NHL Power Rankings: Hodnocení všech týmů v polovině sezony

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 1 000 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Na půli cesty k play off – nebo k prvnímu místu v draftu. Základní část NHL 2023/2024 je ve své polovině, v redakci jsme si tedy posvítili na formu všech 32 týmů a sestavili pro vás jejich žebříček. Kdo má podle nás nejblíže ke Stanley Cupu, kdo naopak může začít spřádat plány na brzkou dovolenou? Vítejte u historicky prvního vydání NHL Power Rankings webu HokejZpravy.cz

Útočník Jakub Lauko dává gól v utkání Bostonu s Coloradem, zápase dvou z nejlepších týmů základní části NHL 2023/2024 Foto: Profimedia

Týmy NHL: Power Rankings NHL 2024 podle HokejZpravy.cz

Každý tým odehraje v základní části NHL 2023/2024 celkem 82 utkání, většina z 32 celků se nachází v polovině tohoto hokejového maratonu. Ideální to chvíle pro sestavení NHL Power Rankings, tedy žebříčku celků podle jejich formy a vyhlídek na zisk Stanley Cupu. Chcete si udělat vlastní obrázek? Pak jsou tu pro vás online live streamy z NHL – zdarma můžete sledovat všechny zápasy nejlepší hokejové ligy světa.

sipka Klikněte ZDE a sledujte NHL 2023/2024 živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Jakým způsobem hodnotíme pořadí 32 týmů NHL 2023/2024 v žebříčku Power Rankings?

Čtyři redaktoři webu HokejZpravy.cz (Ondřej Balíček, Jan Koreš, Jan Kukrál a Kamil Tkadlec) sestavili své individuální žebříčky od nejlepšího po nejhorší tým. Celkové hodnocení pak vzešlo seřazením všech 32 účastníků základní části NHL podle váženého průměru.

Co redaktor, to jiný názor. Už nejvyšší příčky potvrzují, že premiérové vydání HokejZpravy.cz NHL Power Rankings zdaleka není pouhým přepsáním aktuální tabulky NHL.

V potaz bereme nejen současnou formu, na mysli máme především ultimátní dlouhodobý cíl – výhru Stanley Cupu na konci jarního play off. Obdobně postupují bookmakeři sázkových kanceláří při tvorbě dlouhodobých kurzů, na vítěze slavného stříbrného poháru si můžete vsadit v průběhu celé sezony.

Statistické údaje jsou platné k sobotě 20. ledna, kdy NHL Power Rankings vychází. Aktuální čísla i další užitečné informace najdete v obsáhlém statistickém servisu v kurzové nabídce Betana zde.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

1. místo: Colorado Avalanche

  • Bilance: 61 bodů (25-4-3-14)
  • Skóre: 172:146
  • Kurz na Stanley Cup: 10,00

Stejně jako je Nathan MacKinnon v půlce sezony naším favoritem na zisk Hart Trophy, tak i celé Colorado má podle naší redakce nejblíže ke Stanley Cupu – v hodnocení jsme mu přiřkli dvě první, jedno druhé a jedno třetí místo.

Produktivní forvard Valeri Nichushkin sice odchází do asistenčního programu NHL, pozvolna se ale rýsuje návrat kapitána – Gabriel Landeskog po opakovaných operacích kolene zahájil lehký trénink a v play off by mohl odehrát první zápasy od června 2022, kdy křepčil se stříbrným pohárem nad hlavou.

2. místo: Vancouver Canucks

  • Bilance: 64 bodů (28-2-4-11)
  • Skóre: 170:115
  • Kurz na Stanley Cup: 11,00

Snad nikdy za svou 54 let trvající existenci nebudili Canucks takový respekt jako letos. Jestliže co do počtu vstřelených gólů Vancouver díky skvělým výkonům J. T. Millera a Eliase Petterssona drží krok s vedoucím Coloradem, jeho defenziva je o poznání pevnější – v 45 zápasech průměrně inkasovala 2,51 gólu na večer, druhý nejnižší počet v celé NHL.

