval hned šestkrát – nejvíckrát z celé NHL.

Jako první to odnesl jeho bývalý zaměstnavatel. Toffoli byl v úterý proti Montrealu vždy na správném místě. Dvakrát se zblízka ocitl tváří v tvář gólmanovi a dvakrát jej překonal. V poslední minutě navíc dovršil hat trick, když jej do úniku vyslal Hughes, který Toffolimu asistoval i u prvních dvou branek.

Zhruba o 24 hodin později byl Toffoli znovu na střelecké listině. A to hned dvakrát, v utkání s Washingtonem opět vynikl jednak skvělým instinktem, jednak pohotovou střelbou. Třemi body ve druhé třetině pomohl otočit skóre divokého zápasu, o němž bude ještě řeč níže v tomto článku.

Ani to nebylo všechno. V noci z pátku na sobotu sice Toffoli vyšel bodově naprázdno, ačkoli Devils pětkrát rozsvítili lampu (5:4 s Buffalem), ale v neděli už mu opět patřil předbrankový prostor. Toffoli si v přesilovce udělal místo na brankovišti, pak už jen nastavil čepel na přesnou přihrávku Bratta a Devils vyrovnali na 2:2. Toffoli má v sezoně už 7 gólů v 8 zápasech a může pomýšlet na to, že překoná loňských 34 gólů a 73 bodů, které nasbíral v Calgary.

2. hvězda týdne NHL: Tyler Toffoli, LW
Soupeř Výsledek G A B +/- S TOI
Montreal V, 5:2 3 0 3 +2 6 18:38
Washington P, 4:6 2 1 3 +2 2 18:02
Buffalo V, 5:4 0 0 0 -2 4 16:22
Minnesota V, 4:3 1 0 1 0 2 14:50

3. hvězda týdne NHL: Jonas Johansson, Tampa Bay Lightning

Do našeho výběru hvězd Týdne v NHL se vešel i brankář. Zapomeňte ale na nejznámější jména, mezi gólmany vyčníval Švéd Jonas Johansson, který před letošním ročníkem odchytal pouze 35 zápasů v nejlepší lize.

Osmadvacetiletý vysoký brankář byl roce 2014 draftován Buffalem ve třetím kole a v posledních letech si jej přehazovalo několik klubů. Johansson nejspíš nikdy nebude jedničkou v NHL, letos ale využil dosud největší příležitosti, kterou dostal.

V létě nabídla Johanssonovi dvouletou smlouvu Tampa a to za minimálních $775 tisíc na rok. Lightning ale z Johanssona udělali na startu sezony prvního brankáře. Hvězdný Vasilevski je totiž zraněný a po operaci zad vynechá první dva měsíce.

Johansson byl v minulém týdnu naprosto perfektní náhradou. Bolts odehráli jen dva zápasy a Johansson v obou udržel čisté konto. Stal se prvním brankářem v této sezoně, který vychytal back-to-back shutout. Proti Carolině zastavil 32 pokusů, proti San Jose dalších 23. V příštím týdnu bude mít šanci svou sérii ještě protáhnout; tři nuly v řadě měl naposledy Semyon Varlamov na konci sezony 2020/21.

3. hvězda týdne NHL: Jonas Johansson, G
Soupeř Výsledek Zákroky IG Úspěšnost
Carolina V, 3:0 32 0 100 %
San Jose V, 6:0 23 0 100 %

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Událost týdne v NHL: Ve východní ani západní konferenci už není žádný neporažený tým

Na startu sezony 2023/2024 měly především tři týmy fenomenální formu – poslední dva majitelé Stanley Cupu a spolu s nimi i rekordmani minulé základní části. Organizace Vegas Golden Knights, Colorado Avalanche a Boston Bruins vstupovaly do třetího týdne s plným počtem bodů.

Zápasy NHL jsou ale zábavné zejména proto, že kdokoli může vyzrát na kohokoliv. To se potvrdilo právě v minulém týdnu, kdy všechny tři rozjeté celky přišly o neporazitelnost. Sluší se ale dodat, že Boston a Vegas zatím stále dokázaly bodovat ve všech utkáních.

Boston ztratil jeden bod velmi nečekaně. Po šesti výhrách a historicky nejlepším vstupu Bruins do sezony to vypadalo, že Medvědi mají i sedmé utkání zcela pod kontrolou. Doma proti Anaheimu vedli ještě na začátku 59. minuty 3:1. Hráči Ducks ale vstřelili kontaktní gól a 15 sekund před koncem vyrovnali. V prodloužení dokonal obrat McTavish.

