NHL pod širým nebem: Kdy je příští zápas, historie, Češi

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Nezapomenutelný zážitek pro hokejisty i diváky. Zápasy pod otevřeným nebem jsou už od roku 2003 pevnou součástí základní části NHL. Čtyř venkovních utkání se dočkáme také v sezoně 2023/24. Přečtěte si informace o tom nejbližším mezi Seattlem a Vegas – a také se spolu s námi ohlédněte za velmi pestrou historií těchto událostí. V článku najdete i kompletní statistiky Čechů.

Aktuální zápasŽivý přenosProgram
HistorieTypy zápasůČeští hokejisté
RekordyDresyVýsledky

Hokej, NHL, utkání Winter Classic mezi Boston Bruins a Pittsburgh Penguins pod otevřeným nebem na baseballovém stadionu Foto: Profimedia

Hodnocení NHL pod otevřeným nebem: 9,2/10

  • Datum a místo: 18. 2. 2024 od 02:00, East Rutherford, USA
  • Přímý přenos: utkání New Jersey vs. Philadelphia můžete sledovat živě
  • Historie: první zápas pod širým nebem v NHL proběhl v roce 2003

NHL Stadium Series 2024: Kdy se hraje NHL pod otevřeným nebem?

Ledový vzduch šlehá do tváří, sluneční parpsky se odrážejí od kluziště – a ve hře jsou regulérní body do tabulky nejlepší hokejové ligy světa. Nejbližší zápas NHL pod otevřeným nebem se odehraje v noci na 18. února 2024, kdy se v rámci NHL Stadium Series utkají New Jersey Devils a Philadelphia Flyers. Krátce na to se na venkovní led postaví také hokejisté newyorských Islanders a Rangers. Výjimečný duel můžete sledovat živě a zdarma, stejně jako všechna další klání NHL.

sipka Klikněte ZDE a sledujte NHL živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Stadium Series, která obstará poslední dva ze čtyř zápasů pod širým nebem v sezoně NHL 2023/24, hostí MetLife Stadium v městě East Rutherford ve státě New Jersey.

Moderní stadion je standardně domovským svatostánkem New York Giants a New York Jets z fotbalové NFL. Kapacita 82 500 diváků je více než čtyřnásobná oproti Prudentinal Center, kde hokejisté Devils pravidelně nastupují.

Nyní se tribuny zaplní hokejovými příznivci, kteří budou sledovat dva venkovní zápasy během dvou dnů. Po Devils a Flyers dojde i na derby Islanders a Rangers, blízko k sobě ale mají všechny zúčastněné týmy.

NHL STADIUM SERIES 2024: NEW JERSEY VS. PHILADELPHIA
🕒 Kdy: 18. 2. 2024 od 02:00
🌎 Kde: MetLife Stadium, New Jersey, USA
🏟️ Kapacita: 82 500
🏒 Týmy: New Jersey Devils vs. Philadelphia Flyers
📺 Živý přenos: TV Fortuna

Kde sledovat New Jersey vs. Philadelphia živě, online live stream zdarma (18. 2. 2024, NHL Stadium Series live)

Zápas New Jersey Devils vs. Philadelphia Flyers v rámci NHL Stadium Series 2024 můžete sledovat živě v online live streamu zdarma u Fortuny ZDE v noci ze soboty na neděli 18. února 2024 od 02:00. Druhé utkání mezi NY Islanders a NY Rangers startuje 18. února 2024 ve 21:00, v pro české diváky mnohem příznivější vysílací čas.

Fortuna živě vysílá všechna utkání základní části NHL 2023/24 i následného play off, u prestižní zámořské soutěže se tak můžete bavit večer co večer. K dispozici je vám také široká nabídka předzápasových i live kurzů, vše najdete také ve vydařené mobilní aplikaci.

Podmínkou pro sledování live streamu zdarma je plnohodnotné uživatelské konto u Fortuny. Jeho založení online je otázkou několika málo minut, za dokončení registrace navíc noví zákazníci dostávají štědrý bonus. Následně stačí vsadit jeden tiket za 7 dní a k dispozici jsou vám každodenně stovky sportovních přímých přenosů z celého světa.

Jak sledovat NHL Stadium Series 2024 živě?

