Stadiony v extralize: seznam, informace, kapacita

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Extraliga ledního hokeje patří mezi nejsledovanější sportovní soutěže v ČR. Tipsport ELH se účastní 14 týmů. Přečtěte si zajímavé informace o stadionech elitních českých hokejových celků.

SpartaVítkovicePardubice
BrnoPlzeňLiberec
Hradec K.Č. BudějoviceLitvínov
K. VaryOlomoucTřinec
KladnoM. Boleslav

Vstup do 02 areny na zápas Sparty Foto: Profimedia

Hokejové stadiony v Tipsport ELH

Článek vám poodhalí, jakou mají jednotlivé stadiony kapacitu, ve kterých městech by měly vyrůst nové areny, nebo jakou adresu zadat do navigace, když budete chtít navštívit utkání nejvyšší české hokejové ligy.

sipka Zápasy ELH můžete sledovat také online. Klikněte ZDE a dívejte se na livestreamy!

Sleduj průběh zápasu ZDE

O2 arena (HC Sparta Praha): informace, kapacita, adresa

Největší multifunkční hala v České republice, která slouží pro sportovní, kulturní a společenské události. Úspěšná kandidatura na pořádání hokejového mistrovství v roce 2004 byla hlavním impulsem pro zahájení výstavby haly, která původně nesla název Sazka Arena. Jedna z nejmodernějších hal v celé Evropě hostila hokejový šampionát i v roce 2015 a bude také dějištěm nadcházejícího mistrovství světa v ledním hokeji 2024.

02 arena byla v minulosti domovem týmu HC Slavia Praha. Jenže sešívaní v roce 2015 spadli do Chance ligy, čímž se uvolnilo místo pro druhý pražský klub. Od sezony 2015/16 tak v 02 areně působí HC Sparta Praha.

Do haly s kapacitou pro 17 360 diváků už několikrát zavítala NHL Global Series, která představuje pro českého hokejového fanouška jedinečnou příležitost vidět naživo utkání NHL. Pravidelně se zde konají zápasy v MMA pod organizací Oktagon nebo Superfinále florbalové extraligy.

02 arena
Kapacita: 17 360
Rok otevření: 2004
Adresa: Praha 9, Českomoravská 2345/17a
Domácí tým: HC Sparta Praha

Ostravar Aréna (HC Vítkovice Ridera): informace, kapacita, adresa

Ostravar Aréna společně s 02 arenou tvoří osvědčenou dvojici stadionů pro uspořádání domácích hokejových šampionátů. Multifunkční hala je ovšem místem zaslíbeným i pro další hokejová mistrovství. Domácí stadion celku HC Vítkovice byl rovněž dějištěm MS juniorů (1994 a 2020) i para hokejistů (2019 a 2021).

Víceúčelová aréna nabízí ideální příležitost pro pořádání dalších velkých sportovních a kulturních událostí. Konaly se zde například utkání českého fedcupového i daviscupového týmu. V letech 2020 až 2022 se v Ostravar Aréně pořádal tenisový turnaj žen Ostrava Open.

K slavnostnímu otevření došlo v roce 1986 pod tehdejším názvem Palác kultury a sportu. Před MS v hokeji 2004 musela proběhnout první rekonstrukce, díky které hala splnila podmínky pro pořádání šampionátu podle regulí Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF). Druhá éra stadionu je poté spojena s názvem ČEZ Aréna. V roce 2012 došlo k další modernizaci arény a navýšení kapacity na 10 157 míst. Po změně hlavního partnera v roce 2016 nese vítkovický stánek jméno Ostravar Aréna.

Ostrava Aréna
Kapacita: 10 157
Rok otevření: 1986
Adresa: Ostrava - Zábřeh, Ruská 3077/135
Domácí tým: HC Vítkovice Ridera

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Enteria arena Pardubice (HC Dynamo Pardubice): informace, kapacita, adresa

Možná si ještě budete pamatovat na dřívější názvy Duhová aréna, ČEZ Arena, Tipsport arena nebo ČSOB Pojišťovna ARENA. Z venkovního prostředí vás východočeský stadion po estetické stránce sice nikterak nenadchne, avšak design i vybavení interiéru má nadstandardní úroveň. V letech 2011 a 2014 se v Enteria areně konalo MS v inline hokeji. Pardubická multifunkční hala hostila také světový šampionát v hokejbale 2017.