Série Vegas byla o zápas delší, trvala sedm utkání, byť jednou si Knights zajistili druhý bod až skrz nájezdy. Nakonec přišli o neporazitelnost stejně jako Boston na domácím ledu. A přitom to vypadalo na další vítězný večer šampionů. Už ve čtvrté minutě vedli Rytíři 2:0, ale Chicago do konce první třetiny vyrovnalo. Nakonec za stavu 3:3 rozhodovalo prodloužení, které přesilovkovou trefou ukončil Kurashev.

Colorado ještě v úterý oslavilo už 15. výhru v řadě na ledě soupeře (rekord NHL). Lavina přejela New York Islanders 7:4. Bylo to šesté vítězství v této sezoně, ale další zatím hokejisti Avalanche nepřidali. Od té doby totiž nevstřelili ani jeden gól. Vítězná série skončila ve čtvrtek v Pittsburghu (0:4) a stejným výsledkem prohrálo Colorado i v neděli v Buffalu.

Průšvih týdne v NHL: San Jose Sharks atakují rekordní sérii bez jediné výhry

Když už jsme probírali vítězné série a jejich konec, je na čase vzít to z opačné strany. V NHL je totiž stále jeden tým, který čeká na první vítězství. Situace je o to horší, že bída San Jose Sharks už se táhne i z konce minulého ročníku. Žraloci naposledy vyhráli 2. dubna, poté před letní pauzou prohráli posledních šest utkání.

Že bude San Jose jedním z nejslabších týmů i v nové sezoně, to bylo víceméně jasné. Ale asi nikdo nečekal, že Sharks budou mít po devíti odehraných kolech jediný bod za prohru s Coloradem po nájezdech. Ve všech osmi ostatních utkáních prohráli minimálně o dva góly.

V neděli sice San Jose vedlo ve Washingtonu 1:0, ale v poslední třetině dostalo tři branky a zaznamenalo tak už 15. porážku v řadě. To je dělená pátá nejdelší série proher v historii NHL. A k vyrovnání absolutního rekordu už to není daleko, s 18 po sobě jdoucími porážkami se o něj dělí Pittsburgh (leden–únor 2004) a Buffalo (únor–březen 2021).

Statistiky Sharks vypadají velmi hrozivě, což značí už katastrofální skóre 9:35. San Jose může mírně utěšit alespoň fakt, že příští zápasy odehraje na vlastním kluzišti. Pokud ale neporazí někoho z čtveřice Vancouver, Pittsburgh, Philadelphia, Edmonton, zapíše se do historie NHL mimořádně nelichotivým způsobem.

Čeští fanoušci tak mohou zoufat spolu se San Jose. V žádném týmu NHL momentálně nenajdeme více našich hokejistů. Tomáš Hertl (-7), Filip Zadina (-9) i Jan Rutta (-7) si zatím bohužel moc neužívají svá střídání. Radim Šimek sice začal sezonu na farmě, ve třech zápasech za Barracudu ale zapsal gól a dvě asistence a je možné, že brzy dostane šanci, aby pomohl zvednout zlomený tým NHL.

Nejdelší série porážek v základní části NHL
Tým Zápasy Období
Pittsburgh Penguins 18 13. 1. – 25. 2. 2004
Buffalo Sabres 18 25. 2. – 31. 3. 2001
Washington Capitals 17 18. 2. – 28. 3. 1975
San Jose Sharks 17 4. 1. – 14. 2. 1993
San Jose Sharks 15 4. 4. 2023 – probíhá
Philadelphia Quakers 15 29. 11. 1930 – 10. 1. 1931

Zápas týdne v NHL: New Jersey Devils vs. Washington Capitals 4:6 (25. 10. 2023)

Zápas New Jersey proti Washingtonu už jsme lehce naťukli při zmínce o Toffoliho produktivitě. Utkání ale nabídlo mnohem víc než tři body kapitána letošních mistrů světa. Diváci v Prudential Center viděli celkem 10 gólů z pouhých 47 střel na bránu. Většinu z přihlížejících fanoušků ovšem nepotěšilo, že šest z nich skončilo v síti Devils.

Tento souboj měl tři naprosto rozdílné třetiny, během nichž musely trenérům vstávat vlasy na hlavě. Tu úvodní jasně ovládli Capitals, kteří opařili brankáře Akiru Schmida i přítomné diváky třemi góly. Anthony Mantha, Dylan Strome a Sonny Milano zajistili Washingtou parádní náskok a vyhnali soupeřova gólmana z klece.