  1. Nejprve klikněte ZDE a založte si účet u Fortuny.
  2. Novým klientům dává Fortuna bonus zdarma k registraci, více se dočtete zde.
  3. Přihlaste se ke svému účtu a přejděte do sekce „LIVE“.
  4. Z nabídky sportů si vyberte „HOKEJ“ a zvolte požadované utkání.
  5. Pro sledování live streamu přes celou obrazovku si stáhněte mobilní aplikaci.
  6. Dobře se bavte.

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

NHL Winter Classic 2024 na baseballovém stadionu: Seattle na Nový rok vynuloval Vegas 3:0

Na Nový rok se na baseballovém stadionu T-Mobile Park uskutečnilo NHL Winter Classic 2024, ve kterém domácí Seattle porazil Vegas 3:0. Přihlížejících 47 313 diváků tak vydělo vůbec první vychytanou nulu v historii novoročních venkovních utkání.

Bitvu dvou služebně nejmladších celků NHL už v páté minutě rozhodl Eeli Tolvanen, jenž ve 23. minutě asistoval u dalšího gólu Willa Borgena. Jako poslední kotouč za brankáře obhájců Stanley Cupu Logana Thompsona dopravil Yanni Gourde, to se psala 43. minuta.

Vegas bylo střelecky aktivnější (35:27), ovšem Joey Daccord byl mezi třemi tyčemi Krakenu bezchybný. V jeho osobních statistikách je venkovní nula druhým vychytaným shutoutem, ovšem v rámci novoročních Winter Classic jde o první čisté konto za 15 let. Ještě vloni Daccord chytal především na farmě, nyní byl vyhlášen první hvězdou velkolepého duelu.

  1. Joey Daccord (G, Seattle) – 35 zákroků, čisté konto
  2. Eeli Tolvanen (RW, Seattle) – 1+1
  3. Yanni Gourde (C, Seattle) – 1+0

NHL Heritage Classic 2023 na fotbalovém stadionu: Edmonton v říjnu porazil Calgary 5:2

Už na konci října načalo sérii venkovních střenutí v sezoně 2023/24 utkání Heritage Classic mezi Edmontonem a Calgary. Domácí Oilers před 55 411 diváků na Commonwealth Stadium zvítězili 5:2. Žádný český hokejista se na ledě nepředstavil, brankář Dan Vladař jako dvojka zahříval střídačku Plamenů.

Oba celky nastoupily do třetího zápasu pod širým nebem v klubových historiích. Bitvu o Albertu lépe načali hráči Oilers, kteří v 10. minutě po gólech Kulaka a Hymana vedli 2:0. Za Flames v 15. minutě v přesilovce snížil Kadri, již o minutu později ale Olejářům pohodlný náskok vrátil Bouchard.

Ve druhé části se Calgary znovu dostalo na rozdíl jediné branky, v 32. minutě se trefil Greer. Pak už ale skórovali jen domácí; nejprve Desharnais v 47. minutě, následně i Kane 47 sekund před závěrečnou sirénou do odkryté klece.

Právě Evander Kane se stal nejproduktivnějším hráčem zápasu (1+3), jednou asistencí se do statistik zapsal i Connor McDavid, jenž se do dresu jednoho z největších favoritů na stříbrný pohár vrátil po týdenní zdravotní pauze. Výběr tří hvězd ale ovládli jiní.

  1. Zach Hyman (LW, Edmonton) – 1+1
  2. Leon Draisaitl (C, Edmonton) – 0+2
  3. Mackenzie Weegar (D, Calgary) – 0+2

Hokej pod širým nebem: venkovní zápasy NHL 2023/24

V ročníku 2023/24 jsou na programu celkem čtyři venkovní zápasy NHL. V akci uvidíme osm týmů, na led se dostane i řada českých hokejistů.

Vše už v říjnu načalo kanadské Heritage Classic mezi Edmontonem a Calgary, následuje tradiční novoroční střetnutí Winter Classic, tentokrát mezi služebně nejmladšími týmy ligy ze Seattlu a Las Vegas. V únoru program venkovních zápasů uzavírá Stadium Series, kde se na stadionu Jets z NFL postupně utkají New Jersey a Philadelphia a také newyorští Islanders s Rangers.

NHL OUTDOORS 2023/24 - VENKOVNÍ ZÁPASY NHL
Termín Zápas Výsledek
30. 10. 2023, 00:00 Edmonton - Calgary 5:2
1. 1. 2024, 21:00 Seattle - Vegas 3:0
18. 2. 2024, 02:00 New Jersey - Philadelphia živě zde
18. 2. 2024, 21:00 NY Islanders - NY Rangers živě zde

Historie: Kdy se NHL poprvé hrála na venkovním stadionu?

