Česko vs. USA dnes živě o zlato na ZOH mládeže 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ještě neskončil leden a Česko získá už třetí reprezentační medaili. Naši hokejisti postoupili do finále Zimních olympijských her mládeže. O zlato se střetnou s USA, proti nimž už v turnaji jednou předvedli úžasný obrat. Sledujte rozhodující duel živě od 12:00 v online live streamu zdarma.

Živý přenosInformace
Česko
USA

Češi už jednou USA na ZOH mládeže 2024 porazili Foto: Profimedia

Zimní olympijské hry mládeže 2024: finále Česko vs. USA dnes živě v online live streamu

Tenhle rok zatím vychází mládežnickým reprezentacím skvěle. Další úspěch pro český hokej zařídil tým do 16 let, který na ZOH mládeže v Jižní Koreji prošel do finále. K vysněnému zlatu potřebují porazit výběr Spojených států. Přímý přenos finále si můžete naladit od 12:00 zdarma v oficiálním live streamu olympijských her.

sipka Sledujte hokejové zápasy online ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Finále Česko vs. USA (YOG hokej muži U16 2024, Gangwon, Jižní Korea)

Češi startují v hlavním šestičlenném turnaji na Winter Youth Olympic Games poprvé. A zatím pouze vítězí! Ve skupině zvítězili nad Slovenskem i USA, a díky tomu se v semifinále vyhnuli Kanadě. Místo toho porazili Finsko a třetím vítězstvím v Koreji si zajistili medaili.

S Kanadou se nakonec naše reprezentace vůbec nestřetne, ve druhém semifinále ji totiž přehráli Američané. Ti tak mají šanci vrátit Česku porážku ze skupiny (5:6). Tým USA si zahraje ve finále YOG potřetí v řadě, v roce 2016 získal zlato, o čtyři roky později skončil stříbrný.

Kde a jak sledovat finále ZOH mládeže Česko vs. USA?

Finále začne ve 12:00, a přestože jej nevysílá žádná TV, našim hokejistům i tak můžete držet palce u živého přenosu. Live stream najdete na oficiálních stránkách zimní olympiády mládeže 2024.

sipka Živý přenos finále spustíte ZDE

Česko vs. USA ve finále ZOH mládeže 2024
🕒Kdy: 31. 1. 2024, 12:00
🌍Kde: Gangneung Hockey Centre, Jižní Korea
🏆Turnaj: ZOH mládeže 2024, finále
Poslední zápas: CZE-USA 6:5 (skupina)
📺Živý přenos: Olympics.com

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Čeští hokejisti vyhráli i s Finskem a budou hrát o zlato na olympiádě mládeže

Tři zápasy, tři výhry a postup do zápasu o zlato. Češi na Zimních olympijských hrách mládeže 2024 prodloužili úspěšnou sérii našich reprezentací. Šestnáctka navázala na bronzovou U20 a stříbrné hokejistky do 18 let.

Pod vedením trenéra Milana Razýma se naši hráči v Jižní Koreji dokázali vyrovnat nejen Slovensku, ale i USA a Finsku. Při premiérové účasti v hlavním turnaji mládežnické olympiády zatím jen vítězí.

K medaili naše hráče výrazně přiblížila už senzační pondělní výhra nad USA. Naši hráči prohrávali v zápase 4:1, ale ani to je nezlomilo. A přestože se na YOG hrajou zkrácené třetiny (15 minut), i tak se český tým vrátil do zápasu.

Za stavu 3:5 se blýskl Filip Novák, který dvěma góly srovnal skóre. Václav Nedorost pak v šesté sérii nájezdů provedl pěkný backhandový blafák a zajistil Česku úžasné vítězství i postup z prvního místa.

Zatímco USA musely vyzvat Kanadu, Češi nastoupili do semifinále proti Finsku. A na začátku druhé třetiny šli do vedení, když v závěru přesilovky 5 na 3 propálil brankáře Lammiho Nedorost.

O minutu a půl později už byl náskok dvojnásobný, když se Bělohorský trefil pěknou střelou z mezikruží. Češi navíc ještě mohli zvýšit při vlastním oslabení, Lammi ale betonem zastavil kličku při samostatném úniku.

Do konce druhé třetiny se přesto ještě jednou měnil průběžný výsledek. Vaněček našel Nováka nehlídaného před brankovištěm a Novák se štěstím dostal puk za Lammiho záda.