Těžko říci, jak to vypadalo v šatně Devils o přestávce. Ať už si ale trenéři a hráči řekli cokoliv, zafungovalo to. Do brány se postavil Vítek Vaněček, a New Jersey především ožilo v útoku. Zatímco v první třetině se domácí hvězdy zmohly jen na dvě střely, ve druhé části během 5 minut a 30 sekund otočili skóre z 0:3 na 4:3. Toffoli, Meier, Hischier a znovu Toffoli se trefili ve hře pět na pět, Jack Hughes třikrát přispěl přihrávkou.

V polovině zápasu tak byli pro změnu Capitals jako opaření. Pro hosty ale bylo důležité, že po čtvrté obdržené brance dokázali nevídanou smršť zastavit. Po skončení druhé třetiny tak zůstali stále ve hře. Kabina Washingtonu ale potřebovala snad elektrický šok.

I tentokrát vyjely po změně stran na led úplně jinak naladěné týmy. Capitals začínali třetí část v početní převaze a po 18 sekundách ji ukončil svým druhým gólem v zápase Strome. Aby toho nebylo málo, o necelé dvě minuty později navíc Connor McMichael opět překlopil vedení na stranu Washingtonu. Náskok mohl být brzy ještě vyšší, gól Milana z 54. minuty ale rozhodčí odvolali po trenérské výzvě domácích – situaci totiž předcházel těsný offside.

Stav 5:4 vydržel až do posledních dvou minut, kdy New Jersey nezbylo nic jiného než zkusit hru bez brankáře. Toho využil Alex Ovechkin, který po levé straně projel s pukem do útočného pásma a upravil na 6:4. Byl to 55. gól Ovechkina do prázdné brány, v tomto ohledu tak ztrácí už jen jednu branku na vedoucího Wayna Gretzkyho.

Češi v NHL, 3. týden: produktivní české hvězdy, brankáři v akci

V tabulce nejproduktivnějších Čechů v NHL i ve třetím týdnu nechybí obvyklé stálice. Podívejte se na top 5 kanadského bodování našich hokejistů za období od 23. do 29. října 2023.

Nejproduktivnější Češi v NHL 2023/24 - 3. týden
Hráč Tým Z G A B
David Pastrňák Boston 3 3 2 5
Filip Hronek Vancouver 3 0 4 4
Martin Nečas Carolina 3 2 1 3
Pavel Zacha Boston 3 2 1 3
Filip Chytil NY Rangers 3 0 2 2

Pastrňák v krizi? Ani náhodou!

V noci z neděle na pondělí vyšel David Pastrňák bodově naprázdno proti Anaheimu. O dva dny později nebodoval proti Chicagu. Po dlouhé době tak odehrál dva zápasy v řadě bez kanadského bodu – v loňské sezoně se mu to v základní části nestalo ani jednou.

Ale půst netrval dlouho, v následujících dvou utkáních už Pasta zase řádil. V dalším souboji s Anaheimem zapsal 1+1, v neděli s Detroitem dokonce 2+1. Český sniper byl s zápase s Red Wings faulován při úniku a proměnil trestné střílení. U druhé trefy zase dobře vyměřil úhel, když z obranného pásma poslal puk o mantinel do prázdné brány.

Nečasův famózní večer

Martin Nečas je v současnosti stabilní českou dvojkou za Pastrňákem. Ve čtvrtek útočník Caroliny ukázal, že občas může šestinásobnému vítězi Zlaté hokejky směle konkurovat. Nečas byl první hvězdou zápasu proti Seattlu.

Nejprve na konci první třetiny snížil na 1:2, když si našel puk na brankovišti a pohotově jej zametl do brány. Čtyři a půl minuty před koncem zase ukázal skvělý přehled, když při brejku parádně přihrál z otočky Kotkaniemu a ten poslal oba týmy do prodloužení. A Nečas měl i poslední slovo, 10 sekund před koncem odmítl nájezdy přesnou střelou tahákem.

Gudasův první gól za Kačery

Povedený týden v NHL prožil i Radko Gudas, který před letošní sezonou podepsal smlouvu v Anaheimu. S novými spoluhráči se vydal na trip na východ a Ducks ze tří zápasů získali maximální počet bodů. V utkáních s Bostonem, Columbusem a Philadelphií měl Gudas +5 v tabulce pravdy.