První soutěžní zápas NHL na venkovním stadionu proběhl 22. listopadu 2003, kdy se na Commonwealth Stadium v rámci Heritage Classic utkali hokejisté Edmonton Oilers a Montreal Canadiens. Z vítězství se před 57 tisíci diváků radovali hosté, Canadiens i díky dvěma gólům Richarda Zedníka vyhráli 4:3.

Kořeny této události nicméně spadají už do 50. let 20. století. V roce 1954 se Detroit Red Wings i s dlouholetým lídrem historického bodování Gordiem Howem v sestavě utkali na dvoře michiganské věznice Marquette Branch Prison s výběrem místních trestanců. Rudá křídla po první třetině vedla 18:0, konečné skóre se nedochovalo.

Další exhibiční duel proběhl v dubnu 1956 v nezastřešené Conception Bay Sports Arena v kanadské provincii Newfoundland. Boston Bruins zde v každé třetině vyzval jiný tým z místní Local Conception Bay North Hockey League. Legendární Terry Sawchuk v brance Medvědů inkasoval pouze jednou.

Třetí a poslední exhibice na otevřeném prostranství se pak datuje do září 1991, kdy se v pouštním Las Vegas střetli hokejisté Los Angeles Kings a New York Rangers (5:2).

Utkání proslulo nejen hvězdnými soupiskami (Gretzky, Robitaille či Kurri za Krále, Leetch, Vanbiesbrouck či Nicholls za Jezdce), ale i nestálou kvalitou ledu. Teploty na prostranství před slavným casinem Caesars Palace i ve večerních hodinách atakovaly 30 °C.

Typy venkovních zápasů NHL: Rozdíly mezi Heritage Classic, Winter Classic a Stadium Series

Samotná NHL dlouhodobě rozlišuje mezi třemi typy venkovních zápasů: Heritage Classic, Winter Classic a Stadium Series. Oč se jedná, jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Heritage Classic, kanadský hokejový svátek

Heritage Classic je nejstarším, ale zároveň také nejméně frekventovaným typem venkovních zápasů NHL. Poznávacím znamením je účast kanadských týmů, až na jednu výjimku všichni účastníci Heritage Classic sídlí v zemi javorového listu. I duel mezi Buffalem a Torontem v roce 2022 proběhl v kolébce hokeje, konkrétně v Hamiltonu.

Tato utkání liga do svého harmonogramu zařazuje nepravidelně, byť v posledních letech se rozestupy zmenšují. Bitva o Albertu v roce 2023 je teprve sedmou edicí NHL Heritage Classic.

První Heritage Classic v roce 2003 položilo pevné základy tradici duelů pod širým nebem. Jak již zaznělo, Edmonton přivítal Montreal a prohrál 3:4. Další Heritage Classic proběhlo až po necelých osmi letech, v únoru 2011 Calgary srovnalo albertské účty a porazilo Montreal 4:0.

  1. Listopad 2003: Edmonton vs. Montreal – 3:4
  2. Únor 2011: Calgary vs. Montreal – 4:0
  3. Březen 2014: Vancouver vs. Ottawa – 2:4
  4. Říjen 2016: Winnipeg vs. Edmonton – 0:3
  5. Říjen 2019: Winnipeg vs. Calgary – 2:1
  6. Březen 2022: Buffalo vs. Toronto – 5:2
  7. Říjen 2023: Edmonton vs. Calgary – 5:2

Sleduj průběh zápasu ZDE

Winter Classic, novoroční utkání na venkovním ledě

V roce 2008 NHL světu představila Winter Classic, což je dodnes synonymum hokejových zápasů hraných na venkovním kluzišti. Klíčovým rozdílem oproti ostatním typům utkání je termín, „zimní klasika“ se odehrává na Nový rok, nanejvýš 2. ledna, pokud tradiční datum připadá na neděli.

Vůbec první Winter Classic 1. ledna 2008 hostil Ralph Wilson Stadium, domovský stánek Buffalo Bills z NFL. Místní Sabres tehdy prohráli s Penguins 1:2 po nájezdech, ve kterých se trefil i náš Aleš Kotalík. Rozhodující střílení ale proměnil Sidney Crosby, největší hokejová hvězda tehdejší doby. Buffalo do zápasu jako kapitán vedl naganský šampion Jaroslav Špaček (foto níže), za Pittsburgh nastoupil Petr Sýkora.