Z Quinna Hughese vyrostla prvotřídní obranná hvězda, parádní ročník prožívá i Filip Hronek, aktuálně druhý nejproduktivnější Čech v NHL. Thatcher Demko pak v první půlce sezony chytal v životní formě – mladé jádro Vancouveru do sebe konečně zapadlo. Problémem jsou chybějící zkušenosti s play off, ve kterém Kosatky v posledních třech ročnících chyběly.

3. místo: Winnipeg Jets

  • Bilance: 62 bodů (27-2-4-10)
  • Skóre: 143:99
  • Kurz na Stanley Cup: 11,00

Očekávání? Minimální. První půlka sezony? Fenomenální. Co do podílu získaných bodů celé NHL v době psaní článku kralují právě Jets, kteří se přitom podle predikcí před ročníkem pohybovali pod postupovou čarou. Ex-kapitán Blake Wheeler byl vyplacen ze smlouvy, spekulovalo se o konci Marka Scheifeleho a brankáře Connora Hellebuycka.

Podpis nových dlouholetých kontraktů s dvěma hlavními oporami ale dokázal, že klub svému zkušenému jádru věří. Průběžný výsledek? Scheifele sbírá bod na zápas, Hellebuyck mezi třemi tyčemi generuje nejlepší čísla své úspěšné kariéry a hlasitě si říká o druhou Vezina Trophy – spolu s bekem Joshem Morrisseyem nese hlavní zásluhu na tom, že Tryskáči inkasují nejméně gólů v celé NHL.

4. místo: Boston Bruins

  • Bilance: 63 bodů (22-5-9-8)
  • Skóre: 149:116
  • Kurz na Stanley Cup: 13,00

Vloni Boston ziskem 135 bodů ze základní části přepsal rekord NHL, v samém úvodu play off ale v sedmi zápasech nestačil na Floridu. S koncem kapitána Patrice Bergerona i zámořskou rozlučkou Davida Krejčího, která později vyústila v definitivní pověšení bruslí na hřebík, se jedna klubová éra definitivně nachýlila k závěru.

Bruins se ovšem prosazují i bez svých dvou elitních centrů – ba dokonce i bez jasné hvězdy ve středu útoku. Až na dvě slabší období z listopadu a prosince Medvědi pravidelně vítězí a bodují. Opírají se o skvělý brankářský tandem, hlavní hvězdou je ale náš David Pastrňák. Odborníci oceňují jeho rozvoj, oproti dřívějšku pro své spoluhráče připravuje mnohem více akcí. Stále ale zůstává kanonýrem par excellence, což dokazuje i jeho 16. kariérní hattrick ze zápasu s Coloradem.

5. místo: Florida Panthers

  • Bilance: 58 bodů (24-3-4-14)
  • Skóre: 142:120
  • Kurz na Stanley Cup: 11,00

Loňští finalisté v této sezoně excelují především ve vlastním obranném pásmu, ideální to průprava na play off. Obránce Aaron Ekblad překonal nepříjemné zranění, kapitán Aleksander Barkov si říká o Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka. Sam Reinhart pak září na obou koncích kluziště, s 33 góly si už teď vyrovnal osobní maximum a definitivně se zařadil mezi největší hvězdy soutěže.

6. místo: New York Rangers

  • Bilance: 58 bodů (23-5-2-14)
  • Skóre: 144:128
  • Kurz na Stanley Cup: 12,00

Po předloňské, Vezinou i konferenčním finále ozdobené sezoně brankář Igor Shestyorkin obzvlášť letos vypadá jako obyčejný smrtelník – i tak Jezdci vládnou Metropolitní divizi. Z velkých jmen na Manhattanu nejvíce vyčnívají produktivní forvard Artemi Panarin a hvězdný obránce Adam Fox. Filip Chytil kvůli otřesu mozku od listopadu nehrál, i přes pomalý progres léčby by se mohl na led vrátit ještě před play off.

