Slovensko vs. Finsko dnes živě na MS v hokeji juniorů

Slovensko vstoupilo do mistrovství světa juniorů skvěle, Finsko naopak po dvou kolech odvracelo blamáž. Přesto budou ve čtvrtfinále MS v hokeji juniorů 2024 jasnými favority hokejisti Suomi. První utkání play off startuje v úterý ve 12:00.

VÝSLEDEK: Slovensko vs. Finsko 3:4 po prodloužení. Zápas ukončil finský kapitán Jere Lassila.

Živý přenosInformace, kurzy
Slovensko U20Finsko U20Tip

Brankář Noa Vali vychytal Finsku vítězství nad Švédskem na MS v hokeji juniorů U20 Foto: Profimedia

MS v hokeji U20: Slovensko vs. Finsko dnes živě v TV, je někde i online live stream?

Slováci vyhráli první tři zápasy, na závěr ale dostali „desítku“ od USA. Pokud chtějí poprvé po devíti letech postoupit do semifinále, musí proti Finsku navázat na výkon z úvodního duelu s Českem.

Čtvrtfinálovou bitvu Slovensko vs. Finsko dnes od 12:00 odvysílá slovenská televize JOJ Šport. České televizní stanice bohužel nemají na toto utkání vysílací práva, dostupný není ani oficiální live stream.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na MS v hokeji U20

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko U20 vs. Finsko U20 (čtvrtfinále MS v hokeji juniorů 2024, Göteborg)

Slováci díky druhému místu ve skupině zůstávají na MS v hokeji juniorů v hale Frölundaborgs, ve které se Finové ve čtvrtfinále představí poprvé.

Bookmakeři v tom ale žádnou výhodu nespatřují, celý turnaj probíhá na dvou stadionech v Göteborgu, takže severský tým ani neztratí mnoho energie přesouváním.

Kurzy tak reflektují spíše dlouhodobou statistiku vzájemných zápasů. Slovenští junioři v nich nevyhráli devět let. Jen v roce 2023 podlehli Finům čtyřikrát, vždy v přípravných zápasech.

Kurzy Tipsportu na hokej Slovensko - Finsko na MS U20:

  • 1/0/2: Slovensko 3,88 | remíza 4,44 | Finsko 1,73
  • Vítěz do rozhodnutí: Slovensko 2,86 | Finsko 1,42
  • 5,5 gólu: méně 2,29 | více 1,62
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Slovensko U20 vs. Finsko U20 na MSJ 2024
🕒Kdy: 2. 1. 2024, 12:00
🌍Kde: Frölundaborgs isstadion, Göteborg
🏆Turnaj: MS juniorů, čtvrtfinále
Kurzy Tipsportu: 3,88 – 4,44 – 1,73
📺Živý přenos: JOJ Šport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slovensko má nejlepší přesilovku, test proti USA ale ukázal, že cesta k medaili je ještě dlouhá

Slovenský tým zanechal hned na úvod turnaje působivý dojem, když spláchl českou reprezentaci vysoko 6:2. Slováci tak zadělali na pěkné čtvrtfinálové nasazení, což potvrdili výhrami se Švýcarskem a Norskem.

Druhé místo ve skupině ale ještě nic neznamená. Pokud to Slováci myslí vážně s útokem na první medaili po devíti letech, pak se musí hodně poučit z debaklu 2:10, který schytali v posledním zápase od USA.

Právě na bronzovém šampionátu 2015 totiž porazili Finy naposledy. Od té doby se jim v soubojích se Suomi nedaří na MS U20 ani v přátelácích. Důkazem budiž přípravný zápas týden před startem letošního mistrovství, v němž prohráli 1:5.

Slovensko v tomto směru může uchlácholit fakt, že zmíněné prohrané zápasy s USA a Finskem odehrálo bez Adama Gajana v bráně. Slovenská jednička je přitom klíčovou postavou mužstva, byl to především on, kdo vychytanou nulou zajistil Slovákům výhru se Švýcarskem.

Kromě Gajana je velkou devízou slovenského výběru také fenomenální přesilová hra s úspěšností 43,75 %. Slováci v tomto směru o pár procent předčí i elitní výběry Spojených států a Kanady, které se rovněž drží nad 40 procenty. Otázkou ale je, kolik takových výhod jim nabídne Finsko, nejméně vylučovaný tým na MS.

Lídr produktivity šampionátu Servác Petrovský svůj zápis 5+4 zaznamenal z větší části právě ve speciální formaci (5 bodů). V první útočné řadě ale vyčnívá i ve hře pět na pět, spolu s Filipem Mešárem (1+6) hrají ve velké pohodě.

Slovensko U20 - sestava v posledních dvou zápasech
29. 12. vs. Norsko (8:4)
Gajan – Štrbák, Moško – Kmec, Žabka – Radivojevič, Pišoja – Mešár, Petrovský, Sýkora (C) – Čiernik, Dvorský, Mišiak – Pekarčík, Repčík, Honzek – Suchý, Dej, Kukumberg
31. 12. vs. USA (2:10)
Urban – Štrbák, Moško – Kmec, Žabka – Radivojevič, Pišoja – Mešár, Petrovský, Sýkora (C) – Kukumberg, Dvorský, Pekarčík – Mišiak, Repčík, Honzek – Žlnka, Dej, Suchý

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Finská úvodní blamáž je zapomenuta, junioři mají velkou šanci vrátit se do semifinále

Naprosto opačný vývoj měl první týden finského týmu na mistrovství světa U20. Prohra 2:5 s Kanadou ještě není ostudná, severskou hokejovou veřejností pak ale otřásla překvapivá porážka 3:4 s Německem.