Řízný obránce si v novém ročníku drží pěkný průměrný ice time 18:23 a novému zaměstnavateli už pomohl i v ofenzívě. Ve čtvrtek se na ledě Bostonu radoval z prvního gólu v dresu Anaheimu.

Zacha překonal Mrázka, proti Detroitu se trefil podruhé

První gól v této sezoně už oslavil i Pavel Zacha, který válí v první formaci Bostonu spolu s Pastrňákem. Zacha v utkání s Chicagem zaclonil na brankovišti Petru Mrázkovi a poté šikovně tečoval Shattenkirkovo nahození do sítě.

Zacha má dlouhodobě i defenzivní přednosti, minulý týden ale naznačil, že může zvládat úlohu prvního centra se vším všudy. V neděli byl proti Detroitu nebývale střelecky aktivní; vyslal šest ran, jedna z nich skončila v bráně.

Kubalík konečně zlomil prokletí

Jestli ale někdo z českých hráčů potřeboval první gól, pak to byl především Dominik Kubalík. Nejlepšímu střelci MS se úvod angažmá v Ottawě vůbec nepovedl, v prvních sedmi zápasech byl zcela bez bodu. Kubalík přitom ve třetí formaci nastupoval i po boku kvalitních ofenzivních parťáků jako Norris a Batherson.

Až v osmém startu se Kubalík konečně prosadil. V Pittsburghu se při rychlém protiútoku v čase 25:28 dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu a umístil puk přesně k tyči. Gólem na 3:0 vyhnal Jarryho z brány a snad i pochybnosti z hlav trenérů Senators.

Hronek dostává spoustu času na ledě, navíc boduje

Filip Hronek rovněž patří mezi hráče, kteří si zvykají na nové angažmá. Po tradu z Detroitu už sice stihl za Vancouver odehrát čtyři zápasy před koncem sezony 2022/23, ale až nyní jde s Canucks do celé sezony.

A zatím se tomuto spojení daří. Trenéři Hronkovi věří a průměrně jej v každém zápase posílají na led na 24 a půl minuty. Minulý týden si hradecký rodák připsal asistenci ve všech třech zápasech, v sobotu proti Rangers měl dokonce dvě nahrávky.

Lauko dostal bruslí do oka, měl štěstí v neštěstí

Z českých hokejistů se možná jako největší vítěz minulého týdne cítí Jakub Lauko, pro kterého přitom začal velmi nepříjemně. Útočník Bostonu v úterním zápase s Chicagem spadl po souboji a pak od soupeře nechtěně dostal bruslí do oka. Celá situace vypadala děsivě, Lauko okamžitě opustil hřiště.

Nakonec měl ale v této nepříjemné situaci obrovské štěstí. Rána bruslí totiž nezasáhla oční bulvu. Lauko má sice levé oko pořádně nateklé a obličej protkaný stehy, ta nejdůležitější zpráva je ale pozitivní: oko bude v pořádku. Dva dny po incidentu už Lauko na platformě X vtipkoval, že model z něj nejspíš nebude.

Čeští gólmani v NHL: Dostál vyhlášen 1. hvězdou, Vaněček u tří výher

Z českých hráčů musíme samozřejmě zmínit i gólmany. Na této pozici máme v současné době v zámoří poměrně bohaté zastoupení, přestože většinou jde o týmové dvojky. I ve třetím týdnu ale bylo o našich brankářích slyšet. Do hry zasáhli celkem čtyři, nejvíce zazářili Lukáš Dostál (Anaheim) a Vítek Vaněček (New Jersey).

Dostál byl famózní v zápase s Columbusem, v němž pochytal 35 ze 37 střel. Díky jeho skvělým zákrokům nakonec Ducks vyhráli 3:2 v prodloužení a Dostál byl po zápase vyhlášen 1. hvězdou utkání.

Vaněček si v New Jersey začíná dobývat lepší pozici než Akira Schmid, kterého střídal v již zmíněném souboji s Washingtonem. V ostatních třech utkáních minulého týdne chytal od začátku. Nejvyšší úspěšnost měl proti Montrealu (93,1 %), důležitými zákroky ale podržel tým i v neděli s Minnesotou, za což byl vyhlášen třetí hvězdou. Pouze s Buffalem měl slabší úspěšnost 85,2 %, ale i tento zápas skončil vítězstvím Devils.

