Příprava Česka na MS U20 v hokeji 2024: Kemp, program, výsledky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Cesta za obhajobou stříbra začíná. Ještě před samotným MS juniorů v hokeji 2024 v Göteborgu absolvuje česká reprezentace do 20 let dvoutýdenní přípravný kemp. Na programu jsou mimo jiné i dva přátelské zápasy ve Švédsku, které dají naší soupisce její finální podobu. Sledujte spolu s námi českou dvacítku během celé přípravy, od oznámení širší nominace až po odjezd na šampionát.

TermínProgramVýsledky
AktualitySoupiskaRealizační tým

Hokejisté Matěj Maštalířský a Matěj Přibyl se účastní přípravného kempu české hokejové reprezentace do 20 let před MS juniorů v hokeji Foto: Profimedia

Česká juniorská reprezentace: Přípravný kemp před MS U20 v hokeji 2024 – termín, místo, informace

Na vrchol sezony je třeba se pořádně přichystat. Přípravný kemp před Mistrovstvím světa juniorů v hokeji 2024 absolvuje česká reprezentace do 20 let v termínu od 11. do 25. prosince 2024. Samotný šampionát ve švédském Göteborgu odstartuje o den později, Češi na něm obhajují stříbrné medaile.

sipka Vsaďte si na MS U20 ZDE, s bonusem zdarma za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Přípravy na Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2024 se účastní celkem 26 nominovaných hokejistů, na soupisku pro šampionát může vedení naší reprezentace zapsat 23 hokejistů – 3 brankáře a 20 hráčů v poli.

První část kempu naši junioři mezi 11. a 17. prosincem absolvují v Příbrami, poté se přesunou do Švédska. Základnu zde naše reprezentace bude mít v Göteborgu coby dějišti MS juniorů, součástí přípravy jsou ale i dvě přátelská utkání v Mölndalu a Halmstadu.

Samotný 48. světový šampionát hráčů do 20 let proběhne v termínu od 6. prosince 2023 do 5. ledna 2024. Češi na něm obhajují stříbrné medaile, jejich senzační tažení minulým turnajem zastavila až Kanada v prodloužení finálového zápasu. Cenný kov lvíčata vybojovala po dlouhých 18 letech – a teprve počtvrté v historii samostatné České republiky.

V současném výběru figurují jak loňští medailisté, tak nováčci. Ke změně došlo i na trenérském postu, českou dvacítku po Radimu Rulíkovi převzal Patrik Augusta. Sledujte přípravný kemp před očekávaným MS juniorů 2024 spolu s námi, článek průběžně aktualizujeme o další informace.

PŘÍPRAVA PŘED MS JUNIORŮ V HOKEJI 2024: INFORMACE
🕒Kdy: 11. až 25. prosince 2023
🌎Kde: Česko, Švédsko
🏆Hlavní trenér: Patrik Augusta
🏒Nominace na kemp: najdete zde
Přípravné zápasy: výsledky zde

Reprezentační sraz Česko U20 před MS juniorů v hokeji 2024: Program, zápasy, rozpis a kalendář

Podívejte se na kompletní program české U20 reprezentace před MS juniorů v hokeji 2024.

Přípravný kemp české hokejové reprezentace do 20 let oficiálně začíná v pondělí 11. prosince. Hráči i realizační tým se sešli v Příbrami. O den později se veřejnost dozvěděla nominaci, z níž vzejde finální soupiska pro mistrovství světa. Do přípravy se postupně zapojí 26 mladých hokejistů.

Sraz v Příbrami trvá až do 17. prosince, kdy národní tým odletí do Švédska. Další část kempu absolvuje přímo v Göteborgu, dějišti MS juniorů.

Kromě každodenní teoretické i herní přípravy lvíčata odehrají dva přátelské zápasy.

V úterý 19. prosince je v hale Åby Ishall ve švédském Mölndalu vyzve výběr Lotyšska, který bude na následném šampionátu startovat v opačné základní skupině A.

Ve čtvrtek 21. prosince se pak Češi utkají s Finskem, dalším členem skupiny A. Dějištěm posledního přípravného zápasu je Halmstad Arena ve městě Halmstad, které je od Göteborgu vzdáleno před hodinu a půl cesty po švédském pobřeží.

sipka Podívejte se na nominace všech týmů ZDE

PROGRAM ČESKÉ REPREZENTACE PŘED MS JUNIORŮ V HOKEJI 2024
Datum Událost
✅ 11. prosince
začátek kempu
✅ 12. prosince představení nominace
✅ 17. prosince přesun do Švédska
✅ 19. prosince zápas s Lotyšskem (Mölndal, od 19:00)
✅ 21. prosince zápas s Finskem (Halmstad, od 18:30)
✅ 25. prosince konec kempu
✅ 26. prosince začátek mistrovství světa juniorů

Česká reprezentace U20 – příprava před MSJ 2024 (výsledky, střelci, statistiky)

Zde se podívejte na výsledky a shrnutí přípravných zápasů české reprezentace před MSJ 2024. V zápisech o utkání samozřejmě nechybí ani podrobné statistiky včetně střelců.

