Tomáš Hertl v NHL mění dres, ze San Jose jde do Vegas

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Bez varování. Tak české fanoušky a možná i samotného Tomáše Hertla zasáhla zpráva o jeho výměně. San Jose hvězdného forvarda při uzávěrce přestupů poslalo do Las Vegas, Hertl se tak přidává k obhájcům Stanley Cupu a zároveň bývalým divizním rivalům.

Tomáš Hertl v zápase San Jose Sharks proti Vegas Golden Knights, jejichž dres bude v NHL nově oblékat Foto: Profimedia

Tomáš Hertl výměna v NHL: Česká hvězda přestupuje do Vegas

Při uzávěrce přestupů v NHL změnilo dres i několik českých hokejistů. Snad žádný jiný trejd ale nezpůsobil takový šok – Tomáš Hertl nově patří Vegas Golden Knights, při své první výměně v NHL tak nyní již bývalý útočník San Jose Sharks míří k úřadujícím obhájcům Stanley Cupu.

sipka Klikněte ZDE a sledujte NHL živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hertl Las Vegas trade: informace, protihodnota, detaily výměny

Co se podrobností výměny týče, Vegas za aktuálně zraněného útočíka obětovalo zajímavou protihodnotu.

  • Do Vegas: Tomáš Hertl, 3. kolo draftu 2025, 3. kolo draftu 2027
  • Do San Jose: David Edstrom, 1. kolo draftu 2025

Spolu s právem výběru v prvním kole draftu v roce 2025 je součástí balíčku i 19letý útočník David Edstrom, první volba Vegas v loňské dražbě talentů. Stříbrný medailista z MS juniorů 2024 zatím působí v domovské Frölundě, v první kompletní sezoně mezi dospělými posbíral 17 bodů (6+11) ve 42 zápasech.

Opačným směrem putují dva picky ve třetím kole nadcházejících draftů, San Jose si zároveň ponechá 17 % Hertlova platu. To znamená, že platový strop svého nového týmu bude český hokejista zatěžovat částkou $ 6,75 milionu dolarů – za útočníka takového kalibru jde o nadmíru solidní sumu.

Hertlova nečekaná výměna, které předcházelo odvolání no-movement klauzule ve smlouvě, byla největší bombou letošní uzávěrky přestupů – jeho jméno ve spekulacích před trade deadline rozhodně nezaznívalo. Dny oblíbeného forvarda ve slunné Kalifornii jsou tak po 11 sezonách definitivně sečteny.

Kde bude hrát Hertl? Přestup v NHL ho zavedl k vítězům Stanley Cupu

Kdo je novým Hertlovým zaměstnavatelem? Vegas Golden Knights jsou úřadujícími držiteli Stanley Cupu, v letošní základní části NHL se jim ovšem příliš nedaří. Ve vyrovnané tabulce Západní konference jsou osmí, právě jim nyní patří poslední postupová příčka do play off.

Zlatí rytíři se v roce 2024 nepotkávají s dobrou formou a zdaleka není jisté, zda si vůbec vybojují šanci na obhajobu stříbrného poháru. Aktuálně prohráli čtyřikrát v řadě a příští týdny se tedy ponesou především ve snaze zajistit si samotný postup do play off.

HERTLOVA KARIÉRNÍ BILANCE PROTI VEGAS (2017–2024)
Z G A B +/- TM
27 7 9 16 -13 19
Všechny zápasy NHL sledujte živě ZDE

Je však otázkou, zda jim v této postupové misi Hertl pomůže. Pražský rodák se po účasti v utkání hvězd NHL podrobil operaci kolene, San Jose ho zapsalo na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (LTIR). Na led by se 30letý forvard měl vrátit v řádu týdnů – možná do konce základní části, možná až v play off.

Na LTIR celku z města hříchu pobývají také kapitán Mark Stone a brankář Robin Lehner, spekuluje se i o dopsání obránce Aleca Martineze. Jejich kontrakty se během zapsání na LTIR nezapočítávají do platového stropu, což generálnímu manažerovi Kellymu MCrimmonovi před uzávěrkou přestupů uvolnilo ruce – v uplynulých hodinách a dnech Vegas mohutně posilovalo.