Čeští brankáři NHL: statistiky (3. týden)
Brankář Tým Zápasy Zákroky Úspěšnost
Lukáš Dostál Anaheim 2 62 91,2 %
Petr Mrázek Chicago 2 58 90,6 %
Vítek Vaněček New Jersey 4 95 89,6 %
Karel Vejmelka Arizona 2 52 88,1 %

Týden v NHL, aktuality: stručné novinky a zajímavosti z dění v National Hockey League

V této rubrice vám opět nabízíme stručný přehled různých aktualit, které se udály v minulém týdnu.

  • Bývalý útočník Pittsburghu Adam Johnson tragicky zemřel. Johnson (†29) nepřežil následky zásahu bruslí do krku při sobotním zápase Nottinghamu v Sheffieldu. V NHL odehrál 13 zápasů za Penguins, většinu kariéry působil v AHL. Od letošní sezony hrál v anglické EIHL.
  • Joe Thornton ve 44 letech ukončil kariéru. Thornton sice už od konce předminulé sezony nehrál, ale v minulém týdnu na platformě X zveřejnil krátké video, v němž oficiálně potvrdil svůj konec. „Myslel jsem, že vám to dojde dřív, ale pořád se mě na to někdo ptá,“ vysvětloval své oznámení legendární „Jumbo“. Thornton v NHL odehrál 1714 zápasů, nasbíral 1539 bodů (430+1109). Na Stanley Cup nikdy nedosáhl, ale má ve sbírce zlato ze ZOH 2010 i Hart Trophy a Art Ross Trophy (obě za sezonu 2005/06). V historickém žebříčku NHL je 12. v bodech, 7. v asistencích a 6. v odehraných zápasech. Je jen otázkou času, kdy San Jose vyvěsí jeho dres.
  • Edmonton vyhrál první letošní zápas pod širým nebem. Oilers porazili Calgary 5:2. Venkovní Bitva o Albertu se odehrála na Commonwealth Stadium a přihlíželo jí 55411 diváků. Jednou asistencí přispěl k výhře domácích i Connor McDavid, který se vrátil do hry po týdenním zranění.
  • Shane Pinto dostal stopku na 41 zápasů. Útočník Ottawy byl potrestán za aktivity spojené se sportovním sázením. NHL nezveřejnila detaily Pintova provinění. Pinto se proti verdiktu neodvolal, přijde tedy o podstatnou část této sezony.
  • Thomas Chabot má zlomenou ruku. Aby toho nebylo málo, Senators budou 4–6 týdnů také bez svého elitního obránce. Chabot zmešká nejméně měsíc poté, co ve čtvrtek zblokoval střelu v zápase s Islanders a zlomil si při tom ruku.
  • Lučič na listině dlouhodobě zraněných. Milana Lučiče také zranila rána pukem. Dostal ji do kotníku už minulou sobotu. Boston jej ve čtvrtek zapsal na LTIR, což znamená, že „Looch“ vynechá minimálně 10 zápasů a 24 dní.
  • Varlamov má 39. shutout v kariéře. Semyon Varlamov v sobotu vychytal výhru Islanders 2:0 nad Blue Jackets. Ruský brankář tak v počtu nul vyrovnal Jocelyna Thibaulta. V historii NHL je 45 brankářů, kteří mají více shutoutů. Této statistice vévodí Martin Brodeur (125), z Čechů má nejvíc nul Dominik Hašek (81). Mezi aktivními brankáři je první Marc-Andre Fleury (73).
  • NHL ustoupila v kauze s obalováním čepelí hokejek. V posledních týdnech se hodně řešilo téma ohledně tapeování holí v barvách, které podporují různé sociální skupiny a poukazují na nerovnosti ve společnosti. V úterý vydala liga oficiální prohlášení, ve kterém tento způsob podpory povolila. Stalo se tak tři dny poté, co obránce Arizony Travis Dermott obalil svou čepel páskou v duhových barvách.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex DeBrincat a Dylan Larkin stojí za vzkříšením Detroitu, proto jsou i mezi našimi hvězdami týdne v NHL.

Týden v NHL: 3 hvězdy, Češi a nejzajímavější události 2. týdne

V novém seriálu vám každý týden přinášíme výběr toho nejzajímavějšího z dění v NHL. Komu se nejvíc dařilo a jak hráli Češi? Zjistíte v...

Brankář Sergei Bobrovsky se rozcvičuje před prvním zápasem finále Východní konference NHL - sledujte NHL živě na TV Tipsport

Sledujte NHL online: NHL live stream na TV Tipsport

Chcete sledovat NHL živě a zdarma? Není nic snazšího. Tipsport vysílá live streamy NHL online, sledovat je můžete na počítači i mobilu....

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...