7. místo: Dallas Stars

  • Bilance: 57 bodů (19-7-5-13)
  • Skóre: 161:135
  • Kurz na Stanley Cup: 12,00

Hned šest útočníků Dallasu má nakročeno k zisku 60 a více bodů. Vede je Jason Robertson, avšak angažmá v Texasu skvěle sedlo i Mattu Duchenovi a Joe Pavelski i ve svých 39 letech sbírá téměř bod na zápas. Je to právě ofenzivní síla a šíře útočných řad, která udržuje Hvězdy poblíž čela Centrální divize.

8. místo: Vegas Golden Knights

  • Bilance: 57 bodů (19-7-5-14)
  • Skóre: 145:121
  • Kurz na Stanley Cup: 12,00

Obhájce Stanley Cupu na přelomu let opustila forma a řada hvězd je marodce, včetně té největší – klub kvůli zranění v dolní polovině těla na několik týdnů přišel o svého elitního centra Jacka Eichela. Už v minulosti se ale několikrát ukázalo, jak dokáže být týmový management při řešení problémů kreativní. Při uzávěrce přestupů budou Zlatí rytíři aktivním hráčem.

sipka Nepřehlédněte: Na hokeji v Las Vegas – trip report nejen ze Stanley Cupu

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

9. místo: Edmonton Oilers

  • Bilance: 51 bodů (20-5-1-15)
  • Skóre: 146:121
  • Kurz na Stanley Cup: 11,00

Edmonton, jeden z největších předsezonních favoritů, fanouškům v první polovině základní části ukázal dvě tváře. Katastrofální úvod – jen dvě výhry z prvních 12 střetnutí – vystřídalo období naprosté dominance. V tuto chvíli za sebou Olejáři táhnou 12zápasovou vítěznou šňůru, nejdelší v klubové historii. Za návratem na postupové příčky přitom zdaleka nestojí jen ústřední dvojice Connor McDavid a Leon Draisaitl. Oilers mají nejkompaktnější tým za poslední roky.

10. místo: Carolina Hurricanes

  • Bilance: 55 bodů (20-5-5-14)
  • Skóre: 152:134
  • Kurz na Stanley Cup: 12,00

Fanoušci Caroliny od svých hráčů jistě čekali víc, k nevýrazným výsledkům z úvodu sezony jistě přispělo i zranění brankáře Frederika Andersena a chabé výkony Pyotra Kochetkova a především Anttiho Raanty. Od nového roku ale Hurikáni patří k týmům s lepší formou, přičemž Sebastian Aho kupí body solidní rychlostí – jako druhý hráč Hurricanes po přesunu z Hartfordu by jich mohl nasbírat sto.

11. místo: Toronto Maple Leafs

  • Bilance: 52 bodů (14-8-8-13)
  • Skóre: 154:141
  • Kurz na Stanley Cup: 13,00

Také Toronto srážejí problémy v brankovišti, Ilya Samsonov byl dokonce dočasně přesunut na farmu. V počtu výher Javorové listy spadají až do druhé desítky, co do vítězství v základní hrací době dokonce až do té třetí. Ofenziva je ovšem silná; Auston Matthews je se 70gólovým tempem nejlepším kanonýrem NHL, William Nylander patří do první desítky produktivity. Chybějící místo pod platovým stropem však manažeru Bradu Trelivingovi svazuje ruce co do přivedení posil.

