Hokej Karjala 2023: Kde sledovat Švédsko vs. Česko dnes živě?

Nová sezona, nové dresy, nový hlavní trenér. Česká hokejová reprezentace se dnes od 19:00 utká se Švédskem. Zatímco kompletní informace o našem prvním zápase na letošní Karjale i v Euro Hockey Tour 2023/24 najdete v článku, dění na ledě pak můžete sledovat živě v live streamu zdarma.

VÝSLEDEK: Rulíkova éra začíná úspěšně, Česko porazilo Švédsko 5:2. Skóre už ve 2. minutě otevřel Lenc, během úvodní třetiny se k němu přidali Tomášek, Flek a Sedlák. Málka v naší brance překonal až v 29. minutě Heed, o dvě minuty později se ovšem trefil debutant v národním týmu Kubík. Poslední slovo měly tři korunky, v 49. minutě skórvoval Ejdsell. V sobotu od 16:00 se česká reprezentace utká s Finskem.

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Útočník Matěj Stránský a trenér Radim Rulík při tréninku české hokejové reprezentace před Karjala Cupem 2023 Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Česko dnes zahájí EHT 2023 proti Švédsku: Kde sledovat Karjala Cup a českou hokejovou reprezentaci živě?

Českou hokejovou reprezentaci dnes vůbec poprvé v sezoně 2023/24 můžete sledovat živě v akci, stejně tak začíná další ročník populární Euro Hockey Tour (EHT). Náš výběr se pod vedením nového trenéra Radima Rulíka v úvodu Karjala Cupu utká se Švédskem, zápas pro vás od 19:00 živě vysílá TV Chance v online live streamu zdarma ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Ačkoli je Karjala finským turnajem EHT, dnešní zápas se uskuteční ve švédském Växjö jako tzv. break-out game. Z výhody domácího ledu tak bude čerpat výběr tří korunek, následně se obě reprezentace přesunou do Tampere, kde akce během víkendu vyvrcholí.

Právě dnes svým způsobem začíná nová éra české hokejové reprezentace. Zatímco návrat státního znaku na dresy je spíše symbolický, Rulíkův nástup na nejsledovanější trenérskou pozici v českém hokeji je plnohodnotným přelomem.

Spolu s bývalým koučem Dynama a především české dvacítky k hlavnímu týmu přecházejí i asistenti Marek Židlický a Jiří Kalous. Trenérský štáb krátce před reprezentačním srazem rozšířil také Tomáš Plekanec, a to bezprostředně po náhlém ukončení hráčské kariéry.

Debutanti v českém áčku nicméně nebudou stát jen na střídačce. V nominaci se objevili hned čtyři reprezentační nováčci – a my budeme od 19:00 s napětím sledovat, zda se v 25členné soupisce proderou až na led Vida Areny ve Växjö, kde duel Švédska s Českem proběhne.

Karjala Cup 2023 hokej Švédsko - Česko: informace
🕒Datum: 9. 11. 2023, 19:00
🏟️Místo: Vida Arena, Växjo, Švédsko
🏆Turnaj: Karjala Cup 2023, Euro Hockey Tour 2023/244
🏒H2H v minulé sezoně: 2:2
Favorit Chance: info zde
📺Live stream: TV Chance, TV Tipsport

Česko na Karjala Cup 2023 dorazilo se zajímavým výběrem: Kdo dnes nastoupí proti Švédsku?

Prohra 0:3 ve čtvrtfinále MS v hokeji byla posledním zápasem, kdy českou reprezentaci koučoval Kari Jalonen. Jeho nástupce Rulíka dnes čeká ostrý start, přičemž do svých trenérských karet dal zkušený lodivod nahlédnout už během představení nominaci.

V 25členné soupisce pro Karjalu se objevují čtyři nováčci: brankář Jakub Málek (Ilves Tampere), obránce Jiří Ticháček (Rytíři Kladno) a útočníci Adam Kubík (Motor České Budějovice) a Ondřej Kovařčík (Jukurit). V tuto chvíli ještě není zřejmé, kdo z nich dnes nastoupí proti Švédsku.

Stejně tak ale ve výběru nechybí zkušení reprezentační harcovníci v čele s Petrem Zámorským, kterého čeká 80. zápas za národní tým.

Co se útočníků týče, naši ofenzivu by na Karjale měli táhnout především lídr extraligové produktivity Tomáš Filippi, stálice národního týmu posledních let Michael Špaček či nejlepší střelec finské Liigy Petr Kodýtek. Ten v dresu Ilvesu stihl nasázet už 12 gólů.

