Jágr trénoval za Pittsburgh, na ledě hrál s Crosbym a Malkinem

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V neděli 18. 2. se v Pittsburghu chystá slavnostní vyvěšení dresu Jaromíra Jágra pod strop domácí arény. Ještě předtím ale dostal legendární útočník příležitost zatrénovat si se současným týmem Penguins. Jak se mu na ledě dařilo?

Zleva: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby a Jaromír Jágr. Tři legendy Pittsburghu Penguins i světového hokeje. Foto: Profimedia

Jaromír Jágr si zatrénoval s Pittsburghem, chystá se na ceremoniál k vyvěšení dresu s číslem 68

Většinou se vyřazení čísla a vyvěšení dresu ke stropu arény dočkávají zasloužilé legendy, ktere již hokej dávno nehrají. Jaromír Jágr je ovšem unikát, a to nejen tím, že jde o 2. nejproduktivnějšího hráče dějin NHL – i v 52 letech je totiž stále aktivním profesionálním sportovcem. Takže si mohl dovolit společný trénink s týmem Pittsburghu, včetně Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina.

Jednalo se o předehru k nedělnímu ceremoniálu, kde se bude vzpomínat na Jágrovu kariéru. Stane se tak před utkáním Penguins proti Los Angeles, během kterého se o českém rekordmanovi NHL bude jistě také hodně mluvit. Nenechte si zápas ujít a sledujte v noci z neděle na pondělí od 00:07 online live stream na TV Tipsport.

sipka Sledujte zápasy NHL živě a zdarma ZDE

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Jágr po 22 letech zpátky na ledě v dresu Pittsburghu, přihlížela zaplněná tréninková hala

Jaromír Jágr vyjádřil lehké obavy z toho, jak ho fanoušci v Pittsburghu přijmou. Teď už zřejmě může být klidný. Když totiž v sobotu vyjel v plné hokejové zbroji na led tréninkové haly Penguins, vítaly ho napěchované ochozy. Dávné zklamání příznivců z jeho odchodu je zapomenuto, rodina Tučňáků ho vítá zpět s otevřenou náručí.

Jágr kroužil po ledové ploše se skupinkou mimořádně produktivních borců se zajímavými osobními rekordy. Sidney Crosby (120 bodů), Jevgenij Malkin (113 bodů) a Erik Karlsson (101 bodů) mu museli připomenout časy, kdy si na trénincích vyměňoval puk s Mariem Lemieuxem, Ronem Francisem či Paulem Coffeym.

sipka Vše o Jágrově kariéře čtěte v článku ZDE

Český útočník byl tradičně rozesmátý a stejně nadšené byly i současne hvězdy klubu. Kris Letang dokonce nastoupil s parukou parodující Jágrův kultovní mullet účes, jenž je s jeho pittsburghskou érou spjatý stejně jako číslo 68. Letang po tréninku přiznal, že oslavence poprosil, aby mu později podepsal dres.

Není divu, byl pro něj v dětství idolem. Stejně to měli i Sidney Crosby s Jevgenijem Malkinem, největší novodobí hrdinové fanoušků. Crosby si s Jágrem dobře popovídal na ledě a seděl vedle něj také v šatně. Novinářům později k vyvěšení Jágrova dresu řekl: „Zaslouží si to. Pro tým, organizaci i město toho udělal tolik... Chceme, aby si celou akci co nejvíc užil.“

Malkina překvapilo, jak hbitě český veterán bruslí a že na ledě stále nepůsobí jako hokejový důchodce, kterým by dle věku v občance dávno měl být. „Dnešek byl skvělý, moc jsem si to užil. A věřím, že zítřek bude ještě lepší,“ dodal Malkin směrem k samotnému ceremoniálu. Ten můžete sledovat živě v neděli 18. 2. od 22:15 na stanici Nova Action.

sipka Vše o ceremoniálu k vyvěšení Jágrova dresu čtěte ZDE

Jágr, Crosby a Malkin: statistiky, úspěchy
Hráč Góly Asistence Body Hart Trophy Art Ross Trophy Stanley Cup
Jaromír Jágr 766 1155 1921
Sidney Crosby 580 976 1556
Jevgenij Malkin 487 783 1270

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

David Pastrňák oslavuje gól

Profil hokejisty: David Pastrňák

V profilu Davida Pastrňáka se dozvíte, kolik si ročně vydělá, jaké měl statistiky v jednotlivých sezonách, nebo na které úspěchy dosáhl. 🏒

Brankář Sergei Bobrovsky se rozcvičuje před prvním zápasem finále Východní konference NHL - sledujte NHL živě na TV Tipsport

Sledujte NHL online: NHL live stream na TV Tipsport

Chcete sledovat NHL živě a zdarma? Není nic snazšího. Tipsport vysílá live streamy NHL online, sledovat je můžete na počítači i mobilu....