All-Star tým Chance ligy 2023/24 podle HokejZpravy.cz

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Základní část Chance ligy v ročníku 2023/24 je minulostí. Kteří hráči v první fázi soutěže nejvíce vynikali? Podívejte se, jak vypadá složení All-Star týmu druhé nejvyšší hokejové ligy podle redakce HokejZpravy.cz.

Útočníci: DočekalStřondalaRob
Obránci: HanousekDoudera
Brankář: Postava

Martin Dočekal z Třebíče znovu vyhrál kanadské bodování Chance ligy Foto: Profimedia

All-Star sestava základní části Chance ligy v sezoně 2023/24

Chance liga představuje sice až druhou výkonnostní úroveň hokeje v České republice, i tak se ale v ní prohání několik kvalitních hráčů. Pojďme si tedy představit členy ideální zahajovací sestavy, kteří svými výkony letos soutěž přesahovali. Budou tito hokejisté hrát prim i v play off? A podaří se některému z vybrané šestice dotáhnout jeho tým až do baráže o extraligu?

sipka Klikněte ZDE a sledujte play off Chance ligy živě!

Sleduj hokejovou Chance ligu na TV Chance

Levé křídlo: Martin Dočekal (SK Horácká Slavia Třebíč)

Třebíčský lídr v aktuálním ročníku podruhé za sebou ovládl prvoligovou produktivitu. Své dosavadní maximum z předešlé sezony čítající 58 bodů však dokázal ještě vylepšit. Letos si v 52 zápasech připsal 62 kanadských bodů za 31 gólů a stejný počet asistencí.

Třiatřicetiletý forvard současně zaznamenal nejvyšší počet bodů v přesilovkách (24), jako jediný se přehoupl přes hranici 200 střel směřujících mezi tři tyče (204). S průměrným ice-timem 22:02 platí za nejvytěžovanějšího útočníka celé soutěže.

Pro Horáckou Slavii je tamní odchovanec naprosto stěžejním hráčem. Trenér Kamil Pokorný elitního útočníka dokonce využívá i na oslabení.

Své kvality letos navíc prokázal i v dresu extraligových Vítkovic, za které formou střídavých startů odehrál dva zápasy. V tom prvním (3. prosince 2023) pomohl Rideře k vítězství 6:2 nad Litvínovem bilancí 1+2.

Dvojnásobnému českému mistrovi s Kometou (2017,2018) by v následujícím ročníku bezpochyby slušelo angažmá u extraligového klubu, v jeho rodné Třebíči má ale podepsáno ještě na další rok.

Martin Dočekal, SK Horácká Slavia Třebíč: statistiky 2023/24
Z G A B +/- TM TOI/GP
52 31 31 62 +8 14 22:02

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Centr: Vojtěch Střondala (HC RT TORAX Poruba 2011)

Třiadvacetiletý střední útočník letos prožívá průlomovou sezonu. Už loni nasbíral solidních 33 bodů v 50 duelech, v tomto ročníku ale poprvé v kariéře mezi dospělými dosáhl na průměr více než jednoho bodu na utkání. Ve 49 kláních pak nastřádal celkově 54 zářezů do produktivity (20+34).

Účastník domácího Mistrovství světa juniorů U20 v roce 2020 měl v základní části nejlepší bilanci +/- ze všech hráčů v Chance lize. Do tabulky pravdy si připsal 28 kladných bodů.

Jakožto jeden z lídrů svého mužstva tak dotáhl Porubu k 1. místu v základní části se ziskem 115 bodů. Právě Střondala má lví podíl na klubovém rekordu Ostravanů v počtu získaných bodů během základní části druhé nejvyšší soutěže.

Po sezoně mu končí smlouva. Sáhne po něm v přestupním období některý z extraligových mančaftů? Koneckonců je pak ve hře i postup jeho Poruby do extraligy, která se řadí k horkým kandidátům na účast v letošní baráži. Nejprve však musí zvládnout všechny nástrahy play off a poté vyřadit v sérii hrané na čtyři vítězné duely Kladno.

Vojtěch Střondala, HC RT TORAX Poruba 2011: statistiky 2023/24
Z G A B +/- TM TOI/GP
49 20 34 54 +28 54 17:52

Pravé křídlo: Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín)

Elitní útok hvězdného výběru Chance ligy pak doplňuje vsetínský Luboš Rob. Odchovanec českobudějovického hokeje letos skončil potřetí za sebou v Top 5 bodování první ligy. A stejně jako Dočekal se Střondalou i on se může pochlubit průměrem více než jednoho bodu na zápas.

28letý křídelník nastoupil do všech 52 duelů základní části, v nichž zaznamenal 55 bodů za 19 přesných zásahů a 36 gólových přihrávek. Jeho forma gradovala s blížícím se play off, jenom v posledních 11 utkáních si připsal na své konto 19 kanadských bodů.

Bude Rob takto produktivní i v eliminační fázi soutěže? Pokud chce Vsetín pomýšlet na postup do extraligové baráže, případně i dál, jeho výkony budou hrát klíčovou roli. Během play off v loňské sezoně dal v 15 duelech pouze jednu branku (na dalších sedm přihrál), takže má rozhodně co napravovat.

I tento borec by si určitě našel uplatnění v Tipsport ELH. Například v sezoně 2019/20 nasázel za Plzeň 16 gólů, dalších 14 pro své spoluhráče nachystal. S Valašským hokejovým klubem má však podepsáno do jara 2025.

