Švédsko vs. Švýcarsko dnes živě na MS v hokeji juniorů

Švédsko vyhrálo základní skupinu před Kanadou a Finskem. Domácí tým na MS v hokeji juniorů 2024 ukazuje obrovskou sílu, kterou by měl demonstrovat i ve čtvrtfinále proti Švýcarsku. To se ve večerním zápase pokusí o senzaci.

VÝSLEDEK: Švédové nakonec potvrdili roli favoritů, měli však plné ruce i nohy práce. Po první třetině sice vedli 2:0, Švýcaři ale dokázali srovnat stav a utkání šlo nečekaně až do prodloužení. To v čase 5:22 rozhodl z přesilovky obránce Axel Sandin-Pellikka. V semifinále dojde na duel s Českem (4. ledna od 15:00).

Živý přenosInformace, kurzy
Švédsko U20Švýcarsko U20Tip

Hugo Hävelid vychytal už dvě nuly na MS v hokeji juniorů 2024 Foto: Profimedia

MS v hokeji U20: Švédsko vs. Švýcarsko dnes živě v TV, je někde i online live stream?

Švédsko má letos našlapaný tým a před domácím publikem určitě cílí nejen na postup do semifinále, ale rovnou na titul. Pro Švýcary naopak vypadá čtvrtfinále MS v hokeji jako konečná zastávka. Utkání Švédsko vs. Švýcarsko má tedy naprosto jasné kontury.

Švýcaři se ale přesto pokusí šokovat Göteborg a ve čtvrtfinále dnes od 19:30 zaskočit jednoho z největších favoritů turnaje. Live stream z tohoto utkání bohužel dostupný není, přímý přenos poběží na slovenské stanici JOJ Šport.

sipka Vyzvedněte si bonus zdarma ZDE a vsaďte si na MS v hokeji U20

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Švédsko U20 vs. Švýcarsko U20 (čtvrtfinále MS v hokeji juniorů 2024, Göteborg)

Švédsko je před play off MS v hokeji juniorů považováno za druhý nejsilnější tým, což dokládá kurz 3,00 na celkové prvenství. Nižší kurz mají pouze USA (2,30).

Naopak Švýcarsko zvítězilo jen nad Norskem a ve všech statistických ukazatelích patří k nejslabším celkům šampionátu. Horší vyhlídky na postup do semifinále má pouze Lotyšsko.

Proto jsou kurzy na večerní čtvrtfinále neúprosné, bookmakeři Betana dokonce tuší, že by Švédi mohli vyhrát minimálně o čtyři góly (1,95).

Kurzy Betano na hokej Švédsko - Švýcarsko na MS U20:

  • 1/0/2: Švédsko 1,11 | remíza 11,25 | Švýcarsko 19,50
  • Vítěz do rozhodnutí: Švédsko 1,04 | Švýcarsko 11,00
  • 6,5 gólu: méně 2,05 | více 1,78
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Švédsko U20 vs. Švýcarsko U20 na MSJ 2024
🕒Kdy: 2. 1. 2024, 19:30
🌍Kde: Scandinavium, Göteborg
🏆Turnaj: MS juniorů, čtvrtfinále
Kurzy Betano: 1,11 – 11,25 – 19,50
📺Živý přenos: JOJ Šport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Švédsko má nabitou soupisku, k tomu nedraftovaný gólman Hävelid vynuloval Kanadu

Švédsko letos hostí MS v hokeji juniorů, a tak složilo pro tento turnaj mimořádně kvalitní soupisku. Najdeme v ní hned devět hokejistů, kteří byli vybráni v prvním kole draftu – čtyři z roku 2022, pět z 2023.

Tomu odpovídají i výkony žlutomodrého výběru v dosavadním průběhu turnaje. Švédi za prvních 192 minut na ledě neobdrželi jediný gól. S nulou vzadu odehráli zápasy s Lotyšskem (6:0), Německem (5:0), a dokonce i Kanadou (2:0).

Proti javorovým listům předvedli Švédi obzvlášť skvělou defenzivní práci. Zámořské hokejisty pustili pouze k 21 střelám na bránu. Gólman Hugo Hävelid, mimochodem jeden z pouhých čtyř nedraftovaných hráčů Tre kronor, vychytal už svou druhou nulu v turnaji.

Hävelidovi – stejně jako dvojce Thelinovi – ke skvělým číslům pomáhá vynikající obrana, v níž hraje i Hävelidovo dvojče Mattias. Švédsko si díky prvním třem shutoutům předčasně zajistilo první místo ve skupině a ideální nasazení do čtvrtfinále.

Před play off je pro Švédy příznivou zprávou i fakt, že švédská produktivita nestojí na jednom hráči či útočné řadě. Otto Stenlund, Noah Östlund a Felix Unger Sörum si zatím drží skvělý průměr 1,5 bodu na zápas – každý přitom hraje v jiné formaci.

Proti tak skvěle vyváženému a ve všech směrech kvalitnímu týmu bude těžké uspět. Švédsko má navíc výtečné přesilovky i solidní oslabení, takže v jeho speciálních týmech slabinu rozhodně nehledejme.