Novoroční hokejové klání dělá radost fanouškům po celém světě každoročně. Od této tradice NHL upustila pouze ve dvou případech – v roce 2013 soutěž ochromila výluka, v roce 2021 pak pandemie covid-19.

  1. Leden 2008: Buffalo vs. Pittsburgh – 1:2 s.n.
  2. Leden 2009: Chicago vs. Detroit – 4:6
  3. Leden 2010: Boston vs. Philadelphia – 2:1 p.p.
  4. Leden 2011: Pittsburgh vs. Washington – 1:3
  5. Leden 2012: Philadelphia vs. New York Rangers – 2:3
  6. Leden 2014: Detroit vs. Toronto – 2:3 s.n.
  7. Leden 2015: Washington vs. Chicago – 3:2
  8. Leden 2016: Boston vs. Montreal – 1:5
  9. Leden 2017: St. Louis vs. Chicago – 4:1
  10. Leden 2018: Buffalo vs. NY Rangers – 2:3 p.p.
  11. Leden 2019: Chicago vs. Boston – 2:4
  12. Leden 2020: Dallas vs. Nashville – 4:2
  13. Leden 2022: Minnesota vs. St. Louis – 4:6
  14. Leden 2023: Boston vs. Pittsburgh – 2:1
  15. Leden 2024: Seattle vs. Vegas – 3:0
  16. Leden 2025: Chicago vs. St. Louis

Hokej, NHL, Jaroslav Špaček s kapitánským C na hrudi ve venkovním zápase Buffalo vs Pittsburgh (2008), prvním Winter Classic v historii NHL Foto: Profimedia

Stadium Series, NHL na stadionech pro americký fotbal a baseball (NFL, MLB)

Už název napovídá, že na hokejových stadionech NHL Stadium Series neprobíhá. Jedná se o zápasy NHL v arénách hostících primárně americký fotbal (NFL) nebo baseball (MLB). Není výjimkou, aby v rámci jedné Stadium Series proběhlo více zápasů, první takovou sérii diváci viděli v lednu 2014.

Právě termín zkraje kalendářního roku je jedním z poznávacích znamení Stadium Series, zápasy obvykle probíhají v druhé polovině základní části. Pouze jednou, v říjnu 2019, pensylvánské derby mezi Penguins a Flyers naopak patřilo k prvním duelům celé sezony.

  1. Leden 2014: Los Angeles vs. Anaheim – 0:3
  2. Leden 2014: New Jersey vs. NY Rangers – 3:7
  3. Leden 2014: NY Islanders vs. NY Rangers – 1:2
  4. Březen 2014: Chicago vs. Pittsburgh – 5:1
  5. Únor 2015: San Jose vs. Los Angeles – 1:2
  6. Únor 2016: Minnesota vs. Chicago – 6:1
  7. Únor 2016: Colorado vs. Detroit – 3:6
  8. Únor 2017: Pittsburgh vs. Philadelphia – 4:2
  9. Březen 2018: Washington vs. Toronto – 5:2
  10. Říjen 2019: Philadelphia vs. Pittsburgh – 4:3 p.p.
  11. Únor 2020: Colorado vs. Los Angeles – 1:3
  12. Únor 2022: Nashville vs. Tampa Bay – 2:3
  13. Únor 2023: Carolina vs. Washington – 4:1
  14. Únor 2024: New Jersey vs. Philadelphia – sledujte živě zde
  15. Únor 2024: NY Islanders vs. NY Rangers – sledujte živě zde

NHL Winter Classic 2024: Seattle Kraken vs. Vegas Golden Knights

Jakmile i u nás utichnou novoroční oslavy, přijde řada na špičkový hokej. Ve Winter Classic 2024 se utkají Seattle Kraken a Vegas Golden Knights, dva služebně nejmladší týmy NHL.

Dějištěm zápasu je T-Mobile Park, baseballový stadion primárně sloužící hráčům Seattle Mariners z NBL. Hlediště standardně pojme 47 929 diváků.

NHL Winter Classic 2024 startuje v pondělí 1. ledna ve 21:00 SEČ, což je i pro české diváky skvělý čas. Výjimečné klání pod otevřeným nebem můžete sledovat živě v online live streamu zdarma.