12. místo: Tampa Bay Lightning

  • Bilance: 51 bodů (18-5-5-17)
  • Skóre: 153:152
  • Kurz na Stanley Cup: 25,00

Back-to-back vítězství, tři finálové účasti v řadě. Tampa se svými výkony z play off 2020–22 zařadila k nejúspěšnějším týmům NHL v éře platových stropů, její letošní inkarnace ale vůbec nemá jistý postup. Andrei Vasilevsky po letech skvělých výkonů ztratil dech, Blesky tak na svých bedrech táhne především útočník Nikita Kucherov – se 75 body ze 44 zápasů vůbec nejproduktivnější hráč celé soutěže.

13. místo: Los Angeles Kings

  • Bilance: 50 bodů (19-2-8-13)
  • Skóre: 136:111
  • Kurz na Stanley Cup: 18,00

Na přelomu listopadu a prosince Králové patřili k nejlepším týmům soutěže, 36letý veterán Cam Talbot mezi třemi tyčemi podával životní výkony. Skvělá forma se ovšem rozplynula kdesi nad Tichým oceánem; z posledních 11 utkání Los Angeles zvítězilo jen jednou a reálně hrozí, že Kalifornie po dvou letech vůbec neuvidí boje o pohár. Příjemným překvapením je útočník Trevor Moore, bronzový medailista z mistrovství světa má na kontě už 20 gólů.

14. místo: Philadelphia Flyers

  • Bilance: 56 bodů (17-8-6-14)
  • Skóre: 135:121
  • Kurz na Stanley Cup: 50,00

Už to, že se Letci v našem hodnocení nacházejí takto vysoko, je velkým úspěchem. Tým po třech sezonách bez play off učinil obrovský výkonnostní skok, kouč John Tortorella by po sedmi letech mohl získat třetí Jack Adams Trophy. Podceňovaný tým vyhrál posledních pět duelů v řadě, otázkou je, zda jsou dobré výkony z prvního poločasu udržitelné.

15. místo: Seattle Kraken

  • Bilance: 47 bodů (15-4-9-17)
  • Skóre: 126:134
  • Kurz na Stanley Cup: 60,00

Služebně nejmladší účastník NHL vloni zaujal vyřazením obhájců z Colorada, v nové sezoně se ale Kraken dlouho držel v suterénu soutěže a play off se mu vzdalovalo. Zpět do hry tým ze severozápadu vrátila devítizápasová vítězná série z přelomu let, v rámci níž Seattle během Winter Classic vynuloval šampiony z Vegas. Tak i tak, týmová produktivita zůstává podprůměrná.

16. místo: Pittsburgh Penguins

  • Bilance: 48 bodů (18-3-6-15)
  • Skóre: 129:113
  • Kurz na Stanley Cup: 40,00

Poslední velká jízda? „Trojčata“ Sidney Crosby, Evgeni Malkin a Kris Letang stále patří k právoplatným hvězdám, po vlažném rozjezdu v novém působišti se chytil i vloni 101bodový bek Erik Karlsson – bodoval už sedmkrát v řadě. V play off může být zkušenostmi nabitý tým nebezpečný, to se do něj ale nejprve musí dostat. V tuto chvíli jsou Pens mimo postupovou osmičku, generálního manažera Dubase před přestupovou uzávěrkou čeká několik těžkých rozhodnutí.

sipka Může vás zajímat: Pittsburgh slavnostně vyřadí číslo 68 Jaromíra Jágra

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

17. místo: Nashville Predators

  • Bilance: 51 bodů (19-6-1-19)
  • Skóre: 141:139
  • Kurz na Stanley Cup: 60,00

Postup do druhého kola na jaře 2018 – a pak čtyři brzké eliminace i loňská úplná absence z vyřazovacích bojů. Očekávanou velkou přestavbu ovšem Predátoři odmítají, což by se jim v letošním ročníku mohlo vyplatit. Důležité zkušenosti a koneckonců i kanadské body do týmu přinesl vítěz Conn Smythe Trophy 2019 Ryan O'Reilly, útok spolu s ním táhne Filip Forsberg. Brankář Jusse Saros ovšem zaostává za očekáváním a teprve se uvidí, zda se v Nashvillu bude na jaře hrát play off, nebo jen country.