Domácí zápasy pardubického Dynama mají obvykle vysokou návštěvnost. Pardubice společně se Spartou dokonce patří mezi 10 nejnavštěvovanějších týmů v evropských hokejových ligách. V brzké budoucnosti by měla v Pardubicích vyrůst nová hala s kapacitou pro 15 000 lidí. Megalomanský projekt majitele týmu HC Pardubice Petra Dědka zatím zbržďuje hledání vhodné lokality.

Enteria arena Pardubice
Kapacita: 10 088 (z toho 1 490 na stání)
Rok otevření: 1960
Adresa: Pardubice, Sukova třída 1735
Domácí tým: HC Dynamo Pardubice

Winning Group Arena (HC Kometa Brno): informace, kapacita, adresa

Bývalá Hala Rondo je domácím sídlem Komety Brno. Halu s kapacitou pro 7 700 diváků si můžete také vybavit pod názvy Kajot Arena nebo DRFG Arena. K poslední změně názvu došlo v roce 2021, když se hlavním sponzorem víceúčelové haly stala společnost Winning Group. V posledních letech se ve Winning Group Areně konají České hokejové hry, které uzavírají sérii každoročně pořádaných turnajů Euro Hockey Tour.

V dobách největší slávy týmu HC Kometa Brno se hrálo na legendárním Zimním stadionu Za Lužánkami, na jehož tribuny se vešlo více než 10 000 lidí. Zchátralý stadion byl ale v roce 2009 zbourán. V jihomoravské metropoli se už rozhodlo o stavbě nové multifunkční ARENY BRNO v prostorách tamního výstaviště, která pojme kapacitu až 13 300 míst. Na oficiální termín zahájení výstavby si ale ještě musíme počkat.

Winning Group Arena
Kapacita: 7 700 (z toho 3 000 na stání)
Rok otevření: 1982
Adresa: Brno - Staré Brno, Křídlovická 34
Domácí tým: HC Kometa Brno

LOGSPEED CZ Aréna (HC Škoda Plzeň): informace, kapacita, adresa

Plzeňský stadion je neodmyslitelnou součástí extraligy ledního hokeje. LOGSPEED CZ Aréna, dříve známá jako Home Monitoring Aréna nebo ČEZ Aréna, vyniká strmými bočními tribunami, které napomáhají vytvářet skvělou atmosféru.

Stadion prošel jen minimem rekonstrukčních prací, díky čemuž si zachoval několik prvků původního architektonického díla. Rozhodně jej tedy nemůžeme zařadit do kategorie modernějších. V roce 2005 se zde pořádalo mistrovství světa v ledním hokeji do 18 let.

Mnozí hokejoví pamětníci si vybaví plzeňský zimák ve spojitosti s bujarými oslavami postupu do finále v roce 1992. Po výhře nad Vítkovicemi se všudypřítomná euforie proměnila v nebezpečnou situaci. Některému z fanoušků se totiž podařilo zapálit textilie zavěšené pod stropem a stadionem se začal šířit požár. Nikomu se naštěstí ale nic nestalo a i díky entuziasmu všech podporovatelů místního klubu se hala stihla opravit tak rychle, že Plzeň mohla odehrát finále doma.

LOGSPEED CZ Aréna
Kapacita: 7 536 (z toho 2 337 na stání)
Rok otevření: 1950
Adresa: Plzeň, Štefánikovo náměstí 2592/1a
Domácí tým: HC Škoda Plzeň

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Home Credit Arena (Bílí Tygři Liberec): informace, kapacita, adresa

Home Credit Arena patří bezesporu mezi nejmodernější víceúčelové haly v České republice. V období mezi lety 2005 až 2014 byla hlavním partnerem domácího stánku Bílých Tygrů sázková kancelář Tipsport. V roce 2014 došlo ke změně primárního sponzora a Tipsport Arena byla přejmenována na Home Credit Arenu.

Z celkové kapacity pro 7 500 diváků nabízí hala drtivou většinu míst na sezení, avšak pro členy místního fanklubu je vyhrazeno 250 míst na stání. V letech 2006 až 2009 se v tehdejší Tipsport Areně hrála taká Národní basketbalová liga, když zde působil tým BK Kondoři Liberec.

Home Credit Arena
Kapacita: 7 500 (z toho 250 na stání)
Rok otevření: 2005
Adresa: Liberec, Jeronýmova 570/22
Domácí tým: Bílí Tygři Liberec

ČPP Aréna (Mountfield Hradec Králové): informace, kapacita, adresa

ČPP Aréna nabízí vyrovnaný poměr míst na sezení a stání. Během hokejových utkání pojme hradecký stadion až 6 890 diváků, přičemž 2 970 míst je určených pro stání a zbylých 3 920 na sezení. Pro fanoušky se jedná o poměrně komfortní halu s dostatkem příležitostí k občerstvení. Stadion má jednoduchý rozpoznávací znak, a to sedačky připomínající barevnou mozaiku.