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

NHL Winter Classic 2023: Pastrňák a Krejčí pomohli Bostonu porazit Pittsburgh

V pořadí 14. vydání zimní klasiky nebo také 36. zápas NHL pod otevřeným nebem celkově. To bylo utkání Winter Classic 2023 mezi Boston Bruins a Pittsburgh Penguins, ve kterém domácí Medvědi 2. ledna 2023 zvítězili těsným výsledkem 2:1.

Na kluziště uprostřed ikonického baseballového stadionu Fenway Park nastoupilo i celkem pět českých hokejistů – v dresu domácích nastoupila kompletní česká lajna ve složení David Pastrňák, David Krejčí a Pavel Zacha, nechyběl ani Tomáš Nosek. Za hosty si sledovanou událost v aktivní roli užil Jan Rutta.

Ačkoli Pittsburgh do třetí části vstupoval s jednogólovým vedením, Jake DeBrusk dvěma trefami v čase 47:46 a 57:36 zlomil utkání na stranu Bostonu. Na vítězný gól mu nahrával Krejčí.

Co je to NHL Outdoors at Lake Tahoe?

NHL Outdoors at Lake Tahoe je název dvou soutěžních utkání pod širým nebem, která se v únoru 2021 uskutečnila v golfovém resortu American Century Championship v Nevadě, poblíž hranic s Kalifornií. Provizorní kluziště vyrostlo u 18. jamky, přímo u břehu překrásného jezera Tahoe.

Tou dobou panovala proticovidová opatření, která neumožnila uspořádat plánované hokejové zápasy na rozlehlých sportovních stadionech. Šalamounské řešení přeneslo hru daleko od civilizace, NHL Outdoors at Lake Tahoe proběhla bez účasti fanoušků – vyjma těch, kteří mumraj na ledě sledovali z loděk na přilehlém jezeře.

Naskytla se jim fascinující podívaná, atmosféra utkání připomínala dávné hokejové počátky a klání na zamrzlých rybnících a řekách. Vysoké teploty a ostrý sluneční svit se ale podepsaly na stavu ledové plochy, první ze dvou zápasů musel být po první třetině na zhruba osm hodin přerušen.

Kdo se utkal?

  • V prvním duelu proti sobě nastoupili hráči Colorado Avalanche a Vegas Golden Knights (3:2),
  • v tom druhém pak Boston Bruins a Philadelphia Flyers (7:3).

Za celou dobu se na ledě objevil jediný Čech, ten se ale zároveň stal nejvýraznější postavou víkendu.

David Pastrňák k výhře Bruins přispěl třemi góly, za vstřelení jubilejního 10. hattricku své kariéry byl vyhlášen první hvězdou utkání. NHL u Lake Tahoe tak pro něj i jeho fanoušky bude zážitkem, na který nezapomenou.

Češi v NHL outdoor games – statistiky, góly: Kteří Češi bodovali ve venkovních zápasech NHL?

Do venkovních zápasů NHL nastoupilo 41 českých hokejistů, řada z nich se zapsala i do kanadského bodování. Kompletní statistiky najdete níže.

Před sérií outdoor utkání v sezoně 2023/24 platí, že alespoň jednou bodovalo 15 Čechů. Patří mezi ně i brankář Petr Mrázek, jenž ze dvou startů vytěžil jednu asistenci. Mezi tři tyče se postavili také Pavel Francouz, Michal Neuvirth a David Rittich.

Nejproduktivnějším českým hokejistou v utkáních pod širým nebem je pětibodový David Pastrňák, jenž je čtyřmi góly zároveň i nejlepším střelcem venkovních duelů vůbec. Žádnému jinému krajánkovi se v těchto zápasech nepodařilo vstřelit hattrick.

Co se účasti týče, nejošlehanější tvář od mrazivého větru má Tomáš Plekanec. Trojnásobný medailista ze světového šampionátu pod širým nebem odehrál čtyři utkání – tři v dresu Montrealu, jeden pak při krátkém angažmá v Torontu.