Někteří lidé dokonce volali po okamžitém konci trenéra Lauriho Mikkoly, ale uprostřed krátkodobého turnaje samozřejmě finský realizační tým zůstal beze změny. Unáhlené reakce by nikomu neprospěly, zvlášť, když by byly velmi předčasné.

Finové zkrátka potřebovali jistý budíček, podobně jako čeští hokejisti. Proti Lotyšsku si došli pro povinné vítězství a na závěr skupiny předvedli, že je nikdo rozhodně nemůže předem odepisovat. Povedlo se jim to, co před tím nezvládla ani Kanada – dobýt švédskou bránu. Nakonec z toho byla výhra 5:4 v nájezdech.

Ani to už nemohlo Finy posunout na lepší než třetí místo ve skupině. To jim ale nemusí vadit, v play off se totiž střetnou s velmi oblíbeným soupeřem. Na MS U20 přehráli Slováky sedmkrát v řadě. Od roku 2017 navíc nasázeli ve všech utkáních se Slovenskem alespoň pět gólů – a to včetně příprav, celkem tedy už 13krát v řadě!

Pokud budou v nastoleném trendu pokračovat, s největší pravděpodobností postoupí do semifinále. V něm finská dvacítka nechyběla v období 2019–2022, loni ale poprvé po pěti letech zůstali před branou k medailovým zápasů.

Aby se tentokrát Finové zdrželi v turnaji do poledního dne, potřebují udržet svou excelentní disciplínu, kterou umocňuje výborný gólman Vali (1,94 GAA). Zároveň by jim určitě prospěla vyšší efektivita střelby, 14 branek ze 142 pokusů je velice podprůměrná palba.

Finsko U20 - sestava v posledních dvou zápasech
29. 12. vs. Lotyšsko (4:0)
Vali – Kulonummi, Pulkkinen – Salin, Pieniniemi – Kangas, Karki – Vaisanen – Hameenaho, Lassila (C), Naukkarinen – Nyman, Helenius, Kaskimaki – Halttunen, Keskinen, Mannisto – Hemming, Bau, Koskipirtti
31. 12. vs. Švédsko (5:4 s.n.)
Vali – Kulonummi, Pulkkinen – Salin, Pieniniemi – Kangas, Karki – Vaisanen – Hameenaho, Lassila (C), Naukkarinen – Nyman, Helenius, Kaskimaki – Halttunen, Keskinen, Mannisto – Hemming, Bau, Koskipirtti

MS v hokeji do 20 let 2024: Slovensko - Finsko, sázkařský tip (2. 1. 2024)

První brankáři Slovenska a Finska patřili ve skupině k turnajové špičce. Gajan a Vali by měli být i ve čtvrtfinále oporami svých celků. A pokud se obě strany vyvarují zbytečných trestů, pak by mohl být tento zápas spíše chudý na góly.

  • Datum a čas zápasu: 2. 1. 2024 od 12:00

Myslíme si, že první čtvrtfinále přinese ze začátku spíše opatrný hokej s důrazem na to neudělat chybu nebo faul. I proto by se mohlo skóre hýbat velmi pomalu. Zkusíme tedy sázku na to, že v utkání padne maximálně pět branek.

TIP: Padne méně než 5,5 gólu sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na Slovensko vs. Finsko ve čtvrtfinále MS v hokeji U20 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko U20 vs. Finsko U20 v online live streamu a v TV vysílání?

Čtvrtfinálový souboj Slovensko vs. Finsko si v České televizi bohužel nepustíte, veřejnoprávní televize má zakoupená práva pouze na utkání českého mužstva. Jedinou možností, jak zhlédnout zápas, tak nabízí slovenská stanice JOJ Šport. Sázkové kanceláře letos MS U20 nevysílají. Průběh utkání včetně statistických zajímavostí můžete sledovat v live rozhraní Tipsportu, kde budou k dispozici i aktuální sázkové kurzy.

Slovensko vs. Finsko na MSJ 2024 - statistiky týmů
Slovensko Finsko
Bilance 3-0-0-1 1-1-0-2
Skóre 19:16 14:13
Úspěšnost střelby 14,73 % (129 střel) 9,86 % (142 střel)
Přesilovky 7/16 (43,75 %) 5/16 (31,25 %)
Oslabení 15/17 (88,24 %) 10/13 (76,92 %)
Trestné minuty 40 32
Lídr bodování S. Petrovský (5+4) K. Halttunen (3+3)
Gólmani A. Gajan (93,41 %)
S. Urban (78,79 %)
R. Eliaš (72,73 %)
N. Vali (92,86 %)
N. Kokko (87,72 %)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.

Útočník Kanady Dylan Guenther střílí na brankáře Česka Tomáše Suchánka ve finále Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2023

VIDEO: MS hokej U20 2024 – záznam, sestřih, zajímavosti

Nestihli jste sledovat dnešní zápasy na MS juniorů v hokeji 2024? Pak jste na správném místě, právě zde najdete sestřihy všech utkání.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...