Lotyšsko U20 vs. Česko U20 – 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)

  • Góly: 29:56 Locmelis (Uljanskis), 34:45 Mateiko (Berzins, Rolovs), 41:57 Uljanskis (Borozinskis) – 21:50 Melovský, 25:57 Hujer (Redlich), 30:46 Rymon (Kočí), 33:39 Becher (SHG, Melovský, Čech)
  • Střely na branku: 26:27
  • Vyloučení: 2:2
  • Využití: 0:0
  • Sestava ČR: Vondraš (od 30. minuty Schattinger) | Hamara, Cibulka - Alscher, Galvas - Jiříček, Čech - Port, Kočí | Štancl, Šapovaliv, Redlich - Becher, Sapoušek, Rymon - Maštalířský, Melovský, Slavíček - Přibyl, Hujer, Bareš

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Finsko U20 vs. Česko U20 – 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

  • Góly: 04:33 Nyman (PPG), 14:16 Kumpulainen (Mannisto, Salin), 39:09 Nyman (PPG, Halttunen, Hameenaho), 48:17 Hemming (PPG, Kulonummi) – 24:30 Sapoušek (Melovský)
  • Střely na branku: 24:15
  • Vyloučení: 4:7
  • Využití: 3:0
  • Sestava ČR: Hrabal (Vondraš) | Hamara, Cibulka - Alscher, Galvas - Port, Čech - Kočí | Bareš, Šapovaliv, Šalé - Becher, Melovský, Rymon - Štancl, Sapoušek, Slavíček - Židlický, Přibyl, Maštalířský

Česká hokejová reprezentace U20: Aktuality z kempu před mistrovstvím světa 2024

Den po dni, bod za bodem. Zde vám přinášíme aktuální zpravodajství z přípravného kempu před juniorským mistrovstvím světa 2024.

  • 22. prosince – Vojtěch Port opouští dvacítku, na nadcházejícím MS si nezahraje. Osmnáctiletého obránce Edmontonu z juniorské WHL v nominaci nahradil 19letý Matěj Prčík, jenž si v aktuální sezoně zahrál i osm zápasů za vítkovické áčko. Do přípravy ve Švédsku se Prčík zapojí v sobotu, kdy by měl být našim trenérům k dispozici už i Jiří Kulich.
  • 21. prosince – Ve druhém a posledním přípravném utkání před šampionátem naše dvacítka v Halmstadu prohrála s Finskem 1:4. Dvěma góly se pod výhru favoritů podepsal druhý nejlepší střelec Liigy Jani Nyman, z Čechů se jako jediný prosadil Robin Sapoušek. Eduard Šalé se vrátil do sestavy a nastoupil na křídle první formace, na příjezd Jiřího Kulicha ze zámoří se stále čeká.
  • 20. prosince – Eduard Šalé je snad v pořádku. Ačkoli 20. hráč letošního draftu vynechal utkání proti Lotyšům, proti Finům už by jeden z očekávaných tahounů naší ofenzivy hrát měl. „Eda trénuje a věřím, že ve čtvrtek nastoupí. Od pondělka je v plném tréninku,“ řekl trenér Augusta webu Český hokej.
  • 19. prosince – Jiří Kulich dorazí na MS juniorů! Největší hvězda českého týmu od domovského Buffala dostala svolení ke startu na akci, na které v posledních dvou ročnících nasázela devět gólů. „Myslím, že mistrovství je pro něj skvělou příležitostí i zkušeností. Reprezentujete tam svou zemi. Vzal si čas na rozmyšlenou a rozhodl se, že tam vyrazí,“ pronesl pro web The Buffalo News Kevyn Adams, generální manažer Sabres.
  • 19. prosince – Naši junioři v prvním přípravném utkání porazili Lotyšsko 4:3. Na ledě se opět představí ve čtvrtek 21. prosince, kdy je od 18:30 vyzvou hokejisté Finska.
  • 17. prosince – Dnes se česká dvacítka přesune do Švédska, dějiště světového šampionátu. Podívejte se na podrobné představení nominovaných hráčů českého týmu, které vás seznámí se všemi účastníky blížícího se turnaje.
  • 16. prosince – Jiří Kulich zatím stále setrvává v zámoří, kde dnes v noci v AHL dvěma góly zařídil výhru Rochesteru nad Hartfordem 3:2 po prodloužení. Český střelec nejprve v čase 56:27 vyrovnal, aby ve třetí minutě nastavení svým 15. gólem sezony rozhodl – a osamostatnil se na čele tabulky střelců farmářské ligy.
  • 13. prosince – Národní tým trénuje v Příbrami. Tamní stadion si trenéři vybrali i kvůli rozměrům ledové plochy, které svou šířkou mají blízko ke göteborskému kluzišti. Ač se bude hrát na evropském hřišti, většina našeho týmu působí v zámoří a je tak zvyklá na užší rozměry.
  • 12. prosince – Vedení české reprezentace představilo širší nominaci na MS juniorů v ledním hokeji 2024.
  • 11. prosince – Přípravný kemp začíná, srazu hokejistů a realizačního týmu v Příbrami se účastní všichni nominovaní s výjimkou Jiřího Kulicha.