Česko na Karjale: Nejproduktivnější útočníci v nominaci

  1. Tomáš Filippi (Liberec, ELH) – 19 bodů (7+12)
  2. Michael Špaček (Ambri-Piotta, Švýcarsko) – 17 bodů (6+11)
  3. Petr Kodýtek (Ilves Tampere, Finsko) – 16 bodů (12+4)
  4. Michal Řepík (Sparta, ELH) – 14 bodů (7+7)
  5. Lukáš Sedlák (Pardubice, ELH) – 14 bodů (5+9)

Jistě, na mnohé se nedostalo. Z nejvýše postavených mužů extraligových statistik v nominaci chybí například Lukáš Radil, Martin Růžička či bratři David a Ondřej Kašovi. Sezona je ovšem teprve na začátku, jejich čas s blížícím se světovým šampionátem dost možná ještě přijde.

Rulíkovi je navíc třeba dát kredit za odvážné obsazení brankoviště. Spolu s 21letým nováčkem Málkem ho na Karjale bude hájit plzeňský Dominik Pavlát, jenž má v 23 letech na kontě jediný start v reprezentačním áčku. Roli trojky navíc během tréninků plnil kladenský Adam Brízgala, i on atmosféru srazu nasával poprvé.

S průměrným věkem 27 let je český výběr zkrátka mladý. Snaha dát šanci neokoukaným tvářím se ovšem cení –  tím spíše od trenéra, jenž z posledního MS juniorů přivezl senzační stříbrnou medaili.

sipka Zápas Česka se Švédskem od 19:00 sledujte živě u Chance ZDE

Nominace Česka na Karjala Cup 2023
Brankáři Útočníci
Jakub Málek (Ilves, FIN) Tomáš Filippi (Liberec)
Dominik Pavlát (Plzeň) Jakub Flek (Kometa)
Obránci Lukáš Jašek (Oskarshamn, SWE)
Tomáš Dvořák (Pardubice) Petr Kodýtek (Ilves, FIN)
Jakub Galvas (Malmö, SWE) Pavel Kousal (Sparta)
Martin Jandus (Kärpät, FIN) Ondřej Kovařčík (Jukurit, FIN)
Ronald Knot (Liberec) Adam Kubík (České Budějovice)
Jan Košťálek (Pardubice) Radan Lenc (HV71, SWE)
Dominik Mašín (Ilves, FIN) Jan Ordoš (České Budějovice)
Filip Pyrochta (Mladá Boleslav) Michal Řepík (Sparta)
Jiří Ticháček (Kladno) Lukáš Sedlák (Pardubice)
Libor Zábranský (Ässät, FIN) Matěj Stránský (Davos, SUI)
Petr Zámorský (Plzeň) Michael Špaček (Ambri Piotta, SUI)
David Tomášek (Färjestad, SWE)
Daniel Voženílek (Třinec)

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Švédsko obhajuje titul z loňské Euro Hockey Tour, na MS ovšem vyhořelo

Právě reprezentace tří korunek je dodnes poslední, které se podařilo obhájit zlato z MS v hokeji.

Na zisk titulů v letech 2017 a 2018 ovšem navázala zcela hluchá pětiletka, kdy Švédsko na světových šampionátech ani jednou neprošlo přes čtvrtfinále. Konec v základní skupině v roce 2021 byl přímo historickým propadákem.

Fanoušky modrožlutých hokejistů mohou těšit alespoň úspěchy v Euro Hockey Tour, celkové hodnocení posledních dvou ročníků ovládlo právě Švédsko, které tak letos v oblíbeném seriálu útočí na zlatý hattrick.

Kdo se na letošní Karjale pokusí položit základy možnému dalšímu vítězství? Trenér Sam Hallam povolal celkem 23 hokejistů, z nich 19 působí ve švédské SHL. Zbývající čtyři brázdí ledy švýcarské NL, útočník Jesper Frödén je zde s 12 góly druhým nejlepším střelcem.

Z první desítky produktivity domácí SHL se nominace dočkal Marcus Sylvegard, jenž v 17 zápasech v dresu Växjö posbíral 15 bodů (8+7) – dalších šest přidal v Lize mistrů. Velmi slušnou formu mají i zkušení reprezentanti Oscar Lindberg či Max Friberg.

I švédský kouč se nicméně rozhodl experimentovat a v úvodu sezony dává šanci čtyřem reprezentačním nováčkům. Jsou to brankáři Carl Lindbom a Linus Söderström a také obránci Carl Dahlström a Marcus Hardegard.

Na první pohled se zdá, že Hallam opisoval od Rulíka – i on nominoval dva mladé maskované muže, kteří na mezinárodním poli zatím chytali jen v juniorských kategoriích. Má to ale své opodstatnění, mezi brankáři s alespoň 10 starty v SHL bychom ty s vyšší úspěšností zákroků hledali marně.