  • 4 zápasy: Tomáš Plekanec
  • 3 zápasy: David Krejčí, David Pastrňák, Roman Polák, Jakub Voráček
ČEŠI V NHL POD ŠIRÝM NEBEM - STATISTIKY, BODOVÁNÍ
# Hráč Z G A B
1. David Pastrňák 3 4 1 5
2. Jakub Voráček 3 2 2 4
3. Jiří Hudler 1 2 1 3
4. Martin Havlát 1 1 2 3
4. Martin Nečas 1 1 2 3
6. David Krejčí 3 0 3 3
7. Tomáš Plekanec 4 0 2 2
8. Ondřej Kaše 1 1 0 1
8. Michal Kempný 2 1 0 1
8. Jakub Vrána 1 1 0 1
11. Radek Dvořák 1 0 1 1
11. Radek Faksa 1 0 1 1
11. David Kämpf 2 0 1 1
11. Milan Michálek 1 0 1 1
11. Petr Mrázek 2 0 1 1

Statistiky před NHL Stadium Series 2024

Rekordy NHL pod širým nebem: Kdo hrál nejčastěji a kdo dal nejvíc gólů?

Nejčastěji si NHL pod širým nebem zahrál Američan James van Riemsdyk, v dresu Toronta a Philadelphie odehrál celkem sedm takových zápasů. Nejvíc gólů dal náš David Pastrňák, jeden z nejlépe placených hokejistů NHL jako zatím jediný skóroval čtyřikrát.

Výčet dalších rekordů najdete v následujícím seznamu. Sluší se podotknout, že od premiéry Heritage Classic v roce 2003 se na venkovních hřištích proháněla už dobrá tisícovka hokejistů NHL. Nejčastěji se tak dělo v dresech Pittsburghu a Chicaga, obě organizace mají na kontě šest outdoorových duelů.

  • Nejvíc zápasů (hráč): 7 – James van Riemsdyk
  • Nejvíc zápasů (tým): 6 – Pittsburgh, Chicago
  • Nejvíc gólů (hráč): 4 – David Pastrňák
  • Nejvíc vítězných gólů (hráč): 2 – Brad Richards
  • Nejvíc asistencí (hráč): 7 – Henrik Zetterberg
  • Nejvíc bodů (hráč): 7 – Jonathan Toews (2+5)
  • Nejrychlejší gól (hráč): 00:21 – Colby Armstrong
  • Nejvíc gólů v zápase celkem: 10 – čtyři různé příležitosti
  • Nejvyšší návštěvnost: 105 491 diváků – DET vs. TOR, 1. 1. 2014

sipka Jak dopadnou dnešní zápasy? Aktuální kurzy na NHL najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Dresy NHL outdoors a dresy NHL Winter Classic – speciální dresy pro venkovní zápas NHL

Venkovní zápasy NHL jsou výjimečné nejen svou atmosférou, ale i trikoty hokejistů. Týmy pro NHL outdoors v posledních letech využívají speciální dresy, s jedinečným designem odkazujícím na historii družstva či dané lokality.

Některé z těchto dresů se v sadách týmů uchytí na delší dobu, jiné byly použity jednorázově při mrazivých střetnutích. Prohlédnout si některé z nejvydařenějších trikotů můžete například zde.

Jak vzniká led pro utkání NHL pod otevřeným nebem?

Tvorba ledu pro utkání NHL pod otevřeným nebem, to je moderní alchymie. Celý proces trvá několik dní, každá chyba může výrazně poznamenat průběh zápasu – je třeba dbát nejen na správné rozměry hokejového hřiště, ale i počítat s nástrahami počasí. Nejen vysoké teploty, ale naopak i déšť či sníh představují velkou výzvu.

Když se například hráči Washingtonu a Toronta utkali na stadionu pro americký fotbal v Marylandu, vytvoření ledové plochy zabralo týden a zaměstnalo na 200 pracovníků.

Vše začíná položením speciálních hliníkových desek, na které je nastříkána glykolová chladící kapalina – pomáhá stabilizovat teplotu až k ideálním -5,5 °C. Na takto chladný podklad se postupně rozprašuje voda, než led dosáhne požadované tloušťky okolo 5 cm. Ve vnitřních arénách je tloušťka ledu poloviční.

NHL: Speciální pravidla pro hokej pod širým nebem

Zřejmě víte, že zápasy pod širým nebem se rozšířily do celého světa, několik takových duelů pamatuje i česká extraliga.

Možná ale nevíte, že v NHL pro tyto události platí speciální pravidla, se kterými se v ostatních utkáních základní části nesetkáme.