V roce 2001 fungovala hradecká hala jako azyl pro HC Pardubice, na jejichž domovském stánku v té době probíhaly rekonstrukce. ČPP Aréna už také hostila dva významné hokejové turnaje. V roce 1980 se zde konalo MS juniorů do 18 let a v roce 2002 světový šampionát juniorů do 20 let.

ČPP Aréna
Kapacita: 6 890 (z toho 2 970 na stání)
Rok otevření: 1957
Adresa: Hradec Králové, Komenského 1214/2
Domácí tým: Mountfield HK

Budvar aréna (Motor České Budějovice): informace, kapacita, adresa

První zimní stadiony s umělou ledovou plochou v bývalém Československu byly vybudovány v Praze a Bratislavě. Hned po nich se přidaly České Budějovice. Samotný Motor se na svých oficiálních stránkách pyšní titulem “nejdéle kontinuálně fungující stadion v ČR”.

Mezi lety 2001 a 2002 prošel budějovický zimák kompletní rekonstrukcí a dostal název, který nese až dodnes –⁠ Budvar aréna. V areálu se nacházejí dvě hrací plochy. Zajímavostí je, že zatímco ledová plocha určená výhradně pro tréninky disponuje rozměry 30x60 m, oficiální hrací plocha měří 58 metrů na délku a 28 metrů na šířku, a neodpovídá tak pravidlům IIHF.

Budvar aréna
Kapacita: 6 421 (z toho 551 na stání)
Rok otevření: 1946
Adresa: České Budějovice, F. A. Gerstnera 7/8
Domácí tým: Banes Motor České Budějovice

Zimní stadion Ivana Hlinky (HC Verva Litvínov): informace, kapacita, adresa

Bašta českého hokeje. I tak by se dal ve zkratce popsat Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově. Přibližně třetina zlatého týmu z Nagana 1998 totiž vyrostla právě tady. Po tragickém úmrtí vynikajícího hráče i trenéra Ivana Hlinky zástupci vedení HC Litvínov na nic nečekali a zdejší zimák prakticky okamžitě přejmenovali na počest legendy, která už ve svých 20 letech nosila kapitánské “céčko” na žlutočerném dresu.

I přes poslední větší rekonstrukci v srpnu 2013 litvínovský stadion nesplňuje veškeré podmínky pro kluby působící v ELH. Litvínov tak musí na Českém svazu ledního hokeje každoročně žádat o výjimky.

Zimní stadion Ivana Hlinky
Kapacita: 5 944 (z toho 3 900 na stání)
Rok otevření: 1955
Adresa: Litvínov, S. K. Neumanna 1598
Domácí tým: HC Verva Litvínov

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

KV Arena (HC Energie Karlovy Vary): informace, kapacita, adresa

Karlovarští byli po zisku premiérového a zatím posledního titulu ze sezony 2008/09 odměněni novou moderní halou. Ta jim ovšem moc štěstí zatím nepřináší. Okamžitě po přestěhování do nově vybudované KV Areny v roce 2009 se totiž propadli na chvost extraligové tabulky, kde se pohybují prakticky každý ročník. V sezoně 2017/18 se museli hokejisté Karlových Varů dokonce uspokojit s Chance ligou, avšak hned další rok se jim podařilo získat extraligovou příslušnost zpět.

Z celkové kapacity 5 874 míst není ani jedno určeno pro stání, což zrovna dvakrát nenahrává pravé hokejové atmosféře. KV Arena ale vyniká špičkovým vybavením pro hráče i diváky, kteří se mohou těšit na několik bufetů, fast foodů a všudypřítomný komfort. Díky velké flexibilitě haly se zde často konají různé veletrhy, kongresy, výstavy a kromě hokeje i další sportovní akce. V roce 2010 získaly v KV Areně české basketbalistky stříbro na domácím světovém šampionátu.

KV Arena
Kapacita: 5 874
Rok otevření: 2009
Adresa: Karlovy Vary, Západní 1812
Domácí tým: Energie Karlovy Vary

Zimní stadion Olomouc (HC Olomouc): informace, kapacita, adresa

Jen stěží byste hledali stadion, na kterém je větší zima. Proto až se budete chystat do Olomouce na hokej, nezapomeňte si vzít sebou několik vrstev oblečení! Olomouckému stadionu se přezdívá “Kohoutí plechárna”. Důvod je jednoduchý. Olomoučtí mají kohouta ve svém znaku a jejich stánek vypadá jako obrovský plechový sklad.