Češi už mohli ve zbytku zápasu kontrolovat náskok, a přestože Finové snížili deset a půl minuty před koncem na 1:3, stav poté zůstal na dvoubrankovém rozdílu až do poslední sirény.

Po postupu do finále tak čeští mladíci doufají, že se jim povede napodobit největší úspěch české sportovní historie, slavný triumf v Naganu. „Sníme o tom od té doby, co nám bylo pět let,“ řekl Jakub Daněk v rozhovoru s Olympics.com.

Výsledky Česka na ZOH mládeže 2024:

  • Česko vs. Slovensko 3:2
  • Česko vs. USA 6:5 po nájezdech
  • Česko vs. Finsko 3:1
Česko U16 - sestava v posledním zápase
30. 1. vs. Finsko (3:1)
Láryš (Psohlavec) – Kachlíř, Vaněček, Ruml (C), Nedorost, Daněk, Reisnecker – Novák, Tomek, Katolický – Hanyš, Bělohorský, Huk – Sekanina, Klaus, Weiss

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Mladíci USA porazili Kanadu po nájezdech a potřetí v řadě postoupili do finále ZOH mládeže

Američany porážka s Českem příliš nevykolejila. Proti Kanadě hokejisti USA ukázali, že budou podobně jako U20 na nedávném juniorském šampionátu cílit jednoznačně na zlato.

O postupu USA sice nakonec rozhodly až nájezdy, ale zároveň je nutné připomenout, že Spojené státy v utkání ani jednou neprohrávaly. Byla to ale strhující jízda.

První třetina nenaznačovala, že by ve druhém semifinále mělo nakonec padnout deset branek. Po 15 minutách zůstávalo skóre 0:0, ale jen co si oba týmy vyměnily strany, začaly se brankářské statistiky pořádně propadat.

USA vedly po krásné střele kapitána Trottiera, ale Kanada záhy srovnala, když di Iorio ujel a přesnou ranou nad beton umístil pul do brány. Američané ale opět odskočili – JP Hurlbert se prosadil ze slotu, Torre pak využil chyby gólmana Eslera a potrestal jeho špatnou rozehrávku.

Kanaďané vystřídali brankáře a v dvojnásobné početní výhodě snížili na 2:3. Na začátku třetí části navíc vyrovnali, když získali puk po lehkovážné kličce amerického obránce.

Stav 3:3 ale nevydržel ani dvě minuty, Trottier si pak najel na Berchildovu přihrávku od zadního mantinelu a z první znovu vrátil USA vedení. To ale Američané neudrželi, a dokonce se stejná situace opakovala ještě jednou, když ani Berchildův gól na 5:4 nezlomil odpor Kanady, která dvě minuty a šest sekund před koncem srovnala.

Druhého finalistu hokejového turnaje ZOH mládeže tak určily až nájezdy, které se na mládežnické olympiádě jezdí na tři série. JP Hurlbert hned v první sérii skóroval, a protože Wendt vychytal postupně Di Ioria, Prestona i Nymana, postoupili Američané.

Ti už získali zlato na mládežnických OH v roce 2016. O čtyři roky později se ale v Lausanne museli smířit pouze se stříbrem, přestože v tehdejším výběru byli i Gauthier, Howard, McGroarty, Snuggerud, Nazar či Brindley, kteří letos dominovali na dvacítkách.

Zatím je předčasné předjímat, kdo ze současné generace americké U16 vyroste v hvězdu světového formátu. Co do statistik má ale skvěle našlápnuto zejména Hurlbert, který letos v mládežnickém programu Dallas Stars nasbíral 69 bodů ve 44 zápasech (39+30).

Výsledky USA na ZOH mládeže 2024:

  • USA vs. Slovensko 5:4
  • USA vs. Česko 5:6 po nájezdech
  • USA vs. Kanada 6:5 po nájezdech
USA U16 - sestava v posledním zápase
30. 1. vs. Kanada (6:5 sn.)
Wendt – Francisco, Barnett, Marthaler, Lutner, Schairer, Matyniuk – Hurlbert, Berchild, Trottier (C) – Bumgarner, Thornborough, Stuart – Gordon-Carroll, Torre, Garcia

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...

Hokej, Euro Hockey Tour, EHT, utkání Česka a Finska na Českých hokejových hrách

České hokejové hry 2024: program, vstupenky, tabulka, výsledky

České hokejové hry 2024 jsou závěrečným 🏅 turnajem EHT, těsně před MS zde startují i hráči NHL. Přinášíme program, tabulku a další info.