18. místo: Detroit Red Wings

  • Bilance: 51 bodů (17-6-5-17)
  • Skóre: 160:150
  • Kurz na Stanley Cup: 75,00

Sedmiletá šňůra bez play off vyrovnala nelichotivý klubový rekord ze 70. let. O její ukončení se uchází divácky atraktivní hokej produkující družstvo, ve kterém se skvěle uchytila řada nových posil v čele s obráncem Shaynem Gostisbeherem či kanonýrem Alexem DeBrincatem. Tým si ke svému návratu vybral i Patrick Kane, po výměně kyčle se okamžitě chytil. V tuto chvíli je ale mimo kvůli menšímu zranění, což je celkově strašák pro celá Rudá křídla – vyřazení jedné dvou hvězd je může stát vytouženou vyřazovací část.

19. místo: New York Islanders

  • Bilance: 49 bodů (14-5-11-15)
  • Skóre: 133:154
  • Kurz na Stanley Cup: 50,00

Stále teprve 24letý bek Noah Dobson oproti minulé sezoně posunul svou hru na vyšší úroveň, právě on je nejužitečnějším Ostrovanem první půlky sezony. Problémem je, že ostatní očekávaní kandidáti na tento primát nezáří, propadl se především brankářský fantom Ilya Sorokin. Islanders inkasují sedmý nejvyšší počet gólů v NHL (3,36 na zápas), nepříjemná to změna oproti loňsku (2,65).

20. místo: New Jersey Devils

  • Bilance: 49 bodů (19-4-3-17)
  • Skóre: 148:148
  • Kurz na Stanley Cup: 20,00

Zklamání sezony? Do aktuálního ročníku Ďáblové vstupovali v nejužším okruhu favoritů na Stanley Cup, v Metropolitní divizi jsou však aktuálně až pátí. Svou vinu na tom nesou častá zranění, jen v tuto chvíli jsou mimo hru obránci Dougie Hamilton a Brendan Smith i čeští forvardi Tomáš Nosek a Ondřej Palát spolu s Jackem Hughesem, největší ofenzivní zbraní Devils. A svou vinu na tom bohužel nese i Vítek Vaněček, 88,5% úspěšnost zákroků je nejslabší ze všech brankářů s alespoň 15 odchytanými zápasy.

21. místo: Calgary Flames

  • Bilance: 47 bodů (17-4-5-19)
  • Skóre: 142:143
  • Kurz na Stanley Cup: 50,00

Rozporuplné pocity musejí mít i nároční fanoušci v Albertě. Jonathan Huberdeau byl svého času neviditelný, série 12 zápasů bez bodu je v podání jednoho z 10 nejlépe placených hráčů NHL neakceptovatelná. V posledních devíti zápasech ale 30letý centr posbíral deset bodů a spolu s ním se postupně zvedají i celé Plameny. Tříbodová ztráta na divokou kartu při třech utkáních k dobru ovšem nepůsobí dvakrát radostně.

22. místo: St. Louis Blues

  • Bilance: 44 bodů (17-4-2-20)
  • Skóre: 122:140
  • Kurz na Stanley Cup: 75,00

St. Louis je ideálním důkazem toho, jak je důležité správné načasování formy – ke svému jedinému Stanley Cupu v roce 2019 došlo i přesto, že 3. ledna v tabulce celé NHL figurovalo na poslední příčce. Letos ovšem podobný vzestup očekávat nelze, týmu až na Roberta Thomase chybí ofenzivní hvězdy a náš Jakub Vrána, ruku na srdce, s dvěma góly během 21 zápasů vyloženě zklamal. Přiznáváme, že jsme očekávali opak.