Luboš Rob, VHK ROBE Vsetín: statistiky 2023/24
Z G A B +/- TM TOI/GP
52 19 36 55 +9 59 16:37

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Obránce: Tomáš Hanousek (LHK Jestřábi Prostějov)

V obranném páru samozřejmě musí figurovat nejproduktivnější zadák základní části Chance ligy v sezoně 2023/24. Tím se stal prostějovský Jestřáb Tomáš Hanousek, který v 51 utkáních nastřádal 34 kanadských bodů.

Rodák ze Slaného letos jako jediný prvoligový bek pokořil hranici 10 vstřelených gólů. Mezi obránci kraluje i v asistencích, těch celkově zaznamenal 24.

I díky výkonům Tomáše Hanouska tak Prostějov v základní části obsadil 3. místo, ve čtvrtfinálové sérii pak narazí na šestý Zlín. Pětadvacetiletý zadák platí s průměrným ice-timem 20:43 za nejvytěžovanějšího hráče hanáckého celku, v týmové produktivitě se umístili výše pouze forvardi Zdeněk Doležal a Jan Veselý.

Po uplynutí této sezony končí Hanouskovi v Prostějově smlouva. Díky jeho parádním číslům bude určitě v hledáčku několika extraligových týmů. V minulosti už působil v nejvyšší soutěži, za sebou má angažmá v Liberci, Karlových Varech či Mladé Boleslavi.

Tomáš Hanousek, LHK Jestřábi Prostějov: statistiky 2023/24
Z G A B +/- TM TOI/GP
51 10 24 34 +3 38 20:43

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Obránce: Lukáš Doudera (HC RT TORAX Poruba 2011)

Po bok Tomáše Hanouska jsme poté vybrali Lukáše Douderu z Poruby. Tato dvojice by se k sobě hodila i z taktického hlediska. Ofenzivně laděný Hanousek drží hůl na pravo, levák Doudera by pak jistil útočné výpady jeho parťáka.

První obránce v hierarchii vítězného týmu základní části průměrně tráví na ledě téměř 22 minut (21:52). To je nejvyšší číslo z celého kádru Poruby a osmé nejvyšší ze všech hokejistů v Chance lize.

Do produktivity přispěl Doudera 21 body, když se třikrát přesně trefil a v 18 případech asistoval. Nezapomínal si však plnit také své primární povinnosti, se 49 zablokovanými střelami se pohybuje na hranici elitní desítky.

V každé z předešlých devíti sezon má kladenský rodák alespoň jeden start v extralize, dohromady jich zvládnul 214. Pouze letos výhradně obléká dres prvoligové Poruby. Jak tomu bude v příštím ročníku? V létě se stane volným hráčem, takže je reálné, že jej opět budeme vídat na extraligových stadionech.

Lukáš Doudera, HC RT TORAX Poruba 2011: statistiky 2023/24
Z G A B +/- TM TOI/GP
51 3 18 21 +4 51 21:52

Brankář: Michal Postava (HC ZUBR Přerov)

Jakožto nejlepšího brankáře základní části Chance ligy 2023/24 jsme zvolili Michala Postavu z Přerova. Už v minulé sezoně dával o sobě talentovaný gólman hodně vědět, letos ale přepnul ještě o level výše.

Dosáhl na nejvyšší procentuální úspěšnost zákroků ze všech maskovaných mužů v první lize (94,28 %). Jeho průměr 1,84 obdržených gólů na zápas byl druhým nejlepším, 6 čistých kont mu stačilo rovněž na druhou příčku.

Jasná jednička v brankovišti Zubrů se letos postavila mezi tři tyče ve 44 zápasech. Odchovanec druholigového Valašského Meziříčí dovedl svůj tým ke 23 výhrám v základní části. To sice není nijak oslnivá bilance, Přerov ale letos sráží tristní produktivita. Ze všech prvoligových celků měl dokonce nejnižší počet nastřílených branek (116).

Do předkola play off se tak Zubři dostali zejména díky výborným výkonům Postavy. Kredit ale zaslouží také zkušená přerovská obrana v čele s Jiřím Krislem, Robertem Černým či Tomášem Kudělkou.

Michal Postava koncem února oslavil své teprve 22. narozeniny. Nejeden manažer extraligového klubu si jistě už všimnul jeho obrovského potenciálu. V Přerově má ale podepsáno i na další ročník.

Michal Postava, HC Zubr Přerov: statistiky 2023/24
Z V P GAA SV% SO
44 23 20 1,84 94,28 6

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?

Ondřej Kaše (vlevo) bude spolu se svým bratrem Davidem hlavním tahounem Litvínova. Jaké další hvězdy uvidíme v předkole play off? Zjistíte v našem článku.

Předkolo play off extraligy 2024: Největší hvězdy všech týmů

Předkolo play off ELH hraje 8 týmů a každý z nich spoléhá na výraznou osobnost ve svém středu. Poznejte top hvězdy všech mužstev.

Sledujte play off Tipsport extraligy v ledním hokeji živě a online

Play off extraliga online live stream: Kde sledovat zdarma?

Play off hokejové extraligy můžete sledovat živě a zdarma. Podívejte se, jak si pustit play off Tipsport ELH na počítači i mobilu.