  • Obranu druhého služebně nejmladšího celku NHL v tomto týdnu vyztužil žádaný bek Noah Hanifin (ex-Calgary).
  • Z Washingtonu pak za dvě volby v draftu přišel křídelník Anthony Mantha, jenž už do statistik zapsal první start v novém dresu.

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Kromě toho se Hertl, jakmile se vrátí z marodky, na ledě potká s mnoha z největších hvězd NHL, nezaměnitelný dres úřadujících šampionů oblékají hráči jako Eichel, Marchessault či Pietrangelo, statistiky si prohlédněte níže.

Oproti konci jeho angažmá v San Jose jde o příjemnou změnu. Sharks v této sezoně výsledkově paběrkují a přetahují se s Chicagem o poslední místo v tabulce NHL a tedy i nejvyšší procenta pro draftovou loterii.

Přesun z Kalifornie do Nevady má ovšem pro české fanoušky nepříjemný důsledek – pokud Golden Knights skutečně postoupí do play off, Hertl se s největší pravděpodobností nepředstaví na domácím MS v hokeji. V O2 Areně přitom vyrůstal, právě zde v dresu Slavie naskočil do velkého hokeje.

S KÝM SI ZAHRAJE HERTL VE VEGAS: NEJVĚTŠÍ HVĚZDY
Hráč Statistiky 2023/24
✅ Jonathan Marchessault (RW) 53 bodů (32+21)
✅ Mark Stone (RW) 53 bodů (16+37)
✅ Jack Eichel (C) 44 bodů (19+25)
✅ William Karlsson (C) 43 bodů (14+24)
✅ Alex Pietrangelo (D) 30 bodů (4+30)
✅ Shea Theodore (D) 28 bodů (4+24)

Tomáš Hertl a konec v San Jose Sharks: Žraloky opouští klubová legenda

Bez přehánění můžeme říci, že s Hertlovým odchodem v San Jose končí jedna éra.

Bývalí dlouholetí spoluhráči jako Joe Pavelski, Erik Karlsson nebo Brent Burns už se dávno rozutekli do nových působišť, legendy jménem Joe Thornton a Patrick Marleau dokonce pověsily brusle na hřebík – a vyhlížejí uvedení do Síně slávy NHL.

Hertl se všemi odehrál stovky zápasů, právě on měl být pojítkem slavné minulosti s nově se rýsující budoucností – důvěru ve služby českého šikuly vedení Sharks na jaře 2022 přetavilo v lukrativní osmiletý kontrakt v celkové hodnotě $ 65,1 milionu, resp. více než 1,45 miliardy Kč podle dobového kurzu dolaru.

Tato lukrativní Hertlova smlouva byla ovšem jedním z posledních počinů generálního manažera Douga Wilsona, jenž byl pár týdnů po jejím podpisu po 19 letech odvolán z funkce. Nahradil do Mike Griger – a pod jeho taktovkou organizace nabírá nový směr.

Tomáš Hertl v klubových tabulkách San Jose

  • Zápasy, základní část – 712 (7. místo)
  • Góly, základní část – 218 (5. místo)
  • Asistence, základní část – 266 (7. místo)
  • Body, základní část – 484 (6. místo)
  • Hattricky, základní část – 6 (2. místo)
  • Góly v přesilovce, základní část – 50 (8. místo)
  • Góly v oslabení, základní část – 6 (9. místo)
  • Vítězné góly, základní část – 35 (6. místo)

Nositel čísla #48 se řadí nejen mezi historicky nejúspěšnější Čechy v NHL, výsadní postavení má i v klubových tabulkách Sharks. Pokud se v budoucnu nevrátí, pak se jeho bilance v tyrkysových barvách v základní části uzavřela na 712 zápasech, 218 gólech a 484 bodech.

Z týmových kronik ho nikdo nevymaže, ve všech pro útočníky podstatných ohledech odchovanec Slavie patří k nejúspěšnějším hokejistům Sharks. Pevně doufáme, že krásná čísla bude generovat i v sousední Nevadě, která už dávno není jen městem hříchu a casin – za první šest sezon své existence Golden Knights čtyřikrát prošli do konferenčího finále, dvakrát si zahráli finále Stanley Cupu a jednou si nejslavnější hokejovou trofej potěžkali.

Hertlovi přejeme brzký návrat na led a hodně štěstí v novém angažmá – a vám zase příjemnou zábavu při sledování zápasů NHL zdarma.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?