Ani rekonstrukční práce v posledních letech nepomohly k zásadnímu vylepšení vzhledu stadionu. Na stole jsou tedy nové projekty, které ovšem troskotají na současné ekonomické situaci. Rekonstrukce současného stadionu by podle dostupných informací vyšla na 600 milionů korun, stavba nové haly přibližně třikrát tolik.

Zimní stadion Olomouc
Kapacita: 5 500 (z toho 1 700 na stání)
Rok otevření: 1948
Adresa: Olomouc, Hynaisova 1091/9a
Domácí tým: HC Olomouc

Werk Arena (HC Oceláři Třinec): informace, kapacita, adresa

Původní hala, která se rovněž jmenovala Werk Arena, byla pro ambiciózní třinecké Oceláře nedostačující a zastaralá. Jeden z nejbohatších českých klubů se tak může od roku 2014 pyšnit nejnovější halou, ve které se hraje extraliga ledního hokeje. Werk Arena nabízí špičkové vybavení jak pro hráče “A-týmu”, tak pro všechny začínající a mladé hokejisty, jejichž posláním je zachovat úspěšnou dynastii třineckého hokeje.

Výběrové řízení na provedení stavby vyhrála liberecká stavebně-inženýrská firma Syner, která postavila i Home Credit Arenu, kde sídlí liberečtí Bílí Tygři. A právě Liberec s Třincem se postarali 31. července 2014 o první utkání, které se ve Werk Areně odehrálo.

Werk Arena
Kapacita: 5 400
Rok otevření: 2014
Adresa: Třinec, Frýdecká 850
Domácí tým: HC Oceláři Třinec

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

ČEZ stadion Kladno (Rytíři Kladno): informace, kapacita, adresa

Tradiční destinace na mapě českých zimních stadionů. První hokejové krůčky na kladenském zimáku udělali hráči jako Jaromír Jágr, Martin Procházka, Tomáš Plekanec, Pavel Patera nebo Jakub Voráček. Rok 2022 se nesl ve znamení rozsáhlé rekonstrukce, během které byla opravena především střecha ČEZ stadionu.

Za jednou z branek se nachází tribuna na stání, na kterou se vměstná až 1 500 fanoušků. Celková kapacita haly poté dosahuje 5 200 míst. V minulosti se hlasitě hovořilo o zcela nové hale. Jenže projekt, na kterém se podílel i Jaromír Jágr starší nebo bývalý hejtman středočeského kraje Petr Bendl (ODS), nakonec nebyl dotažen do konce.

ČEZ stadion Kladno
Kapacita: 5 200 (z toho 1 500 na stání)
Rok otevření: 1949
Adresa: Kladno, Hokejových legend 2531
Domácí tým: Rytíři Kladno

ŠKO-ENERGO Aréna (BK Mladá Boleslav): informace, kapacita, adresa

Kapacitně nejmenší stadion ze všech 14 v nejvyšší české hokejové lize. A ani po vzhledové stránce to není žádná hitparáda. V anketě serveru iDnes.cz o nejhezčí stadion v hokejové extralize z roku 2018 se mladoboleslavská ŠKO-ENERGO Aréna umístila na poslední příčce.

Podobně jako v Litvínově, i v Mladé Boleslavi se hraje pouze díky udělení výjimky z licenčních podmínek. Na stadionu chybí dostatek okének s občerstvením i důstojné sociální zařízení. Fanoušci bruslařského klubu ale nemusí jenom smutnit. Pouze v ŠKO-ENERGO Aréně si totiž mohou koupit lístky určené na stání hned za mantinely, a užít si tak jedinečný pohled na hru.

ŠKO-ENERGO Aréna
Kapacita: 4 200 (z toho 2 000 na stání)
Rok otevření: 1957
Adresa: Mladá Boleslav, Viničná 31
Domácí tým: BK Mladá Boleslav

NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE - PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 300,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus ke vkladu až 10 000 Kč + 100 Kč za registraci VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tomáš Hertl v úniku, stíhá ho David Pastrňák

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...

Mistrovská fotka týmu HC Oceláři Třinec

Klubové rekordy Tipsport extraligy

Podívejte se, kolik titulů mají na svém kontě jednotlivé týmy v české hokejové extralize. 🏒 Zaměříme se také na bodové a gólové rekordy...

Viktor Hübl

Individuální rekordy v extralize ledního hokeje

Kdo vlastní extraligové rekordy v počtu kanadských bodů, gólů nebo odehraných utkání? ✔️ Pojďte si připomenout slavná jména hokejové...