23. místo: Washington Capitals

  • Bilance: 50 bodů (16-6-6-15)
  • Skóre: 106:127
  • Kurz na Stanley Cup: 75,00

Tým z hlavního města se v tuto chvíli nachází jen bod od divoké karty, při dvou zápasech k dobru má navíc svůj osud plně v rukou. Přesto jsou Capitals v našich očích týmem za zenitem, ostatně i v kurzové nabídce spadají do kategorie outsiderů. Nosný příběh o útoku Alexandera Ovechkina na historický rekord Wayna Gretzkyho v počtu gólů dostává trhliny, kapitán Caps se ve 40 utkáních prosadil jen osmkrát a s 830 trefami na The Great One stále ztrácí 64 branek.

24. místo: Arizona Coyotes

  • Bilance: 45 bodů (16-5-3-19)
  • Skóre: 129:128
  • Kurz na Stanley Cup: 100,00

Letitý ligový otloukánek letos hraje nad očekávání. Přestože se Arizona postupně vytratila z postupové osmičky, stále ještě není úplně mimo hru. I kdyby snad Kojotům útok na play off nevyšel, současné kladné skóre je obrovským posunem oproti číslům z posledních dvou let (207:313 a 228:299). Přispívají k tomu i brankáři, především pak Connor Ingram, který z role jedničky vystrnadil našeho Karla Vejmelku.

Sleduj průběh zápasu ZDE

25. místo: Minnesota Wild

  • Bilance: 43 bodů (13-6-5-21)
  • Skóre: 135:155
  • Kurz na Stanley Cup: 125,00

Klub zmítají vnitřní problémy, pozice generálního manažera Billa Guerina je nejistá. Stejně nejistá je i defenziva – aktuálně sedmá nejpropustnější v celé NHL. Obrovským příslibem do budoucna jsou výkony dvou nováčků, centr Marco Rossi (13+13) a obránce Brock Faber (3+22) se v produktivitě ligových zelenáčů vyhřívají na druhé, resp. čtvrté příčce.

26. místo: Buffalo Sabres

  • Bilance: 44 bodů (18-2-4-21)
  • Skóre: 133:143
  • Kurz na Stanley Cup: 250,00

Když se Buffalo naposledy kvalifikovalo do vyřazovacích bojů, jeho dres oblékali Thomas Vanek, Rob Niedermayer, Jason Pominville či Jochen Hecht. Tušíte správně, ti všichni už dávno pověsili brusle na hřebík – Šavle letos podle všeho přidají 13. sezonu bez play off. Množství mládí a talentu v organizaci však dává tušit světlou budoucnost, na svou příležitost například číhá nejproduktivnější hráč MS juniorů Jiří Kulich.

27. místo: Montreal Canadiens

  • Bilance: 45 bodů (10-9-7-19)
  • Skóre: 125:156
  • Kurz na Stanley Cup: 300,00

Jen čtyři družstva mají horší gólový rozdíl než slavní Canadiens. Produktivita Habs vázne, týmoví lídři Nick Suzuki (12+25) a Cole Caufield (15+19) na všechno sami nestačí. Ani Juraj Slafkovský zatím nepřekročil svůj stín, po 45 zápasech má na kontě  17 bodů za 6 gólů a 11 asistencí.

28. místo: Ottawa Senators

  • Bilance: 32 bodů (13-3-0-24)
  • Skóre: 137:149
  • Kurz na Stanley Cup: 300,00

Změny na majitelském, manažerském i trenérském postu? Splněno. Změna v dlouhodobě slabém postavení v tabulce? Vše při starém. I přes mohutné předsezonní zbrojení, kdy Senátoři na trhu s volnými agenty ulovili Vladimira Tarasenka (11+18) s Dominikem Kubalíkem (9+3), tým z kanadského hlavního města patří na chvost Východní konference. Oba výše jmenovaní možná před uzávěrkou přestupů změní působiště.