  • Hra může být dočasně přerušena, komisionář NHL může změnit délku třetin či formát hry.
  • Při nepřízni počasí může být v čase 10:00 třetí třetiny a v polovině prodloužení hra přerušena a týmy si vymění strany.
  • Během trestných střílení mohou oba týmy jezdit na jednu branku, standardně brankáři stojí na opačných koncích kluziště.
  • Pokud je po odehrání dvou celých třetin hra dlouhodobě přerušena, může být zápas předčasně ukončen a výsledek uznán platným.
  • Pokud ale v takovém případě platí remíza, následují samostatné nájezdy – klidně i v jiném termínu a na jiném místě.

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

Všechny venkovní zápasy NHL: výsledky

Na závěr se podívejte na podrobný přehled s výsledky všech venkovních zápasů NHL od premiéry tohoto oblíbeného hokejového zpestření v roce 2003.

sipka Jak sázet na hokej? Přečtěte si tipy na kurzové sázení

VÝSLEDKY NHL POD ŠIRÝM NEBEM – VŠECHNA UTKÁNÍ
# Datum Zápas Výsledek
1 22. 11. 2003 Edmonton - Montreal 3:4
2 1. 1. 2008 Buffalo - Pittsburgh 1:2 s.n.
3 1. 1. 2009 Chicago - Detroit 4:6
4 1. 1. 2010 Boston - Philadelphia 2:1 p.p.
5 1. 1. 2011 Pittsburgh - Washington 1:3
6 20. 2. 2011 Calgary - Montreal 4:0
7 2. 1. 2012 Philadelphia - NY Rangers 2:3
8 1. 1. 2014 Detroit - Toronto 2:3 s.n.
9 25. 1. 2014 Los Angeles - Anaheim 0:3
10 26. 1. 2014 New Jersey - NY Rangers 3:7
11 29. 1. 2014 NY Islanders - NY Rangers 1:2
12 1. 3. 2014 Chicago - Pittsburgh 5:1
13 2. 3. 2014 Vancouver - Ottawa 2:4
14 1. 1. 2015 Washington - Chicago 3:2
15 21. 2. 2015 San Jose - Los Angeles 1:2
16 1. 1. 2016 Boston - Montreal 1:5
17 21. 2. 2016 Minnesota - Chicago 6:1
18 27. 2. 2016 Colorado - Detroit 3:5
19 23. 10. 2016 Winnipeg - Edmonton 0:3
20 1. 1. 2017 Toronto - Detroit 5:4 p.p.
21 2. 1. 2017 St. Louis - Chicago 4:1
22 25. 2. 2017 Pittsburgh - Philadelphia 4:2
23 16. 12. 2017 Ottawa - Montreal 3:0
24 1. 1. 2018 Buffalo - NY Rangers 2:3 p.p.
25 3. 3. 2018 Washington - Toronto 5:2
26 1. 1. 2019 Chicago - Boston 2:4
27 23. 2. 2019 Philadelphia - Pittsburgh 4:3 p.p.
28 26. 10. 2019 Winnipeg - Calgary 2:1 p.p.
29 1. 1. 2020 Dallas - Nashville 4:2
30 15. 2. 2020 Colorado - Los Angeles 1:3
31 20. 2. 2021 Colorado - Vegas 3:2
32 21. 2. 2021 Boston - Philadelphia 7:3
33 1. 1. 2022 Minnesota - St. Louis 4:6
34 26. 2. 2022 Nashville - Tampa Bay 2:3
35 13. 3. 2022 Buffalo - Toronto 5:2
36 2. 1. 2023 Boston - Pittsburgh 2:1
37 18. 2. 2023 Carolina - Washington 4:1
38 29. 10. 2023 Edmonton - Calgary 5:2
39 1. 1. 2024 Seattle - Vegas 3:0
40 17. 2. 2024 New Jersey - Philadelphia live zde
41 18. 2. 2024 NY Islanders - NY Rangers live zde
NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE - PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 300,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus ke vkladu až 10 000 Kč + 100 Kč za registraci VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rozhodčí se zdviženou pravicí a faulovaný hokejista

Pravidla ledního hokeje

V článku o hokejových pravidlech se dozvíte, kdy se píská icing nebo ofsajd. 🏒Podíváme se i na úlohu rozhodčích nebo odlišnosti pravidel...

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

Jak cestovat na NHL – zažijte atmosféru nejlepšího hokeje na světě

Jak cestovat na NHL – zájezd na hokej, cena, vstupenky a tipy

Vidět na vlastní oči zápas NHL je snem většiny hokejových fanoušků. Podívejte se na rady a tipy, jak si naplánovat cestu a výlet za...