Švédsko U20 - sestava v posledních dvou zápasech
29. 12. vs. Kanada (2:0)
H. Hävelid – M. Hävelid, E. Pettersson – Willander, Lindstein – Sandin-Pellikka, Salomonsson – Johansson – Lekkerimäki, Östlund, Wahlberg – O. Pettersson, Bystedt, Öhgren (C) – Sörum, Edstrom, Stenberg – Rudslätt, Forsfjäll, Born
31. 12. vs. Finsko (4:5 s.n.)
Thelin – M. Hävelid, E. Pettersson – Willander, Lindstein – Sandin-Pellikka, Salomonsson – Johansson – Lekkerimäki, Östlund, Wahlberg – O. Pettersson, Bystedt, Öhgren (C) – Sörum, Edstrom, Stenberg – Forsfjäll, Wagner, Born

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Švýcarsku nefunguje přesilovka ani oslabení, čtvrtfinále je zřejmě limitem tohoto výběru

Švýcarsko si může o švédských defenzivních statistikách nechat jen zdát. Švýcaři ve skupině dostali 20 gólů, víc branek obdrželi jen Norové a Lotyši. Hned 11krát zasypali švýcarskou síť Američané.

Dnes hráče s helvétským křížem čeká podobně kvalitní soupeř. A mužstvo Marcela Jenniho zkrátka nemá ve svých řadách tak vybroušené hokejisty, kteří by dokázali se Švédskem držet krok po celých 60 minut.

Na švýcarské soupisce je jediný draftovaný hráč – obránce Rodwin Dionicio. Ten svou hrou jasně vybočuje z celého týmu, snaží se hodně držet kotouč a ukazuje, že by si v budoucnu mohl zahrát v NHL. Na mistrovství juniorů už posbíral čtyři body (2+2).

Jenže spoléhat se na jednoho obránce je prostě málo. Švýcaři na to doplatili už ve skupině, kdy sice přehrávali Slováky, ale ani jednou se neprosadili a prohráli 0:3. V týmu zkrátka chybí ryzí kanonýři.

Kvůli tomu je pohled na švýcarská čísla velmi smutný. Efektivita střeby 9,73 % předčí pouze Nory a Lotyše. V přesilovce jsou Švýcaři s Norskem dokonce v paru, oba celky využily jen dvě ze 14 možností.

A Švýcarsko má velké problémy i v oslabení, s PK 55,56 % se opět řadí na úroveň týmů, které jsou typicky na hranici mezi elitní skupinou a nižší Divizí I. Účast ve čtvrtfinále je tedy nejspíš maximem, kterého letošní švýcarská U20 může dosáhnout.

Švýcarsko U20 - sestava v posledních dvou zápasech
30. 12. vs. Norsko (6:2)
Beglieri – Dionicio, Terraneo – Füllemann, Muggli – Bünzli, Ustinkov – Christe – Schild, Müller, Taibel – G. Weber, Reinhard, Rod –  Reber, E. Meier, Braillard – Jenni, Gregig, S. Meier – M. Wagner
31. 12. vs. Česko (2:4)
Beglieri – Dionicio, Terraneo – Christe, Meile – Bünzli, Ustinkov – Schild, Taibel (C), Braillard – G. Weber, Muller, Rod – Hornecker, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni

MS v hokeji do 20 let 2024: Švédsko - Švýcarsko, sázkařský tip (2. 1. 2024)

Švédsko by muselo soupeře hodně podcenit, aby se dostalo do problémů. Jinak to vypadá, že Švýcaři dnes moc šancí nedostanou. Herně je tato švédská U20 o třídu lepší než protivníkova.

  • Datum a čas zápasu: 2. 1. 2024 od 19:30

Věříme, že domácí výběr si postup pohlídá a předvede další vyspělý výkon. Proto jsme na tiket zařadili kombinaci švédského vedení po 1. třetině, výhry minimálně o dva góly a celkového počtu alespoň pěti branek v zápase.

TIP: Bet Builder – Švédsko vyhraje 1. třetinu, zvítězí v zápase nejméně o 2 góly a padne alespoň 5 branek sipka Vsadit u Betana

Tip na Švédsko vs. Švýcarsko ve čtvrtfinále MS v hokeji U20 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Švédsko U20 vs. Švýcarsko U20 v online live streamu a v TV vysílání?

Na večerní souboj Švédsko vs. Švýcarsko se mohou v TV podívat diváci, kteří mají přístup ke slovenské stanici JOJ Šport. Česká televize bohužel vlastní pouze práva na čtvrtfinále Česko vs. Kanada.

Sázkové kanceláře v tento ročník MS U20 nevysílají. Průběh zápasu a mnoho zajímavých statistických údajů ale najdete v live rozhraní Betana, kde si můžete vybrat i ze spousty aktuálních kurzů.

Švédsko vs. Švýcarsko na MS U20 2024 - statistiky týmů
Švédsko Švýcarsko
Bilance 3-0-1-0 1-0-0-3
Skóre 17:5 11:20
Úspěšnost střelby 12,78 % (133 střel) 9,73 % (113 střel)
Přesilovky 6/14 (42,86 %) 2/14 (14,29 %)
Oslabení 8/9 (88,89 %) 5/9 (55,56 %)
Trestné minuty 43 43
Lídr bodování O. Stenberg (3+3) J. Taibel (1+4)
Gólmani H. Hävelid (100,00 %)
M. Thelin (90,91 %)
A. Beglieri (90,54 %)
L. Gruter (60,00 %)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti oslavují gól v zápase MS U20 v hokeji 2023 proti Švédsku

Zápasy Česka na MS v hokeji do 20 let 2024: Kdy hrají Češi?

Kdy a s kým hrají Češi na MS U20 v hokeji 2024? Kompletní program i výsledky Česka najdete zde, nechybí ani statistiky a střelci.

Útočník Kanady Dylan Guenther střílí na brankáře Česka Tomáše Suchánka ve finále Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2023

VIDEO: MS hokej U20 2024 – záznam, sestřih, zajímavosti

Nestihli jste sledovat dnešní zápasy na MS juniorů v hokeji 2024? Pak jste na správném místě, právě zde najdete sestřihy všech utkání.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...