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Příprava na MS v hokeji do 20 let 2024: Širší nominace, soupiska českého týmu

Jak aktuálně vypadá soupiska české juniorské reprezentace? Na to vám odpoví následující tabulka, která reflektuje škrty v nominaci během přípravného kempu. I ty si přehledně představíme – na finální soupisku lze zapsat 20 hráčů v poli a 3 maskované muže.

Na turnaji mohou startovat hráči narození v letech 2004–09. Češi na kemp pozvali hned 17 hráčů z ročníku 2004, 7 hokejistů narozených v roce 2005 a konečně také dva benjamínky z ročníku 2006.

Největší hvězdou české dvacítky je Jiří Kulich, k jehož startu na turnaji vydalo vedení Buffalo Sabres předběžný souhlas. Vše ovšem bude jisté až ve chvíli, kdy se ve farmářské AHL působící útočník přidá k reprezentačnímu týmu. Stát by se tak mělo ve Švédsku.

Kempu se účastní celkem šest medailistů z posledního šampionátu, kromě Kulicha to jsou obránci Aleš Čech s Tomášem Hamarou a útočníci Robin Sapoušek, Eduard Šalé a Matyáš Šapovaliv. Vstupním draftem NHL prošlo celkem devět našich hráčů.

Naprostá většina nominovaných – konkrétně 17 – působí v zámoří. Od amerických a kanadských juniorských lig přes nižší ECHL a AHL až po NHL, do níž na jeden zápas nakoukl Kulich. Šestice hokejistů hraje v českých soutěžích, do sraz dorazili i tři krajánci z evropských lig.

Škrty v nominaci, vyřazení:

  • Brankáři: zatím nikdo
  • Obránci: Vojtěch Port (zranění)
  • Útočníci: zatím nikdo
AKTUÁLNÍ SOUPISKA ČESKÉ HOKEJOVÉ REPREZENTACE DO 20 LET
BRANKÁŘI
Michael Hrabal University of Massachusetts, NCAA
Michael Schnattinger Bílí Tygři Liberec
Jakub Vondraš Sudbury Wolves, OHL
OBRÁNCI
Marek Alscher Portland Winterhawks, WHL
Tomáš Cibulka Val-d'Or Foreurs, QMJHL
Aleš Čech BK Mladá Boleslav
Tomáš Galvas Bílí Tygři Liberec
Tomáš Hamara Brantford Bulldogs, OHL
Adam Jiříček HC Škoda Plzeň
Matteo Kočí Kamloops Blazers, WHL
Matěj Prčík HC Vítkovice Ridera
ÚTOČNÍCI
Adam Bareš Pelicans Lahti, Finsko
Ondřej Becher Prince George Cougars, WHL
Jakub Hujer Rimouski Océanic, QMJHL
Jiří Kulich Rochester Americans, AHL
Matěj Maštalířský HC Verva Litvínov
Matyáš Melovský Baie-Comeau Drakkar, QMJHL
Matěj Přibyl HC Vítkovice Ridera
Sebastian Redlich Södertälje, Švédsko
Dominik Rymon Everett Sivertips, WHL
Robin Sapoušek Victoria Royals, WHL
Šimon Slavíček Flint Firebirds, OHL
Eduard Šalé Barrie Colts, OHL
Matyáš Šapovaliv Saginaw Spirit, OHL
Jakub Štancl Växjö Lakers, Švédsko
Adam Židlický Mississauga Steelheads, OHL

Hokej Česko reprezentace U20: realizační tým, trenéři pro Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024

Na závěr se podívejte na složení realizačního týmu české reprezentace pro Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024.

Přípravný kemp české dvacítky vůbec poprvé vede hlavní trenér Patrik Augusta, jenž u kormidla před sezonou 2023/24 vystřídal Radima Rulíka. Posledních pět let bývalý křídelní útočník trénoval extraligový Liberec, který navíc vedl i z pozice sportovního manažera.

Augustovými asistenty u reprezentace do 20 let jsou Robert Reichel a Pavel Trnka. Prvně jmenovaný na úsvitu své hráčské kariéry exceloval na MS juniorů 1990, kde s 11 góly a 21 body zcela ovládl produktivitu turnaje – později následovalo olympijské zlato i tři tituly mistra světa. Na juniorském šampionátu si zahrál i obránce Trnka, jenž letos absolvuje již pátý přípravný kemp v roli asistenta české dvacítky.

  • Hlavní trenér: Patrik Augusta
  • Asistent trenéra: Robert Reichel
  • Asistent trenéra: Pavel Trnka
  • Trenér brankářů: Martin Láska
  • Manažer mužstva: Otakar Černý
  • Videotrenéři: Patrtik Stehno, Vojtěch Tulačka

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Česká hokejová reprezentace do 20 let slaví gól během MS juniorů v hokeji 2023

Hokej U20: Turnaj pěti zemí Chomutov 2023 - program, výsledky

Turnaj pěti zemí v Chomutově 2023 je poslední přípravou před MS juniorů v hokeji. Podívejte se na program, výsledky i nominaci české U20...

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.