29. místo: Columbus Blue Jackets

  • Bilance: 37 bodů (9-5-9-22)
  • Skóre: 135:169
  • Kurz na Stanley Cup: 1000,00

Odvolání kontroverzního trenéra Mika Babcocka ještě před startem přípravy naznačilo, v jakém duchu se sezona Columbusu ponese – je to chaos. Modrokabátníci sice mají k dispozici jednu z nejkvalitnějších zásobáren mladých prospektů, ne všichni ale dostávají zasloužené příležitosti. To by se v druhé polovině sezony mělo změnit, tím spíš, když hvězdný Johnny Gaudreau (7+22) či s častými zraněními bojující Patrik Laine (6+3) dalece nenaplňují očekávání.

30. místo: Anaheim Ducks

  • Bilance: 31 bodů (10-5-1-28)
  • Skóre: 111:150
  • Kurz na Stanley Cup: 1000,00

Lukáš Dostál v brance, Pavel Mintyukov na modré čáře, Leo Carlsson, Mason McTavish či nově, po senzačním trejdu s Philadelphií, Cutter Gauthier v útoku. Budoucnost Kačerů se zdá být zářná, dokonce se vyrojily spekulace o možné výměně Trevora Zegrase – tak moc je přetlak talentu v organizaci velký. To ale nic nemění na tom, že mladé jádro se učí metodou pokus/omyl. Těch omylů je v aktuální sezoně s přehledem víc.

31. místo: Chicago Blackhawks

  • Bilance: 30 bodů (9-5-2-30)
  • Skóre: 103:165
  • Kurz na Stanley Cup: 5000,00

Kane a Toews jsou minulostí, novou éru Chicaga zosobňuje Connor Bedard. Opěvovaný generační talent ve své debutové sezoně rozhodně nezklamal, po 39 zápasech má na kontě 33 bodů (15+18). Aktuálně ovšem pauzíruje kvůli zlomené čelisti – a otázkou je, s kým vlastně bude po svém návratu hrát. Dalších výrazných tváří je na soupisce poskrovnu, potěšující ovšem je, že Petr Mrázek ve svatyni Blackhawks restartoval kariéru a říká si o prodloužení spolupráce.

32. místo: San Jose Sharks

  • Bilance: 24 bodů (8-2-4-31)
  • Skóre: 89:183
  • Kurz na Stanley Cup: 5000,00

Tenhle tým útočí na rekordy – ovšem ty nelichotivé. V covidem-19 zkrácené sezoně 2019/20 Detroit získal 39 bodů v 71 zápasech, což po přepočtu na kompletní rozpis dává 45 bodů. Letošní Sharks nastolili o bod slabší tempo a dost možná se stanou nejslabším týmem v éře platových stropů. GM Mike Grier navíc nemá příliš dobrých hráčů, které by během uzávěrky přestupů mohl vyměnit za hodnotné picky.

Dobrou zprávou je, že Žraloci budou při příštím draftu volit proklatě vysoko. A stejně tak dobrou zprávou je, že při sledování zápasů Sharks vás obvykle pobaví spousta gólů – jen je třeba počítat s tím, že většina kotoučů skončí v síti nejčastěji inkasujícího týmu NHL.

sipka Vsaďte si a sledujte NHL živě u Betana

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejista Connor Bedard se poprvé obléká do dresu Chicago Blackhawks poté, co byl zvolen jedničkou draftu NHL 2023

NHL draft 2024: výsledky, pravidla, Češi a historie

Nejlepší liga světa otevírá dveře novým talentům. Vstupní draft NHL 2024 hostí Las Vegas, přečtěte si vše o letošním i dřívějších...

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2023/2024: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2023/24.

Petr Nedvěd, Radim Rulík a Alois Hadamczik představují nový dres české hokejové reprezentace, kterou sponzoruje Betano

Betano je oficiálním partnerem české reprezentace v hokeji

Nová éra českého hokeje začíná. Sázková společnost Betano je novým sponzorem reprezentace, kterou bude podporovat nejen při pouti za...