  • Carl Lindbom (Färjestad BK) – 10 Z | 1,29 GAA | 93,7 %
  • Linus Söderström (Skellefteå AIK) – 10 Z | 1,60 GAA | 93,2 %
Nominace Švédska na Karjala Cup 2023
Brankáři Útočníci
Carl Lindbom (Färjestads BK)
Anton Bengtsson (Rögle BK)
Linus Söderström (Skellefteå AIK)
Jonathan Dahlén (Timrå IK)
Obránci Victor Ejdsell (Färjestads BK)
Olle Alsing (Leksands IF)
Oscar Eklind (Luleå HF)
Carl Dahlström (Färjestads BK)
Max Friberg (Frölunda HC)
Oscar Fantenberg (Linköping HC) Jesper Frödén (ZSC Lions, SUI)
Petter Granberg (Skellefteå AIK) Linus Johansson (Färjestads BK)
Niklas Hansson (EV Zug, SUI) Mario Kempe (Luleå HF)
Marcus Hardegard (Luleå HF) Oscar Lindberg (Skellefteå AIK)
Tim Heed (HC Ambri-Piotta, SUI) Joakim Nygard (Färjestads BK)
Joel Persson (Växjö Lakers HC) André Petersson (HV 71)
Dennis Rasmussen (HC Davos, SUI)
Marcus Sylvegard (Växjö Lakers HC)

Hokej EHT Karjala Cup 2023 Česko vs. Švédsko: Výsledky, statistiky

Zajímají vás výsledky zápasů Česka a Švédska na Euro Hockey Tour? Pak vězte, že z loňských čtyř vzájemných klání každý tým vyhrál dvě. Seveřané si lépe vedli v úvodu sezony, naši hokejisté zase měli lepší formu během vrcholící přípravy na světový šampionát.

Prozatím poslední duel české a švédské reprezentace proběhl v květnu na Českých hokejových hrách v Brně.

Tři korunky poslal do vedení Lindberg, pak se ale do střeleckých statistik postupně zapsali Voženílek, Špaček, Černoch a Beránek. Švédové v závěru ještě dvakrát skórovali, na víc než snížení na konečných 4:3 se ale nezmohli.

Česko vs. Švédsko na Euro Hockey Tour – výsledky

  1. Karjala Cup, listopad 2022 – Česko vs. Švédsko 1:4
  2. Švýcarské hokejové hry, prosinec 2022 – Česko vs. Švédsko 0:4
  3. Beijer Hockey Games, únor 2023 – Česko vs. Švédsko 2:1 p.p.
  4. České hokejové hry, květen 2023 – Česko vs. Švédsko 4:3

Sleduj průběh zápasu ZDE

Karjala hokej 2023: Česko - Švédsko dnes, favorit, info a tip na výsledek

Švédové hrají před domácím publikem, dvakrát v řadě ovládli Euro Hockey Tour. I to jsou důvody, proč Seveřané do dnešního duelu s Českem vstoupí jako favorité.

Bookmakeři sázkové kanceláře Chance na večerní utkání hledí následovně:

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

V redakci webu HokejZpravy.cz uznáváme, že Skandinávci jsou favority zaslouženě. Zkušenosti jsou na jejich straně, členové Hallamova výběru dohromady odehráli přes tisíc zápasů v NHL či 126 utkání na světových šampionátech. K dobru mají i pár centimetrů a kilogramů navíc.

Pamatujete ovšem na časy, kdy svět žasnul nad šikovností českých hokejistů? Dnes, na prahu Rulíkovy éry je ideální chvíle na oprášení těchto vzpomínek.

V dresu se lvem na prsou nastoupí řada velmi šikovných střelců, kteří mohou udeřit klidně zkraje zápasu. Ač ve švédské svatyni stane brankář se skvělou formou, naším tipem je, že jako první se prosadí Češi.

TIP: Česko dá v zápasu 1. gól sipka Sledujte live u Chance ZDE

Tip na hokej - EHT Karjala Cup 2023 - Švédsko vs Česko dnes živě (9. 11. 2023, online live stream)

Jak sledovat hokej Švédsko vs. Česko dnes na Karjala Cupu online? Návod, live stream zdarma

V televizi přímý přenos utkání Švédsko vs. Česko na Karjala Cupu odvysílá stanice ČT2. Vy však můžete sledovat také online live stream zdarma, navrch se u toho můžete bavit také u bohaté předzápasové i live kurzové nabídky. Stačí následovat tento návod:

  • Nejprve klikněte ZDE a založte si účet u Chance.
  • Dokončete online registraci.
  • Za založení účtu Chance novým klientům bonus 200 Kč.
  • Přihlaste se a v záložce „SPORTY“ přejděte do sekce „LIVE“.
  • Z výčtu sportů zvolte lední hokej a hned uvidíte, které live streamy zrovna můžete sledovat.
  • Online live stream Švédsko vs. Česko na Karjala Cupu začíná v 19:00.
  • Dobře se bavte.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace do 20 let slaví gól během MS juniorů v hokeji 2023

Hokej U20: Turnaj pěti zemí Chomutov 2023 - program, výsledky

Turnaj pěti zemí v Chomutově 2023 je poslední přípravou před MS juniorů v hokeji. Podívejte se na program, výsledky i nominaci české U20...

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč minulé sezony ELH, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...